reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

starania się - watpliwości..

A ja nie wiem co się dzieje. Temp od 7dc utrzymuje się 36.9 a dzisiaj jest 9dc i tak samo.
Jeszcze tym cyklu jak wolała bym poczekać jeszcze z miesiąc i jak mężuś nie opanuje się to zafasolkuje przy takim nie wiadomo co:crazy:
Ale tak to jest jak nie spodziewamy się to wychodzi a jak podejmujemy intensywną pracę nad bobo to można się zaharować i nic nie wypracujemy!

reklama
A ja nie wiem co się dzieje. Temp od 7dc utrzymuje się 36.9 a dzisiaj jest 9dc i tak samo.
Jeszcze tym cyklu jak wolała bym poczekać jeszcze z miesiąc i jak mężuś nie opanuje się to zafasolkuje przy takim nie wiadomo co:crazy:
Ale tak to jest jak nie spodziewamy się to wychodzi a jak podejmujemy intensywną pracę nad bobo to można się zaharować i nic nie wypracujemy!

no u mnie tak było, ze jak odpuscilismy to się fasolka mam nadzieje zakiełkowała;-)
martwi mnie brak mdłości:baffled: mam nadzieje ze wszystko ok...

oby do USG

ale jesteś niunia juz po owu?

Położna i ginekolog zalecili winko, dobry humor, zero stresu i DZIAŁANIE w weekend :)
Trzymam kciuki ;-)

oj KINGUS nie pozwolilybysmy ci odejsc!!!!!!!!!!!!!!!:-D
Buziaczek ;-)

Tikanis a Ty jak się skarbie czujesz?
kinguś A brzuszek już coś Ci urósł? bo ja mam wrażenie że tak, ale w domu twierdzą, że to nie możliwe że za wczas.
Mój jest bardziej napompowany ;-);-)

kurcze kochane jest mi tak bardzo niedobrze chce mi sie wymiotować masakra :-:)-:)-( i ten brzuch....a po południu to normalnie bylam wulkanem nerwów sama nie wiem dlaczego....
Popieram dziewczyny betka :tak::tak::tak:

Dzień dobry kochana :-)

Proszę nie martw się, bo dostaniesz lanie :tak::tak:
Na październikówkach mało kto ma mdłości.
Jak coś to pisz na PM

Lilu
a Ty gdzie się podziewasz?
Marzenixx wracaj szybciutko:tak:

Odzywała się w.kropeczka???

Jejku ale jestem głodna a M jeszcze ze sklepu nie wrócił :baffled:

no u mnie tak było, ze jak odpuscilismy to się fasolka mam nadzieje zakiełkowała;-)
oby do USG
ale jesteś niunia juz po owu?

Po owu?!
Żartujesz?!
Dopiero co @ się skończyła!
Owu powinna być tak od poniedziałku do środy.
Ciekawa jestem czy temp spadnie. Zawsze po @ była o wiele niższa.

A Ty się tak nie denerwuj!

Ja mdlosci w sumie nie mam do tej pory, pare razy moze mnie zamulilo przy myciu zebow czy w wc...i czasem po poludniu ale nie nazwalabym tego mdlosciami co maja dziewczyny u mnie wiec spokojnie :)))))) ja od 5-9 tyg znosilam jajo kwadratowe ze inne zygaja i maja mdlosci a ja nic, potem sobie darowalam bo nerwy najgorsze dla fasolki

Po owu?!
Żartujesz?!
Dopiero co @ się skończyła!
Owu powinna być tak od poniedziałku do środy.
Ciekawa jestem czy temp spadnie. Zawsze po @ była o wiele niższa.

A Ty się tak nie denerwuj!

Niunia ja w tym cyklu tez mialam dziwną temperaturę, po @ wysoką, nawet 39 pozniej spadla do 36,5 w 12 dc.

Ja mdlosci w sumie nie mam do tej pory, pare razy moze mnie zamulilo przy myciu zebow czy w wc...i czasem po poludniu ale nie nazwalabym tego mdlosciami co maja dziewczyny u mnie wiec spokojnie :)))))) ja od 5-9 tyg znosilam jajo kwadratowe ze inne zygaja i maja mdlosci a ja nic, potem sobie darowalam bo nerwy najgorsze dla fasolki

ja wiem. Sama pamietam ze Cie uspokajałam..ale jednak jak sprawa dotyczy bezposrednio siebie to inaczej sie mysli:baffled:

KROPTUSIA i poprosze jeszcze o objawy :-) jakie mialas na poczatku

Serduszkowalismy 17/18 dnia cyklu w nocy i wtedy chyba byla owu wg wykresu ktory mam wklejony przed suwaczkami wiec nic nadzwyczajnego ale bylo to bardziej przytulanko z tesknoty i takie pocieszanie sie po mojej pracy wtedy myslalam ze to cykl bezowulacyjny :)))) bo nie mialam owu a ona sie jak widac chyba przesunela...ale do tych wnioskow doszlam po pozytywnym tescie wczesniej wogole sobie nie zaprzatalam glowy i to ze wyszly pozytywne testy owu tez mnie nie ruszylo bo nie raz wychodzily, bylo cos a potem klapa....Co do objawow moim objawem (ale juz po pozytywnym tescie - zrobionym 10dpo) byl BRAK OBJAWOW...tzn zawsze brzuch i cyce bolaly od 7dpo do @ a tutaj wlasnie jak zrobilam test policzylam sobie ze to juz 10 dzien i nic i tak do @...Po @ zaczely mnie bolec piersi i potem brzuch jak na @...Pojawil sie u mnie tez bialy sluz (mleczko do demakijazu - tak to okresle) ale ja go wczesniej nie mialam wiec to dla mnie bylo cos innego...Wczesniej od owu mialam susze, sahare az do @ az ciezko bylo z serduszkowaniem :) a tu (tez juz po tescie II kreseczek) chcialam zbadac czy inna jest szyjka i jak wyjelam palca to full tego sluzu...Szyjka przed @ zawsze byla wysoko, twarda, zamknieta ... jak zafasolkowalam byla NISKO, rozpulchniona ale zamknieta...taka jakby podczas @ ale zamknieta i to tez byl znak bo mi opadala i sie otwierala w dniu @ a to byl 10 dpo a byla nisko i rozpulchniona zamiast wysoko i twarda :))) To tyle co u mnie ale to wszystko zobaczylam juz po pozytywnym tescie, wczesniej nic nie szukalam bo co cykl mialam objawy, cyce, mdlosci, siusianie, sennosc...wiec przestalam sie doszukiwac w sumie wszystko przyszlo PO DNIU @ poza mdlosciami :) sennosc jedynie masakryczna na poczatku a siusiu do tej pory robie 1-2 razy w nocy :) a w dzien wcale nie latam co chwile, co pare godzin normalnie

Niunia ja w tym cyklu tez mialam dziwną temperaturę, po @ wysoką, nawet 39 pozniej spadla do 36,5 w 12 dc.

ja wiem. Sama pamietam ze Cie uspokajałam..ale jednak jak sprawa dotyczy bezposrednio siebie to inaczej sie mysli:baffled:

Kochana bedzie dobrze :) Wiem co czujesz przechodzilam to samo pare tyg temu i wiem jak to jest jak sie mowi i slyszy z boku a co innego jak sie to przechodzi :)Trzymam kciuki Slonce

reklama
:happy::happy::happy::happy::happy::happy::happy:Witajcie kochane :happy::happy::happy::happy::happy::happy:

Kasieńko nie martw sie tym ze mdłoscie Cie omijają moze ty poprostu switetnie bedziesz znosić ciąże - moja mama mówiła, ze jak była w ciązy to przez dziewięc miesiecy nawet głowa jej nie bolała nie mówiąc juz o przypadłościach ciązowych.

Kroptusiu brzusio - C.U.D.O.W.N.Y.

Niunia Julitka, OLCIA- trzymam kciuki, miesiąc luty obfituje w fasoli jak maj w kwiatki więc szanse są naprawdę W.I.E.L.K.I.E.;-);-);-)

Tikanis no twoje fotki sa poprostu piękne !!!!!!!!

Kingusiu ty chyba badzo spokojnie podchodzisz do ciązy.

Emma Lilu, Adolfnka, kropeczko chyba was przykryła gruba warstwa śniegu że się nie odzywacie.

Romeczko, martynko jak wasze fasolkowe plany, u martynki o ile czegoś nie pomyliłam mial byc w tym miesiącu zabieg i niie wiem jak efekty?

Ostatnia edycja:
Do góry