reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

starania się - watpliwości..

Eh kochane jakas zdolowana jestem :no: Chyba zawiodlam sie bardzo tym usg i teraz sie to odbija na moim humorze. Strasznie mi smutno, plakac mi sie chce, czuje sie odrzucona... Chcialabym zeby M sie mna zajal, zeby poprawil mi humor dobierajac sie do mnie, chcę zebysmy sie kochali, ale on jest jakis dziwny i jego niski poped mnie w takich chwilach dobija :no: Łasił sie dzisiaj do mnie, bo chcial zebym cos dla niego zalatwila u Dziadka... :baffled: dotknal mnie pare razy, bo chcial mnie przekupic, ale na seks nie mam co liczyc, jakos nie wierze zeby nagle mu sie zachcialo :wściekła/y: A nie chce mu mowic wprost, nie chce zebym to ZNOWU ja inicjowala cokolwiek... Czy on sam z siebie nie moze? :no: Strasznie mi zle, czuje sie przez to nieatrakcyjna i to jeszcze bardziej mnie doluje :no: My teraz powinnismy (a ja mam ochote!) miec przytulanki co drugi dzien od dzisiaj poczawszy - ale przeciez go nie zmusze, nie chce sie przed nim plaszczyc i zebrac :no:

Moge wiedziec ile Twoj maz ma lat?

Ja mam odwrotna sytuacje, nie moge sie od meza odgonic, ja mam zdecydowanie mniejsze libido , moze to przyczyna podwyzszonej prolaktyny.

Czasem mam dol , ze go nie zadowalam.

elfa75, kroptusia,karola.de, shingle, shenkoka, kaprycha, lilu19, Julitka, w. kropeczka, romka, tikanis, kinguś, jeśli kogoś pominęłam przepraszam i też dziękuję;-) kochane dzięki za te miłe słowa nawet nie umiem opisać jak jestem szczęśliwa, że Was poznałam i że będę mieć dzidzię:-)

w.kropeczka jak tam nóżka zdrowieje??

Tikanis jak dzidzi mocno kopie??

Kinguś nie trać wiary uda się zobaczysz, ja w to mocno wierzę. My jesteśmy tu i pomożemy, podniesiemy na duchu. A do mnie możesz "walić jak w dym"

Ja Was tu nie opuszcze, jeszcze musicie się ze mną trochę pomęczyć:-D Nigdy nie zapomnę Wam tego wsparcia, pomocnej dłoni w ciężkich chwilach, dzięki Wam mam fasolinkę:-)

Trzymam kciuki aby dzidzia sie zdrowo rozwiajała..
Thx za fluidki :)
Witam serdecznie moje kochane stokrotki, nie wiem jak u was ale u mnie swieci piekne, cieplutkie słoneczko- wiosenne słoneczko- które dodaje nadzieji i znacznie poprawia humorek, jak dla mnie to mogłaby sobie ta zima-niezima prysnąc jak bańka mydlana.

Jeszcze 1,5 misiaca i znów bedę mogła sie razem z Wami starać, juz nie mogę się doczekć:sorry2::-D:-D:-D:sorry2:.
Jak narazie czekam na sznaowną @, i już czuje jej pierwsze objawy......:baffled:
Ale nawet sie tym ciesze bo to jeszcze jesen znak że do staranek juz z górki:-)

GRATULACJE DLA NASZYCH ZAFASOLKOWANYCH -bardzo się cieszę!!!!!

Hanka - Witaj wsród nas !!!

Serdecznie was pozzdrawiam Katarzynko, Kropeczko,Adolfinko, Tikanis, batterflay Lilu, Emma Lilita, Martynka . Romeczko Lolitko, Pixellko, Kaprysiu, Eva, niunia sylwka, Mezatka Kingus Marzenixx

Ale kolorowo :) Jak w Twoim ogrótku gdy kwiaty zakwitna, oby jak najszybciej do wiosny...

Ja dziewczyny czekam na @ Dzis powinnam ja dostac ! Tempka 37,2 spadla o 2 kreseczki 3 dni temu, niewiem czy to juz spadek progesteronu czy jeszcze nie..
Gdy nie przyjdzie do Poniedziałku - kupuje test ciązowy..
Nie na krecam sie , jestem spokojna co ma byc to bedzie...

reklama
Kingus-dziękuję, kochana jesteś-buziakczek za to;-)
Z progesteronem mam takie wyniki -robiłam 3 razy w cyklu-tak kaza lekarz zeby spr.zmiany:
3dc-mniej niż 0,03 ng/ml
19dc (około 2 dni po owulacji) 5,84 ng/ml
26dc (około 9 dni po owulacji) 11ng/ml

Kingus...mozesz mi coś napisac o tych wynikach-jak sądzisz czy mam za malo tego progesteronu po owulacji???
Bardzo dobry wynik :tak::tak: Ja wg Twojej jednostki miałam około 10 i ginka powiedziała że bardzo dobry wynik, była pełnowartościowa owulacja.

kropeczko- no jednak mozna wyleczyc sie lekami za 8zl.. a termin kochanie mam na 25.05.2009 ale z pewnoscia bede miala wczesniej gdzies ok tygodnia wczesniej.. :rofl2: nie moge sie doczekac...

na zakupy dla mamusi czyli dla mnie idziemy po 15 marca a dla dzidziusia po 15 kwetnia... nie moge sie doczekac :) fajnie :) nie moge sie doczekac... :rofl2:

Tikanis-czyli najblizszy Dzien Mamy będzie juz na całego Twoim świetem:-) Ale fajnie!!!
Ależ brzmią te zakupki...rozumiem ze po ciuszki startujecie...dla Ciebie maxi i dla kubusia mini, tak?...jak widzę w galerii-brzusio pieknie Ci rośnie! Wygląda ślicznie!;-)

Ja mam odwrotna sytuacje, nie moge sie od meza odgonic, ja mam zdecydowanie mniejsze libido , moze to przyczyna podwyzszonej prolaktyny.
Ja dziewczyny czekam na @ Dzis powinnam ja dostac ! Tempka 37,2 spadla o 2 kreseczki 3 dni temu, niewiem czy to juz spadek progesteronu czy jeszcze nie..
Gdy nie przyjdzie do Poniedziałku - kupuje test ciązowy..
Nie na krecam sie , jestem spokojna co ma byc to bedzie...

Elfa-trzymam kciukasy zeby @ do Ciebie nie przylazła i żeby pojawily się II na tescie i wysoka temperaturka juz nie spadała ani o kreseczkę! I gratuluje stoickiego spokoju!!! Tak trzymaj! Powodzenia!!!

A z tym libido..to u mnie tez mniejsza ochota zwykle niz u meza...ale jakoś się zgrywamy:rofl2: i nie jest źle:-)))

Bardzo dobry wynik :tak::tak: Ja wg Twojej jednostki miałam około 10 i ginka powiedziała że bardzo dobry wynik, była pełnowartościowa owulacja.

Kinguś kochanie-dziękuje za odp. -ja właśnie wyczytałam, ze jesli 7-8 po owulacji progesteron jest wiecej niz 10 to oznacza ze była owulacja ... no i u mnie była napewno w tym cyklu -sprawdzalam to bo miałam monitoring, robilam testy itd.
Ale-w takim razie dlaczego lekarze-w sumie dwoje lekarzy-mi powiedzialo, ze mam za niski progesteron w II fazie i stąd te mikroporonienia...bo nie moze się utrzymac zarodek...czy chodzi o to, ze potem jeszcze po tym tygodniu od owulacji -kiedy jest na poziomie wlasciwym czyli >10...już nie przyrasta wystarczajaco???
Na wyniku z laboratoriu w II fazie norma to 1,7-27ng/ml ja mam w 26dniu cyklu wynik 11 czyli tak posrodku-a moze powinien byc bliższy tej gornej granicy czyli 27?
No bo juz sama nie wiem -mam te plamienia, dali mi duphaston...i już sama nie wiem czy mam go brać czy nie...
A czy duphaston ma jakies skutki uboczne???
Odczuwacie cos podczas brania go?

Ostatnia edycja:
witam po dluzszej przerwie dziewczyny jak to jest z tymi jajnikami ja mam czesto stany zapalne moj g twierdzi ze przyczyna sa zimne nogi i ogonie przeziebienia niestety ja nawet w lecie mam zimne stopy wiec nic nie moge na to poradzic a moje pytanie to czy mimo zapalenia dochodzi normalnie do owu i moze dojsc doo zaplodnienia?
i jeszcze pytanko do babeczek juz zafasolkowanych pradzcie jak czesto powinnam sie przytulac i czy czekac po tescie owu te 12 godz czy wskakiwac od razu pod pierzynke ;) z gory dziekuje za poomc

Butterfly

Z ta tempka jest tak, ze ona w wiekszosci przypadkow wzrasta po owu. Nie jest gwarancja, ale z duzym prawdopodobienstwem wskazuje o tym, ze owu byla.
Mowi sie ze predzej tempka skoczy bez owu, niz ze owu bedzie bez skoku tempki.

Ostatnia edycja:
witam po dluzszej przerwie dziewczyny jak to jest z tymi jajnikami ja mam czesto stany zapalne moj g twierdzi ze przyczyna sa zimne nogi i ogonie przeziebienia niestety ja nawet w lecie mam zimne stopy wiec nic nie moge na to poradzic a moje pytanie to czy mimo zapalenia dochodzi normalnie do owu i moze dojsc doo zaplodnienia?
i jeszcze pytanko do babeczek juz zafasolkowanych pradzcie jak czesto powinnam sie przytulac i czy czekac po tescie owu te 12 godz czy wskakiwac od razu pod pierzynke ;) z gory dziekuje za poomc

dziwne wiesz, ja tez mam czesto stany zapalane no i zimne nogi bo mam słabe krązenie , niewiedzialam ze to ma jakis związek hehe

ja co prawda nie zafasolkowałam, ale jak na tescie owulacyjnym mam dwie krechy - kontrolna ciemniejsza od testowej to juz przechodze do działania :)

kropeczko- no jednak mozna wyleczyc sie lekami za 8zl.. a termin kochanie mam na 25.05.2009 ale z pewnoscia bede miala wczesniej gdzies ok tygodnia wczesniej.. :rofl2: nie moge sie doczekac...

na zakupy dla mamusi czyli dla mnie idziemy po 15 marca a dla dzidziusia po 15 kwetnia... nie moge sie doczekac :) fajnie :) nie moge sie doczekac... :rofl2:

Ehhhh ale Ci zazdroszcze :)) ja dopiero termin na 30.08-01.09 i tez sie nie moge doczekac kopniaczkow hihi, to moja 2 ciaza wiec moze wczesniej poczuje 16-17 tydzien?? Ja juz zdrowa tylko troszke katarek ale symboliczny, remonty tez zaplanowane na wiosne i zakupy dopiero w leci bo duzo mam po coreczce: wozek, 2 spacerowki, wanienka, przewijak, lozeczko i pelno workow z ciuszkami niezniszczonymi...dobrze ze zatrzymalam :)

dziwne wiesz, ja tez mam czesto stany zapalane no i zimne nogi bo mam słabe krązenie , niewiedzialam ze to ma jakis związek hehe

ja co prawda nie zafasolkowałam, ale jak na tescie owulacyjnym mam dwie krechy - kontrolna ciemniejsza od testowej to juz przechodze do działania :)
dzieki :-)
tylko czy przytulac sie co dziennie czy robic dzien odstepu
moj m dzisiaj powiedzial ze nie jest pewien czy jego wacus :-D to wszystko przetrzyma

Witam Was kochane
Przeczytałam już chyba wszystko co było do przeczytania. W tym cyklu już nic nie zrobię ale przygotuję się na następny. Ale się lekarz zdziwi, że sama się prowadzę.

Wyczytałam, że powinnam zrobić:
3dc - FSH, LH, estradiol
14 dc - FSH, LH, estradiol
21 dc - progesteron, prolaktyna, testosteron
Poprawcie mnie jak o czymś ważnym zapomniałam.

A i chciałam się podpytać dziewczyn, które stosowały testy owulacyjne. Działają czy to tylko pic na wode fotomontaż.

reklama
Do góry