Julitka
Nadzieja umiera ostatnia
tak biorę luteinę ale dopiero wzielam drugą tabletkę :-) wczoraj wieczorem jedna i dzis rano drugąJesli bierzesz luteine to ona powinna zmniejszyc torbiel - wiec powinno bolec coraz mniej![]()
![śmiech :-D :-D](https://www.babyboom.pl/forum/styles/default/xenforo/smilies/square/laugh.gif)
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
tak biorę luteinę ale dopiero wzielam drugą tabletkę :-) wczoraj wieczorem jedna i dzis rano drugąJesli bierzesz luteine to ona powinna zmniejszyc torbiel - wiec powinno bolec coraz mniej![]()
a no widzisz to cena w prywatnej sluzbie zdrowia dlatego tak drogo! a jak chcesz to poczekaj w koncu masz tylko dwa wyscia albo @ przlecie albo nieTakie ceny sa w invimedzie...teraz jak tak sobie siedze to znowu zaczelam czuc lekki bol w podbrzuszu, ehh
Mysle, ze naprawde jeszcze troche poczekam... Jak sie w siebie wslu****e, to dochodze do wniosku, ze chyba chce sobie jeszcze pomiec nadzieje ;-) Pamietam jak mi sie kiedys okres spoznial z tydzien i nie chcialam testowac wlasnie dlatego, ze to pozwalalo mi wierzyc, ze a nuz wpadlismy ;-)
Duzo badan zrobilas, ale to dobrze, lepiej byc zdrowa przed ciaza :-)
tak biorę luteinę ale dopiero wzielam drugą tabletkę :-) wczoraj wieczorem jedna i dzis rano drugą![]()
a no widzisz to cena w prywatnej sluzbie zdrowia dlatego tak drogo! a jak chcesz to poczekaj w koncu masz tylko dwa wyscia albo @ przlecie albo niei tej drugiej wersji sie trzymajmy
![]()
co do moich badan to i tak wszystkich nie zrobilam bo chcialam jeszcze zrobic ten wirus opryszczki HERBS - 66zlno i powinnam zrobic przeciwciala na zoltaczke typu B czy nie musze sie doszczepić!
ale to moze da rade na NFZ a poza tym chyba i tak nawet jakbym miala za malo przeciwcial to pewnie juz bym sobie teraz odposcila szczepienie bo znowu 3 miesiace w plecy!
wlasnie dojechal moj trmometr owulacyjny![]()
a no wiesz co sie bede opierdzielac tyle czekalam to teraz jak peterek zasuwam zanim maż sie rozmysli!Czesc Kobitki
Eve dzialasz w expresowym tempie. Jak Ty przezylas to pobranie krwi ja to zawsze mdleje. Jestes bardzo dzielna. Tez tak zaczne jak mi sie @ skonczy a mam podobnie jak Olapolap 31 dc i nic nawet te krwawienia ktore mnie meczyly ostatnio nic. Brzuch twardy i pelny nie boli mnie tylko troszke czuje jajniki. Nie staramy sie o dziecko (ale zrobilam test dla pewnosci -negatywny). Zaczynam sie naprawde martwic bo wczoraj Julitka pisala o tej torbieli. Boje sie ze cos jeszcze sie do mnie przyplatalo. Wkurza mnie to bo jak czekasz na okres to Ci sie spoznia a jak nie chcesz zeby byl to nawet wczesniej przylazi.
no i super!Dzien dobry!Eve dzieki wielkie za odpowiedz. Super, ze chcialo Ci sie nad tym pomyslecDzis moj 22 dzien cyklu i tempka skoczyla do 37.05.
To chyba dobrze, co?[...].
tak mam podjęzykową :-)Bierz, bierzMasz podjezykowa?
a no wiesz co sie bede opierdzielac tyle czekalam to teraz jak peterek zasuwam zanim maż sie rozmysli!a co do samego pobierania krwi to mam pewna historie:
jak mialam 2,5 roku poszlam z mama i dwoma starszymi bracmi na badania tzn ja tylko jako asysta a oni mieli byc kuci!siedzimi w poczekalni i cala 3 ryczy (10latek, 5latek i ja)
podchodzi pielegniarka i sie pyta co sie dzieje i mama tlumaczy - ze ci dwaj to rycza bo sie boja kucia!
na co pielegniarka zdebiala i sie pyta czemu ja placze a mama - bo ona chce byc kuta!!!!!
i pani pielegniarka wziela mnie jaka pierwsza mimo ze nie mialam miec badan pobrala mi krew i dala 2 cukierki (wsio pamietam
) i do tego zlecialy sie wszystkie inne z labolatorium bo ja sie cale pobieranie smialam!
- UFO przylecialo!
![]()
tak mam podjęzykową :-)
Co za historiaJa Wam powiem, ze mialam cos takiego, ze mama zabrala mnie na szczepienie i poszla z nami moja przyjaciolka ze swoja mama. Bylysmy male, to bylo pierwsze szczepienie przez klucie ktore mialysmy miec robione (juz w swiadomym zyciu ;-)), obie siedzialysmy zdenerwowane na korytarzu. W pewnym momencie wyszla pielegniarka i mowi do przyjaciolki, zeby weszla na szczepienie, to ta w plaaaacz! A ja sobie pomyslalam wtedy, ze pff nie bede takim zasmarkanym dzieciakiem, w koncu jestem duza dziewczynka i dzielnie poszlam na szczepienie, przez caly czas staralam sie nie plakac zeby przyjaciolce bylo glupio i zeby wyszla na bekse i mazgaja, a ja na super dzielna
![]()
dzieci to sa jednak pokrecone!
a zapomnialam dodac w tej mojej hostorii!!! ze okazalo sie ze ja mialam anemie! mama nie wierzyla bo to moj 2 lata starszy brat wygladal na jedna wielką chorobe a nie ja - sliczne różowieutkie puciulowate dzieciatko!!! no i musieli powtorzyc badania bo mama sie uparla! no i niestety znowu to samo - anemia! farta mialam ze wtedy tak ryczalam!
![]()
No Eve to rzeczywiscie jestes dzielna ja ostatnio w pazdzierniku mialam robione badanie krwi oczywiscie na lezaco i oczywiscie wstalam i prawie zemdlalam i bylo mi tak glupio bo w lab byly male dzieci ktore normalnie mialy pobierana krew tylko ja w specjalnej sali. Jak doszlam do siebie i opuszczalismy lab. wszyscy sie na mnie patrzyli. Ale ja naprawde mdleje. Lekarz ktory ma w tym budynku gab ginekologiczny tez przylazl i mnie zagadywal a pani pielegniarka na koniec dala plaster z kubusiem puchatkiem. Masakra.