Kaprycha
Fanka BB :)
Nie, to lekarka na wizycie zwrocila uwage na to, ze ominelam. Tutaj gdzie mieszkam, dostaje sie list z data na smear test. Jezeli cos Ci wypada, a nie zmienisz terminu telefonicznie, to potem sa jaja z nowym terminem. Wiesz, poczekam na wyniki i jezeli sie okaze, ze to rzeczywiscie nie byla cytologia, to sprobuje sie znow umowic. Mam ciagle taka nadzieje, ze swap i smear , to wlasnie cytologia, tylko nazwa rozni sie w zaleznosci od sposobu lub narzedzia, ktorym sie bada. Nie wiem :-(Kaprycha - Nie spotkalam sie z tym, ze mozna w jakikolwiek sposob ominac smear test. Ja poprostu poszlam sie zarejestrowac i powiedzialam, ze chce takowy test zrobic i tyle. Zarejestrowali mnie na nastepny dzien, wiec nie wiem dlaczego pielegniarka powiedziala ci, ze ominelas test w tym roku Przeciez powinno byc tak, ze w kazdej chwli mozesz zbadac czy wszystko jest w porzadkuJa bym ci radzila jeszcze raz zadzwonic i powiedziec, ze chcesz sie umowic na smear test jesli tylko chcesz
Kaprycha wątpię żeby 18dc betka wyszła choć nie wiem dokładnie, ale licząc że owu była 14 dc to chyba za mały odstęp
Badanie szyjki + tempki wskazywalo na to, ze owu mialam w 8/9 dc.