reklama
kinguś
Nie poddam się
Mi ginka mówiła, że mam dobry progesteron, wie że już raz poroniłam a mimo tego nie daje duphastonu. U mnie skutki uboczne były ze strony układu pokarmowego i bolały mnie piersi zawsze po owualcji aż do @.Ale-w takim razie dlaczego lekarze-w sumie dwoje lekarzy-mi powiedzialo, ze mam za niski progesteron w II fazie i stąd te mikroporonienia...bo nie moze się utrzymac zarodek...czy chodzi o to, ze potem jeszcze po tym tygodniu od owulacji -kiedy jest na poziomie wlasciwym czyli >10...już nie przyrasta wystarczajaco???
A czy duphaston ma jakies skutki uboczne???
Odczuwacie cos podczas brania go?
Czytałam gdzieś, że nie którzy lekarze uważają że duphaston nie do końca wpływa na utrzymanie się zarodka.
Warto ufać swojemu lekarzowi, każdy lekarz ma inne podejście.
Jak masz jakieś pytanka o pisz śmiało
Nie wiedziałam o tym. Jak się przejawiają stany zapalne?witam po dluzszej przerwie dziewczyny jak to jest z tymi jajnikami ja mam czesto stany zapalne moj g twierdzi ze przyczyna sa zimne nogi i ogonie przeziebienia niestety ja nawet w lecie mam zimne stopy wiec nic nie moge na to poradzic a moje pytanie to czy mimo zapalenia dochodzi normalnie do owu i moze dojsc doo zaplodnienia?
:-) Mi jeszcze przed starankami kazali zrobić badanie na toksoplazmoze i sprawdzić czy mam przeciwciałam na różyczkę.Wyczytałam, że powinnam zrobić:
3dc - FSH, LH, estradiol
14 dc - FSH, LH, estradiol
21 dc - progesteron, prolaktyna, testosteron
Poprawcie mnie jak o czymś ważnym zapomniałam.
kinguś
Nie poddam się
No to dobrze. Ja się jeszcze na wzw b zaszczepiłamWynik na toksoplazmoze i różyczke wyszedł ujemny. Już się zaszczepiłam na różyczkę.
w.kropeczka
Fanka BB :)
Hej! Miałam isc na specer a skonczyło sie na mysiu samochodu...i teraz sie pięknie blyszczy...ale dzisiaj piękna pogoda, az sie nie chciało do domu wchodzić:-)
Kochanie-ja myslę ze przytulac mozna sie codziennie...co Ci szkodzi...choc wiem, ze są takie teorie, zeby co 2 dni...ale ja tam za tym codziennym jestem...a o wacusia sie nie martw:-) to w koncu po to jest...wiec uspokój m...wacuś nie tylko to wytrzyma ale mu jeszcze za to podziękuje
Haniu-ja robilam prolaktynę w 3dc..zresztą ona nie ma wpływu na cykl i może byc pobierana kazdego dnia, tylko-ważne!!!- musisz byc po przespanej nocy, bo prolaktyna wzrasta wraz ze stresem i przemęczeniem, wiec musisz być wyspana i wypoczeta na badaniu.
Czasem robi się tzw.prolaktyne z obciazeniem...ale na poczatek zrób zwykla.
A co do testów owulacyjnych -ja robiłam i się sprawdzily, zreszta pytałam o nie 2 ginekologów i oboje powiedzieli zeby robic jak najbardziej...wiec co Ci szkodzi! Tylko nie rób ich rano!!!
dziekuję Kinguś! No w takim razie skoro i przepisali to będe brała...ale zgodnie z zaleceniem lek. dopiero jak bede "z mezem"...tak to ujął doktorek;-)
A problemy z ukl.pokarmowym tzn co? Mdliło cię, czy miałas wymioty??? czy się po tym tyje?
Kto jeszcze bierze teraz duphaston?
I jak ten tescik, cooo?
A zapalenie jajników-mnie si e to kiedyś zdarzyło...ale mysle, ze to nie wyklucza owulacji...a objawiało się u mnie bólem w podbrzuszu i jak lekarz badał mnie to stwierdził ze mam zapalenie bo sie gdzies naziebiłam ...
zreszt ą ja też do zimnostopych należę...i jeszcze nos zawsze tez mam zimny...jak u pieska:-)
Ciekawe jak ta, n asze balowiczki czy już się wystroiły/wypachniły i wyruszyły na tance??? Milej zabawy dziewczyny-sisi i butterfly!
Agalotta-no nareszcie wróciłas do nas! Jak sie jeszcze Adolfinka pokaze to juz wogóle bedzie niemal komplet:-)dzieki :-)
tylko czy przytulac sie co dziennie czy robic dzien odstepu
moj m dzisiaj powiedzial ze nie jest pewien czy jego wacus to wszystko przetrzyma
Kochanie-ja myslę ze przytulac mozna sie codziennie...co Ci szkodzi...choc wiem, ze są takie teorie, zeby co 2 dni...ale ja tam za tym codziennym jestem...a o wacusia sie nie martw:-) to w koncu po to jest...wiec uspokój m...wacuś nie tylko to wytrzyma ale mu jeszcze za to podziękuje
Witam Was kochane
Przeczytałam już chyba wszystko co było do przeczytania. W tym cyklu już nic nie zrobię ale przygotuję się na następny. Ale się lekarz zdziwi, że sama się prowadzę.
Wyczytałam, że powinnam zrobić:
3dc - FSH, LH, estradiol
14 dc - FSH, LH, estradiol
21 dc - progesteron, prolaktyna, testosteron
Poprawcie mnie jak o czymś ważnym zapomniałam.
A i chciałam się podpytać dziewczyn, które stosowały testy owulacyjne. Działają czy to tylko pic na wode fotomontaż.
Haniu-ja robilam prolaktynę w 3dc..zresztą ona nie ma wpływu na cykl i może byc pobierana kazdego dnia, tylko-ważne!!!- musisz byc po przespanej nocy, bo prolaktyna wzrasta wraz ze stresem i przemęczeniem, wiec musisz być wyspana i wypoczeta na badaniu.
Czasem robi się tzw.prolaktyne z obciazeniem...ale na poczatek zrób zwykla.
A co do testów owulacyjnych -ja robiłam i się sprawdzily, zreszta pytałam o nie 2 ginekologów i oboje powiedzieli zeby robic jak najbardziej...wiec co Ci szkodzi! Tylko nie rób ich rano!!!
Mi ginka mówiła, że mam dobry progesteron, wie że już raz poroniłam a mimo tego nie daje duphastonu. U mnie skutki uboczne były ze strony układu pokarmowego i bolały mnie piersi zawsze po owualcji aż do @.
Czytałam gdzieś, że nie którzy lekarze uważają że duphaston nie do końca wpływa na utrzymanie się zarodka.
Warto ufać swojemu lekarzowi, każdy lekarz ma inne podejście.
Jak masz jakieś pytanka o pisz śmiało
.
dziekuję Kinguś! No w takim razie skoro i przepisali to będe brała...ale zgodnie z zaleceniem lek. dopiero jak bede "z mezem"...tak to ujął doktorek;-)
A problemy z ukl.pokarmowym tzn co? Mdliło cię, czy miałas wymioty??? czy się po tym tyje?
Kto jeszcze bierze teraz duphaston?
I jak ten tescik, cooo?
A zapalenie jajników-mnie si e to kiedyś zdarzyło...ale mysle, ze to nie wyklucza owulacji...a objawiało się u mnie bólem w podbrzuszu i jak lekarz badał mnie to stwierdził ze mam zapalenie bo sie gdzies naziebiłam ...
zreszt ą ja też do zimnostopych należę...i jeszcze nos zawsze tez mam zimny...jak u pieska:-)
Ciekawe jak ta, n asze balowiczki czy już się wystroiły/wypachniły i wyruszyły na tance??? Milej zabawy dziewczyny-sisi i butterfly!
tikanis
CieRpliWa
kropeczka- hehe no pewno ale najpepierw zakupki dla mamusi czy takie maxi..?? hmmm malo co przytylam bo narazie tylko 8 kg
kroptusia-- szybko ci zleci kochana, a co do odczucia kopniaczkow napewno poczujesz szybciej.. a ja ci zazdroszcze ze ci odpadnie czesc kosztow,, choc sa to koszty slodkie i cieszy serce gdy sie kupuje jednak trzeba z paru rzeczy zrezygnowac zaoszczedzic i wtedy mozna isc na zakupki.. ale ja sie ciesze i nie moge sie juz tych zakupkow doczekac
kroptusia-- szybko ci zleci kochana, a co do odczucia kopniaczkow napewno poczujesz szybciej.. a ja ci zazdroszcze ze ci odpadnie czesc kosztow,, choc sa to koszty slodkie i cieszy serce gdy sie kupuje jednak trzeba z paru rzeczy zrezygnowac zaoszczedzic i wtedy mozna isc na zakupki.. ale ja sie ciesze i nie moge sie juz tych zakupkow doczekac
kinguś
Nie poddam się
My właśnie wróciliśmy ze spacerku, byliśmy też pomodlić się w kościółku.Hej! Miałam isc na specer a skonczyło sie na mysiu samochodu...i teraz sie pięknie blyszczy...ale dzisiaj piękna pogoda, az sie nie chciało do domu wchodzić:-)
Po nim często do wc musiałam biegać ale czego się dla dzidzi nie zrobi. Nie tyłam po tym leku. Brałam na noc.
w.kropeczka
Fanka BB :)
My właśnie wróciliśmy ze spacerku, byliśmy też pomodlić się w kościółku.
Po nim często do wc musiałam biegać ale czego się dla dzidzi nie zrobi. Nie tyłam po tym leku. Brałam na noc.
Kingus-dziekuje za odp. kochanie.
W takim razie bede brala od kwietnia.
Tikanisku-brzuszek fantastyczny a skoro nie tyjesz szalenie tylko tak w sam raz-to tylko sie cieszyc!!! Łatwiej bedzie Ci potem zrzucic to co pozostanie po porodzie.kropeczka- hehe no pewno ale najpepierw zakupki dla mamusi czy takie maxi..?? hmmm malo co przytylam bo narazie tylko 8 kg
Ajajaj...ale chcialabym tez juz móc robic takie słodkie zakupki...ech...good 4 u!
reklama
kinguś
Nie poddam się
Uciekam do mężusia bo się denerwuje;-)
Buziaczki :-)
Buziaczki :-)
Podziel się: