reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

starania się - watpliwości..

Kaprycha - Nie spotkalam sie z tym, ze mozna w jakikolwiek sposob ominac smear test. Ja poprostu poszlam sie zarejestrowac i powiedzialam, ze chce takowy test zrobic i tyle. Zarejestrowali mnie na nastepny dzien, wiec nie wiem dlaczego pielegniarka powiedziala ci, ze ominelas test w tym roku:confused: Przeciez powinno byc tak, ze w kazdej chwli mozesz zbadac czy wszystko jest w porzadku:tak:Ja bym ci radzila jeszcze raz zadzwonic i powiedziec, ze chcesz sie umowic na smear test jesli tylko chcesz:tak:
Nie, to lekarka na wizycie zwrocila uwage na to, ze ominelam. Tutaj gdzie mieszkam, dostaje sie list z data na smear test. Jezeli cos Ci wypada, a nie zmienisz terminu telefonicznie, to potem sa jaja z nowym terminem. Wiesz, poczekam na wyniki i jezeli sie okaze, ze to rzeczywiscie nie byla cytologia, to sprobuje sie znow umowic. Mam ciagle taka nadzieje, ze swap i smear , to wlasnie cytologia, tylko nazwa rozni sie w zaleznosci od sposobu lub narzedzia, ktorym sie bada. Nie wiem :-(

Kaprycha wątpię żeby 18dc betka wyszła choć nie wiem dokładnie, ale licząc że owu była 14 dc to chyba za mały odstęp

Badanie szyjki + tempki wskazywalo na to, ze owu mialam w 8/9 dc.

reklama
.....Tutaj gdzie mieszkam, dostaje sie list z data na smear test. Jezeli cos Ci wypada, a nie zmienisz terminu telefonicznie, to potem sa jaja z nowym terminem.

Acha:-) U nas tez dostajesz list, ze powinnas zrobic smear test i tyle. Nie ma zadnych terminow, do ktorych powinnas sie dostosowac:tak:. Ty decydujesz kiedy pojdziesz na badanie. Jesli tak jest u ciebie to faktycznie poczekaj na wyniki. :tak:;-) A moge spytac skad jestes?

Kaprycha to może i wyjdzie betka skoro owu tak była:tak: Trzymam kciuki Kochana.
Dzieki robaczku :-D

Acha:-) U nas tez dostajesz list, ze powinnas zrobic smear test i tyle. Nie ma zadnych terminow, do ktorych powinnas sie dostosowac:tak:. Ty decydujesz kiedy pojdziesz na badanie. Jesli tak jest u ciebie to faktycznie poczekaj na wyniki. :tak:;-) A moge spytac skad jestes?

Jestem z Docaster ( mala miescina niedaleko Yorku) :-(

Ja tez 17 mam miec @ :-D
Mam jeszcze pytanko glupie do Was. Myslicie, ze nie ma szans zeby cos wyszlo na betce zrobionej w 18dc? Ja osobiscie mysle, ze nie :wściekła/y:

Troche prymitywny ale mysle, ze fasolki sa za male, zeby zrozumiec cos bardziej wyrafinowego, hihihihi :-)
hehe to czekamy razem :-):-):-) a co do betki kochana nie mam pojęcia bardzo mi przykro ze nie mogę pomóc ale nigdy nie mialam betki robionej, nie wiem moze to wstyd ale nawet nie wiem jak to wygląda czy to jest zwykle badanie krwi czy jak :zawstydzona/y: ale jestem pewna ze nasze kochane dziewczynki napewno Ci pomogą :tak:

reklama
hehe to czekamy razem :-):-):-) a co do betki kochana nie mam pojęcia bardzo mi przykro ze nie mogę pomóc ale nigdy nie mialam betki robionej, nie wiem moze to wstyd ale nawet nie wiem jak to wygląda czy to jest zwykle badanie krwi czy jak :zawstydzona/y: ale jestem pewna ze nasze kochane dziewczynki napewno Ci pomogą :tak:
to zwykłe badanie krwi w którym bada się poziom bhcg hormonu ciążowego i tyle
Mężatka widzę że Ty też rocznik 81"

Ostatnia edycja:
Do góry