reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

starania się - watpliwości..

reklama
Witam Was kochane wskakuje do was z watku staraczek 2008, mam nadzieje ze mnie przyjmiecie :)juz sobie nie radze naprawde, mam strasznie nieregularne i krotkie @ w poniedziałek ide na badanie prolaktyny i mam umowiona wizyte na 15 stycznia juz z wynikami, potem mam dostać AGUFEM na wyregulowanie cykli nie wiem sama co bedzie :(:(:( boje sie ogolnie juz mnie to tak meczy :(:(:(

witaj Julitko, pamietam Cie z watku Starajece sie 2008, pisalas kiedys ze czekasz na Hsg i jak mialas to badanie ? jaki byl wynik ?
Co do Agufemu to lek ziolowy na obnizenie prolaktyny i raczej nie reguluje cykli ale lekarzem nie jestem i moge sie mylic, moim zdanie powinnas dostac Luteine lub duphaston na uregulowanie cykli :tak:
Ja sama bralam Castagnus, to samo co Agufem tylko ma inna nazwe i przy braniu nie mialam wogole okresu :no: po 70 dniach stosowania odlozylam to cudo i wywolalam miesiaczke duphastonem :blink:

Ostatnia edycja:
Witam Was kochane wskakuje do was z watku staraczek 2008, mam nadzieje ze mnie przyjmiecie :)juz sobie nie radze naprawde, mam strasznie nieregularne i krotkie @ w poniedziałek ide na badanie prolaktyny i mam umowiona wizyte na 15 stycznia juz z wynikami, potem mam dostać AGUFEM na wyregulowanie cykli nie wiem sama co bedzie :(:(:( boje sie ogolnie juz mnie to tak meczy :(:(:(

Witaj. trzymam kciuki, jakie dokładnie masz te cykle?

z ciekawosci weszlam poczytac watek staraczki2009 dziewczyny, tam jest juz pierwsza szczesciara!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Dokładnie Alex się udało :-)

dziewczyny no jasne ze w koncu sie uda!
trzymam mocno kciuki za was:tak:
U mnie też wczoraj @ powinna sie pojawić a jak narazie nie mam... tylko że ja nie mam żadnego śluzu nic. sucho. i nic mnie nie boli :sorry2:

Hmmm ja myślę, że Tobie się udało (może myślę tak dlatego, że mam takie coś w głowie, że jak ktoś ma już dzidzię to na pewno szybko mu się uda mieć następne, a my sierotki nawet nie wiemy coniektóre co w naszych organizmach piszczy)

Ja przykładowo nigdy nie badałam hormonów, mój mąż też się nie badał, nie chodziłam nigdy na monitoring cyklu, a co jeśli mam cykle bezowulacyjne???

Nie wiem nawet tego. Wiem tylko tyle, że mam cykle długie 37-40 dniowe i, że jeśli teraz nie udało nam się zajść w ciążę, to będę zażywała Duphaston od 16-25 dc, a on mi zatrzyma na bank owulacje, która moim zdaniem jeśli u mnie występuje, to jest to dopiero 24 lub 27dc......czyli wtedy kiedy skończę brać duphaston...

Przed ostatnim okresem czułam bół podbrzusza i sutki były nie do dotknięcia (było to na 14 dni przed okresem)

a dziś?????

W sylwka miałam mieć owulację lub w Nowy Rok i nie czułam i nadal nie czuję żadnych objawów owulacji, zaczynam serio myśleć, że w nie każdym cyklu ją mam :-( ........

Mam testować około 20.01, ale chyba to nie będzie miało sensu....czuję, że się nie udało, bo nie widzialam objawów owulacji, a teraz 2 cykle z Duphastonem będą zmarnowane , bo mi on zatrzyma owulacje, a na Boże Narodzenie to ja nie chcę rodzić i czuję, że przeniosę swoje staranka tak aby na wiosnę 2010 urodzić.....

Ja jak na razie ide na zywiol,z natura.
Zadnych badan, zadnych lekow, zadnego monitoringu..

My zgodnie z naturą szliśmy przez kilka miesięcy:-(

no nie dostałam i nie czuję abym miala dostać. Oczywiście mnie to cieszy! przeczuć staram się nie mieć bo potem moge być rozczarowana a po co mi to. Spokojnie czekam... :) cykle mam 29-30dniowe
A u ciebie jak? też nie masz jeszcze @ i oby tak dalej!:tak:

Trzymam kciuki. Kinga jesteś chyba na dobrej drodze, oby sie nie pojawiła:happy:

Sorki, ze nie odnoszę się za bardzo do wypowiedzi ale mam bardzo ciekawe zadanie - jak cel obiorę to muszę go mieć
icon14.gif

niunia bardzo ciekawe to zdanie i coś w nim jest:tak: tak powinno być.
a co do mnie... no ony sie @ nie pojawiła oby.... :dry:

ja bym radziła jednak sie przebadac i męża także , nie staram sie długo ale gdybym nie poszła do ginekologa mogłabym sie starac 2 lata a i tak nic by z tego nie wyszło
okaząło sie ze ja mam lekkie pco i cykle bezowulacyjne - dostalam clo i ze mna juz oki, w miedzy czasie przebadał sie mąż i okazało sie ze ma słabe nasienie, teraz łyka duzo witamin

a jak u innych staraczek czy męzowie robili badania?

ja bym radziła jednak sie przebadac i męża także , nie staram sie długo ale gdybym nie poszła do ginekologa mogłabym sie starac 2 lata a i tak nic by z tego nie wyszło
okaząło sie ze ja mam lekkie pco i cykle bezowulacyjne - dostalam clo i ze mna juz oki, w miedzy czasie przebadał sie mąż i okazało sie ze ma słabe nasienie, teraz łyka duzo witamin

a jak u innych staraczek czy męzowie robili badania?

To do mnie było ? :-)

Powiedzcie jakie dokłądnie powinnam zrobić badania?
I kiedy? Po okresie?
Ile takie badania koszują i ile kosztuje badanie nasienia męża ? (tak mniej więcej)

Nie chce mi się iść po skierowanie do ginkolożki-wolę zapłacić i szybko zrobić te wszystkie badania-tylko prosze odpowiedzcie mi jakie dokładnie-muszę je zrobić zanim zacznę brać ten Duphaston prawda? Zeby wiedziec na czym stoję....

tak OLICA do Ciebie pisałam ;)

ja hormonów nie miałam badanych , lekarz stwierdzil moja przypadłośc po USG

a jeśli chodzi o badanie nasienia to w laboratorium kosztuje od 20 do 30 zl
tylko przed oddaniem nasienia nalezy przez 5 dni powstrzymac sie od współzycia i używania alkoholu

reklama
tak OLICA do Ciebie pisałam ;)

ja hormonów nie miałam badanych , lekarz stwierdzil moja przypadłośc po USG

a jeśli chodzi o badanie nasienia to w laboratorium kosztuje od 20 do 30 zl
tylko przed oddaniem nasienia nalezy przez 5 dni powstrzymac sie od współzycia i używania alkoholu

Dziękuję za odpowiedź ! A jak oddaje się to nasienie-wiem, że w wyniku masturbacji , ale ten materiał musi być chyba dość świeży , więc jak to wszystko organizacyjnie wygląda ? (Mąż właśnie mi gada, że powinna być piguła, która załatwia sprawę, wtedy wszyscy mężusiowie tabunami by się badali- MARZYCIEL CHOLERA JASNA! :-) )

Do dziewczyn co badały hormony i tym podobne rzeczy]
Jakie badania mam sobie zrobić i kiedy? Po okresie czy jak?

Do góry