reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

starania się - watpliwości..

trzeba oddac do laboratorium do 20 minut od spuszczenia sie, moj mezulek poszedl do wc na miesjcu i oddal pojemniczek od razu, ale nastepnym razem mu pomoge, gdzies sie przyczaimy, bedzie mu latwiej ;)

reklama
romka nie trać nadziei! nie w takich chwilach jak @ sie spoznia... ;-)
bedzie dobrze!

dzieki za mile slowa,ja tez jestem tego zdania jak Olcia,ze kobieicie ktora ma juz dzieciatko chyba latwiej jest zajsc w ciaze...podczytalam Cie na staraczach2009bo jestem ciekawa jak to z Toba jest i miejmy nadzieje,ze ta szyjka i ciasnawe uczucie to na bejbika!!!dawaj znac koniecznie co jakis czas jak to z Toba jest!!!!
Sorki, ze nie odnoszę się za bardzo do wypowiedzi ale mam bardzo ciekawe zadanie - jak cel obiorę to muszę go mieć
icon14.gif

wychodze z tego samego zalozenia!!!!!!!!!!!!!!!
ja bym radziła jednak sie przebadac i męża także , nie staram sie długo ale gdybym nie poszła do ginekologa mogłabym sie starac 2 lata a i tak nic by z tego nie wyszło
okaząło sie ze ja mam lekkie pco i cykle bezowulacyjne - dostalam clo i ze mna juz oki, w miedzy czasie przebadał sie mąż i okazało sie ze ma słabe nasienie, teraz łyka duzo witamin

a jak u innych staraczek czy męzowie robili badania?

u mnie bylo to tak ze poszlam do lekarza,zbadal mnie dal skierowanie na badania,dla Meza takze,ale zapisal mi kuracje clo i duphastonem,pozniej zmienilam lakarza,zobaczyl wyniki mojego Meza i stwierdzil ze poprzedni lekarz nie potrzebnie faszerowal mnie lakami skoro z zolnierzykami mojego Meza sa problemy,moje wyniki sa b.dobre i rowniez dodal,ze to mezczyzna powinien sie pierwszy przebadac...

OLICA badanie nasienia (podstawowe) w luxmedzi kosztuje 70 zL.pislam kilka postow wczesniej.A rozszezone ok.150.
Elfa 75 a gdzie ty takie tanie wynalazlas to badanie?

romka no nie wiem czy tak szybko sie zachodzi w ciąże mając juz jedno dziecko... my z mężem staramy się od sierpnia 2008 wiec nie mowie ze to długo ale tez nie szybko:blink: no nic nie powiedziane ze mi sie juz udało... czas pokarze. mam jednak watpliwosci nie wiem czemu.
A Ty głowa do gory!! i wiecej optymizmu ;-) jak i cała reszta dziewczyn!:tak:

laboratorium FRYDA w Katowicach
ja płaciłam 20 zł za ogolne badanie nasienia

romka

moge wiedziec jak slabe maz ma wyniki?
moj ma mala ilosc plemnikow (15 mln/ml) i tylko 8 % żyworuchliwych
ostatnio moj lekarz nawet wspominal ze moze nam zostac jedynie in vitro :(
poki co karmie meza witaminami i probujemy dzielnie dalej

Ostatnia edycja:
Tak mialam mieć badanie HSG ale nie mialam bo za kazdym razem jak mialam pobierany posiew, ktory wazny jest tylko miesiac i dzien po koncu @ mam isc na zabieg zawsze jak mam @ to juz mam wynik z posiewu nie wazne :( a jakie mam cykle długie nawet do 51 dni się zdarza :(:(:( nie zawsze bo mam tez co 40 pare ale ten ostatni akurat mialam 51 dni cyklu :(

Julitka

Wow, to bardzo dlugi cykl. Czy TY sie jakos z tego leczysz ?
Tzn nie jest to choroba, ale cykle powyzej 35 dni powinny byc leczone z tego co czytalam.....

Tak mialam mieć badanie HSG ale nie mialam bo za kazdym razem jak mialam pobierany posiew, ktory wazny jest tylko miesiac i dzien po koncu @ mam isc na zabieg zawsze jak mam @ to juz mam wynik z posiewu nie wazne :( a jakie mam cykle długie nawet do 51 dni się zdarza :(:(:( nie zawsze bo mam tez co 40 pare ale ten ostatni akurat mialam 51 dni cyklu :(

czytalam ze do Hsg mozna miec cytologie z przed 3 lub nawet 6 miesiacy, moze zrob cytologie ?

reklama
słysząłam ze dobrze działa , ja jednak nie lubie tego pic, słyszałam równiez , że na poprawe śluzu dobrze działa olej z wiesołka, łykam wiec kapsułki od dnia miesiączki do owulacji

Do góry