reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

starania się - watpliwości..

No wlasnie ja pije siemie od miesiaca codziennie (bo w przeciwienstwie do wiesiolka mozna je pic non stop). Ale wogole nie widze zadnych zmian

Nie wiem czy za krotko, czy to cos innego....

reklama
Julitka

Wow, to bardzo dlugi cykl. Czy TY sie jakos z tego leczysz ?
Tzn nie jest to choroba, ale cykle powyzej 35 dni powinny byc leczone z tego co czytalam.....
Nie nie lecze się dopiero zaczynam, moj lekarz u ktorego leczylam się wczesniej nic sobie z tego nie robil :( teraz zmienilam lekarza i zaczynam się leczyc

czytalam ze do Hsg mozna miec cytologie z przed 3 lub nawet 6 miesiacy, moze zrob cytologie ?
jak pojde do niego 15 stycznia to zapytam i zrobie cytologie i wtedy bede mogla miec ten zabieg :)

Lolitka

Pewnie trzeba poczekac dłuzej na efekty...z 2 -3 miesiace

Jak czesto zaparzasz te siemie lniane i w jakich proporcjach?

Witam Dziewczynki w Nowym 2009 roku... daaaawno nie pisałam... najpierw nie chciałam się nakręcać, ale to i tak nic nie dało, bo nadal nie ma fasoli;-)... potem jak chciałam napisać, to nie wiedziałam, na którym wątku:baffled:... ale Kinguś (dzięki) napisała mi PW i już wiem he he...

Mam nadzieję, że ktos mnie jeszcze pamięta i że pozowolicie mi tu do Was zaglądać:-)

Lilu, Kinguś, Romka, Kinga85 i reszta dziewczynek, których nie miałam przyjemności poznać... Pozdrawiam

Kinguś rękę bym sobie dała uciąć, że masz na imię Kinga a nie ... ;-) skąd u Ciebie taki nick sie wziął?

trzeba oddac do laboratorium do 20 minut od spuszczenia sie, moj mezulek poszedl do wc na miesjcu i oddal pojemniczek od razu, ale nastepnym razem mu pomoge, gdzies sie przyczaimy, bedzie mu latwiej ;)

Ale mnie rozbawiłaś :-)

u mnie bylo to tak ze poszlam do lekarza,zbadal mnie dal skierowanie na badania,dla Meza takze,ale zapisal mi kuracje clo i duphastonem,pozniej zmienilam lakarza,zobaczyl wyniki mojego Meza i stwierdzil ze poprzedni lekarz nie potrzebnie faszerowal mnie lakami skoro z zolnierzykami mojego Meza sa problemy,moje wyniki sa b.dobre i rowniez dodal,ze to mezczyzna powinien sie pierwszy przebadac...

Z tymi lekarzami to...cholera jasna, jeden mówi to, drugi to....

OLICA badanie nasienia (podstawowe) w luxmedzi kosztuje 70 zL.pislam kilka postow wczesniej.A rozszezone ok.150.
Elfa 75 a gdzie ty takie tanie wynalazlas to badanie?

Matko 70 zł ? Mam nadzieję, że znajdę tańsze.

laboratorium FRYDA w Katowicach
ja płaciłam 20 zł za ogolne badanie nasienia

Może uda mi się takie niedrogie zrobić.

Tak mialam mieć badanie HSG ale nie mialam bo za kazdym razem jak mialam pobierany posiew, ktory wazny jest tylko miesiac i dzien po koncu @ mam isc na zabieg zawsze jak mam @ to juz mam wynik z posiewu nie wazne :( a jakie mam cykle długie nawet do 51 dni się zdarza :(:(:( nie zawsze bo mam tez co 40 pare ale ten ostatni akurat mialam 51 dni cyklu :(

Jeju to faktycznie długie-ja takie mialam jak byłam nastolatką, potem przez 6 lat brałam tabletki antykoncepcyjne Regulon i Marvelon i od czasu ich odstawienia (czerwiec 2008) mam cykle 37-40 więc juz jest o niebo lepiej, ale i tak mnie to wkurza, bo wy szybko skaczecie z cyklu na cykl, a ja na okres musze czekac 1,5 miesiąca a zegar bilogiczny tyka......

ja łykam clo od 2 -mcy (od 3dc przez 5 dni po 1 tabletce) na USG chodze 13 - 14 dc i przewaznie jestem wtedy przed owulacją , po cło pęcherzyki mi rosną ładne

ja również biorę od 3dc przez 5 dni.to będzie moje pierwsze usg więc może dlatego tak wcześnie mam zalecane...zapewne jeszcze nie raz będę miała robione usg.mam nadzieję że wogóle będę u mnie pęchcerzyki i że nie będe miała żadnych komplikacji w stylu że pecherzyki nie będą pękać....ile cykli masz brac clo?ja narazie 3 miesiące po 1 tabletce a później ponownie na 3 miesiące po 2 tabletki i jesli nie pomoże to klinika niepłodności....ale ja myślę że zafasolkuje niebawem,może w drugim cyklu jak kiedyś...

powiedz mi kochana ty jesz po 1 tabl. dziennie czy po 2 tabletki ? Napewno juz Ci sie o to pytalam ale moja skleroza nie zna granic :sorry2:
Biorę 1 na noc w czasie kolacji;-)

w poniedziałek ide na badanie prolaktyny i mam umowiona wizyte na 15 stycznia juz z wynikami, potem mam dostać AGUFEM na wyregulowanie cykli nie wiem sama co bedzie :(:(:( boje sie ogolnie juz mnie to tak meczy :(:(:(
Witaj dawno Cię nie było:-(
Dobrze, że coś zaczną robić z Twoim długim cyklem:tak:

U mnie też wczoraj @ powinna sie pojawić a jak narazie nie mam... tylko że ja nie mam żadnego śluzu nic. sucho. i nic mnie nie boli :sorry2:
Czekamy cierpliwie i trzymam kciuki za teścik:-D

Również chciałabym sie do Was wpisać jako starająca:)-można??
Witaj:-)
dziewczynki dziś mam 8dc a w 10dc będę miała robione usg.
a wy w ajkich cyklach robicie usg? i czy jesteście wspomagane lekami?
Ja biorę metformax. Cykle to mam każde monitorowane a zaczynam średnio od 9 dnia.

Ja jak na razie ide na zywiol,z natura.
Zadnych badan, zadnych lekow, zadnego monitoringu....
We will see:)
Czasem właśnie takie podejście skutkuje:tak::tak:

Ja przykładowo nigdy nie badałam hormonów, mój mąż też się nie badał, nie chodziłam nigdy na monitoring cyklu, a co jeśli mam cykle bezowulacyjne???
Ja zawsze polecam choć jeden cykl z monitoringiem. Można zobaczyć czy owulacja pokrywa się z naszymi odczuciami i wtedy wiadomo kiedy działać.

Powiedzcie jakie dokłądnie powinnam zrobić badania?
I kiedy? Po okresie?
Ile takie badania koszują i ile kosztuje badanie nasienia męża ? (tak mniej więcej)
Ja w 3dc robiłam prolaktynę, estradiol.
Badanie nasienia w warszawie 100zł.

Do dziewczyn co badały hormony i tym podobne rzeczy
Ja myślę, że podstawą jest znalezienie dobrego ginekologa, któremu powiesz, że chcesz zajść w ciążę to on powinien już zlecić badania i ewentualnie leki.
Może w Twoim przypadku nie trzeba brać żadnych leków.

Mam nadzieję, że ktos mnie jeszcze pamięta i że pozowolicie mi tu do Was zaglądać:-)
Kinguś rękę bym sobie dała uciąć, że masz na imię Kinga a nie ... ;-) skąd u Ciebie taki nick sie wziął?
No pewnie pisz do nas.
A mój nick jest taki bo wszystkie możliwości z moim imieniem były zajęte a imię Kinga mi się podoba.

elizabeth- o witaj kochana:-D:-D
olica- no wlasnie chodzi o to ze gdzies czytalam ze bezpieczne pozycje to od tylu lub z boczku i tylko te wchodza u nas w gre,, ale u mnie bylo ze na sile zeby maz byl zaspokojny hehe:) pozniej czytalam ze lepiej zeby kobieta nie miala uniesien bo moze to spowodowac skurcze wiec tez unikam punktow kulminacyjnych co nie jest zbyt przyjemne ale czego nie robi sie dla malenstwa...
kingus- ja tez sie ciesze:):-D

Sawi

Teraz bede łykac 3 cykl, narazie nie zapowiada sie abym przerywała leczenie, mysle ze pociagne do 6 m-ca a potem przerwa
Zycze aby pecherzylki ładnie rosły i pękały

reklama
Witam dziewczyny
jestem tu nowa mam na imię Sylwia, mam 23 lata. Od 5 m-cy staramy się z mężem o dzidzie. Jednak nam to nie wychodzi. Ostatnio zauważyłam u siebie pewne zmiany od miesiąca mam bardzo wrażliwe piersi i bolące brodawki, a po ostatnim okresie zauważyłam brak śluzu, więc nie mogę odróżnić momentów owulacji. Lecz bieliznę zmieniam nawet do 3 razy w ciągu dnia. Czy coś jest nie tak?? co takie objawy mogą oznacza??? a ostatni test wyszedł mi negatywny. pomoże mi ktoś:hmm:

Do góry