reklama
magdalenkakol
Fan(ka)
Tak pomazryc zawsze mozna. Dobrze ze za to nie karaja.Bo Znalazlybysmy sie chyba wszystkie w jednym miejscu :laugh: :laugh: :laugh:.A moze szkoda wesolo by tam bylo.Ciekawe kto by dluzej wytrzymal my czy ci co by nas pilnowali. :laugh: :laugh:
magdalenkakol
Fan(ka)
Tak tak Esia masz racje. My kobietki mozemy duzo.
Lalafu w ciąży przyjmowanie każdego leku należy konsultować z lekarzem!! co do Apapu to słyszałam, że w wyjątkowych przypadkach można go stosować ale najlepiej zawsze spytać lekarza!
ja też słyszałam że ibuprofen może źle wpływać na płodność, ale niestety nic więcej nie wiem...
ja też słyszałam że ibuprofen może źle wpływać na płodność, ale niestety nic więcej nie wiem...
lalafu - ja mam problemy z b ólem głowy od 1,5 roku i ciągle biore jakieś prochy przeciwbólowe i nie słyszałam zeby miały jakiś wiekszy wpływ na płodność. Rozmawiałam z moim gin. o tym co mmoge ewentualnie brac jak zajde w ciaze zresztą teraz tez bo przeciez sie staram i nigdy nic nie wiadomo, więc powiedział mi ze najbezpieczniejszy dla kobiet w ciąży jest czysty paracetamol.
reklama
Lalafu nie mogę teraz znaleźć tego artykułu, ale niedawno czytałam na ten temat. Wniosek był taki, iż badania potwierdzają możliwy wpływ zażywania przez kobietę środków przeciwbólowych na płodność. Konkretnie chodziło o dawkę 3-4 tabletki dziennie i powyżej - a konkretnie leki typu ibuprom (i na bazie tego samego składnika). Dokładnie nie pamiętam uzasadnienia (jestem laikiem) ale ewentualny wpływ miałby mieć źródło w specyficznym ich działaniu. A takiego działania nie mają te z grupy, do której należy apap (tekst nie był reklamą tego leku). Poza tym, autorzy spekulowali, że działanie tych środków może zwiększać ryzyko wczesnych poronień.
To tyle - więcej sobie nie przypomnę
To tyle - więcej sobie nie przypomnę
Podziel się: