reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

starania się - watpliwości..

hmmm...
wyliczyłam kalkulatorkami w necie kiedy mam owulację... podając jedynie pi razy oko długość cykli i datę ostatniej @...
kiedy nam się chciało ale pilnowałam aby nam się chciało co dwa dni w okresie okulacyjnym:tak:.... ja zazwyczaj lubię od tyłu i ogólnie jak facet jest na górze... jak on szedł do łazienki to ja pupę w górę... bo normalnie śmiałby się ze mnie :-D hehehehehe
zadzwoniłam do ginka :-D powiedział, że się nie mylą w tą stronę testy:-D

Skoro moj pecherzyk ma dzisiaj 17mm (15dc), to moze jest dla nas jeszcze szansa... Dzisiaj M nie przepuszcze i tez wezm pupcie w gore :-) Wszystkie wskazowki sa bardzo cenne :-) Najgorzej jak mnie M rozsmiesza i musze sie pilnowac zeby sie nie smiac, bo jak sie smieje, to miesnie mi sie napinaja takze na dole i.... ;-);-)

Jejku no jeszcze raz Ci z calego serca gratuluje!!!!! Oby fasolka pomogla przy okazji na Twoje problemy :happy:

reklama
hmm... paźdździernika i listopada nie liczę bo poprzesuwało mi się kompletnie... w grudniu owulka wypadała w święta... ale ja myślałam że nie mam owulki bo mam PCOS... na szczęście moja fasolinka mówi że lekarze się mylą :-D no i w sumie to był pierwszy cykl normalnych pełnych staranek :-D:szok:

kude no właśnie to sobie uświadomiłam że niby od pażdziernika a wyszło na to że to pierwszy cykl :-D ale ja wiedziałam, że będę na październikowych:-D:-D:-D

Skoro moj pecherzyk ma dzisiaj 17mm (15dc), to moze jest dla nas jeszcze szansa... Dzisiaj M nie przepuszcze i tez wezm pupcie w gore :-) Wszystkie wskazowki sa bardzo cenne :-) Najgorzej jak mnie M rozsmiesza i musze sie pilnowac zeby sie nie smiac, bo jak sie smieje, to miesnie mi sie napinaja takze na dole i.... ;-);-)

Jejku no jeszcze raz Ci z calego serca gratuluje!!!!! Oby fasolka pomogla przy okazji na Twoje problemy :happy:

kochana ja dzisiaj nie mam ŻADNYCH PROBLEMÓW... nawet palić mi się nie chce:-D od niedzieli:-D ja wiedziałam normalnie:-D:-D:-D

zawsze się starać:tak: trzymam kciuki za Was i za Moją Kluseczkę:-D

agalotta- no wiec kochna juz odpowiadam na twoje pytanka:
1) co do komplikacji po operacji- pytalismy lekarza ale mowil ze zawsze moga byc przy kazdej operacji, tego ci nikt nie zagwarantuje ze nie bedzie zadnych..
2) co do staran to tak mozna bylo zaraz po wystapieniu pierwszego okresu.. ja mialam zabieg 13.08, okres dostalam reguralnie 22.08 i 25.09 jak pisalam dowiedzialam sie ze bede mamusia:rofl2:
3) nic nie czujesz bo jestes uspiona, po zabiegu rowniez brzuch bardzo malo boli.. musialam uwazac zeby za bardzo nie nadwyrezac miesni brzucha ale chodzilo glownie zeby rana sie dobrze zrosla..
4) w szpitalu po operacji bylam jeszcze 5 dni, ale trzymaja ok 3 dni jesli wszytsko jest ok, ja mialam podwyzszona temperature stad zostawili mnie dluzej..
5) nie robilam zadnych testow owulacyjnych ani tez nie mierzylam temperaturki, obliczylam sobie kiedy mniej wiecej moge miec dni plodne i tak codziennie raz dziennie przez chyba ok tydzien czasu albo troszke dluzej...

asiucha-L, mezatka, karola.de- dziekuje kochane za te cieple slowo.. zdjecia chcialam zrobic po to zeby moc je powiekszyc i powiesic na sciane w formie obrazow.. planujemy z mezem zrobic jeszcze jedna na samowyzwalaczu.. zeby mezus tez byl na zdjatkach wtedy juz beda wszyscy ..:rofl2:

martyna222- kochana ja dni plodne czulam wyraznie tzn bol jajnikow.. po dniach plodnych czulam wyraznie bol pachwiny i ciagniecie.. oraz taki bol jak na @ ale @ nie dostalam bo okazalo sie ze jestem w prawie 5 tygodniu ciazy:-D za ciebie rowniez trzymam kciuki :rofl2:
dzieki kochan co prawda troche sie jeszcze boje ale zobaczymy moze nie trzeba bedzie i w tym cyklu sie uda :-):-)

dziewczynki!!!!!! jutro miałam dostać miesiączkę.... zrobiłam test... jezu II KRECHY :-D:-D:-D:-D:-D:-D test robiony w pracy... druga krecha słaba ale nie przewidziało mi się :-D:-D:-D:-D:-D

trzęsę się normalnie cała.... ledwo piszę :DDDDDDDDD

no szczesciaro gratulacje :-):-)

a ja sie dziewczynki dzis pobawilam z mezusiem w mala sesje z kubusiem,, efekety mozecie zobaczyc w mojej galerii ale czesc juz tu umieszcze :rofl2:
Brzusio śliczny :tak::tak:

hey dziewczynki :-):-):-) więc tak dzis tez wszystko zaliczone :-):-):-) jeszcze za 2 tygodnie tylko filozofia i koniec sesji :-):-)
No to gratuluję ;-)
Tak się zastanawiam czy Wy wszystkie macie prace? Ja czuje, ze moje zycie jest jakies takie... puste, nie czuje sie spelniona, bo tylko studiuje,
Ja obroniłam się w czerwcu 2008 a w listopadzie znalazłam pracę. Trzeba się cieszyć z każdego etapu w życiu. Jak zaczniesz pracować to będziesz tęsknić do 3 miesięcy wakacji :-):-);-);-)

Kobietki no niestety mam @, ale naprawde jakos spokojnie przyjełam to w tym m-cu, widocznie jeszcze nie ten czas...
Mam zamiar w nowym cyklu jeszcze bardziej wyluzować..
Bardzo dobre podejście. Trzymam kciuki:tak:

dziewczynki!!!!!! jutro miałam dostać miesiączkę.... zrobiłam test... jezu II KRECHY :-D:-D:-D:-D:-D:-D test robiony w pracy... druga krecha słaba ale nie przewidziało mi się :-D:-D:-D:-D:-D
GRATULUJĘ:-):-):-):-):-)

. Wreszcie by było wszystko normalnie, regularnie. Ale ten organizm długo wraca do formy po latach antykoncepcji tabletkami - szok.
Mam nadzieje, że twój organizm nie długo wróci do normy

Kingus - moc buziakow dla Was :-p:-D:-D:-D:-D:-D:-p
Jednak jesteś ;-);-) Odezwę się dziś po 18.

Witam dziewczynki !!!
Tikanis dziękuję za odpowiedź...:-)
Cedra serdeczne GRATULACJĘ!!!! :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
Kinguś trzymam za ciebie bardzo mocno kciuki, odezwij się szybciutko jak wrócisz!!!!:tak::tak::tak::tak::tak:
Romka jak tam poszukiwania pracy?:happy:
Elfa trzymam kciuki za następny miesiąc!!!:tak:
Babyless co u ciebie dawno cię chyba nie było?
u mnie jutro termin @ ale narazie nie czuję żeby była blisko...:tak:cały czas mam przeczucie... ;-)
Dziewczyny powiedziecie mi jak się szyjkę sprawdza... wiecie ja nigdy nie sprawdzałam :baffled:a i jaka powinna być na @?
pozdrawiam was wszystkie!!!! :-D
i jeszcze jedno mam taki biały śluz właśnie byłam w łazience aż mi się gorąco zrobiło bo taki opisywała Kroptusia...:szok:

Ostatnia edycja:
SLONKO dzisiaj znowu odeslali mnie z kwitkiem....moj M dzielnie mnie wspiera,dodaje mi sil,ktore powoli mnie opuszczaja....
A jak u Ciebie? jak nastroj,czyzby Ci sie udalo....?
Dobrze że mąż cię wspiera to najwzniejsze!! jak pracy nie ma to ciężko a jak już będziesz miała to nagle dostaniesz wiele propozycji na raz tak jest zawsze!
Kurde ja sama nie wiem co się dzieje boję się jest naprawdę inaczej nie wiem czy to moja psychika, przecież odpuściłam psychicznie czyżby to zadziałało? mam ten biały śluz taki jakby białe mleczko tak opisywała Kroptusia.... ale nie wiem co mam o tym mysleć? nie chcę się napalic a potem rozcarować?!

trzęsę się normalnie cała.... ledwo piszę :DDDDDDDDD

Nie chcialam Ci nic pisac zeby nie zapeszyc i by nie dawac Ci nadziei ale jak napisalas o piersiach czulam ze to fasolina :) mialam dokladnie to samo poprostu inaczej niz zwykle NIE BOLALY :) zaczyly dopiero gdzies w dniu @ badz po a zawsze jakies 6-7 przed @ wiec mi sie przypomniala moja sytuacja ale nie chcialam Cie nakrecac :) Gratuluje i spokojnych 9 miesiecy, za pare dni bedzie ladna kreseczka kochana..sledzilam Twoja historie i kibicowalam :)

reklama
Do góry