reklama
lolitka200
Wiem tyle,ze nic nie wiem
Agalotta
Ja mam zawsze bialy sluz po owu - wiec znowu na dwoje babka wrozyla. U mnie jak i wielu kobiet bialy sluz nie oznacza fasolki
Olcik
Z tempka jest tak, ze musi ona miec wykres biofazowy. Zaraz po owu wzrasta i sie taka utrzymuje do kolejnej @ (czasem spada 3-2 dni przed @). Tempke trzeba mierzyc tak, zeby termometr byl na styku blon. Czyli dopochwowo lub pod jezykiem
Ja tempke mierze non stop, w kazdym cyklu. Dzieki temu poznalam wlasny organizm i wykluczylam pewne niewydolnosci organizmu po samym tylko obserwowaniu tempki. Jak masz jakies pytania - to dawaj
Ja mam zawsze bialy sluz po owu - wiec znowu na dwoje babka wrozyla. U mnie jak i wielu kobiet bialy sluz nie oznacza fasolki
Olcik
Z tempka jest tak, ze musi ona miec wykres biofazowy. Zaraz po owu wzrasta i sie taka utrzymuje do kolejnej @ (czasem spada 3-2 dni przed @). Tempke trzeba mierzyc tak, zeby termometr byl na styku blon. Czyli dopochwowo lub pod jezykiem
Ja tempke mierze non stop, w kazdym cyklu. Dzieki temu poznalam wlasny organizm i wykluczylam pewne niewydolnosci organizmu po samym tylko obserwowaniu tempki. Jak masz jakies pytania - to dawaj
taki sobie urodzinowy prezent od szefa zrobiłam, skoro on zapomniałOlcik widze ze obie obijamy się w robocie
Agalotta
Olcik
Ja tempke mierze non stop, w kazdym cyklu. dzieki temu poznalam wlasny organizm i wykluczylam pewne niewydolnosci organizmu po samym tylko obserwowaniu tempki. Jak masz jakies pytania - to dawaj
oj to chyba zacznę od następnego cyklu
a ja tępota myślałam, że to pod pachą wystarczy
hihihihi
lolitka200
Wiem tyle,ze nic nie wiem
Olcik
A zeby uscislic odpowiedz do Twego pytania
ZAWSZE po owu wzrasta tempka - niezaleznie od tego czy jest fasolka czy nie. Dopiero 16-18 dni podwyzszonej tempki moze oznaczac zafasolkowanie. Podwyzszna tempka nie jest tozsama ze stanem podgoraczkowym. Podwyzszona tempka jest to tempka powyzeh tzn coverline (ktora sie z kolei wyznacza na podstawie tempek spzred owu). Skok tempki powyzej coverline (i czesto jest to min 0.2 stopnia jako jednorazowy skok) nie jest tozsame ze stanem podgoraczkowym, ale po prostu wyzsza tempka.
U mnie podwyzszona tempka to 36.8, u innych 36.5 and jeszcze u innych to 37.1 lub jeszcze inna
A zeby uscislic odpowiedz do Twego pytania
ZAWSZE po owu wzrasta tempka - niezaleznie od tego czy jest fasolka czy nie. Dopiero 16-18 dni podwyzszonej tempki moze oznaczac zafasolkowanie. Podwyzszna tempka nie jest tozsama ze stanem podgoraczkowym. Podwyzszona tempka jest to tempka powyzeh tzn coverline (ktora sie z kolei wyznacza na podstawie tempek spzred owu). Skok tempki powyzej coverline (i czesto jest to min 0.2 stopnia jako jednorazowy skok) nie jest tozsame ze stanem podgoraczkowym, ale po prostu wyzsza tempka.
U mnie podwyzszona tempka to 36.8, u innych 36.5 and jeszcze u innych to 37.1 lub jeszcze inna
katarzynka1979
Mamusia Zuzanki
no ale pisalas ze ci teraz troche spadla a i tak jestes w ciazy wiec to chyba jest tak samo jak z tymi wszystkimi objawami
troche ale jednak nie tak jak wczesciej = czyli z 37,1 na 36,6..
teraz z 36,8 na 36,7...ale ja imprezowalam tez wiec tempka byla podwyzszona (po alko)...
Julitka
Nadzieja umiera ostatnia
hehehe :-):-):-)Coś czuje, że będzie dzisiaj małe pukanko.
Super kochanaSIEMAAAAAAAAAAAAAA
Jezus ale jestem podexcytowana! Cala sie przy tym spocilam jak dziwka w kosciele - za przeproszeniem. Sorka, ze gadam o sobie ale mozliwe, ze nie bede musiala czekac z moim In Vitro do lata! Znalazlam klinike prawie pod nosem w Sheffield, gdzie maja duzo lepsze rezultaty (ok.60% ciaz przy pierwszym podejsciu IVF ), cenowo prawie tak samo. Juz wyslalam maila i czekam na odpowiedz.
Fasolkooooooooo, juz niedlugo przyjade po Ciebie!!!!!!
Juhuuuuuuuuuuuu :-)
Ladnie mi sie poj...balo w glowce
Pozdro, bede wieczorkiem (pijana pewnie)
-------(--- (---- (--- (hej Dziewczyny,
jestem nowa na forum, ale mam nadzieje, że się tu z łatwością zadomowię.
myślę, że wszystkie tutaj szukamy akceptacji i zrozumienia dla swoich marzeń, oczekiwać, wszystkich bolących piersi i przychodzących raz po raz wrednych @.
:-)
ja oczywiście też mam swoją listę dziwnych odczuć i objawów
------ () --() -- () - ()
-------|| - || - -||--||
-----*~*~*~*~*~}
-----@@@@@@@@
-----{~*~*~*~*~*}
-----{~*~100lat*~}
-----@@@@@@@@
---------)---------(
---------)---------(
--@@@@@@@@@@@
--{~*~*~*~*~*~*~*}
--{~*~100lat~*~*~*}
--{~*~*~*~*~*~*~*}
--@@@@@@@@@@@
-----------)---------(
-----------)---------(
@@@@@@@@@@@@@@
{~*~*~*~*~*~*~*~*~*~}
{~*~*~*~*~*~*~*~*~*~}
{*~*~*1oo lat~**~*~*~*}
{*~*~*~*~*~*~*~*~*~*}
{*~*~*~*~*~*~*~*~*~*}
@@@@@@@@@@@@@@
-----------)---------(
-----------)---------(
--_____,-----------,____
---________________|
Wszystkiego naj naj...
Witaj
mango-tree
Zaciekawiona BB
Myśle, że biały sluz moze oznaczać ciąze ale i nie musi. Ja kilka dni po owulacji mam własnie taki biały a potem jest przezroczysty....taki wodnisty. To samo z szyjka. Słyszałam, ze na początku ciązy jest rozpulchniona ale i przed okresem. Zresztą czytajac wczesne objawy ciązy, zazwyczaj kobiety pisza, że czuly sie jak przed @.
reklama
Myśle, że biały sluz moze oznaczać ciąze ale i nie musi. Ja kilka dni po owulacji mam własnie taki biały a potem jest przezroczysty....taki wodnisty. To samo z szyjka. Słyszałam, ze na początku ciązy jest rozpulchniona ale i przed okresem. Zresztą czytajac wczesne objawy ciązy, zazwyczaj kobiety pisza, że czuly sie jak przed @.
amen :-):-) oby tak bylo w moim przypadku ale ja czlowiek malej wiary jestem wiec jak nie zobacze to nie uwieze:-):-)
Podziel się: