reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

starania się - watpliwości..

ja to musze sie chyba zahibernowac i niech mnie rozmrazaja na owu wtedy z mezem cyku cyku a reszte przespie i nie bede sie stresowac

reklama
Agalotta

Ja mam zawsze bialy sluz po owu - wiec znowu na dwoje babka wrozyla. U mnie jak i wielu kobiet bialy sluz nie oznacza fasolki

Olcik

Z tempka jest tak, ze musi ona miec wykres biofazowy. Zaraz po owu wzrasta i sie taka utrzymuje do kolejnej @ (czasem spada 3-2 dni przed @). Tempke trzeba mierzyc tak, zeby termometr byl na styku blon. Czyli dopochwowo lub pod jezykiem

Ja tempke mierze non stop, w kazdym cyklu. Dzieki temu poznalam wlasny organizm i wykluczylam pewne niewydolnosci organizmu po samym tylko obserwowaniu tempki. Jak masz jakies pytania - to dawaj:)

Agalotta

Ja mam zawsze bialy sluz po owu - wiec znowu na dwoje babka wrozyla. U mnie jak i wielu kobiet bialy sluz nie oznacza fasolki

Olcik

Z tempka jest tak, ze musi ona miec wykres biofazowy. Zaraz po owu wzrasta i sie taka utrzymuje do kolejnej @ (czasem spada 3-2 dni przed @). Tempke trzeba mierzyc tak, zeby termometr byl na styku blon. Czyli dopochwowo lub pod jezykiem

Ja tempke mierze non stop, w kazdym cyklu. dzieki temu poznalam wlasny organizm i wykluczylam pewne niewydolnosci organizmu po samym tylko obserwowaniu tempki. Jak masz jakies pytania - to dawaj:)

oj to chyba zacznę od następnego cyklu :tak:
a ja tępota myślałam, że to pod pachą wystarczy
hihihihi

dziewczyny wy to uwazajcie na tych szefow bo jak was przylapia to bedzie draka a tak nawiasem mowiac to zalatwcie mi tez taka prace:-):-)
Lolitka skad ty to wszystko wiesz chodzaca encyklopedia

Olcik

A zeby uscislic odpowiedz do Twego pytania

ZAWSZE po owu wzrasta tempka - niezaleznie od tego czy jest fasolka czy nie. Dopiero 16-18 dni podwyzszonej tempki moze oznaczac zafasolkowanie. Podwyzszna tempka nie jest tozsama ze stanem podgoraczkowym. Podwyzszona tempka jest to tempka powyzeh tzn coverline (ktora sie z kolei wyznacza na podstawie tempek spzred owu). Skok tempki powyzej coverline (i czesto jest to min 0.2 stopnia jako jednorazowy skok) nie jest tozsame ze stanem podgoraczkowym, ale po prostu wyzsza tempka.

U mnie podwyzszona tempka to 36.8, u innych 36.5 and jeszcze u innych to 37.1 lub jeszcze inna

Coś czuje, że będzie dzisiaj małe pukanko.
hehehe :-):-):-)

SIEMAAAAAAAAAAAAAA :-D

Jezus ale jestem podexcytowana! Cala sie przy tym spocilam jak dziwka w kosciele - za przeproszeniem. Sorka, ze gadam o sobie ale mozliwe, ze nie bede musiala czekac z moim In Vitro do lata! Znalazlam klinike prawie pod nosem w Sheffield, gdzie maja duzo lepsze rezultaty (ok.60% ciaz przy pierwszym podejsciu IVF ), cenowo prawie tak samo. Juz wyslalam maila i czekam na odpowiedz.

Fasolkooooooooo, juz niedlugo przyjade po Ciebie!!!!!!

Juhuuuuuuuuuuuu :-D:-):-D

Ladnie mi sie poj...balo w glowce :-D

Pozdro, bede wieczorkiem (pijana pewnie) :-p
Super kochana :tak::tak::tak:
hej Dziewczyny,

jestem nowa na forum, ale mam nadzieje, że się tu z łatwością zadomowię.

myślę, że wszystkie tutaj szukamy akceptacji i zrozumienia dla swoich marzeń, oczekiwać, wszystkich bolących piersi i przychodzących raz po raz wrednych @.

:-)

ja oczywiście też mam swoją listę dziwnych odczuć i objawów
-------(--- (---- (--- (
------ () --() -- () - ()
-------|| - || - -||--||
-----*~*~*~*~*~}
-----@@@@@@@@
-----{~*~*~*~*~*}
-----{~*~100lat*~}
-----@@@@@@@@
---------)---------(
---------)---------(
--@@@@@@@@@@@
--{~*~*~*~*~*~*~*}
--{~*~100lat~*~*~*}
--{~*~*~*~*~*~*~*}
--@@@@@@@@@@@
-----------)---------(
-----------)---------(
@@@@@@@@@@@@@@
{~*~*~*~*~*~*~*~*~*~}
{~*~*~*~*~*~*~*~*~*~}
{*~*~*1oo lat~**~*~*~*}
{*~*~*~*~*~*~*~*~*~*}
{*~*~*~*~*~*~*~*~*~*}
@@@@@@@@@@@@@@
-----------)---------(
-----------)---------(
--_____,-----------,____
---________________|

Wszystkiego naj naj...
Witaj :tak:

Myśle, że biały sluz moze oznaczać ciąze ale i nie musi. Ja kilka dni po owulacji mam własnie taki biały a potem jest przezroczysty....taki wodnisty. To samo z szyjka. Słyszałam, ze na początku ciązy jest rozpulchniona ale i przed okresem. Zresztą czytajac wczesne objawy ciązy, zazwyczaj kobiety pisza, że czuly sie jak przed @.

reklama
Myśle, że biały sluz moze oznaczać ciąze ale i nie musi. Ja kilka dni po owulacji mam własnie taki biały a potem jest przezroczysty....taki wodnisty. To samo z szyjka. Słyszałam, ze na początku ciązy jest rozpulchniona ale i przed okresem. Zresztą czytajac wczesne objawy ciązy, zazwyczaj kobiety pisza, że czuly sie jak przed @.

amen :-):-) oby tak bylo w moim przypadku ale ja czlowiek malej wiary jestem wiec jak nie zobacze to nie uwieze:-):-)

Do góry