reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

  • Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

starania się - watpliwości..

reklama
jeszcze bardzie mi sie podoba : wymiana przepisów super - szkoda, że nie wiedziałam bo mam super proste danie super dobre i nie drogie! ale przepis podam wam później bo teraz zmykam!
 
jeszcze bardzie mi sie podoba : wymiana przepisów super - szkoda, że nie wiedziałam bo mam super proste danie super dobre i nie drogie! ale przepis podam wam później bo teraz zmykam!


"super proste danie" to cos dla mnie:-D Ja teraz siedze w domku i tylko wymyślam co by tu nowego upichcic. Jak juz bedziesz z nami to zapodawaj swój przepis
 
a Julitka podaj ten przepis na twoje pyszne zeberka moze mojego m tez zadowole :))
składniki:
- 4 porcje (60dag) mięsnych żeberek,
- 2 duże parówki,
- 1 duża cebula,
- 1 duża czerwona papryka,
- 1 łyżka koncentratu pomidorowego,
- 1 łyżka keczupu,
- sól, pieprz
- duża szczypta roztartego w dłoniach tymianku lub ziół prowansalskich,
- szczypta mielonej ostrej papryki,
- olej,
- mąka.
Porcję żeberek wycieramy wilgotną ściereczką, nacieramy przyprawami, oprószamy mąką ( nadmiar mąki strząsamy ) i odkładamy na chwilę w chłodne miejsce. Na dużej patelni rozgrzewamy tłuszcz i smażymy, rumieniąc z obu stron, porcje żeberek. Gotowe przekładamy do rondla, a na pozostałym ze smażenia tłuszczu podsmażamy pokrojoną w piórka cebulę. Gdy się zeszkli, dodajemy pokrojoną w cienki makaronik paprykę, całość przez chwilę dusimy. Gdy papryka zmięknie, przekładamy do rondla z mięsem, podlewamy niewielką ilością wody, naczynie szczelnie przykrywamy, dusimy na niewielkim ogniu prze ok. 20 min. Wyparowany sos, gdy trzeba, uzupełniamy małymi porcjami wody. Do miękkich żeberek dodajemy pokrojone w plasterki parówki, keczup, rozprowadzony w łyżce wody koncentrat, całość zagotowujemy i , gdy trzeba doprawiamy do smaku. Sos powinien mieć wyraźny, pikantny smak, z dominującą nutą pomidorową.

Proszę bardzo :-):-):-)
 
Baczność. Do raportu. Co tu się dzieje.
Na godzinę was zostawiłam. Raptem 60 minut a ja muszę z 10 stron przeczytać. Zajedziecie mnie.
Kota nie ma myszy harcują.
 
składniki:
- 4 porcje (60dag) mięsnych żeberek,
- 2 duże parówki,
- 1 duża cebula,
- 1 duża czerwona papryka,
- 1 łyżka koncentratu pomidorowego,
- 1 łyżka keczupu,
- sól, pieprz
- duża szczypta roztartego w dłoniach tymianku lub ziół prowansalskich,
- szczypta mielonej ostrej papryki,
- olej,
- mąka.
Porcję żeberek wycieramy wilgotną ściereczką, nacieramy przyprawami, oprószamy mąką ( nadmiar mąki strząsamy ) i odkładamy na chwilę w chłodne miejsce. Na dużej patelni rozgrzewamy tłuszcz i smażymy, rumieniąc z obu stron, porcje żeberek. Gotowe przekładamy do rondla, a na pozostałym ze smażenia tłuszczu podsmażamy pokrojoną w piórka cebulę. Gdy się zeszkli, dodajemy pokrojoną w cienki makaronik paprykę, całość przez chwilę dusimy. Gdy papryka zmięknie, przekładamy do rondla z mięsem, podlewamy niewielką ilością wody, naczynie szczelnie przykrywamy, dusimy na niewielkim ogniu prze ok. 20 min. Wyparowany sos, gdy trzeba, uzupełniamy małymi porcjami wody. Do miękkich żeberek dodajemy pokrojone w plasterki parówki, keczup, rozprowadzony w łyżce wody koncentrat, całość zagotowujemy i , gdy trzeba doprawiamy do smaku. Sos powinien mieć wyraźny, pikantny smak, z dominującą nutą pomidorową.

Proszę bardzo :-):-):-)

Ciekawy ten Twój przepis, zaraz sobie przepiszę. Uwielbiam żeberka. Moj przepis jest znacznie prostszy:zawstydzona/y:Nie ma co pisać....
 
Baczność. Do raportu. Co tu się dzieje.
Na godzinę was zostawiłam. Raptem 60 minut a ja muszę z 10 stron przeczytać. Zajedziecie mnie.
Kota nie ma myszy harcują.
No w końcu nasz kotek wrócił :-):-):-) myszki tęskniły hehe :-D
Ciekawy ten Twój przepis, zaraz sobie przepiszę. Uwielbiam żeberka. Moj przepis jest znacznie prostszy:zawstydzona/y:Nie ma co pisać....
naprawde polecam dobre są :-)
 
Jestem dzisiaj strasznie leniwa i z lenistwa nie chce mi się czytać.
Wymęczyła mnie do tego moja kumpela nowościami kto się z kim gził, kto ma nową kuchnie, kto urodził i jak rodził, kto zaciążył. Masakra.

A więc kto nowy - SERDECZNIE WITAM
Któraś ma urodziny - WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO. Jutro Twoje zdrowie wypijemy, albo Kaprycha dzisiaj jak będzie miała wenę do picia.

Czosnek - tylko niczego nie przypal i nie przynieś mi wstydu.
 
reklama
Jestem dzisiaj strasznie leniwa i z lenistwa nie chce mi się czytać.
Wymęczyła mnie do tego moja kumpela nowościami kto się z kim gził, kto ma nową kuchnie, kto urodził i jak rodził, kto zaciążył. Masakra.

A więc kto nowy - SERDECZNIE WITAM
Któraś ma urodziny - WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO. Jutro Twoje zdrowie wypijemy, albo Kaprycha dzisiaj jak będzie miała wenę do picia.

Czosnek - tylko niczego nie przypal i nie przynieś mi wstydu.
mówisz i masz:-D
 
Do góry