a dziekuje,nie bede narzekac,wciaz szukam pracy,czuje ze za niedluga ja znajde...wlasnie walcze z okresem z utesknieniem czekam na maj,a tak to nic wiecej![/quote]
Romciu-powodzenia w poszukiwaniach-ja zaczynam szukac od marca, jak tylko dojadę do UK...też będe pełna optymizmu...mam nadzieję, ze mimo kryzysu się uda!:-)
...ide na zabawe karnawalowa to sobie troszke potancze posmieje i moze na chwile zapomne buziaczki kochne dla was na reszte dnia trzymajcie sie paaa
Sisi-połamania nóg na zabawie! Baw się dobrze i wyluzuj się na maksaaaaa Wytancz cały smutek, złość i wszystkie negatywne emocje, a na pewno humorek Ci powróci! Buziaki!
Witam
Jestem nowa na forum. Mam do Was pytanie odnośnie tych pęcherzyków.
Mam stwierdzone PCOS. Mój lekarz niby jest najlepszy w mieście ale jakoś komunikacja z nim jest strasznie ciężka a i zresztą nawet nie wiem co jest ważne i o co pytać.
Przepisał mi Bromergon na obniżenie prolaktyny. Od 5 do 9 dc miałam brać Clostilbegyt. Wzięłam i miałam się stawić na USG w 12 dc. Na USG stwierdził, że są 2 pęcherzyki ale są za małe żeby podać Pregnyl i mam się stawić za 2 dni (14 dc) wieczorem w szpitalu bo ma dyżur. Pojechałam i stwierdził, że już nic nie ma. Musiały pęknąć bo widział jakiś płyn. Zwiększył dawkę leku do 3 tabletek i kazał się stawić 13 dc. Czytałam większość postów i okazuje się że każda z Was posługuje się wymiarami tych pęcherzyków. Jak pękły to znaczy, że doszło do owulacji czy niekoniecznie?? Co jest ważne o co powinnam się spytać lekarza następnym razem. Ja już się w tym wszystkim gubię. Wytłumaczcie mi to w jakiś ludzki sposób bo ja z nim chyba się nie dogadam. Pomóżcie mi się przygotować na następną wizytę, żebym wiedziała o co go pytać???
Serdeczne dzięki chociażby za przeczytanie tego.
Haniu-witaj wśrod nas!
Kochanie-sczerze mówiac to ja na Twoi miejscu poszłabym jeszcze na konsultację do innego lekarza-chocby na jedną wizytę-najlepiej w okolicach polowy cyklu. Bo co z tego, ze ten Twój jest - jak piszesz - najlepszy w miescie - jak wychodzisz z gabinetu z lżejszym portfelem ale też bez pełnej informacji na temat swojego zdrowia i organizmu. Ja wychodze zawsze z załozenia, ze do lekarza idzie sie nie tylko po recepte ale przede wszystkim po wiedze i ma sie pełne prawo do wyczerpujacych informacji na kazdy temat...w tym przypadku owulacji.
Skoro masz leki na obnizenie prolaktyny to pewnie ją badałas-tak??? jaki masz poziom prolaktyny na wynikach?
Co do pecherzyków to tak jak pisały dziewczyny-pękają przy około 20mm, czasem 22-24mm, rosną 2mm na dobe więc mając wykonany monitoring cyklu-czyli conajmniej 3 usg w odstępie kilkadni (co 2-3 dni) jestes w stanie powiedziec kiedy i czy wystąpiła owulacja...Ale z tego co piszesz, to Twój lekarz ją jakoś przegapił...co jest raczej dziwne...
I jeszcze jedno-piszesz, ze chcesz badac poziom LH...a wczesniej podałas nam ze masz PCO-wiec w Twoim przypadku jest duże prawdopodobienswto ze bedziesz miała zachwianą równowagę hormonów LH i FSH-bo ich stosunek swiadczy właśnie tez o PCO.
Ale - czy Ty Haniu robilas juz jakiekolwiek badania hormonalne dotychczas??? Jak długo starasz sie o maluszka, masz już jakies dzieci? i ile masz lat??? Jeśli mozesz podaj nam te informacje;-)
Co do hormonków to wykonują je wszystkie laboratoria, wiec nawet w małym miescie nie powinnas miec z tym kłopotu-jeśli będziesz zainteresowana napiszę Ci co i kiedy powinnas zbadac.
Aco do pytan podstawowych do ginekologa to ja zapytalabym go o:
1. wielkosc pecherzyków
2. orientacyjny dzien owulacji
kropeczka- kropeczko kropeczko ty moja kochana hehehe
co do kaszlu po antybiotykach za 8zl od mojego cudownego gina kaszel uciekl w sina dal.. zdarza sie ze kaszlne jeszcze raz moze na dzien,, ale to jest raczej odkaszlniecie.. teraz musze uwazac na gardlo bo zrobilo mi sie bardzo wrazliwe i jak wypije tylkoc os zimnego zaraz mam chrypke.. takze musze uwazac na infekcje gardelka...
Tikanisku-no to jak widać nie zawsze cena leku idzie za skutecznosciaSkoro 8zł poprawilo stan zdrowka to rewelacja!!! Teraz dbaj o gardełko i nie pij zimnego, kwaśnego i innych tego-ego:-)
I kolejny raz pytam-na kiedy masz ten termin???tzn. rozwiązania...
Sciakam wesoło!