Kaprycha
Fanka BB :)
Nie, to lekarka na wizycie zwrocila uwage na to, ze ominelam. Tutaj gdzie mieszkam, dostaje sie list z data na smear test. Jezeli cos Ci wypada, a nie zmienisz terminu telefonicznie, to potem sa jaja z nowym terminem. Wiesz, poczekam na wyniki i jezeli sie okaze, ze to rzeczywiscie nie byla cytologia, to sprobuje sie znow umowic. Mam ciagle taka nadzieje, ze swap i smear , to wlasnie cytologia, tylko nazwa rozni sie w zaleznosci od sposobu lub narzedzia, ktorym sie bada. Nie wiem :-(Kaprycha - Nie spotkalam sie z tym, ze mozna w jakikolwiek sposob ominac smear test. Ja poprostu poszlam sie zarejestrowac i powiedzialam, ze chce takowy test zrobic i tyle. Zarejestrowali mnie na nastepny dzien, wiec nie wiem dlaczego pielegniarka powiedziala ci, ze ominelas test w tym rokuPrzeciez powinno byc tak, ze w kazdej chwli mozesz zbadac czy wszystko jest w porzadku
Ja bym ci radzila jeszcze raz zadzwonic i powiedziec, ze chcesz sie umowic na smear test jesli tylko chcesz
![]()
Kaprycha wątpię żeby 18dc betka wyszła choć nie wiem dokładnie, ale licząc że owu była 14 dc to chyba za mały odstęp
Badanie szyjki + tempki wskazywalo na to, ze owu mialam w 8/9 dc.