reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

starania się - watpliwości..

Jakos dalo sie znieść, ale po ostatnim występku mojej tesciowej nie toleruje jej w poblizu paru cm:wściekła/y: głupia pinda wiecie co mi powiedziala, ze najmądrzejsi są Ci co dzieci nie mają:wściekła/y:cios poniżej pasa tak jakby nie wiedziała, że sie o dzidzie staramy juz troche czasu. Mysmy mieli ten problem, ze chlopakow wiezlismy w zime wiec mysle, ze mogło ich troche odpasc z zimna bo nawet by cycki nie pomogły bo ja niestety tez rozmiar B:-D

Pajeczko wiesz, teściowe już chyba takie są;-) poza tym my na takie głupie stwierdzenia reagujemy znacznie czulej niż inni.
W czwartek była u mnie dobra koleżanka - ona ma teraz trudną sytuację z facetem i wogóle najgorsze rzeczy jakie mogą się przydarzyć, a których nie można sobie nawet wyobrazić. Ona powiedziała, że jakby nie była teraz w ciąży to było by o wiele lepiej - paradoksalnie ja oddałabym wszystko żeby w tej ciąży być...

reklama
Wiesz, to cenne, ze masz przyjaciolke, z ktora mozesz porozmawiac. Ona ma dzieci? Ja niestety z nikim 'na zywo' porozmawiac nie moglam, bo nikt z moich znajomych by tego nie zrozumial :-( No i nikt ze znajomych sie nie staral (przynajmniej nie wiedzialam - potem byl szok jak sie dowiedzialam w maju, ze bratowa jest w ciazy). Fajnie, ze trafilas do nas na forum, tu jakos latwiej czlowiek sobie radzi z problemami, bo ma wsparcie osob, ktore przechodza przez podobne meki... Mam nadzieje, ze na dobre sie u nas zadomowisz :-D Tak, ze zostaniesz nawet po zafasolkowaniu :tak::-D

u mnie było tak, że dziewczyny, które planowały ciąże długo po mnie już są mamami, a ja nadal czekam:-(
Najbardziej dobiła mnie informacja, że kumpela, która nawet nie myślała o tym zaszła w ciążę - wpadła poprostu:wściekła/y:

W czwartek była u mnie dobra koleżanka - ona ma teraz trudną sytuację z facetem i wogóle najgorsze rzeczy jakie mogą się przydarzyć, a których nie można sobie nawet wyobrazić. Ona powiedziała, że jakby nie była teraz w ciąży to było by o wiele lepiej - paradoksalnie ja oddałabym wszystko żeby w tej ciąży być...

Wiesz Aneczko... to tak jest... bo szkoda krzywdzic dziecko... u mnie jak jest zle to tez mysle, ze lepiej by bylo zeby nie bylo.... a z drugiej strony moze lepiej jednak samotnie wychowywac, ale miec dla kogo zyc... to wszystko bardzo trudne, ale jak sa jazdy w malzenstwie, to rozne mysli przychodza do glowy
:-(

u mnie było tak, że dziewczyny, które planowały ciąże długo po mnie już są mamami, a ja nadal czekam:-(
Najbardziej dobiła mnie informacja, że kumpela, która nawet nie myślała o tym zaszła w ciążę - wpadła poprostu:wściekła/y:

Samo zycie... Moja kolezanka wpadla miesiac przed slubem, inna wpadla po I roku studiow i na poczatku II wziela slub... Czesto sie zaluje, ze sie nie zaliczylo wpadki jak byl na to czas :sorry:

Olica jesli moge goradzic zaloz konto na
Ovulation Calendar and Ovulation Chart - Fertility Charting
i tam wpisuj temperaturki..
tutaj jest instrukcja do FF
https://www.babyboom.pl/forum/staramy-sie-f66/niezbednik-staraczki-6363/index2.html
i potem ustawisz sobie wykresik w sygmaturce jak ja mam i bede mogla co dziennie zagladac itd..

aby ustawic w sygnaturce jak juz sie zalogujesz i zrobisz wykresik (klikajac po lewej cycles -> start a new cycles i podajesz date kiedy 1dc.. nastepnie
nad kalendarzem jest Home page Setup kliknij
i skopiuj adres z okienka ponizej napisu
Your Charting Home Page Web Address:

jak juz masz skopiowane to wtedy wchodzisz tutaj na gorze jest cos takiego jak Szybkie menu -> edytuj sygnaturke
i tam wklejasz link co wkopiowalas i juz

Jesli chodzi o badania w Lab.. to my oczywiscie w domku i 10 minut nawet nie do lab mamy.. co prawda nie wiozlam tego w piersiach moze to blad ale w rekach..

Witam wiem e chcesz dobze ale nie wychodzi mi to zalozenie ff jakas masakra!!!

Olapolap wiesz Ci co nawet nie pomyślą mają to co my byśmy bardzo chciały:-( To chyba też jest tak, że po prostu sie troszkę blokuje nam główka bo ciągle o tym myślimy. Pamiętam jak na jeden czas nie myślałam o niczym innym jak tylko o ciąży. W dzień myślałam, w nocy mi sie śniło...masakra, rano wstawałam i byłam wściekła na siebie jak cholera:wściekła/y: wogóle w nocy nie odpoczywałam. Teraz troszkę poluzowałam i jest lepiej, sex to przyjemność, a nie produkcja dzieci;-)
Widziałam i słyszałam o wielu parach, które jak adoptowały dzieci to wtedy okazywało się, że są w ciąży - bo wtedy ma się to "coś" upragnione i sex bywa przyjemnością i jest się bardzo szczęśliwym:tak:

Także dziewczyny spuszczamy parę i delektujemy sie tym co robimy z naszymi mężami...

Witaj Olapolap:tak: Moja przyjaciółka urodziła w kwietniu synka i choć nie mieli problemów z tym aby zajść w ciąże, to wiem że stara się mnie zrozumieć i mam w niej naprawdę duże wsparcie. Kochana jest naprawdę i bardzo się cieszę że ją mam:tak: Ale oczywiście masz rację tu większość z nas ma jakiś problem w tej dziedzinie wiec i zrozumienie jest większe . W poniedziałek mam wizytę no i w przyszłym tygodniu będę miałą transfer moich mrozaczków. Tak bardzo staram się wierzyć że to już tym razem się uda.
Kochaniutka myślę że jak tylko nam się uda zostanę tu z wami aby dawać wsparcie i nadzieję taką jaką dają mi osoby tu na forum , bo to naprawdę bardzo pomaga. Zmykam poleżeć w wannie.;-)

reklama
ja tez tak mialam..
musisz po wejsciu odrazu wejsc na my chart...
pozniejMy account i zmien sobie haslo...

jak sie bedziesz zalogowywala to daj aby przegladarka pamietala twoje haslo

powodzonka

Do góry