reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

starania się - watpliwości..

10 dni się spoznia.....ale to nie jest miarodajne, gdyz ja nie mam uregulowanych cykli.Zakladam ze srednia mam @ co 33 dni bo najczęsciej tak bylo.Ale np.od wrzesnia do 23 grudnia nie mialam @ i lekarz wywolywal luteina.Teraz czekam @ i w3-5 dniu cyklu badania...zreszta juz pisalam.Nie, nie mam zludzen.Wmoim przypadku to napewno nie jest wina psychiki bo juz dawno sobie wszystko odpuscilam i podchodzę z rozsadkiem.A pisze z wami BO WAS BARDZO LUBIĘ I LUBIĘ Z WAMI ROZMAWIAC!!!:tak:
Mysle ze te badania duzo mi powiedza...czekam teraz z utęsknieniem @....

Ale betki tak na wszelki wypadek ( i dla naszego spokoju) nie robilas ? :-p

reklama
Wazne jest tez zeby mierzyc tempke w ustach, pochwie lub odbycie ( jak ktos jest na tyle odwazny :-p). Oby to byla fasolka, masz jakies objawy?
dziewczyny ogladalam "dzien dobry tvn"i byl lekarz, mowil wlasnie ze w ustach raczej nie, bo podobna sa miejsa w ustach gdzie jest inna tempka.I ze najlepiej wlasnie w pochwie...a i mowil ze termometry w plasterkach dla dzieci (takie na czółko) tez są do bani....:tak:

ale mam dzisiej lenia!!!!! :-D:szok::szok::szok:
Ja tez bralam tabletki anty od 16 roku zycia :zawstydzona/y: tylko nie z wlasnej woli, przepisal mi je ginekolog bo trafilam do szpitala z 1.5 miesiacznym krwawieniem i nie wiedzieli co mi dolego i jak zatrzymac krwawienie to najlepiej bylo nastolatce antyki wcisnac :angry: Na poczatku mialam brac 3 miesiace z 3 przerodzilo sie na 6, z 6 na 12, z 12 na 15 z 15 na 24 itd. i tak faszerowlam sie antykami bo ginekolozka nie robila mi zadnych badan tylko dawala recepte az po 3.5 roku brania sama powiedzialam basta i odlozylam. Szkoda tylko ze nie odlozylam po 6 miesiacach :zawstydzona/y: ale czlowiek mlody i glupi jak przepisywali to bralam :baffled: A teraz mam 21 lat i wielki problem z zajsciem w ciaze ( nie jest do konca powiedziane ze to przez antyki bo bralam je tak mlodo, ale wydaje mi sie ze antyki dolozyly swoje 5 groszy do tego )
widzę lilu ze mamy podobne przejscia w mlodości :nerd: tylko z odwrotnej przyczyny (ja nie mialam @)

Witajcie dziewczyny.Zaglądam do was pierwszy raz. My również staramy sie o rodzeństwo dla naszego synka ,ale narazie coś nam nie wychodzi. [...]
Witaj! :tak:
10 dni się spoznia.....ale to nie jest miarodajne, gdyz ja nie mam uregulowanych cykli.Zakladam ze srednia mam @ co 33 dni bo najczęsciej tak bylo.Ale np.od wrzesnia do 23 grudnia nie mialam @ i lekarz wywolywal luteina.Teraz czekam @ i w3-5 dniu cyklu badania...zreszta juz pisalam.Nie, nie mam zludzen.Wmoim przypadku to napewno nie jest wina psychiki bo juz dawno sobie wszystko odpuscilam i podchodzę z rozsadkiem.A pisze z wami BO WAS BARDZO LUBIĘ I LUBIĘ Z WAMI ROZMAWIAC!!!:tak:
Mysle ze te badania duzo mi powiedza...czekam teraz z utęsknieniem @....
szczerze to ty juz dla mnie jestes zagadka!!! :tak::sorry2: bardzo jestem ciekawa jak to sie rozwiąze! :nerd: niunia a moze twoje plamienia oznaczaly owu?????????????????

witajcie moje kochane:-) sorki, że Was trzymałam w niepewności, ale ja siebie też:-D dzwoniłam właśnie do laboratorium i wyniku jeszcze nie ma, powiedzieli mi, że będzie w piątek bo mają jakąś rzecz zepsutą przy tym badaniu czy coś w tym stylu no i kupują nową, więc będzie wszystko wiarygodniejsze;-) ale zrobiłam z rana test i też wyszedł pozytywny- jedna kreska ciemna no a druga jaśniejsza. Trzy testy i to samo wychodzi to chyba nie jest przypadek. A rano miałam pecha bo nastawiłam sobie wczoraj wieczorem budzik i bateryjka padła więc mnie nie obudził, mój M. ma zegarek ale jak wstałam i popatrzyłam to było za wczas. ale coś mnie tknęło, żeby wstać i popatrzyć na inny zegarek i okazało się, że źle mojemu M. szedł bo zaspałam:szok:
jak spojrzałam, która godzina to o mało nie zemdlałam bo miałam tylko pół godziny, żeby zdążyć na badanie. Kiedy przyszłam okazało się, że pielęgniarka już zamyka, ale ją uprosiłam, że muszę i to ważne. Ale jak usłyszała, że chodzi o betę od razu się zgodziła.Śmiesznie nie ale ile nerwów przy tym było:tak: No a @ nadal nie mam:-)

Dziewczyny jeśli mogę Wam coś poradzić to tylko tyle, że musicie być cierpliwe i nie przybierać sobie do głowy, że się ma objawy ciąży albo coś innego. Kochane wyciszcie się. Ja mimo tego, że jestem na tym forum to starałam się nie nakręcać czekałam i dalej czekam na rozwój wydarzeń. Wiem, ze to nie jest łatwe ale warto. pozdrawiam i dziękuje za trzymanie kciuków, jeśli będę pewna, że to fasolinka to wszystkie będzie jej internetowymi mamami chrzestnymi:-)

Witajcie,
nie mam czasu dzis ospisywac zabardzo, dzięki za pamięć, odezwę się wieczorem.
Do gina idę na 16 45- na pewno opiszę co się ze mną dzieje........

dziewczyny ogladalam "dzien dobry tvn"i byl lekarz, mowil wlasnie ze w ustach raczej nie, bo podobna sa miejsa w ustach gdzie jest inna tempka.I ze najlepiej wlasnie w pochwie...a i mowil ze termometry w plasterkach dla dzieci (takie na czółko) tez są do bani....:tak:

No to swietnie... Mam teraz wyrzucic swoje wykresy? Ja w sumie w ustach zawsze mierze w tym samym miejscu. Nie chcialabym mierzyc w pochwie, jakos termometr tam mi nie pasuje :p Poza tym, zdarza mi sie zasnac przy mierzeniu i jestem w stanie uslyszec pikanie jak mam termometr w buzi :-p

Ostatnia edycja:
No to swietnie... Mam teraz wyrzucic swoje wykresy? Ja w sumie w ustach zawsze mierze w tym samym miejscu. Nie chcialabym mierzyc w pochwie, jakos termometr tam mi nie pasuje :p Poza tym, zdarza mi sie zasnac przy mierzeniu i jestem w stanie uslyszec pikanie jak mam temromometr w buzi :-p

no co ty !!!!!!! nie zartuj!! jeden gada tak drugi tak...ja kiedys mierzylam tempke i sobie zrobilam test...w ustach zwyklym termometrem a w pochwie owu...i w pochwie wyzsza wyszla...ale ja pierdzielnelam to wszystko...nie nadaje się do tego:no::-D

sylwka gralulacje!!!!!!!!! moj słoik czeka;-):-D

reklama
witajcie moje kochane:-) sorki, że Was trzymałam w niepewności, ale ja siebie też:-D dzwoniłam właśnie do laboratorium i wyniku jeszcze nie ma, powiedzieli mi, że będzie w piątek bo mają jakąś rzecz zepsutą przy tym badaniu czy coś w tym stylu no i kupują nową, więc będzie wszystko wiarygodniejsze;-) ale zrobiłam z rana test i też wyszedł pozytywny- jedna kreska ciemna no a druga jaśniejsza. Trzy testy i to samo wychodzi to chyba nie jest przypadek. A rano miałam pecha bo nastawiłam sobie wczoraj wieczorem budzik i bateryjka padła więc mnie nie obudził, mój M. ma zegarek ale jak wstałam i popatrzyłam to było za wczas. ale coś mnie tknęło, żeby wstać i popatrzyć na inny zegarek i okazało się, że źle mojemu M. szedł bo zaspałam:szok:
jak spojrzałam, która godzina to o mało nie zemdlałam bo miałam tylko pół godziny, żeby zdążyć na badanie. Kiedy przyszłam okazało się, że pielęgniarka już zamyka, ale ją uprosiłam, że muszę i to ważne. Ale jak usłyszała, że chodzi o betę od razu się zgodziła.Śmiesznie nie ale ile nerwów przy tym było:tak: No a @ nadal nie mam:-)
:-)

Kobieto, mnie juz rece odpadaja od trzymania kciukow, wiesz jak ciezko sie jest myc lub malowac piesciami??? A Ty mi teraz mowisz, ze do piatku mam czekac? No chyba udusze :-p
Kochanie, po cichu gratuluje FASOLKI !!!!!!!! Zycze Ci wszystkiego najlepszego, spokojnych 9ciu miesiecy, bazbolesnego rozwiazania i zdrowego malucha. :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

Do góry