reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

starania się - watpliwości..

Elfa - Pije siemie 2 razy dziennie, po okolo 2-3 lyzki stolowe siemienia.

Tikanis - toc przeciez mowia ze dobrze jak kobieta "dochodzi" zaraz po facecie, bo wtedy sa skurcze ktore wspomagaja plemniki w dotarciu do celu. Czyzbys inna wersje slyszala ?

reklama
Witam Dziewczynki w Nowym 2009 roku... daaaawno nie pisałam... najpierw nie chciałam się nakręcać, ale to i tak nic nie dało, bo nadal nie ma fasoli;-)... potem jak chciałam napisać, to nie wiedziałam, na którym wątku:baffled:... ale Kinguś (dzięki) napisała mi PW i już wiem he he...

Mam nadzieję, że ktos mnie jeszcze pamięta i że pozowolicie mi tu do Was zaglądać:-)

Lilu, Kinguś, Romka, Kinga85 i reszta dziewczynek, których nie miałam przyjemności poznać... Pozdrawiam

Kinguś rękę bym sobie dała uciąć, że masz na imię Kinga a nie ... ;-) skąd u Ciebie taki nick sie wziął?

Witaj, ja Cię pamiętam, znikałaś co chwilę, żeby się nie nakręcać :-)

Ja zawsze polecam choć jeden cykl z monitoringiem. Można zobaczyć czy owulacja pokrywa się z naszymi odczuciami i wtedy wiadomo kiedy działać.

Ja w 3dc robiłam prolaktynę, estradiol.
Badanie nasienia w warszawie 100zł.

Ja myślę, że podstawą jest znalezienie dobrego ginekologa, któremu powiesz, że chcesz zajść w ciążę to on powinien już zlecić badania i ewentualnie leki.
Może w Twoim przypadku nie trzeba brać żadnych leków.

A mój nick jest taki bo wszystkie możliwości z moim imieniem były zajęte a imię Kinga mi się podoba.

Dzięki Kinga-jutro podzwonię żeby się dowiedzieć o tych badaniach. Moja gin wie że chcę zajść szybko w ciążę, ale nie każe mi robić żadnych badań narazie tylko dała ten Duphaston na skrócenie cykli. Jak przez 2 cykle dalej nic, to mam przyjsc i będziemy się martwić dalej.
Ale chciałabym zanim zaczne brać duphaston sprawdzić stan hormonów, je bada się podczas okresu ????? Napisałas ze w 3dc.

PS. Imię Kinga wzięłam sobie podczas bierzmowania :-)

olica- no wlasnie chodzi o to ze gdzies czytalam ze bezpieczne pozycje to od tylu lub z boczku i tylko te wchodza u nas w gre,, ale u mnie bylo ze na sile zeby maz byl zaspokojny hehe:) pozniej czytalam ze lepiej zeby kobieta nie miala uniesien bo moze to spowodowac skurcze wiec tez unikam punktow kulminacyjnych co nie jest zbyt przyjemne ale czego nie robi sie dla malenstwa...
:-D

Ahh te kobiety-dosyć, że muszą się poświęcac dla maleństwa to jeszcze dla męża,a dla nich nic nie zostaje z przyjemności :-)

Witam Dziewczynki w Nowym 2009 roku... daaaawno nie pisałam... najpierw nie chciałam się nakręcać, ale to i tak nic nie dało, bo nadal nie ma fasoli;-)... potem jak chciałam napisać, to nie wiedziałam, na którym wątku:baffled:... ale Kinguś (dzięki) napisała mi PW i już wiem he he...

Mam nadzieję, że ktos mnie jeszcze pamięta i że pozowolicie mi tu do Was zaglądać:-)

Lilu, Kinguś, Romka, Kinga85 i reszta dziewczynek, których nie miałam przyjemności poznać... Pozdrawiam

Kinguś rękę bym sobie dała uciąć, że masz na imię Kinga a nie ... ;-) skąd u Ciebie taki nick sie wziął?

no wreszcie sie Kochana pojawilas!!!!!!!!szkoda tylko ze sie nie udalo w tym okresie luzactwa....myslalam nawet ostatnio o Tobie,zniknelas tak nagle,no ale juz jestes i walczymy wspolnie dalej!!!!!!!!!
laboratorium FRYDA w Katowicach
ja płaciłam 20 zł za ogolne badanie nasienia

romka

moge wiedziec jak slabe maz ma wyniki?
moj ma mala ilosc plemnikow (15 mln/ml) i tylko 8 % żyworuchliwych
ostatnio moj lekarz nawet wspominal ze moze nam zostac jedynie in vitro :(
poki co karmie meza witaminami i probujemy dzielnie dalej

my decydujemy sie na inseminacje...nie chce nam sie czekac i myslec moze sie uda a jak nie to moze nastepnym razem....dni mijaja z nich robia sie miesiace a z miesiecy latka....przeslalam ci na PW wyniki,mozesz porownac sobie i daj znac co i jak..

romka trzymam kciuki, moze sie uda jeszcze zafasolkowac przed inseminacja, czesto sie tak zdarza, ze jak juz sie traci cieprliwosc i szuka innych dróg, in vitro czy nawet adopcji nagle zdarza sie cud
ja nie ukryam bardzo licze na ten cud , chociaz czasem losowi trzeba pomóc i po to mamy inseminacje
boje sie troche inseminacji bo z opowiadań znajomej był to dość nie przyjemny zabieg
a moze ktoraż z dziewczyn juz tego doswiadczyła i mogła by sie z nami podzielić przezyciami?

Witam dziewczyny
jestem tu nowa mam na imię Sylwia, mam 23 lata. Od 5 m-cy staramy się z mężem o dzidzie. Jednak nam to nie wychodzi. Ostatnio zauważyłam u siebie pewne zmiany od miesiąca mam bardzo wrażliwe piersi i bolące brodawki, a po ostatnim okresie zauważyłam brak śluzu, więc nie mogę odróżnić momentów owulacji. Lecz bieliznę zmieniam nawet do 3 razy w ciągu dnia. Czy coś jest nie tak?? co takie objawy mogą oznacza??? a ostatni test wyszedł mi negatywny. pomoże mi ktoś:hmm:

sylwka22 witamy cię.
5 miesięcy to krótko więc nie martw się o problemie z zajściem.dopiero po roku można zacząc się obawiać..a może jesteś w ciąży?...zrób badanie bhcgz krwi to będziesz dokładniej wszystko wiedzieć.....bo test może zbyt wcześnie zrobiłaś...jesli bhcg nic nie wykarze to idź do ginekologa,zrób badania hormonów,usg i jak wszystko będzie wporządku to niech przepisze(możesz mu zasugerować) clostilbegyt,wspomoże on zajść w ciąże czego bardzo zyczę

Dzięki za miłe przyjęcie...

No pewnie pisz do nas.
A mój nick jest taki bo wszystkie możliwości z moim imieniem były zajęte a imię Kinga mi się podoba.
Mi również podoba się imię Kinga...
elizabeth- o witaj kochana:-D:-D
OOOO i Tikanis tez tu jest:-)... jak się czujesz kochana?
Witaj, ja Cię pamiętam, znikałaś co chwilę, żeby się nie nakręcać :-)
:-)... acha..i nic mi z tego znikania nie wyszło;-)
no wreszcie sie Kochana pojawilas!!!!!!!!szkoda tylko ze sie nie udalo w tym okresie luzactwa....myslalam nawet ostatnio o Tobie,zniknelas tak nagle,no ale juz jestes i walczymy wspolnie dalej!!!!!!!!!
..
oj walczymy walczymy, choć ja czasami mam ochotę się poddać...

Mam pytanka:

* czy w.kropeczka tez się tu odzywa???

* jak to jest z lista na 2009 rok? do kogo trzeba napisać żeby się dopisać?

To może na koniec napiszę co u mnie... w grudniu zmieniłam lekarza i z samej przychodni nie jestem zadowolona, lekarz luzak... nadal mam jakies zapalenie, dostaliśmy z mężem leki, ale ja nie zdążyłam ich wybrac, bo @ przylazła 3 dni za wcześnie... cykl miałam 22 dniowy:baffled:... teraz mam 8go kolejna wizytę, ale czuję , ze u mnie nic się nie poprawiło... śluzu to prawie nie mam, tzn mam ale nie można tego nazwac śluzem, to jak woda... ciekawe co teraz wymyśli lekarza...

Pozdrawiam Was!!!

Hej dziewczynki ja tylko na chwilkę, musze Was o cos zapytać - chciałabym, żeby mój mąz zrobił badanie nasienia, tylko nie wiem czy jest ono celowe, ponieważ udało mi sie zajśc w ciążę, tyle ze nie cieszyłam sie nią długo.:-:)-(
Czy poronienie moze byc spowodowane wada plemników?
Z góry dziękuje za odpowiedź:tak:

P.S.Przepraszam, ze tylko o sobie ale rozłozyło mnie przeziebienie i czuje sie fatalnie......

Ostatnia edycja:
napewno przyczyna poronienia nie sa winne plemniki, plemniki gdy sa mało ruchliwe , czy o złej budowie zmniejszaja jedynie szanse na zapłodnienie, jesli jednak do zapłodnienia doszło to znaczy ze pewnie z nimi jest oki...jednak zawsze mozna zrobic badanie nasienia, z tego co wiem, wyniki moga byc zmienne

lolitka- kochana napewno dobrze slyszalas,, tylko ze ja juz swoj cel osiagnelam,, jestem prawie na polmetku ciazy.. takze w trosce o malenstwo slyszalam ze takimi punktami kulminacyjnymi podczas zblizen mozna wywolac skurcze.. stad wole nie osiagac tych punktow ..:rofl2:
elizabeth- dobrze kochanie choc czasami dokuczaja bol plecow.. ale ogolnie w normie..
kingus- no wlasnie.. ehhh moj J to juz mowi ze chyba kupi se jakas lale... hehe bo u nas z tymi przytulankami jak jest 3 razy na miesiac to jest dobrze ..hehehe :rofl2:

reklama
Dziękuje za takie miłe przyjęcie:) właśnie jutro idę do gin może mi powie co i jak i nie będę nad tym myśleć więcej. wiem że 5 miesięcy to niedługo ale chęć żeby mieć dzidzię jest silniejsza ode mnie chyba mnie rozumiecie

Do góry