reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

starania się - watpliwości..

tak kochana powiedzial mi ze mam zrobic w piatek , kochana brałam tylko bromergon ale to na obnizenie prolaktyny.........kurcze jestem z tym w domku sama i jakos mi tak zle jest wiem ze bedzie dobrze a raczej mam nadzieje ale tez boje się

Ja naprawde obstawiam torbielke ktora sie wytworzyla z powodu pecherzyka - moze na przyklad dwa Ci dojrzaly, ale tylko jeden pekl, a drugi zostal
;-) Pamietasz kiedy dokladnie zaczelo Cie bolec? Zalozmy, ze w dniu owu pecherzyk ma 21mm i rosnie 1-2 mm na dobe, mozesz sobie obliczyc jakiego mniej wiecej mogl byc rozmiaru kiedy poczulas bol po raz pierwszy. Chodzi mi o to, ze pecherzyk mogl rosnac i rosnac i dlatego zaczelas go czuc przez skore - on codziennie sie zwiekszal...

reklama
hey kochane juz wróciłam......... więc zacznę od tego ze mam torbielkę, cystę dwukomorową albo jeszcze co innego na prawym jajniku:-:)-:)-( dostałam skierowanie na badanie Ca 125 ( Poziom CA-125 może być podwyższony w przebiegu określonych chorób nowotworowych – przede wszystkim raka jajnika[1], ale także raka endometrium, jajowodu, płuc, sutka i przewodu pokarmowego.) kurcze sama nie wiem co ja mam myslec :-:)-:)-( jest mi tak bardzo zle....

Kochana :hmm::hmm::hmm: ... Będzie dobrze...zrób badanka, dowiedz się wszystkiego i z czystą kartą zacznij staranka:sorry2:
POZDRAW:sorry2:IAM

tak kochana powiedzial mi ze mam zrobic w piatek , kochana brałam tylko bromergon ale to na obnizenie prolaktyny.........kurcze jestem z tym w domku sama i jakos mi tak zle jest wiem ze bedzie dobrze a raczej mam nadzieje ale tez boje się

Nie bój się Julitko! Jestem pewna, ze będzie dobrze...a to badanie kazali ci zrobic, bo teraz takie rzeczy sprawdzają rutynowo-na wszelki wypadek i dobrze, ze tak robią. jednak jestem w 100% przekonana, że u ciebie szybko się to wyjasni i zakonczy pozytywnie!!!
Przytulam mocno!

Julitko-kochanie-tak mi przykro, ze takie niepewne wiesci...Ale slonko-nie wolno ci myslec negatywnie!!! Wiekszosc torbieli i cyst jakie robia sie na jajnikach to calkiem nieszkodliwe struktury...ja sama mialam cyste w wieku 16 lat 4,5 cm srednicy, usunieto operacyjnie i od tamtej pory spokoj, wiecej sie nie powtorzyla. Mam andzieje ze i u Ciebie badanie okaze sie tylko potwierdzeniem, ze wszysto jest dobrze, a torbiel mozna wysuszyc, usunac laparoskopem...bedzie dobre kochanie!!! jestesmy z Toba!!!

Ja naprawde obstawiam torbielke ktora sie wytworzyla z powodu pecherzyka - moze na przyklad dwa Ci dojrzaly, ale tylko jeden pekl, a drugi zostal
;-) Pamietasz kiedy dokladnie zaczelo Cie bolec? Zalozmy, ze w dniu owu pecherzyk ma 21mm i rosnie 1-2 mm na dobe, mozesz sobie obliczyc jakiego mniej wiecej mogl byc rozmiaru kiedy poczulas bol po raz pierwszy. Chodzi mi o to, ze pecherzyk mogl rosnac i rosnac i dlatego zaczelas go czuc przez skore - on codziennie sie zwiekszal...

Kochana :hmm::hmm::hmm: ... Będzie dobrze...zrób badanka, dowiedz się wszystkiego i z czystą kartą zacznij staranka:sorry2:
POZDRAW:sorry2:IAM
Jesteście takie kochane myszki tak bardzo sie ciesze ze mam wasze wsparcie i ze mam was po tej akcji z moją przyjaciółką nie mam nawet z kim tu sobie pogadac :-( nie pamietam dziewczynki kiedy mnie zaczelo boleć...

Nie bój się Julitko! Jestem pewna, ze będzie dobrze...a to badanie kazali ci zrobic, bo teraz takie rzeczy sprawdzają rutynowo-na wszelki wypadek i dobrze, ze tak robią. jednak jestem w 100% przekonana, że u ciebie szybko się to wyjasni i zakonczy pozytywnie!!!
Przytulam mocno!
Dziekuje kochanie bardzo nawet nie wiesz jakie to wazne dla mnie ze mam WAS :tak:

Jesteście takie kochane myszki tak bardzo sie ciesze ze mam wasze wsparcie i ze mam was po tej akcji z moją przyjaciółką nie mam nawet z kim tu sobie pogadac :-( nie pamietam dziewczynki kiedy mnie zaczelo boleć...

Tu jest pierwszy post, ktory znalazlam, w ktorym skarzylas sie na bol: tu. Wyglada na to, ze to bylo 19.02, ktory to byl Twoj dzien cyklu?

Coz kochana, minusem bb jest to, ze nie mozemy tam teraz z Toba byc, wspierac Cie na zywo czy chocby przytulic... Ale pamietaj, ze tak czy inaczej nie pozwolimy Ci sie poddac i na ile to mozliwe, to chociaz przez neta bedziemy z Toba
:tak:

Tu jest pierwszy post, ktory znalazlam, w ktorym skarzylas sie na bol: tu. Wyglada na to, ze to bylo 19.02, ktory to byl Twoj dzien cyklu?

Coz kochana, minusem bb jest to, ze nie mozemy tam teraz z Toba byc, wspierac Cie na zywo czy chocby przytulic... Ale pamietaj, ze tak czy inaczej nie pozwolimy Ci sie poddac i na ile to mozliwe, to chociaz przez neta bedziemy z Toba
:tak:
był to 30 dzien cyklu kochana !!! jesteście EXTRA !!!!:-D bo MOJE :tak:

reklama
był to 30 dzien cyklu kochana !!! jesteście EXTRA !!!!:-D bo MOJE :tak:

Mysle w takim razie, ze to naprawde pecherzyk Ci taka niespodzianke zrobil, ze sie zamienil w torbiel w jajniku. Jeszcze raz Ci mowie - nie przejmuj sie na zapas, ja tez mialam nerwy jak mi na usg wyszla torbiel, ale ca-125 bylo w normie :tak: Teraz mam tak, ze kazdy kto mi robi usg ma wlasna teorie na temat tego co to jest - czasem mam na wydruku napisane, ze to torbiel skorzasta (dermoid), czasem zwapnienie, czasem po prostu obszar hyperechogenny i badz tu madra ;-)
Jakie wymiary ma to co u Ciebie znaleziono?

Do góry