reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

starania się - watpliwości..

reklama
dziewczynki!!!!!! jutro miałam dostać miesiączkę.... zrobiłam test... jezu II KRECHY :-D:-D:-D:-D:-D:-D test robiony w pracy... druga krecha słaba ale nie przewidziało mi się :-D:-D:-D:-D:-D

trzęsę się normalnie cała.... ledwo piszę :DDDDDDDDD

AGENTKO JEDNA !!!! TY TO NORMALNIE JESTEŚ SZALONA :-)\
GRATULACJE !!!!!!!

Nie wiem która z was pisała o pracy, studiach....
Jęśli o mnie chodzi to uważam, że praca rozdraznia kobiete, stresy, terminy, nerwy, zła atmosfera, wpływają bardzo, bardzo na organizm i moim zdaniem są jedną z przyczyn, które utrudniaja zajście w ciążę.

Sama chetnie oderwałabym sie od niej na kilka miesiecy - odpoczeła......:confused2::confused2::confused2::confused2::confused2:

Ale tak sobie myślę, ze jak zajdę w ciąże, urodzę maleństwo,to ide na wychowawczy, przynajmniej dopóki maleństwo nie skończy roku, moze nawet dłużej.
Z reszta jak sobie pomyslę, ze będę musiała pracowac do 65 roku zycia ........:dry:

Także cieszcze sie, że możecie spokojnie czas spędzać w domku bez niepotrzebnych napieć, a pracującym zeczę WYTRWAŁOŚCI

A ja nie wyobrażam sobie nie pracować. Kocham swoją pracę (jestem kadrową), ale kiedyś jak pracowałam w restauracji i telemarketingu to nienawidziłam tej roboty !!!

Także to chyba zależy co się robi i czy się lubi to co się robi :-)

Co do dziecka to boję się, że gdybym poszła na wychowawczy to nie poradzimy sobie z pensją męża 4000 zł na rękę (kredyt mieszkaniowy 1600 zł, czynsz, kasa wydawana na dziecko w wysokosci...wolę sobie tego nie wyobrażac ile, jedzenie,benzyna itd itd)

Wiem, niektórzy zarabiają jeszcze mniej, ale przy kredycie 1600 zł , 4000 zł z pensji tylko jednej osoby to naprawdę niewiele.....

Z drugiej strony nie chcę zostawić dziecka z nianią ani babcią. Jeśli niania to 3/4 mojej wypłaty pójdzie na nianię, babcia czyli teściowa nie wiem czy zrezygnuje z pracy żeby siedzieć z naszym dzieckiem. Moja mama na pewno nie zrezygnuje z pracy :-)

Fajnie posiedzieć z dzieckiem dla jego dobra,dla więzi, ale zawsze coś kosztem czegoś.
Dla przyszłego pracodawcy kobieta po wychowawczym to zawsze problem, bo miała przerwę w pracy zawodowej itd.

Kobity to mają wiecznie przechlapane w życiu. :-)

Ostatnia edycja:
kobieca intuicja jednak jest nie zawodna!!!! tylko pozazdroscic,betka bedzie tylko formalnoscia! skoro tak czujesz i tescik pokazal dwie krechy przed spodziewana miesiaczka to na pewno jest to..! na same walentynki taka niespodzaianka od losu..kiedy powiesz M w walentynki czy juz nie wytrzymasz..? ja na pewno oznajmilabym swojemu w walentynkowy wieczor...
niecierpimy walentynek :D
już wie.... nie wierzy mi zabiera mnie z pracy na betkę:-D

Mam durnego faceta....:rofl2: mówi że testy się mylą:-D i nie wierzy mi że tylko w drugą stronę... tzn nie pokazują ciąży a ona jest :-D

wkleję Wam wieczorkiem zdjęcie:-D bo na razie jak na szpilkach w pracy siedzę:-D

normalnie najcudowniejsze uczucie pod słońcem zobaczyć dwie kreseczki...

a słabe bo wcześnie zrobione:-D czy ja oszalałam???? skądś się ta druga kreseczka pojawiłą:-D

Siema :-)

Ale jaja, kolejna fasolka !!!!!!!!!!

Catedra - GRATULUJE :-D:-D:-D:-D Ty farciaro ;-)

Nie bylo mnie w weekend , wiec zabieram sie za czytanie.

Buzka

Mam durnego faceta....:rofl2: mówi że testy się mylą:-D i nie wierzy mi że tylko w drugą stronę... tzn nie pokazują ciąży a ona jest :-D

wkleję Wam wieczorkiem zdjęcie:-D bo na razie jak na szpilkach w pracy siedzę:-D

normalnie najcudowniejsze uczucie pod słońcem zobaczyć dwie kreseczki...

a słabe bo wcześnie zrobione:-D czy ja oszalałam???? skądś się ta druga kreseczka pojawiłą:-D

:-):-):-) Nie oszalalas
:-):-):-) Za to teraz Ciebie bedziemy molestowac - jak czesto? w jakich pozycjach? ;-);-);-)

hmmm...
wyliczyłam kalkulatorkami w necie kiedy mam owulację... podając jedynie pi razy oko długość cykli i datę ostatniej @...
kiedy nam się chciało ale pilnowałam aby nam się chciało co dwa dni w okresie owulacyjnym:tak:.... ja zazwyczaj lubię od tyłu i ogólnie jak facet jest na górze... jak on szedł do łazienki to ja pupę w górę... bo normalnie śmiałby się ze mnie :-D hehehehehe
zadzwoniłam do ginka :-D powiedział, że się nie mylą w tą stronę testy:-D

Ostatnia edycja:
reklama
CATEDRA no raczej sie nie myla w ta strone hehe!
zafasolkowalas na 100! a jak dlugo sie staraliscie?

Do góry