reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

starania się - watpliwości..

reklama
Szesnasty dzień. owulacja była, więc teraz tylko czekam.... Czuje się jakoś inaczej niż zawsze, ale jak juz pisałam, nie wiem czy sie nie nakrecam... Czas pokarze:)) Jestem życiową optymistką, więc mam nadzieję, że coś z tego będzie:tak:

Wczesnie na objawy ;-) Kiedy byla owu? Jak dlugie masz cykle? :happy:

:-)Witajcie nie jestem w stanie nadrobić zaległości bo komputre mi szwankuje a do tego mnie muli:baffled:

Buziaczki dla wszytskich

Witaj kochana, nie mecz sie na sile, odpocznij sobie :tak:

A w ktorym dniu cyklu jestes? :tak:

Szesnasty dzień. owulacja była, więc teraz tylko czekam.... Czuje się jakoś inaczej niż zawsze, ale jak juz pisałam, nie wiem czy sie nie nakrecam... Czas pokarze:)) Jestem życiową optymistką, więc mam nadzieję, że coś z tego będzie:tak:[/quote]

nie testuj za wcześnie (chociaż wiem że to megatrudne)..ja zrobiłam beta hcg w 23 dniu cyklu i nic mi nie powiedziało a teraz jest 33 i II kreseczki... cykle mam/ miałam 29-30dniowe..
czekaj do dnia @
POZDRAWIAM

Siemacie laseczki
Ja w biegu dzisiaj cały dzień dopiero do lepianki wróciłam.
Zaraz postaram się nadrobić co żeście wymodziły.

Mam pytanie do starych wyjadaczek a może też nasze nowe forumowiczki będą mogły mi pomóc.

Odebrałam dzisiaj badania na LH i FSH robione w 3dc. Oczywiście wiadomo, ze jestem w fazie folikularnej bo jestem w 8 dc.
Ale podobnoć stosunek LH do FSH (czy tam odwrotnie) tez coś znaczy.
Czy ktoś tu jest mistrzem w interpretacji badań.

FSH - 5,03
LH - 5,51

Siemacie laseczki
Ja w biegu dzisiaj cały dzień dopiero do lepianki wróciłam.
Zaraz postaram się nadrobić co żeście wymodziły.

Mam pytanie do starych wyjadaczek a może też nasze nowe forumowiczki będą mogły mi pomóc.

Odebrałam dzisiaj badania na LH i FSH robione w 3dc. Oczywiście wiadomo, ze jestem w fazie folikularnej bo jestem w 8 dc.

FSH - 5,03
LH - 5,51

"W przypadku prawidłowego cyklu stosunek LH:FSH jest bliski 1, w niewydolności przysadki ulega zmniejszeniu poniżej 0,6, a w zespole policystycznych jajników (PCOS) wzrasta powyżej 1,5."

"W przypadku prawidłowego cyklu stosunek LH:FSH jest bliski 1, w niewydolności przysadki ulega zmniejszeniu poniżej 0,6, a w zespole policystycznych jajników (PCOS) wzrasta powyżej 1,5."

Kocham cię nad życie ale dalej nie kumam.
Ty to rozumiesz czy wkleiłaś tekst????????

Kocham cię nad życie ale dalej nie kumam.
Ty to rozumiesz czy wkleiłaś tekst????????

A co tu rozumiec? :-D Wyzszej matematyki do tego nie potrzeba :-)

FSH - 5,03
LH - 5,51

LH : FSH = 5,51/5,03 = 1.0954... ~ 1.1 ~ 1

Czyli wszystko ok - gdyby byla niewydolnosc przysadki byloby < 0.6, a gdyby bylo pcos byloby > 1.5.

:-)Witajcie nie jestem w stanie nadrobić zaległości bo komputre mi szwankuje a do tego mnie muli:baffled:

Buziaczki dla wszytskich

hej Kingus!!! jestes! Raz jeszcze gratuluję!!! Kiedy masz wizyte u lekarza...przepraszam ale wypadlam z rytmu...jednak widze ze pojawil sie zsuwaczek...tak bardzo sie cieszę kochanie!!!

nie testuj za wcześnie (chociaż wiem że to megatrudne)..ja zrobiłam beta hcg w 23 dniu cyklu i nic mi nie powiedziało a teraz jest 33 i II kreseczki... cykle mam/ miałam 29-30dniowe..
czekaj do dnia @
POZDRAWIAM

GRATULUJE!!!!

FSH - 5,03
LH - 5,51

Dobre wyniki Hanka-tak jak pisaly dziewczyny, stosunek tych 2 hormonow ma byc bliski 1 i taki masz. Poziomy tez chyba sa dobre, ja mialam w 3 dc kolo 10ciu ...mogloby byc mniej...jeden i drugi, nie pamietam dokladnie, ale wiem ze 5 to dobrze.

Tikanisku-wyslalam!

Teraz to ja kumam.

Szybkie tłumaczenie szybka reakcja. Dzięki serdeczne.

A mam jeszcze jedno pytanie do testów owulacyjnych. Chciałam dzisiaj sobie zamówić w aptece (bo u mnie trzeba takie rzeczy zamawiać) ale babka mówi, że ma w systemie tylko test z pięcioma paskami a czułości nie zna bo nie pisze. I taki może mi zamówić.
Ja do niej hola, hola kierowniczko kota w worku kupować nie będę.
Czytałam, że są z 5, 10 paskami i że mają rożną czułość. Co jest ważne na co trzeba zwrócić uwagę, może znacie jakieś testy?????

reklama
Teraz to ja kumam.

Szybkie tłumaczenie szybka reakcja. Dzięki serdeczne.

A mam jeszcze jedno pytanie do testów owulacyjnych. Chciałam dzisiaj sobie zamówić w aptece (bo u mnie trzeba takie rzeczy zamawiać) ale babka mówi, że ma w systemie tylko test z pięcioma paskami a czułości nie zna bo nie pisze. I taki może mi zamówić.
Ja do niej hola, hola kierowniczko kota w worku kupować nie będę.
Czytałam, że są z 5, 10 paskami i że mają rożną czułość. Co jest ważne na co trzeba zwrócić uwagę, może znacie jakieś testy?????

Ja mialam takie. Najpierw dwa wyszly negatywne, a potem jak mialam dwie ciemne krechy, to po dwoch dniach mialam juz jedna jasniejsza, wiec chyba wykryl jakas roznice w poziomie hormonow.

Do góry