reklama
Agniesiak85
Fanka BB :)
:-)cześć,
Witam wszystkie dziewczynki. Zaraz przedstawie się i napisze coś więcej o sobie;-)
Witaj:-)
Dzeni masz świetnego synka, mądrego. A co do ciąży to serdecznie Ci gratuluję i pamiętaj, że pozytywne myślenie jest najważniejsze. Ciąża to okres kiedy każda kobieta się obawia czegoś, ale to normalne.
Jeśli ktoś zechce to może sobie wskazówki wziąć do siebie, mi się przydały bo zaszłam w ciążę przy testach owulacyjnych chociaż wcześniej wydawało mi się, że wiem na pewno kiedy mam owulację. Do tego musiałam odstawić nałogową Coca Colę bo działa jak prezerwatywa - ma w sobie za dużo cukru co hamuje możliwość zaciążenia. Ważne też jest by po seksie od razu pójść spać żeby się nic nie powylewało. I nieprawdą jest, że codziennie kochać się nie wypada bo plemniki dojrzewają po iluś tam godzinach, My kochaliśmy się dziennie przy płodnych dniach i wtedy się udało. Co do alkoholu piłam normalnie (lubiłam sobie wypić piwko dziennie czy co 2 dni) i nie zaszkodziło w staraniach. Staraliśmy się 7 miesięcy a pamiętać należy, że zdrowa para i tak stara się średnio rok. Po owulacji nie polecam żadnych ćwiczeń wysiłkowych, typu brzuszki. Powodują skurcze brzucha a to nie jest dobre przy staraniach.
Z leków ja stosowałam Tran, Folic a Mój Facet Salfazin, Tran i również Folik.
Piszę to za namową pewnej osoby a nie po to by komuś zrobić na złość.
I macie rację - to co działo się ze mną w marcu na forum jest już dawno za mną!
Ciąża zmienia człowieka nie do poznania - zdecydowanie na lepsze.
Każdej życzę tego Cudu
Jeśli ktoś jest na etapie oczekiwania na zrobienie testu (polecam gorąco testy z czułością 10, wówczas dowiedziałam się o ciąży 2 dni przed terminem @, ale to też jest ryzykowane, potem do dnia spodziewanej @ ryczałam i modliłam się o to by Fasolka była silna i mi nie odpłynęła..) to ja np. z objawów miałam mocny ból podbrzusza zupełnie jak na @, dlatego gdyby nie test to wiedziałabym, że nic z tego. Macica strasznie mnie bolała. Piersi były wrażliwe, ale najwrażliwsze sutki - nigdy w życiu mnie nie bolały a wówczas bardzo). Jeśli któraś sprawdza szyjkę macicy to też nie ubolewajcie jeśli kilka dni przed @ będziecie miały nisko bo ja miałam nisko kilka dni przed @ a później nie sprawdzałam (nie sądziłam, że się uda), ale ginka potwierdziła 13 maja, że szyjka jest twarda i zamknięta co jest warunkiem zdrowej ciąży.
Śluzu nie miałam wcale jak budyń. Bo wpierw nie miałam go w ogóle. Dopiero z biegiem ciąży miałam biały lub jasnożółty.
Nie wymiotowałam, czasem tylko głowa pobolewała i tak do dziś. Prócz tego rośnie mi brzuszek i piersi urosły o rozmiar.
Pozdrawiam!
Piękny brzusio
o matko dziewczyny, właśnie połknęłam pestkę od śliwki (taką nie dużą) i niewiem co teraz się z nią stanie...
z tego co wiem to wyleci przez pewne miejsce:-):-):-):-):-):-):-)
a co tak Hance gratulujecie?
Agniesiak85
Hej Agniesik! Jak tam Twoje samopoczucie?? Brzuszek już urósł??? Może jakieś zdjęcie...
No hej:-)
Czuję się znakomicieGdyby nie brak @ to nie wiem:-) Piersi mnie bola jedynie jak na boku śpię:-) A tak to w porządeczku.. no może zanim coś rano zjem to lekkie mdłości ale jak tylko coś skubnę to przechodzą
A brzuszek na razie nie urósł:-) Macica lekko tak pulchna widacMój M mowi, że widac już lekkie krągłości tak pod brzuszkiem niżej ale wiecie jak to jest;-)Ja to do szczupaków to raczej nie należę;-):-)
Czuję się znakomicieGdyby nie brak @ to nie wiem:-) Piersi mnie bola jedynie jak na boku śpię:-) A tak to w porządeczku.. no może zanim coś rano zjem to lekkie mdłości ale jak tylko coś skubnę to przechodzą
A brzuszek na razie nie urósł:-) Macica lekko tak pulchna widacMój M mowi, że widac już lekkie krągłości tak pod brzuszkiem niżej ale wiecie jak to jest;-)Ja to do szczupaków to raczej nie należę;-):-)
Bladą kreskę na teściez tego co wiem to wyleci przez pewne miejsce:-):-):-):-):-):-):-)
a co tak Hance gratulujecie?
Agniesiak85
o matko dziewczyny, właśnie połknęłam pestkę od śliwki (taką nie dużą) i niewiem co teraz się z nią stanie...
a co mi tam zjem sobie jeszcze jedną śliwkę
To pewnie ją wy**asz;-)
No hej:-)
a próbowałaś herbatki imbirowej na nudności?
mi pomagała:-)
reklama
no mam nadzieję, że mi nie wykiełkujeTo pewnie ją wy**asz;-)
Podziel się: