reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

starania się - watpliwości..

reklama
wiesz nadzieja zawsze gdzies tam jest;-)ale jak sie teraz nie udało to zmieniam prace wiec nie ma tego zlego co by na dobre nie wyszło;-)ale marzy mi sie, żeby w święta byc juz w 3 ( a najlepiej w 4 :-)) a moze przynajmniej na 2 rocznice ślubu , ale zobaczymy

Mialas w tym cyklu owulacje, wiec jest szansa
:-D

Dziękuję - szukam jeszcze sposobu na ból gardła ale nic tu nie ma:-(, ale zaraz zrobię miksturki i będę pić w domu i tak już śmierdzi od tego czosnku na kilometr!

Plucz gardlo :tak: Kup sobie gargarin, bardzo dobre jako plukanka. Mozesz tez plukac woda z soda/sola :tak: Kolega kiedys mi polecal na gardlo ssanie i nagryzanie gozdzikow - faktycznie czuc bylo, ze znieczulaja, ale nie wytrwalam zbyt dlugo i znieczulily mi tylko jezyk
:-D

agniesiar, kuruj sie kochana :tak:

Pajeczko, faza lutealna ma zwykle 14 dni, jesli bedzie trwac 18 to mowi sie, ze wtedy jest baaaardzo prawdopodobne, ze jest sie zafasolkowana :tak: Wiec trzymam za Ciebie kciuki:tak:
Masz racje, w ciagu 2-3 dni sprawa sie wyjsni :tak: Masz jakies objawy fasolkowe? (brak objawow tez jest objawem :cool2:) :-D

agniesiar, kuruj sie kochana :tak:

Pajeczko, faza lutealna ma zwykle 14 dni, jesli bedzie trwac 18 to mowi sie, ze wtedy jest baaaardzo prawdopodobne, ze jest sie zafasolkowana :tak: Wiec trzymam za Ciebie kciuki:tak: Masz racje, w ciagu 2-3 dni sprawa sie wyjsni :tak: Masz jakies objawy fasolkowe? (brak objawow tez jest objawem :cool2:) :-D

Nie mam ani objawów fasolki ani objawów @. Ale juz kiedys tak miałam, że nie miałam w ogóle objawów @ a przyszła znienacka.

witam serdecznie.mam powazny problem i nie potrafie sobie z nim poradzic sama,dlatego bardzo prosze o pomoc.jestem w 20 tyg ciazy.wlasnie wrocilam z drugiego usg,i wyszlo zle.okzalo sie ze dizecko jest za male,za male nozki i glowka.skierowano mnie na dodatkowe usg i te tez nie wyszlo lepeij.kosci udowe sa nie proste a likowate i glowka nie jest taka jak powinna.zoladek tez jest powiekszony.zaproponowano mi badanie zwane punkcja owodni.ale ja nie wiem czy sie zdecydowac,bo to troche ryzykowne.grozi poronieniem.a wcale nie ma 100procentowej gwarancji ze to jakas choroba genetyczna.dodam ze w mojej rodzinie i w rodzinie nie ma przypadkow tak powaznych chorob,prosze was dzewczyny co byscie mi powiedzialy na ten temam.moze bylyscie w podobnej sytuacji?i jak sie to skonczylo.ja juz nie wim co mam myslec,siedze i placze.poza tym jesczze nie czuje wyraznych ruchow dziecka ale ponoc do 22 tyg nie ma sie co tym martwic.prosze o pomoc!!!!

witam serdecznie.mam powazny problem i nie potrafie sobie z nim poradzic sama,dlatego bardzo prosze o pomoc.jestem w 20 tyg ciazy.wlasnie wrocilam z drugiego usg,i wyszlo zle.okzalo sie ze dizecko jest za male,za male nozki i glowka.skierowano mnie na dodatkowe usg i te tez nie wyszlo lepeij.kosci udowe sa nie proste a likowate i glowka nie jest taka jak powinna.zoladek tez jest powiekszony.zaproponowano mi badanie zwane punkcja owodni.ale ja nie wiem czy sie zdecydowac,bo to troche ryzykowne.grozi poronieniem.a wcale nie ma 100procentowej gwarancji ze to jakas choroba genetyczna.dodam ze w mojej rodzinie i w rodzinie nie ma przypadkow tak powaznych chorob,prosze was dzewczyny co byscie mi powiedzialy na ten temam.moze bylyscie w podobnej sytuacji?i jak sie to skonczylo.ja juz nie wim co mam myslec,siedze i placze.poza tym jesczze nie czuje wyraznych ruchow dziecka ale ponoc do 22 tyg nie ma sie co tym martwic.prosze o pomoc!!!!

Justyś spokojnie, bardzo mi przykro, że takie nie dobre nowiny do Ciebie doszły.

Jeśli chodzi o punkcję to moja koleżanka, sąsiadka miała jak była w ciaży z drugą córcią też usg wskazywało na jakieś probleny, po punkcji okazało się że jest wszystko ok. córcia ma teraz rok i trzy miesiacę i jest śliczną zdrową dziewczynką.

Jeśli się boisz i masz jakieś złe przeczucia to udaj się do specjalisty może przy centrum zdrowia matki i dziecka. Sprawdzić zawsze warto!

Ale teraz się nie denerwuj, bo to ani dla Ciebie ani dla twojego maleństwa nie jest dobre!!!

Trzymaj sie ja trzymam za Ciebie kciuki i mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze!!!!!!

A ja sobie dzisiaj siedze w domku,zimno jest na dworzu.Wczoraj miałam jazde w Gdyni dziwnie mi sie jechało po takiej przerwie,a dzisiaj u mnie na noc bedzie siostrzenica Wikuska.Juz w pon zobacze mojego M juz sie nie moge doczekac:tak:

reklama
A ja sobie dzisiaj siedze w domku,zimno jest na dworzu.Wczoraj miałam jazde w Gdyni dziwnie mi sie jechało po takiej przerwie,a dzisiaj u mnie na noc bedzie siostrzenica Wikuska.Juz w pon zobacze mojego M juz sie nie moge doczekac:tak:

Czesc Madziu ciesze sie, ze zobaczysz sie z M ;-) u mnie tez zimno, niby sloneczko swieci, ale mrozik lekki jest czyzby zima sie zblizala?? :-)

Do góry