reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

starania się - watpliwości..

1. pecherzyk peka tzn nastepuje owu przy ok 20-25 mm (zalezy od kobiety)
2. zazwyczaj jest uwalniania 1 komorka jajowa wiec powinien peknac 1 pecherzyk dojrzaly ale zdarza sie ze dojrzeja 2 albo i wiecej pecherzykow
3. bliźniaki powstaja w momencie gdy:
- dojrzeje wiecej niz 1 komorka i zostana zaplodnione wszystkie dojrzale - to jest wtedy ciąza bliźniacza dwujajowa
- gdy do 1 komorki dobiorą sie 2 pleminki mamy ciąze mnogą jednojajową
:tak:

Danke schon Ewuś :-)

reklama
Witam Was słoneczka w tłusty czwartek ;-) ale mialam niespokojną noc co chwile sie budzilam :-( kurcze i jeszcze to gardło mi tylko zostało do wyleczenia a boli jak cholera :-( dalej nie mam @ jak narazie :-):-):-) kochane a myslicie ze moge zrobic test po południu?? czy najlepiej jutro rano ?? buziaczki
oj zdrowiej Julitko zdrowiej! :tak: lepiej poczekaj do rano!!! po co masz potem sie denerwowac itp. lepiej zrobic rano! :tak:

Olica - pamietaj tez ze każda kobieta rodzi sie z okresloną liczba jajeczek!!!!! i z regoly owu powinna wystepowac raz z jednego jajnika raz z drugiego! chociaz ja mam wrazenie ze zawsze mam z lewego!?

oj zdrowiej Julitko zdrowiej! :tak: lepiej poczekaj do rano!!! po co masz potem sie denerwowac itp. lepiej zrobic rano! :tak:

Olica - pamietaj tez ze każda kobieta rodzi sie z okresloną liczba jajeczek!!!!! i z regoly owu powinna wystepowac raz z jednego jajnika raz z drugiego! chociaz ja mam wrazenie ze zawsze mam z lewego!?
Masz rację kochana poczekam :-) tyle juz czekam ze dzien w tą czy w tą :tak:

- gdy do 1 komorki dobiorą sie 2 pleminki mamy ciąze mnogą jednojajową
:tak:
blisko ale nie do końca... :-D
[FONT=&quot]Bliźnięta jednojajowe p[/FONT][FONT=&quot]rzychodzą na świat w wyniku podziału komórki jajowej zapłodnionej przez jeden plemnik, czyli gdy zapłodniona komórka jajowa kobiety (zygota) w pierwszej fazie dalszego rozwoju podzieli się na dwie, po czym każda z nich zacznie swój oddzielny rozwój, tworząc oddzielne zarodki z których rozwijają się dwa płody.[/FONT]

Pozdrawiam wszystkie Staraczki

[FONT=&quot]Bliźnięta jednojajowe p[/FONT][FONT=&quot]rzychodzą na świat w wyniku podziału komórki jajowej zapłodnionej przez jeden plemnik, czyli gdy zapłodniona komórka jajowa kobiety (zygota) w pierwszej fazie dalszego rozwoju podzieli się na dwie, po czym każda z nich zacznie swój oddzielny rozwój, tworząc oddzielne zarodki z których rozwijają się dwa płody.[/FONT]

Ja rówznież pozdarwiam :tak:

Cześć dziewczynki, co nowego? Jakieś fasoleczki? Zróbcie mi mały skrócik ostatnich wieści :sorry2:

U mnie dobrze (tzn. dość bo D chyba jakieś przeziębienie dopada), jestem na etapie prania i prasowania ciuszków :-), rety, to już niedługo.

Julitka, kciuki mocno zaciśnięte :tak:

Kaprycha - bardzo mi przykro :-(

Cześć dziewczynki, co nowego? Jakieś fasoleczki? Zróbcie mi mały skrócik ostatnich wieści :sorry2:

U mnie dobrze (tzn. dość bo D chyba jakieś przeziębienie dopada), jestem na etapie prania i prasowania ciuszków :-), rety, to już niedługo.

Julitka, kciuki mocno zaciśnięte :tak:

Kaprycha - bardzo mi przykro :-(
Witam Cie kochanie :-) za kciuki nie dziekuję :-) oj biedna Daria :-( no no kochana to juz niedługo, bardzo sie ciesze kochana :-D:-D:-D

:tak: no tak :tak: ciutek mi nie wyszlo :zawstydzona/y: zagalopowalam sie! ;-) a tak na marginesie czy jest mozliwe zaplodnienie 1 komorki przed 2 rzolniezy?:confused:

reklama
Do góry