reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

starania się - watpliwości..

Witam Was Dziewczynki;-)

Zaczynam 3 cykl starań. Wiem, że to nie długo, ale stresuję się moja chorobą, a mianowicie od 15 lat choruje na tarczycę. Nie mam (ani nigdy nie miałam niedoczynności ani nadczynności). Mam wole guzowate (nieliczne guzki). Moje TSH zawsze było w normie, obecne robione w lipcu 2010 wynosiło 2,92. Codziennie przyjmuję Euthurox 50/75.

Boję się, że moja choroba może mi utrudniać zajście w ciążę. Jak było z Wami kobitki? Miałyście problemy z zajściem w ciążę z ta chorobą? Wiem, że niedoczynność może utrudniać poczęcie, ale niestety nic nie wiem jak jest z tymi guzkami.

madziu, nie martw się, na pewno będzie wszystko dobrze, dużo zdrówka dla Twojego syneczka ;-)

Monia mi lekarz powiedzial ze tsh powinno byc ponizej 2 zeby nie utrudnialo zajscia w ciaze...

reklama
u mnie to samo :(:(:(:( z samego rana :):):):)(
ach Kinga ostatnio mamy takie same cykle ale bym chciała abyśmy spotkały sie razem na ciężaróweczkach niż ze smutnymi minami na tym wątku:(
Kochana... też bym chciała bardzo wiesz, ale jakoś czuję że tym razem o drugie dziecko przyjdzie nam dużo dłużej się starać.. :(
smutne to ale cóż
Nowy cykl nowa nadzieja.. w końcu się chyba uda Lucynko :* tulę.

Josi, wiem właśnie, że lepiej "zbić" TSH do poziomu 1,2-1,8 (mnie też to lekarz powiedział). I właśnie zwiększył mi dawkę leku. Ale powiedział, że najwazniejsze, że moje TSH mieści się w normie :-) I że w sumie w niczym to nie przeszkadza. Także możemy starać się dalej :-)
A ile wynosi Twoje TSH? Na jakie schorzenie tarczycy się leczysz?

Josi, wiem właśnie, że lepiej "zbić" TSH do poziomu 1,2-1,8 (mnie też to lekarz powiedział). I właśnie zwiększył mi dawkę leku. Ale powiedział, że najwazniejsze, że moje TSH mieści się w normie :-) I że w sumie w niczym to nie przeszkadza. Także możemy starać się dalej :-)
A ile wynosi Twoje TSH? Na jakie schorzenie tarczycy się leczysz?
Monia, ja nigdy nie wiedzialam ze z moja tarczyca jest cos nie tak, Zaczelismy starania i wyszlo ze moje tsh jest na poziomie 2.21 i lekarz powiedzial mi wtedy ze to troszke za wysoko jesli staramy sie o dzidziusia...no i w sumie sama nie wiem czy cos jest nie tak z moja tarczyca, czy powinnam to dalej badac, bo w sumie jest w normie, ale jesli chodzi o starania to za wysoko..

Monia, ja nigdy nie wiedzialam ze z moja tarczyca jest cos nie tak, Zaczelismy starania i wyszlo ze moje tsh jest na poziomie 2.21 i lekarz powiedzial mi wtedy ze to troszke za wysoko jesli staramy sie o dzidziusia...no i w sumie sama nie wiem czy cos jest nie tak z moja tarczyca, czy powinnam to dalej badac, bo w sumie jest w normie, ale jesli chodzi o starania to za wysoko..
kochana czasem co lekarz to inna teoria i bądź tu mądry:eek:

reklama
Do góry