reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

starania się - watpliwości..

reklama
hej dziewczyny nie bylo mnie troche...u mnie nie nalepiej bo chce bobaska teraz za to moj maz chce najwczesniej bobasa po nowym roku albo najlepiej na wiosne zeby sie urodzil a mi jest obojetnie kiedy sie urodzi chcialabym aby to bylo za 9mcy...obecnie mam dni plodne ale maz niestety nie jest zabardzo skory do staranek;-(czy po owulce jak sie skonczy tez jest szansa aby zajsc w ciaze??mam przez ta cala sytuace strasznego dola'-(pozdrawiam was mocniutko:no2::no2:

Dziewczyny mam pytanko do was (glownie do dziewczyn, ktore maja plamienia przed @). Otoz w tym m-cu mielismy przerwe w starankach, bo bralam Gynoflor - tabletki dopochwowe. Biore rowniez ten Bromergon na obnizenia prolaktyny i jestem zaskoczona, bo dzisiaj 21 dc a u mnie plamien nie ma a zawsze tak od 18-20dc sie pojawialy(mam cykle 26dniowe).Czy ktoras z Was tak miala, bo nie wiem czy to jet przyczyna, ze moja prolaktyna sie juz obnizyla czy tego ze sie nie kochalismy - nie staralismy sie o dzidzie w tym m-cu?:baffled:Kurde mam nadzieje, ze nie zamieszalam...

Dziewczyny mam pytanko do was (glownie do dziewczyn, ktore maja plamienia przed @). Otoz w tym m-cu mielismy przerwe w starankach, bo bralam Gynoflor - tabletki dopochwowe. Biore rowniez ten Bromergon na obnizenia prolaktyny i jestem zaskoczona, bo dzisiaj 21 dc a u mnie plamien nie ma a zawsze tak od 18-20dc sie pojawialy(mam cykle 26dniowe).Czy ktoras z Was tak miala, bo nie wiem czy to jet przyczyna, ze moja prolaktyna sie juz obnizyla czy tego ze sie nie kochalismy - nie staralismy sie o dzidzie w tym m-cu?:baffled:Kurde mam nadzieje, ze nie zamieszalam...

Ja niestety kochana tobie nie pomogę, bo nic na ten temat nie wiem , ale napewno dziewczynki cie tu zaraz zarzucą mądrymi odpowiedziami :happy:

hej dziewczyny nie bylo mnie troche...u mnie nie nalepiej bo chce bobaska teraz za to moj maz chce najwczesniej bobasa po nowym roku albo najlepiej na wiosne zeby sie urodzil a mi jest obojetnie kiedy sie urodzi chcialabym aby to bylo za 9mcy...obecnie mam dni plodne ale maz niestety nie jest zabardzo skory do staranek;-(czy po owulce jak sie skonczy tez jest szansa aby zajsc w ciaze??mam przez ta cala sytuace strasznego dola'-(pozdrawiam was mocniutko:no2::no2:

oj ci faceci...czasami ręce opadają...
nie przejmuj się - nic na siłę. Ja tez sporo cykli stracilam przez brak chęci męża...rozumiem co czujesz.
Od momentu owulacji komorka jajowa zyje tylko do 24 godzin i tylko w tym czasie moze zostac zaplodniona.

ja nie moge w to uwierzyć...czuję sie jak na @...

Katzrynka1979 - Wiele dziewczyn pisalo, ze mialo objawy jak na @ a byly w ciazy, nawet Titanis dzisiaj to powiedziala:tak:Ty niedowiarku:-D Te dwie kreski na tescie napewno mowia prawde:tak:Mysle, ze twoje niedowierzanie pojawia sie z tego, ze odpuscilas troszke, balowalas i tak na prawde nie myslalas tylko o dzidzie tylko rowniez o dobraj zabawe i co i ...poskutkowalo:tak::-)

Gie-oska - Wiem, ze jest to ciezkie jesli ty chcesz teraz a twoj maz troszke pozniej, ale tak naprawde nie mozna zmusic sie na sex, bo on nie przynosi wtedy zadnych dobrych rezultatow:-(Porozmawiaj z nim, moze dojdziecie do jakiegos porozumienia - moze jakis kompromis:tak:Nie teraz, nie na wiosne tylko pomiedzy...
Co do owulki.Sa rozne zdania na temat czy po moze dojsc do zaplodnienia. Ja mysle, ze do kilku godzin po mozna jeszcze zajsc ale niektorzy mowia, ze szanse sa zerowe.:-(
Sciskam cie mocno i nie smutkaj sie tak:tak:

A ja zmykam, bo mam wolne, ale czeka mnie sprzatanie:-(ale im wczesniej zaczne tym szybciej skoncze:-D:tak::-)

to prawda, miałam i mam inne problemy i na nich się koncentrowałam i nie myślałam o dziecku.
Ale nie moge się teraz denerwować....
Zjadlam dizs normalny obiad, porządne śniadanie i nie piłam kawy no i nie pójde na siłownie..chociaż takie chodzenie delikatne na bieżni nie pwoinno zaszkodzic, jak myślicie?

dzieki dziewczyny za odpowiedz...ale naprawde doluje mnie takie podejscie bo jakis czas temu mowil inaczej...i to nie oto chodzi ze ja chce go zmusic do sexu bo wiem ze on tez chce sie kochac ale specjalnie tego nie robi bo obecnie sa moje dni plodne a on sie opiera przed bobo jeszvze w tym roku;-(
Ile w ogole dni trwa owulacja??i czy jak sie juz zacznie to zaczyna jajnik bolec czy jak to wyglada??ehh ale ja nieuswiadomiona jestem...przy pierwszej ciazy nie mialam tyle pytan poprostu sie przytrafila i juz a teraz...
katarzynka1979 ja tez przy pierwszej ciazy czulam sie jakby mi sie okres zaczynal bo brzysio bolal tak samo jak w czasie okresu wiec kochana jesli test ci dwie krechy pokazuje to uwiez ze to bobo zrob sobie najepiej badanie krwi i juz bedziesz miec pewnosc;-)

Ojejku kochane pare dni mnie tu nie bylo i tu znowu fasolinki:)

Laura ona katarzynka ogromniste gratulacje zycze wam kochane spokojnych 9 miesiecy po serduszkiem i duzo zdrowka oczywiscie

Oj kochane ten rok to naprawde zaczol sie superasnie juz mamy tyle fasolek super:)

Pozdrawiam was dziewczynki:)

reklama
Witajcie.... ja dziś dzwoniłam do gina i wizytę mam w następna środę... mam nadzieję, że coś będzie widać...

........ELISABETH MEGA..... ...........GRATULACJE.................... , ten mieciąc jest poprostu magiczny oby wiecej takich pieknych miesięcy. Tylko nas nie opuszczaj kochana, bo mu tu musimy na boieząco wiedziec co u ciebie i jak się miewa maleństwo. Chyba szalejesz ze szczęścia, ach bardzo sie cieszę, z twojego szczęścia -tylko dbaj o siebie kochana, a i jeszczę poproszę o porcyjkę fluidków, bo na pierwszą sie nie załapałam.;-)
Pysiu prosze bardzo:

Witam Was dziewczyny po długiej przerwie.
Przerwa spowodowana była chorobą (grypa z powikłaniami).
Obecnie nadal jestem na L4 i dopiero dziś zainstalowano mi w domu internet ( wolny jak nie wiem co :( ) ale wreszcie mam kontakt ze światem.
Obiecałam,że się odezwę jeśli zrobię test i ...............zrobiłam.
Jestem w 8 tygodniu ciąży choć było ciężko-grypa.
Dostałam silnych skurczów i baliśmy się,że dziecka nie będzie.
Niebezpieczeństwa już nie ma.Dzidzia trzyma się mnie mocno:-)
Dziewczyny piszę to, aby przesłać Wam pozytywną energię i nadzieję,że może się udać.
Mocno trzymam za Was kciuki.Bardzo mocno.
Laura cały czas o tobie myslałam dlaczego zniknęłaś i GRATULUJE....
DROGIE KOLEŻANKI:) pamiętacie mnie jeszcze?:)

Miło mi poznać równieć wszystkie nowe staraczki,a sporo się ich przez ten miesiąc pojawiło....

wrócilam...pamiętacie że mówiłam że wrócę jak zobaczę II...i wróciłam....
@ mam dostać jutro lub w środę a II kreski są już wyraźne..oby tylko @ nie przyszła....

nie ciesze się jeszcze bo to tylko test..roznie moze byc.....
Katarzynko Tobie tez GRATULUJĘ....ale nas będzie na październikowych:-)

Pozdrawiam

Do góry