reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

starania się - watpliwości..

No to niezle mnie zaignorowaliscie wczoraj :angry:
Nikt mi nie odpisalam na pytanie :((((((
Wiec zapytuje ponownie....czy jak ma sie torbiele - to czy to sie czuje? czy to boli ? Mam od 8 dni bol w obu jajnikach, nieduzy ale mam....Nie wiem od czego....Co moze byc przyczyna ?buziaki
:rofl2: a mi sie kojazy to z objawami czegos innego :sorry2: a tak na serio to ja mam tak zawsze a torbielek nie mam!
Witajcie:-)

Tak właśnie myślałam Słonko, że o mnie nie zapomniałaś:tak:, ja o Twoich kwietniowych starankach też często myśle i mam nadzieję, że zakończą się na pierwszym cyklu:-D. Trzymam kciuki:-). A co do fotki brzunia to może byc ciężko, po pierwsze nie mam żadnej:szok:, ale nawet jakbym miała to bym nie umiała wstawic taki ze mnie talent:-D, a po drugie mam problemy ze zdrówkiem (swoim) i na obecnym etapie nie przybrałam ani grama:szok:, a wręcz do wagi sprzed ciąży brakuje mi ciągle pół kilo:baffled:, ale że ze mnie jest mały pączek to lekarka narazie nie kazała się martwic bo dzidzia ma skąd czerpac zapasy, obym nie traciła kilogramów to będzie dobrze. Od dzisiaj jestem na antybiotyku, biore Bioparox, bo mam zapalenie oskrzeli i nosa :szok:. Jak wykombinuje jak wstawic foteczke to napewno się pochwalę:tak::-D
:-D no to czekam z niecierpliwoscia na foteczke! i sie nie martw w koncu zaczniesz przybierac na wadze! :-D
hei dziewczynki...narazie nie ma @ :-)
:angry: sio @ sio!!!!
hehe może rzeczywiście za szybko sie napaliłam hehe jakos tak nie wzielam pod uwagę tej pracy z pieskiem hehe liczylam tylko ze nie bede juz sama w domku :tak::tak::tak: nie bede taka samotna :-) bede miala z kim isc na spacerek itp....
:-D ja mam 1,5 rocznego Labladorka (Tofik) o Matko jedyna pierwsze pol roku to bylo wyrwane z zyciorysu! zawsze rano czekala na nas sciezka przetrwanian - wszelkie powierzchnie plaskie a czasem i pionowe zasrane i zasikane do ostatniego wolnego miejsca! a ze mieszkam w dosc sporym domu to mial gdzie to robic wiec przed pojsciem do pracy za mopa i do roboty! co prawda nasz rozrabiaka okazalo sie ze jest z tzw psełdohodowli bylo nawet o niej w telewizji i podejzewam ze dlatego mial takie problemy trawienne ... :baffled: to fakt ze jak sie ma podworko to da sie kopa na rozped i za drzwi ale nie zawsze moj sie wysprycil i potrafi usiasc przy smyczy i piszczec zebym z nim poszla! :szok: a poza tym labki to psy strasznie przywiazane do ludzi! nienawidza samotnosci! ja mam ten komfort ze mama moja jest w domu obok i go odwiedza! na siku wypusci! poza tym kradnie wsio co sie da zjadl nawet zloty lancuszek! z 10 par skarpetek polknal w calosci! przylepa nie z tej ziemi! :-D i tylko nie kojaz labka z reklama velvetu to 1 blad! one takie spokojne sa tylko przez pierwsze 2 miesiace! taki psaik musi sie wybiegac bo inaczej halupe rozniesie w drobny mak! :angry:
a z dobrych stron - niezastapiony przyjaciel! :tak::tak::tak: a i polecam film (ksiazke najpierw "Marley i ja. Życie, miłość i najgorszy pies świata".John Grogan ) a film wchodzi do kin za miesiac! :-D

Eve bardzo ładne i fajne zakupy!!! jak przyjdą to pochwal się jaka jakosc.Bo ja nigdy nie kupowalam na alegro i się boję ze nie będzie fajne...więc będę czekala na opinię
jak tylko dostane i wcisne na siebie to pisze od razu do ciebie - i nie czuje ze rymuje! :-D
Czesc dziewczynki :sorry2:

Musze Wam sie do czegos przyznac :-( Od kiedy zdecydowalismy sie na IVF, jakos nie moge sie odnalezc na BB. Ja jestem tym na maxa podkrecona ale nie chce tym nikogo za nudzac, bo wiem ze nie ma tu dziewczyn z podobnym "problemem". Kurcze, probuje sie oduzaleznic od BB, szukam nawet innego forum. Juz kilka przegladalam ale to nie to samo... Tu jest fajnie i smiesznie, tyle ze ja czuje, ze mnie tu nie powinno byc - ze juz tu nie naleze. Glupie mam problemy, wiem :zawstydzona/y: Jak sie okazuje, to forum bylo dla mnie bardzo wazne. Moze nie forum ale poczucie wspolnoty i wzajemnego zrozumienia;-) Nie wiem co zrobic. Moze powinnam zalozyc tu watek o IVF, moze jest wiecej dziewczyn , ktore przechodza przez to co ja:-D
Sorka, ze marudze. Jakas taka bleeeee jestem dzisiaj.
Buzka kobity
a ja to ci chyba kopa sprzedam! :-D a ja to co robie od roku na forum !!!? nawet sie jeszcze nie zaczelam starac a siedze i truje! :-D:-D:-D nie wasz mi sie nawet stad ruszyc na minute! :wściekła/y:
Witam. Wreszcie znalazlam chwile zeby do Was zajrzec. Boziu!! Ile Wy potraficie naprodukowac. Chcialabym do kazdej z Was cos napisac, ale jeszcze sie nie łapie ktora w jakiej sytuacji jest i na jakim etapie sie znajduje. Moze przyjdzie to z czasem. ;-)
Podaje moje tempki, tak jak pisalam wczesniej.
1-5 dzien miesiaczka
6 - 36,60
7- 36,80
8- 36,50, sluz plodny
9- 36,60, sluz plodny, na tescie owulacyjnym slaba kreseczka, przytulansko
10- 36,60, sluz plodny, kreseczka slaba
11- 36,80 sluz plodny, kreseczka ciagle slaba
12- 36,70 sluz plodny, wyrazna krecha, przytulansko
13- 36,85 sluz mniej plodny, slaba krecha
14- 36,70 sluz mniej plodny, slaba kreska, przytulansko
15- 36,80, slaba kreska, sluz mniej plodny, przytulansko
16- 36,85, slaba kreska, sluz nieplodny, pobolewanie w jajniku
17- 37,00 sluz mniej plodny,
18- 37,15-//- powiekszone obolale piesi
19- 37,10-//- lekkie pobolewanie w dole brzucha
20- 36,95 - powiekszone obolale piersi i bol plecow jak przed @
21- 36,95- lekkie pobolewanie w dole brzucha
Cykle z reguły mam 28-29 dni. Lekarz przy badaniu w grudniu nie stwierdzil nic niepokojacego. A Wy jestescie w stanie mi cos podpowiedziec?:tak: Mozemy sie ludzic mimo ze tempka spadla?
Dziekuje Wam bardzo za odpowiedzi. Jakas rozbita dzis jestem. Mam nadzieje, ze jutro bedzie lepszy dzien. Wszystkim slodkich snow zycze a jutro duuuzo sloneczka!!:-)
Słonko rozrysowalam sobie nawet wykresik z tymi tepkami !!! :rofl2: wychodzi ze owu mialas gdzies tak 14dc bo potem juz ladnie idzie w gore tempka a takim spadkiem to bym sie nie sugerowala bo tempka na @ spada 3 dni przed @ i to najwczesniej a z regoly dopiro w dniu @!!! wiec moze to mogl byc spadek implantacyjny!? do tego wynika to ze twoj 21dc to dopiero 6dzien fazy lutealnej wiec siedz na tylku spokojnie i czekaj jeszcze tydzien jak nic!!!! :-D
Pracuje ostatnio wiecej na popoludnie i przychodze do domku dosc pozno i na dodatek bardzo zmeczona :-( ...
Eve84 - Tak mi sie wydaje, ze u ciebie staranka zaczna sie wczesniej??. Jesli tak to bardzo sie ciesze, bo wiem jak tego pragniesz:tak:Oby nie trwaly dlugo:tak:. A jak tam z promotorem?
Pozdrawiam rowniez goraco wszystkie niewymienione staraczki:tak:wiem, ze jest tu nas bardzo duzo:tak:. Zmykam i do napisania :tak:

oj bidulko :sorry2: wiem co czujesz! ja mialam pare lat ze na rano do pracy a na popoludnie na studia! do domu wracalam na 22-23ia!!!!! no staranka od nastepnego cyklu tak na szczesliwy traf jeszcze bez celowania w owu bo musze przeczekac okres alergiczny (brzoza olcha i leszczyna) a z promotorem :dry: jakos ale tak nie do konca jakbym chciala ale grunt ze do przodu!
MATKOP DZIEWCZYNY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
CALA CHAŁUPA DYMU!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! SPALILAM CZAJNIK!!!!!!!!!!!!!!! KU...WA JAK SMIERDZI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! CALY CZRNY! SMRUD JAK CHOL...!caly czajnik wody a nawet kropeleczki niie zostalo...TAK BB MNIE WCIĄGNELO....
:szok: kobito ło matko jedyna dobrze ze tylko czajnik! ja wlasnie dlatego przezucilam sie na elektryczny!!!!:sorry2:
witam...prwie w nocy...........umieram...........takie mam grypisko.....doktorek kazal mi zachorowac no i zachorowalam ale czemu az tak
Zdrowka zycze!!!! :tak:
Dziewczynki co ja mam zrobic... dzisiaj 31 dc, @ nadal nie ma, test wyszedl dzisiaj negatywny... boje sie, ze jesli to fasolka, ktora sie ukrywa, to i tak @ przyjdzie, bo mi sie w koncu poziom progesteronu obnizy (w koncu w niedziele wzielam ostatnia tabletke luteiny). Co ja mam zrobic? :baffled:
Nie mierze. Bete zrobie w sobote jesli do tego czasu nie przyjdzie @...
a po co czekac do soboty!? lec na bete!!! a madz jakie kolwiek objawy na @? :confused: a i powiesz jaka czulosc testu???

Ostatnia edycja:
reklama
:rofl2:
:-D ja mam 1,5 rocznego Labladorka (Tofik) o Matko jedyna pierwsze pol roku to bylo wyrwane z zyciorysu! zawsze rano czekala na nas sciezka przetrwanian - wszelkie powierzchnie plaskie a czasem i pionowe zasrane i zasikane do ostatniego wolnego miejsca! a ze mieszkam w dosc sporym domu to mial gdzie to robic wiec przed pojsciem do pracy za mopa i do roboty! co prawda nasz rozrabiaka okazalo sie ze jest z tzw psełdohodowli bylo nawet o niej w telewizji i podejzewam ze dlatego mial takie problemy trawienne ... :baffled: to fakt ze jak sie ma podworko to da sie kopa na rozped i za drzwi ale nie zawsze moj sie wysprycil i potrafi usiasc przy smyczy i piszczec zebym z nim poszla! :szok: a poza tym labki to psy strasznie przywiazane do ludzi! nienawidza samotnosci! ja mam ten komfort ze mama moja jest w domu obok i go odwiedza! na siku wypusci! poza tym kradnie wsio co sie da zjadl nawet zloty lancuszek! z 10 par skarpetek polknal w calosci! przylepa nie z tej ziemi! :-D i tylko nie kojaz labka z reklama velvetu to 1 blad! one takie spokojne sa tylko przez pierwsze 2 miesiace! taki psaik musi sie wybiegac bo inaczej halupe rozniesie w drobny mak! :angry:
a z dobrych stron - niezastapiony przyjaciel! :tak::tak::tak: a i polecam film (ksiazke najpierw "Marley i ja. Życie, miłość i najgorszy pies świata".John Grogan ) a film wchodzi do kin za miesiac! :-D
Dziekuje Ci bardzo kochana :-):-):-) hm...narazie jednak sobie jeszcze troszke poczekam ;-):tak: a potem kto wie hehe :-D;-) a ta książka może byc całkiem fajna :):):)

Czesc dziewczynki :sorry2:

Musze Wam sie do czegos przyznac :-( Od kiedy zdecydowalismy sie na IVF, jakos nie moge sie odnalezc na BB. Ja jestem tym na maxa podkrecona ale nie chce tym nikogo za nudzac, bo wiem ze nie ma tu dziewczyn z podobnym "problemem". Kurcze, probuje sie oduzaleznic od BB, szukam nawet innego forum. Juz kilka przegladalam ale to nie to samo... Tu jest fajnie i smiesznie, tyle ze ja czuje, ze mnie tu nie powinno byc - ze juz tu nie naleze. Glupie mam problemy, wiem :zawstydzona/y: Jak sie okazuje, to forum bylo dla mnie bardzo wazne. Moze nie forum ale poczucie wspolnoty i wzajemnego zrozumienia;-) Nie wiem co zrobic. Moze powinnam zalozyc tu watek o IVF, moze jest wiecej dziewczyn , ktore przechodza przez to co ja:-D

Sorka, ze marudze. Jakas taka bleeeee jestem dzisiaj.

Julitko <--- przytulam mocno :sorry2:

Buzka kobity

No co Ty piszesz ! Zostan z nami , przeciez starasz sie tak samo jak my, ja tez niewiem czy nie zdecyduje sie w przyszlosci na in vitro, zostan tym bardziej, i dziel sie z nami swoimi przezyciami jak do tej pory..

U mnie dzis rano temka była 37,1 jest szansa ze jednak owulacja byla, no i jajnik mnie juz nie boli - moze pecherzyk juz pekl !

a po co czekac do soboty!? lec na bete!!! a madz jakie kolwiek objawy na @? :confused: a i powiesz jaka czulosc testu???

Beta kosztuje 40 zl :no: Objawy @ hmm... jak jeszcze bralam luteine to czulam takie standardowe pobolewanie w podbrzuszu, ze dwa, trzy razy mocne klucie, co mi sie nie zdarza, ale od poniedzialku juz prawie nic nie czuje. Ciezko to zreszta okreslic, czuje, ze mam podbrzusze, bo troche mnie w srodku 'łaskocze' - tak bym to powiedziala... No i rano mnie troche bardziej bolalo i przez chwile ledzwie (bol ledzwi to u mnie standard przy @). No ale jak mowie, ogolnie mi przeszly objawy :baffled: Czulosc testu 25 jednostek.

Dziekuje Ci bardzo kochana :-):-):-) hm...narazie jednak sobie jeszcze troszke poczekam ;-):tak: a potem kto wie hehe :-D;-) a ta książka może byc całkiem fajna :):):)
ksiażka jest genialna!!!!!! super sie ja czyta takim lekkim jecykiem napisana bo jest to sfego rodzaju pamietnik! historia prawdziwa!!!!! :-D
Beta kosztuje 40 zl :no: Objawy @ hmm... jak jeszcze bralam luteine to czulam takie standardowe pobolewanie w podbrzuszu, ze dwa, trzy razy mocne klucie, co mi sie nie zdarza, ale od poniedzialku juz prawie nic nie czuje. Ciezko to zreszta okreslic, czuje, ze mam podbrzusze, bo troche mnie w srodku 'łaskocze' - tak bym to powiedziala... No i rano mnie troche bardziej bolalo i przez chwile ledzwie (bol ledzwi to u mnie standard przy @). No ale jak mowie, ogolnie mi przeszly objawy :baffled: Czulosc testu 25 jednostek.
Oj wiem sloneczko ze te ceny sa zabojcze ale musze powiedziec ze 40zl to bardzo drogo z regoly slyszalam 20-35zl :confused: czulosc testu taka srdnia wiec faktycznie mogl nie wykryć! albo jak nie betka to idz do apteki po test mega czuly - 10 mlU/ml juz czulszych nie ma! i tyle ;-):sorry2:

a ja zapomnialam sie pochwalic ze dzisiej zrobilam badanka :-D:rofl2: toskoplazmoze rozyczke chlamydie i cytomegalie i uwaga ...... samo IgG - zaplacilam 185zł!!!!! :szok::szok::szok::szok: do tego na skierowanie mialam jeszcze morfologie i proby watrobowe :tak: jutro wyniki tylko na chlamydie trzeba czekac ok 11dni :nerd: a i pani zasugerowala mi jeszcze zeby mocz sprawdzic :confused:

Oj wiem sloneczko ze te ceny sa zabojcze ale musze powiedziec ze 40zl to bardzo drogo z regoly slyszalam 20-35zl :confused: czulosc testu taka srdnia wiec faktycznie mogl nie wykryć! albo jak nie betka to idz do apteki po test mega czuly - 10 mlU/ml juz czulszych nie ma! i tyle ;-):sorry2:

a ja zapomnialam sie pochwalic ze dzisiej zrobilam badanka :-D:rofl2: toskoplazmoze rozyczke chlamydie i cytomegalie i uwaga ...... samo IgG - zaplacilam 185zł!!!!! :szok::szok::szok::szok: do tego na skierowanie mialam jeszcze morfologie i proby watrobowe :tak: jutro wyniki tylko na chlamydie trzeba czekac ok 11dni :nerd: a i pani zasugerowala mi jeszcze zeby mocz sprawdzic :confused:

Takie ceny sa w invimedzie... :baffled: teraz jak tak sobie siedze to znowu zaczelam czuc lekki bol w podbrzuszu, ehh :baffled: Mysle, ze naprawde jeszcze troche poczekam... Jak sie w siebie wslu****e, to dochodze do wniosku, ze chyba chce sobie jeszcze pomiec nadzieje ;-) Pamietam jak mi sie kiedys okres spoznial z tydzien i nie chcialam testowac wlasnie dlatego, ze to pozwalalo mi wierzyc, ze a nuz wpadlismy ;-)

Duzo badan zrobilas, ale to dobrze, lepiej byc zdrowa przed ciaza :-)

ksiażka jest genialna!!!!!! super sie ja czyta takim lekkim jecykiem napisana bo jest to sfego rodzaju pamietnik! historia prawdziwa!!!!! :-D

To chyba się zaopatrze w taką ksiażkę :-):-):-) a apropo betki u mnie kosztuje 22 zł

reklama
Do góry