reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

starania się - watpliwości..

Witajcie dziewczynki.

Katarzynko jak sie czujesz co u ciebie wszystko oki? :-):-):-)

Evuniu zalecam powrót do domku i jeden dzien leżenia w ciepełku, wiem co czujesz bo ja praktycznie co 2 miesiące biore dzień urlopu z racji @

Ostatnia edycja:
reklama
Witajcie dziewczynki.
Evuniu zalecam powrót do domku i jeden dzien leżenia w ciepełku, wiem co czujesz bo ja praktycznie co 2 miesiące biore dzień urlopu z racji @
chetnie bym tak zrobila ale ... mam dzisiej ang i jezeli teraz bym odwolala lekcje to musze zaplacic cala sume! a juz tak zrobilam tydz temu wiec i tak jestem w plecy 65 zl! wiec bede kwiczec z bolu a robic swoje! :-(

wszystko w porządku. Dobrze sie czuję tylko spać mi się chce ciągle...za jakieś dwa - trzy tygodnie wybiorę się do lekarza.

Tak sie cieszę ze wszystko dobrze, a zmeczeniem sie nie martw, poprostu wypoczywaj, widocznie twój organizm tego własnie potrzebuje i daje Ci wyraźne znaki.:tak::tak:
Miłego dnia kochana i fluidki poproszę, odkręcam słoiczek...:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

witam babeczki..mam pytanko kiedy od teoretycznego zaplodnienia mozna test ciazowy zrobic aby winik byl wiarygodny bo ja nie wiem czy wytrzymam do czasu spodziewanej @!!

witam babeczki..mam pytanko kiedy od teoretycznego zaplodnienia mozna test ciazowy zrobic aby winik byl wiarygodny bo ja nie wiem czy wytrzymam do czasu spodziewanej @!!

gie-oska oCZYWIŚCNIE NAJLEPIEJ W DZIEŃ SPODZIEWANEJ ALE SA TESTY KTÓRE POKAZUJĄ CIĄŻE 3 DNI PRZED SPODZIEWANĄ , ALE SAMA WIESZ JAK TO JEST Z TYMI TESTAMI, CZASEM W DZIEŃ SPODZIEWANEJ POKAZUJE JEDNĄ KRECHA A ZA KILKA DNI DWIE KRESECZKI.

Wszystko zależy od ilości hormonu a moze zrób betkę?

Wiadomoze czekanie się dłuzy a jeszcze do @ - :sorry2:
Trzymam kciuki;-)

Jaką wielkośc ma pęcherzyk podczas owulacji ( tak orientacyjnie, jakiego rzędu jest to wielkość? ) ???

I jak to jest z tymi pęcherzykami? Jest jeden czy kilka?
Bo wiem, że mój jest w prawym jajniku (wynik monitoringu).

W jaki sposób powstają bliźniaki?

Moja koleżanka wczoraj była u gina i spodziewa się dwujajowych bliźniaków :-D

Narazie są maciopkie bo to dopiero 7 tydzień :-)

Jaką wielkośc ma pęcherzyk podczas owulacji ( tak orientacyjnie, jakiego rzędu jest to wielkość? ) ???

I jak to jest z tymi pęcherzykami? Jest jeden czy kilka?
Bo wiem, że mój jest w prawym jajniku (wynik monitoringu).

W jaki sposób powstają bliźniaki?

Moja koleżanka wczoraj była u gina i spodziewa się dwujajowych bliźniaków :-D

Narazie są maciopkie bo to dopiero 7 tydzień :-)
1. pecherzyk peka tzn nastepuje owu przy ok 20-25 mm (zalezy od kobiety)
2. zazwyczaj jest uwalniania 1 komorka jajowa wiec powinien peknac 1 pecherzyk dojrzaly ale zdarza sie ze dojrzeja 2 albo i wiecej pecherzykow
3. bliźniaki powstaja w momencie gdy:
- dojrzeje wiecej niz 1 komorka i zostana zaplodnione wszystkie dojrzale - to jest wtedy ciąza bliźniacza dwujajowa
- gdy do 1 komorki dobiorą sie 2 pleminki mamy ciąze mnogą jednojajową
:tak:

Witam Was słoneczka w tłusty czwartek ;-) ale mialam niespokojną noc co chwile sie budzilam :-( kurcze i jeszcze to gardło mi tylko zostało do wyleczenia a boli jak cholera :-( dalej nie mam @ jak narazie :-):-):-) kochane a myslicie ze moge zrobic test po południu?? czy najlepiej jutro rano ?? buziaczki

reklama
1. pecherzyk peka tzn nastepuje owu przy ok 20-25 mm (zalezy od kobiety)
2. zazwyczaj jest uwalniania 1 komorka jajowa wiec powinien peknac 1 pecherzyk dojrzaly ale zdarza sie ze dojrzeja 2 albo i wiecej pecherzykow
3. bliźniaki powstaja w momencie gdy:
- dojrzeje wiecej niz 1 komorka i zostana zaplodnione wszystkie dojrzale - to jest wtedy ciąza bliźniacza dwujajowa
- gdy do 1 komorki dobiorą sie 2 pleminki mamy ciąze mnogą jednojajową
:tak:

Danke schon Ewuś :-)

Do góry