reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

starania się - watpliwości..

reklama
Tak kochane testuje za 6 dni zobaczymy :-):-):-)

No to testujemy razem :)

Dodajecie mi otuchy to miłe:tak: mam znowu troszkę nadziei że się uda.
Dziękuje wam kobietki.

No wlasnie o to chodzi :-D Dzieki dziewczynom, tez jestem pelna nadzei i co miesiac mam nadzieje, hihihi. Tym razem jest jakos inaczej. Tak mi organizm sfiksowal w tym cyklu, ze juz nic nie rozumiem. Tyle, ze tym razem jestem dziwnie spokojna. Bedzie jak bedzie i tyle :-D

Tylko mam taka malllllllllluuuuuusienka nadzieje, ze moze jednak. Teraz pewnie bedzie "po ptokach", bo juz zapeszylam . Ale moze, przez to ze malym druczkiem pisze, to oszukam los. ciiiiiiiiiiiiiiiiiiii..

Cześć Dziewczyny. Mam 22 lata i pochodze z okolic warszawy. Mam jedno pytanko czy któraś z was robiła już jakieś badania? jak tak to po jakim czasie próbowania? Bo ja z moim M staramy się już pół roku ale moja gin powiedziała że wyśle mnie na badania dopiero jak minie rok?

Dokładnie lepiej być mile zaskoczonym :tak::tak:

No to testujemy razem :)

Tak kochana :) trzymam za Ciebie kciuki :-):-):-) za siebie po cichutku tez ;-)

No wlasnie o to chodzi :-D Dzieki dziewczynom, tez jestem pelna nadzei i co miesiac mam nadzieje, hihihi. Tym razem jest jakos inaczej. Tak mi organizm sfiksowal w tym cyklu, ze juz nic nie rozumiem. Tyle, ze tym razem jestem dziwnie spokojna. Bedzie jak bedzie i tyle :-D

Tylko mam taka malllllllllluuuuuusienka nadzieje, ze moze jednak. Teraz pewnie bedzie "po ptokach", bo juz zapeszylam . Ale moze, przez to ze malym druczkiem pisze, to oszukam los. ciiiiiiiiiiiiiiiiiiii..
Mam nadzieje ze to .......:tak::tak::tak:

Cześć Dziewczyny. Mam 22 lata i pochodze z okolic warszawy. Mam jedno pytanko czy któraś z was robiła już jakieś badania? jak tak to po jakim czasie próbowania? Bo ja z moim M staramy się już pół roku ale moja gin powiedziała że wyśle mnie na badania dopiero jak minie rok?
Witaj. Ja nie chciałam czekać roku i zapisałam się na monitoring cyklu(usg) najbardziej pewna metoda by sprawdzić czy jest owulacja.

Witajcie:-):-):-)

....Gdzieś czytałam, że komórka jajowa wytwarza jakiś zapach żeby pokierować plemniki ale oczywiście zdarzają się gapy które nie do tego jajnika polecą.

:-D:-D:-D:-D

KINGUS bo tak naprawde to nic wiecej nie pozostalo,tylo i wylacznie pozytywne myslenie,ze bedzie dobrze!
to normalne,ze boisz sie co bedzie,ale nie ozwol by strach byl silniejszy,zwalcz go!wiem,ze myslisz-latwo Wam sie mowi..-ale na prawde nic wiecej nie pozostalo tylko byc dobrej mysli

Kingus - Romka ma racje:tak:To prawda, ze nam latwo posieszyc cie i powiedziec ''Nie przejmuj sie'' i wierze, ze tobie jest trudno tak do konca sie odprezyc i nie myslec o tym, bo przeciez chodzi o twoja dlugo upragnoina dzidzie:tak:Ja jestem zdania, ze bedzie tak jak zdecydowal dla nas Bog :tak:Kochana 3mam ciagle kciuczki za was oboje:tak::tak:

czy przed owulacja czy podczas, to po ktorej stronie pobolewają jajniki?? z lewej czy zprawej strony?
buźka:happy:

Marzenixx - nie ma reguly. To indywidualna sprawa kazdej kobiety. Ja mialam cykle, gdzie nie czulam zadnego bolu w jajnikach. Zastanawiam sie tylko teraz ''Czy zawsze przy owulacji musi bolec jajnik'':confused:

.....Dzieki kochana, troszke mnie uspokoilas. Cytologia to jest smear test wlasnie. Ja mialam robiony swap test, pytalam czy to nie jest smear test i pielegniarka powiedziala, ze nie. To jest podobno tylko wymaz, ktory sprawdza czy nie masz infekcji lub zapalenia. Nigdy o czyms takim nie slyszalam ale wierze pielegniarce na slowo :-D

Kaprycha - Ja nigdy nie slyszalam o swap tescie tutaj:szok: A powiedz mi dlaczego nie zrobilas sobie cytologii?

ja z kolei w pasie cienka w 9 miesiącu z córka miała 99cm:szok: i na poród szłam to się pytali czy na potrzymanie

Sylwijka1981 - Ale mialas maly brzuszek. Nie dziwie sie, ze lekarze byli zaskoczeni:tak::-) Zaesze marzylam o malym brzuszku w ciazy, no ale pozyjemy zobaczymy jak bedzie:-):tak:

Dziewczynki ja będę żadziej ale nie zapominajcie o mnie......
miłej nocki kwiatuszki...;-)

Bablyss - nie zapomnimy:tak::-):tak:

Pozdrawiam wszystkie kobietki i uciekam juz:tak: Ja w tym miesiacu zaniechalam staranek, wiec nie bardzo mam o czym pisac. Biore gynoflor, bo mam mala nadrzereczke i bromergon na obnizenie prolaktyny, wiec prawdziwe staranka zaczne za ok 3 tyg:tak::tak:Ale nie martwie sie juz tym. Uswiadomilam sobie, ze co ma byc to bedzie i ciaglym martwieniem sie myslenie o jednym wcale sobie nie pomoge. Staram sie caly czas myslec pozytywnie o wszystkim i z wielka niecierpliwoscia czekam na moj czas:tak::-):tak:Bo na kazda z nas przyjdzie czas:tak::tak::tak:

Ostatnia edycja:
reklama
Witaj. Ja nie chciałam czekać roku i zapisałam się na monitoring cyklu(usg) najbardziej pewna metoda by sprawdzić czy jest owulacja.

I prosze z jakim pieknym fasolkowym rezultatem :-D:-):-D

Julitka, ja tez trzymam kciuki za nas obie :-D Ja pewnie zatestuje jak tylko sie obudze ( o ile @ sie wczesniej nie pojawi). W dzien naszego testowania, bede miec tez wyniki betki. Zobaczymy, czy doswiadcze zalamki x 2 (negatywna beta i test), czy szczescia x 2 (pozytywny tescior moj i Twoj, bo betka bedzie na 100% negatywna bo robiona w 18dc). A Ty kochana jakie dlugie masz cykle?

Kaprycha - Ja nigdy nie slyszalam o swap tescie tutaj:szok: A powiedz mi dlaczego nie zrobilas sobie cytologii?

Nie mam pojecia... Lekarka mowila, ze ominelam smear test w tym roku, wiec jak mnie skierowala na badania to bylam pewna, ze to to! Jak kladlam sie do badania, to wypytywalam pielegniarke co i jak i bardzo mnie zdziwilo, ze powiedziala ze to nie jest smear tylko swap test. Nawte potem szukalam na internecie cos na temat swap testu ale nigdzie niczego nie znalazlam... Nic nie kapuje.
A cytologie ominelam, bo mialam rozmowe o prace

Ostatnia edycja:
Do góry