reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

starania się - watpliwości..

Witam dziewczęta:-)

Romka - czyli w Polsce się zabieracie za badania i IUI - czy ja dobrze pamiętam:sorry2:

Kropeczko - nastraszyłaś świńską grypą i uciekłaś - a kto jak ja się bałam przed weselem twierdził, że to przerysowane;-) ale to prawda, że gdybym była w ciąży to schizy (jak to Romka określiła) dostałabym na pewno - i to w Polsce a nie na Wyspach:tak:

Babo - trzymaj się zdrowo i napisz od czasu do czasu co u Was:tak:

zmykam na śniadanko:-p

reklama
Witam was moje dziewczynki:-)
Cholernir sie ztesknilam za wami!!!
Bylismy w polsce i wczoraj wrocilismy:-)
Juz mam dosyc wyjazdow i teraz tylko bede odpoczywac:-)Bardzo sie z tego ciesze!!!
Dzisiaj 8 tydzien,forma na wet ok ale okropnie mnie mdli,boli brzuch na dole kregoslup:-(
Troche sobie pozygalam w samolocie...ale byla kiepska pogoda i tak krecilo ze nie moglam wytrzymac:-(
Z moja dzidzia jest wszystko dobrze,robilam usg w polsce,jeszcze malo widac ale jest w dobrym miejscu i bardzo z mezem sie cieszymy!!!
Tyle naskrobalyscie ze nie nadaze teraz i nie wiem czy sa nowe fasoleczki?
Co slychac dziewczynki?
Buziaki
nooooooooooo nareszcie.. nie strasz nas tak na drugi raz mów ze jedziesz gdzie czy tez bedziesz miesiac pic ze szczescia.. oczywiscie sok.. rozumiem 1-2 dni swietowac ale miesiac?

No i ja już jestem z powrotem - z kawką - kto się przyłączy???
zapraszam:-p

Patrysiu - nie denerwuj się bo w ciąży Ci nie wolno:tak: nikt nie chciał Ciebie obrazić - chrzest jest kwestią wiary a nie przesądów i tak niech zostanie - jeżeli Ty masz się lepiej czuć jak ochrzcisz synka szybciej to mnie nic do tego:tak:
napiszę tylko, że szmery w serduszku czasami są sprawą fizjologiczną, z której dziecko wyrasta - ja jestem tego przykładem - jeździłam do kardiologa na takie kontrole co pół roku aż do 7 czy 8 roku życia - jestem zdrowa (przynajmniej jeśli chodzi o serce;-))

Czesc BABO :)

Witam resztę Pięknych Pań

Jak wiecie dzieciaczkom należy puszczać muzykę (w trakcie ciaży) tak żeby potem były mądrzejsze (czy coś :dry:). Oczywiście my też się staramy :-D:-D
O to przykład najłagodniejszych rytmów
[video=youtube;pCeetupwpPo]http://www.youtube.com/watch?v=pCeetupwpPo[/video]

(oczami wyobraźni widzę naszą dwuletnią córkę ubraną w bojówki, dwa palce nad głową i maleńkie kiwanko) niestety Mozarta na dłuższą metę nie trawię :zawstydzona/y:

Siemka (miałam tak nie pisać;-))
Włażę na chwilę bo dzisiaj ostatni. Ale naskrobałyście jak wariatki wczoraj. Ja nie mama na razie weny twórczej do pisania. W sumie do niczego.... Ale pewnie mi przejdzie:-)
ZAJACZEK???????? GDZIE TY ZNOWU JESTES???? NIE SIEDZ CICHO!!!!!! pokaz sie albo choc smsa napisz.....
:-):-):-) No już już, nie krzyczymy. Będę się pojawiać, ale potrzebuję odpocząć.
Kropeczko, Bo ja przez to wszystko nawet nie wiem jak ty się czujesz Kochanie, jak noga?? Gdzieś mi śmignęło że się źle czułaś?? wszystko dobrze?????//
Kolega wstawil na nk:
:-D:-D Laseczki jak się(nie)patrzy:-)
biedna mala kropeczka zagubiona posrod swoich zmartwien, klopotow, spraw i wieeelkich krzakow.....:-(
NO nie żartuj. Daleko nie zajdziesz z tym swoim kulaskiem:-) Znajdziemy Cię szybko jakby co.Nie zamartwiaj się tymi badaniami M.b. Będziecie w Polsce to zrobicie przy okazji. Często wyniki od razu. Nie martw się już!!
No dobra pójdziemy na kompromis jak do środy @ nie bedzie to w czwartek zrobie sikańca,okiej?
:nerd::nerd::nerd: Madziula!!!! kurcze to ty będziesz sikać...Całym serducham z Toba jestem:-)
A co z naszą Justynka kochaną?
Tak znikneła bez słowa :-( Wiem teraz to juz jest w domku z mezulkiem :tak: smutno mi bardzo,że ją takie cos spotkało :-(
Justynko BUZIACZKI dla Ciebie
Dobrze że Was mam. Dla Ciebie też buziak wielki:-) Ja po prostu musze się ogarnąć trochę
Ja też od wczoraj nie czułam dziecka w dodatku jak wrocilam od kolezanki wieczorem to mialam okropny bol podbrzusza promieniujący na krzyż-
Odrazu Malwina zaczela mnie nogami napierniczać :-)
Więc UFFFF -poczulam ruchy dziecka :-)
Olica, ty na siebie uważaj!!! Kurczę zwalnianie ludzi na pewno jest zajebiście stresujące więc musisz dbać o siebie. DObrze że Mała Cię uspokoiła;-)
Co do księży - mam podobne zdanie, ale wierze że jednak są księża z powołania. Ale niewielu. Tylko ja należę do osób które oddzielaja wiarę od księży i kleru. Nie dlatego że biorę to co jest wygodne dla mnie. Po prostu wiem że to ludzie i oni mogą być tak samo popieprzeniu jak inni. Ale ja po prostu wierzę, ale nie w nich i tyle.
No tak jakos nie po Zajączkowemu było dzisiaj :no: no wiem wszystko miało byc inaczej :-(
Po Zajączkowemu:-) a jak to jest???? Bo nie mówimy chyba o seksie... Tak a propo, kurcze mam ochotę, ale mój się do mnie nie dostawia. Chyba się boi że mi krzywde zrobi;-)
Wiecie co a ja jak dzisiaj przeczytałam tego posta Zajaczka o tej nowej G i,ze tamta dziewczyna co dała jej namiary na nia ma miec bliźniaki to sobie tak jakoś pomyślałm,że to dobrze wróży Zajączkowi i ze może i Oni bedą miec bliźniaki :happy:.Ale byłoby fajnie-ż całego serca im tego zyczę :tak:
Dziękuję Ci bardzo:-). Najlepszą reklama dla lekarza jest kobieta w zdrowej ciąży:-):-) Mogą być bliźniaki. Nie pogardzę, a co:-)
No witaj kropcia kochanie walcze dalej walcze moj maz juz byl na badaniach czekamy na wyniki juz po owu ale wykorzystalam wszstkie mozliwe dni wienc zobaczymy coraz czesciej sie zastanawiam dlaczego nie moge zajs w coaze i przyznam sie ze sie troszke tym doluje jak slysze ze kolejne moje rowiesnice beda mamami a ja nie
Sisi, rozumiem co czujesz. Szczerze Wam powiem że te kilka dni na OCP mnie wykańczało psychicznie. Wiele ciężarnych. Co jakiś czas któraś szła na porodówkę, w ciągu dnia przychodziły ciężarne na badania i słuchali serduszek:-( To było bardzo ciężkie dla mnie:-( I jak tatusiowie wychodzili z żonami i dzieciaczkami z porodówki do domu...ech...
ale ja dadal wierzę. A wy odbierzecie wyniki i pewnie bedziecie wiedzieli co robic dalej.
Pokonala bol glowy okazalo sie, ze to przez nie noszenie okularow. No coz jak trza to trza :-( Dzis nosilam je przez caly dzien i ani troszke nie zacmilo :rolleyes:
Witam wszystkie babeczki a zwlaszcza Justyne, fajnie ze jestes, sciskam mocno i goraco.
Jaką masz wadę??Ja jestem krótkowidzem ale nosze soczewki. Rewelka. A ty nie możesz??Dziękuje Ci Olesiu za miłe słowa:-)
hej kochana... bylismy u gp dzisiaj... tak sie sklada ze nasz gp to mojego tz kumpel.... ze lista zaklepana i nie ma miesjsca i ze moze byc najwczesniej na 10.10. czyli jeszcze pozniej niz nam z ranca kartke ta babka dala... i nic sie niestety nie da zrobic... no chyba za prywatnie :-(..
:-:)-( no czytałam że was załatwili bez mydła. Ale paranoja. Nie możecie zrobic prywatnie?? wiem ze koszty, ale kurcze do października to kawał czasu...
Witam się wieczorkiem :-)
Spadam do M. Dzisiaj znowu wpadłam w wir pracy. Głowa, oczy i kark mi nawaliły od kolorowania miliona obrazków...
W brzuchu czuję dziwne prężenie, plamienie nadal takie samo, objawów typowo jak przy @ brak. Zobaczę, co będzie jutro.
Jest JUTRO:-) przylazła czy nie?? będziesz robić test??
Zakupy udane, ale dla córki i dla męża.
Sobie to zaraz będę musiała bielizne kupic nową, bo UWAGA!!!
Moje cycki sa o rozmiar większe! Czyli obecnie wyglądaja jak u normalnej kobiety a nie u dziecka!:-D
:-) no naprawdę. Ja Ci oddam trochę swoich jak chcesz;-)
Ja przy moim M czasem sie opamiętam, bo jego to nic nie denerwuje. Aż mnie to czasem dobija, bo z nim sie nawet pokłócić nie da! Wiem,że tak czasem lepiej, ale nie umiem panowac nad emocjami.
A ja umiem. Ja mam swoje zdanie ale nie lubię sprawiać żeby ktoś się czuł urażony. W wielu przypadkach gryzę się w język. Ale jak słyszę kompletne farmazony (jak na wątku możliwe) to nie mogę normalnie. ale nie jestem cholerykiem i raczej spokojnie podchodzę do różnych rzeczy.
A ja np to nie mam Ciebie na nk! To jak moge "donosic"??;-)
Ja Ciebie też nie mam Makaronko jedna (chyba). prosze mi się dodać.:-)
A ja np. nie wiem o kogo chodziło Kaprysi...nie wczytywałam się az tak dokładnie w wypowiedzi wcześniejsze...więc prośba do wszystkich - albo mowmy jasno o co/kogo biega albo nie mówmy na dany temat wcale...ok?
No właśnie.... Też tak uważam. Czasem lepiej coś przemilczeć, albo nie rzucać pósłówek tylko powiedzieć o co chodzi. Bez zbędnych domysłów.
hahaha......co tydzien sprawdzam trase na gorzów...........zresztą ja juz jestem tirówka............("zona tirowca")
:-D:-D:-D Spotkałaś Hankę gdzieś??
no i to mi sie podoba...chyba musze tez zrobic się "ta zła"...w ramach dzialan antywirusowych:-p
Ani mi się waż. Lepiej się zaszczep;-)
A tak w ogóle mówię
Nikogo nie ma chyba o tej porze, a ja z zaśnięciem walczyłam od 5.30 rano i nic
cześć Niuniu. A co ty taki ranny ptaszek??
Hej dziewczynki,
U mnie dzisiaj
I :-( Zaczynam tracic wszelka nadzieje :-(
No przestań. Ola, nie załamuj się. W końcu nie przyszła @ prawda?? wiem że to banalne, ale musimy wierzyć.
a ja jestem wq .... dostala @ moj cykl trwal 14 dni!!!!!!!1 :wściekła/y:
Ups...a co to za dziwoląg?? Eve, ty to masz w ogóle w cały świat. Może to nie @ tylko jakiś dziwoląg. Ale numer...
DZIEŃ DOBRY BABECZKI
Ale sie dzis nie wyspałam przez tą noge tak mnie piecze i swędzi że :szok: zjem tylko coś i sie doprowadzę do porządku i jadę do apteki po Fenistil jak mi Kanka radziła - dziekuje kochana :-)
Cześć Bernadko, zeszło Ci coś przez noc, czy nadal noga opuchnięta??
Dzisiaj 8 tydzien,forma na wet ok ale okropnie mnie mdli,boli brzuch na dole kregoslup:-(
Z moja dzidzia jest wszystko dobrze,robilam usg w polsce,jeszcze malo widac ale jest w dobrym miejscu i bardzo z mezem sie cieszymy!!!
Co slychac dziewczynki?
Buziaki
Cześć BABO!!!!!!! My tu Cię wszystkie już wzywałyśmy!!!!! Jak się Cieszę że u Was wszystko dobrze!!! Zaglądaj do nas:-)
Hanki nie było oczywiście???ech...
Buziaki dla całej ferajny:-)

Cześć Zajączku - Ty dziś jedziesz do tej lekarki w nocy???
a jutro masz wolne i nic nie napiszesz???
Daj znać Hance lub Kropce jakby co!:tak:

a to mój brzuchol z 28tc:
9a7ojo.jpg
Łał:-D Piękny:tak:Już się doczekac swojego nie mogę:tak:

Cześć dziewczyny;-)Ale sie rozpisałyście:tak:A ja juz nie moge sie doczekac kiedy do Polski przylece,normalnie nie chce mi sie juz tu siedziec,same nudy:tak:Pogoda jest brzydka dzisiaj nawet była straszna burza i jest zimno brrr.
No to szybko zmykaj do nas;-) U nas ładna pogoda:-D Ale wiem, bilet.. Już niedługo będziesz w Polsce i pójdziesz na wizytę do gina:tak: Ciekawe jak tam twoja Fasoleczka;-)

dzięki Ci dobra kobieto! a jak myslisz te testy sprawdzają się?
Sprawdzają się, sprawdzają:tak: Jestem żywym dowodem na to:tak:Pierwszy cykl z testami owu i się udało:tak:

Hej dziewczynki,

U mnie dzisiaj
I :-( Zaczynam tracic wszelka nadzieje :-(
Przytulam Kochana:-(Główka do góry.. na każdego przyjdzie pora, zobaczysz, że juz niedługo ujrzysz dwie wymarzone kreseczki:tak:

a ja jestem wq ... dostala @ moj cykl trwal 14 dni!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1 :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Jaka krótka...:szok::szok::szok::szok:

Bylismy w polsce i wczoraj wrocilismy:-)
Juz mam dosyc wyjazdow i teraz tylko bede odpoczywac:-)Bardzo sie z tego ciesze!!!
Troche sobie pozygalam w samolocie...ale byla kiepska pogoda i tak krecilo ze nie moglam wytrzymac:-(
Co slychac dziewczynki?
Buziaki
Babo... nareszcie:-DTęskniłysmy:tak:

Hej dziewczynki, ;-)
mnie dzis nie bedzie, wyjezdzam z malzem do krynicy , bede jutro moze :***
nie rozrabiac mi tu i nie skrobiac tyle!!!! pamietajcie o mnie buziolki :******* for all :********
udanego wypoczynku i pięknej opalenizny:-p:-D:-D:-D

WITAM:-)
no pewnie a jak można zapomniec:-D

No a to jest mój brzusio z 17 tc:-)niektóre kobitki już widziały na nk;-)
Dziękuje Kochana:tak::-)
Duży juz masz ten brzusio ale bardzo zgrabniutki:tak:
Tez już bym taki chciala:-) a u mnie dopiero 9 tydzień..:-D

Hej dziewczynki, ;-)
mnie dzis nie bedzie, wyjezdzam z malzem do krynicy , bede jutro moze :***
nie rozrabiac mi tu i nie skrobiac tyle!!!! pamietajcie o mnie buziolki :******* for all :********
Baw się dobrze Marzenko. odpoczywajcie sobie!!!
WITAM:-)
A propo słodzenia i wymiany swoich zdań;-)
Oj kobitki kobitki jak ktoś chce swoje zdanie powiedzieć to śmiało ale swoje zdanie czyli:"ja wole chrzczcić wtedy a bo dlatego....i dalego... i nie wierze w jakieś przesądy."
Cześć Ciężarówko.:-)
Patrycja, nie denerwój się już. Każdy ma swoje zdanie i swoją wiarę. nie można wierzyc w przesądy. Tzn. można, ale ja nie wierzę. Ale wierzę w chrzest święty. A ro dco Ty zrobisz jest Twoją sprawą i nie ma potrzeby żebyś się denerwowała.:-) Zjedz sobie czekoladą, albo coś w tym stylu i się uspokój.
Buziak:-)
No i ja już jestem z powrotem - z kawką - kto się przyłączy???
zapraszam:-p
Ja poprosze bo uschnę zaraz:-)
O to przykład najłagodniejszych rytmów
YouTube - Hey i Agnieszka Chylińska - Angelene
(oczami wyobraźni widzę naszą dwuletnią córkę ubraną w bojówki, dwa palce nad głową i maleńkie kiwanko) niestety Mozarta na dłuższą metę nie trawię :zawstydzona/y:
:-):-):-) Tak pewnie będzie. Albo się będzie chciała zbuntowac i zostanie zakonnicą:-D:-D

reklama
Cześć Zajączku - Ty dziś jedziesz do tej lekarki w nocy???
a jutro masz wolne i nic nie napiszesz???
Daj znać Hance lub Kropce jakby co!:tak:
No dzisiaj dzisiaj. I to całkiem wcześnie. Pierwsza wersja była na 24,30:-D:-D masakra.
Postaram się dac znać. Jednakże nie wiem czy przez smsa mi sie uda. jak nie to do poniedziałku wytrzymacie;-)

Do góry