reklama
mango-tree
Zaciekawiona BB
- Dołączył(a)
- 19 Luty 2009
- Postów
- 40
jeszcze bardzie mi sie podoba : wymiana przepisów super - szkoda, że nie wiedziałam bo mam super proste danie super dobre i nie drogie! ale przepis podam wam później bo teraz zmykam!
"super proste danie" to cos dla mnie Ja teraz siedze w domku i tylko wymyślam co by tu nowego upichcic. Jak juz bedziesz z nami to zapodawaj swój przepis
Julitka
Nadzieja umiera ostatnia
składniki:a Julitka podaj ten przepis na twoje pyszne zeberka moze mojego m tez zadowole )
- 4 porcje (60dag) mięsnych żeberek,
- 2 duże parówki,
- 1 duża cebula,
- 1 duża czerwona papryka,
- 1 łyżka koncentratu pomidorowego,
- 1 łyżka keczupu,
- sól, pieprz
- duża szczypta roztartego w dłoniach tymianku lub ziół prowansalskich,
- szczypta mielonej ostrej papryki,
- olej,
- mąka.
Porcję żeberek wycieramy wilgotną ściereczką, nacieramy przyprawami, oprószamy mąką ( nadmiar mąki strząsamy ) i odkładamy na chwilę w chłodne miejsce. Na dużej patelni rozgrzewamy tłuszcz i smażymy, rumieniąc z obu stron, porcje żeberek. Gotowe przekładamy do rondla, a na pozostałym ze smażenia tłuszczu podsmażamy pokrojoną w piórka cebulę. Gdy się zeszkli, dodajemy pokrojoną w cienki makaronik paprykę, całość przez chwilę dusimy. Gdy papryka zmięknie, przekładamy do rondla z mięsem, podlewamy niewielką ilością wody, naczynie szczelnie przykrywamy, dusimy na niewielkim ogniu prze ok. 20 min. Wyparowany sos, gdy trzeba, uzupełniamy małymi porcjami wody. Do miękkich żeberek dodajemy pokrojone w plasterki parówki, keczup, rozprowadzony w łyżce wody koncentrat, całość zagotowujemy i , gdy trzeba doprawiamy do smaku. Sos powinien mieć wyraźny, pikantny smak, z dominującą nutą pomidorową.
Proszę bardzo :-):-):-)
mango-tree
Zaciekawiona BB
- Dołączył(a)
- 19 Luty 2009
- Postów
- 40
składniki:
- 4 porcje (60dag) mięsnych żeberek,
- 2 duże parówki,
- 1 duża cebula,
- 1 duża czerwona papryka,
- 1 łyżka koncentratu pomidorowego,
- 1 łyżka keczupu,
- sól, pieprz
- duża szczypta roztartego w dłoniach tymianku lub ziół prowansalskich,
- szczypta mielonej ostrej papryki,
- olej,
- mąka.
Porcję żeberek wycieramy wilgotną ściereczką, nacieramy przyprawami, oprószamy mąką ( nadmiar mąki strząsamy ) i odkładamy na chwilę w chłodne miejsce. Na dużej patelni rozgrzewamy tłuszcz i smażymy, rumieniąc z obu stron, porcje żeberek. Gotowe przekładamy do rondla, a na pozostałym ze smażenia tłuszczu podsmażamy pokrojoną w piórka cebulę. Gdy się zeszkli, dodajemy pokrojoną w cienki makaronik paprykę, całość przez chwilę dusimy. Gdy papryka zmięknie, przekładamy do rondla z mięsem, podlewamy niewielką ilością wody, naczynie szczelnie przykrywamy, dusimy na niewielkim ogniu prze ok. 20 min. Wyparowany sos, gdy trzeba, uzupełniamy małymi porcjami wody. Do miękkich żeberek dodajemy pokrojone w plasterki parówki, keczup, rozprowadzony w łyżce wody koncentrat, całość zagotowujemy i , gdy trzeba doprawiamy do smaku. Sos powinien mieć wyraźny, pikantny smak, z dominującą nutą pomidorową.
Proszę bardzo :-):-):-)
Ciekawy ten Twój przepis, zaraz sobie przepiszę. Uwielbiam żeberka. Moj przepis jest znacznie prostszyNie ma co pisać....
Julitka
Nadzieja umiera ostatnia
No w końcu nasz kotek wrócił :-):-):-) myszki tęskniły heheBaczność. Do raportu. Co tu się dzieje.
Na godzinę was zostawiłam. Raptem 60 minut a ja muszę z 10 stron przeczytać. Zajedziecie mnie.
Kota nie ma myszy harcują.
naprawde polecam dobre są :-)Ciekawy ten Twój przepis, zaraz sobie przepiszę. Uwielbiam żeberka. Moj przepis jest znacznie prostszyNie ma co pisać....
HankaM
Fanka BB :)
- Dołączył(a)
- 5 Luty 2009
- Postów
- 1 614
Jestem dzisiaj strasznie leniwa i z lenistwa nie chce mi się czytać.
Wymęczyła mnie do tego moja kumpela nowościami kto się z kim gził, kto ma nową kuchnie, kto urodził i jak rodził, kto zaciążył. Masakra.
A więc kto nowy - SERDECZNIE WITAM
Któraś ma urodziny - WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO. Jutro Twoje zdrowie wypijemy, albo Kaprycha dzisiaj jak będzie miała wenę do picia.
Czosnek - tylko niczego nie przypal i nie przynieś mi wstydu.
Wymęczyła mnie do tego moja kumpela nowościami kto się z kim gził, kto ma nową kuchnie, kto urodził i jak rodził, kto zaciążył. Masakra.
A więc kto nowy - SERDECZNIE WITAM
Któraś ma urodziny - WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO. Jutro Twoje zdrowie wypijemy, albo Kaprycha dzisiaj jak będzie miała wenę do picia.
Czosnek - tylko niczego nie przypal i nie przynieś mi wstydu.
reklama
Julitka
Nadzieja umiera ostatnia
mówisz i maszJestem dzisiaj strasznie leniwa i z lenistwa nie chce mi się czytać.
Wymęczyła mnie do tego moja kumpela nowościami kto się z kim gził, kto ma nową kuchnie, kto urodził i jak rodził, kto zaciążył. Masakra.
A więc kto nowy - SERDECZNIE WITAM
Któraś ma urodziny - WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO. Jutro Twoje zdrowie wypijemy, albo Kaprycha dzisiaj jak będzie miała wenę do picia.
Czosnek - tylko niczego nie przypal i nie przynieś mi wstydu.
Podziel się: