reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

starania się - watpliwości..

Marzenia.. teraz spokojnie moge napisac.. ha wiedziałam ze trafiłam z wytypowaniem owu:)
.
No jak zwykle sie nie myliłaś :) boshe mam nadzieje ze te serduszka wystarczą!
A wogóle te serduszka wyszły bardzo spontanicznie, bo planowalam zacząć gwałcic męża od wczoraj dopiero przez caly weekend! Bo sądzilam ze tak mniej wiecej bedzie owu...... a tamte serducha byly spontanem i dzieki bogu tam są bo bym sie chyba zalamala ze ominelam te dni!! a tak przynajmniej jakas nadzieja jest.......

reklama
Tez chcialabym byc pedagogiem szkolnym...... planuje teraz od wrzesnia jakos isc na studium podyplomowe na pedagogike , tylko jeszcze sie waham co do specjalizacji...:tak:
Ja w sumie zdecydowałam się na ten kierunek po licencjacie. Zrobiłam licencjat z przedszkolnej i wczesnoszkolnej i byłam na stażu w świetlicy środowiskowej. Wtedy właśnie pomyślałam, że to jest fajna sprawa. Na studiach z kolei dowiedziałam się trochę na temat pracy pedagoga szkolnego i też mi się spodobało.
Ogólnie praca jest bardzo fajna, ale ja bardziej żyję jednak przedszkolem niż szkołą, może dlatego, że prowadzę to przedszkole od początku i spędzam tam większość czasu. No i oczywiście to jest też zasługa moich dzieciątek :-D
Marzenko, a Ty co kończyłaś?

Ja w sumie zdecydowałam się na ten kierunek po licencjacie. Zrobiłam licencjat z przedszkolnej i wczesnoszkolnej i byłam na stażu w świetlicy środowiskowej. Wtedy właśnie pomyślałam, że to jest fajna sprawa. Na studiach z kolei dowiedziałam się trochę na temat pracy pedagoga szkolnego i też mi się spodobało.
Ogólnie praca jest bardzo fajna, ale ja bardziej żyję jednak przedszkolem niż szkołą, może dlatego, że prowadzę to przedszkole od początku i spędzam tam większość czasu. No i oczywiście to jest też zasługa moich dzieciątek :-D
Marzenko, a Ty co kończyłaś?
Ja skonczylam socjologię, ale zawsze bardziej mnie ciagnelo w kierunku psychologii i pedagogiki..... chcialabym wlasnie pracowac albo jakos pedagog szkolny albo w przedszkolu:tak: wiec teraz bym poszla sobie na podyplomówke na pedagogike opiekunczo wychowawcza, albo wczesnoszkolną z nauczaniem przedszkolnym czy jakos tak :sorry2:

to jest maść EPIDUO i Aknemycin plus do smarowania
co do pierwszego to wydczytalam ze nie mozna ale ponoc on prawie w ogole nie przenika do krwioobiegu.. wiec trudno wyczuc..
a odnosnie drugiego znalazlam ze nie nalezy stosowac w 1 trymestrze

No jak zwykle sie nie myliłaś :) boshe mam nadzieje ze te serduszka wystarczą!
A wogóle te serduszka wyszły bardzo spontanicznie, bo planowalam zacząć gwałcic męża od wczoraj dopiero przez caly weekend! Bo sądzilam ze tak mniej wiecej bedzie owu...... a tamte serducha byly spontanem i dzieki bogu tam są bo bym sie chyba zalamala ze ominelam te dni!! a tak przynajmniej jakas nadzieja jest.......
takie serduszka spontaniczne sa najlepsze.. u nas taksze w okolicach owu było spontanicznie.. ale nie wyszło.. teraz we wtorek moj M jedzie do lekarza wiec zobaczymy co tak mu powie..

Ostatnia edycja:
Ja skonczylam socjologię, ale zawsze bardziej mnie ciagnelo w kierunku psychologii i pedagogiki..... chcialabym wlasnie pracowac albo jakos pedagog szkolny albo w przedszkolu:tak: wiec teraz bym poszla sobie na podyplomówke na pedagogike opiekunczo wychowawcza, albo wczesnoszkolną z nauczaniem przedszkolnym czy jakos tak :sorry2:
Osobiście polecam :-D Ja tam uwielbiam moją pracę, choć oczywiście narzekam czasem, jak każdy, ale to naprawdę wdzięczne zajęcie, a dzieciaczki są naprawdę cudowne :-D

co do pierwszego to wydczytalam ze nie mozna ale ponoc on prawie w ogole nie przenika do krwioobiegu.. wiec trudno wyczuc..
a odnosnie drugiego znalazlam ze nie nalezy stosowac w 1 trymestrze

takie serduszka spontaniczne sa najlepsze.. u nas taksze w okolicach owu było spontanicznie.. ale nie wyszło.. teraz we wtorek moj M jedzie do lekarza wiec zobaczymy co tak mu powie..
dziękuję kochana za pomoc a co byś mi doradziła bo ja sie biję z myślami bo niby mam nadzieje ze sie udało a z drugiej strony dlaczego miało sie udać skoro przez prawie rok się nie udawało i czy dać sie na qyle zwariować i odstawic te specyfiki czy nie myśleć o ciąży i życ jak do tej pory
ale namieszałam :-D:-D

a do jakiego lekarza sie Twój M wybiera??

reklama
Do góry