reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

starania się - watpliwości..

reklama

Babo ciesze się że jestes z pracy zadowolona... a powiedz mi byc może to głupiutkie pytanie, ale jakim językiem się posługujesz?:happy:

Posluguje sie norweskim jezykiem,jestem tu od 8 lat,ale mialam przerwe 2 lata bo mieszkalam w Lodynie,ukonczylam 2 lata szkoly w nauce j.norweskiego i ekonomiczna 1 rok po norwesku,a moja mamuska mieszka tu od 14 lat,wiec do norwegii zaczelam przyjezdzac jak mialam 17,5:-)Z mezusiem tez po norwesku:-)

Dziewczynki moje kochane!!!
Nie bylo mnie pare dni bo mialam duzo do myslenia:-(Postanowilam nie bywac tu czesto:-(Bede bardzo tesknic za wami ale mysle ze dla mnie tak bedzie lepiej:-)Jestem bardzo nerwowoa osoba i caly czas mysle o dziecku,nie moge spac,codziennie jak wstaje to mysle kiedy znow bede miala dni plodne i ciagle to myslenie Kiedy Bede w Ciazy!!!Chore poprostu!
Musze wyluzowac i nawet bardzo duzo pomogly mi te dni,nie myslalam i inaczej sie nastawiam teraz,rozmawilaismy z mezem i on mysli ze jak tu czesto pisze z wami to moje mysli nie odpoczywaja,nie moge sie wyluzowac,on to widzi i tez sie denerwuje,ciagle mu gadam o testach o owulacjach itp.
O tych paru dni koniec,nie mowimy o tym,wogole nie bedziemy o tym tak intesywnie myslec bo wiecie zo w duzej mierze to STRES chamuje zajscie w ciaze!!!
W tamtym roku jak bralam proszki o nic nie nie martwilismy bo bylam zabezpieczona i nawet sex byl bardziej wyluzowany,chociaz tez jest teraz ale ta poswiadomosc ze planujemy dziecko troche nerwowo wplywa na to wszystko:-(
I mam bardzo duzo kolezanek ktore planowaly ciaze i robily badanie i tak sie stresowaly ze nic z tego nie bylo a jak wyluzowaly to od razu Ciaza:-)
Dlatego ja mam teraz wszystko gdzies,zadnych planow,zadnych testow,zero wyliczania dni plodnych i owulacji,kompletnie nic nie bede robic:-)
Zaplanowalismy duzo wyjazdow w tym roku,Barcelona,Oslo i Krakow i teraz za dwa tyg jade do warszawy,i ciagle mysle,o boze a moze zajde w ciaze?,nie moge latac samototem?,nie robmy planow bo to bo tamto,bez sensu,M powiedzial ze on jeszcze bedzie bardziej szczesliwy kiedy sie dowie ze jestem w ciazy to odmowi samolot i hotel:-)
Wiec dziewczynki kochane wyluzujcie sie i bawcie sie,pijcie i uzywajcie a ciaza przyjdzie w tym czasie kiedy nawet sie nie bedziecie spodziewaly:-)
Przesylam wam gorace usciski i mnostwo caluskow!!!
Bede zagladac czasami objecuje:-)
Niech rok 2009 przyniesie duzo fasoleczek:-):-)

Bablyss,Elisabeth,Eve84,Katarzynka1979,Lilu19,Lolitka200,Niunia27,Shenkoka,Sisi86,Sylwka22
kochane pozdrawiam was serdecznie i zycze duzo fasoleczek:-)
Inne straczki rowniez goraco pozdrawiam!!!

Dzien dobry:-)

Bobo rozumiem cie,zycze ci powodzenia.Tez tak mysle,ze pierwszy krok do wyluzowania to niestety niezagladac tu:-(czlowiek sie naczyta a potem przezywa,bo przeciez tu nasz temat kreci sie wokol fasolk:zawstydzona/y:I nasza psychika dziala niestetnie negatywnie,i nieidzie wyluzowac.
Trzymam kciuki za wyluzowanie,i fasolke w szybkim czasie:tak:

Teraz ja jestem wyluzowana,niemyskle o fasolce bo wiem,ze u mnie teraz to niemozliwe:-(Wchodze tu czytam,pisze.Ale mysle,ze wlasnie gdy u mnie wszystko sie wynormuje tez bede tu rzadziej:-(

Bablyss,Elisabeth,Eve84,Katarzynka1979,Lilu19,Lolitka200,Niunia27,Shenkoka,Sisi86,Sylwka22
kochane pozdrawiam was serdecznie i zycze duzo fasoleczek:-)
Inne straczki rowniez goraco pozdrawiam!!!

Babo..słoneczko..stosujemy zatem podobna taktykę..też odpoczywam..mam dość..a forum niepotrzebnie nakręca :no: życzę aby Twój mąż musiał odwoływać samoloty i hotele! buziaki i ściakam mocno!..też może czasem bede się pojawiać...

Dzień dobry w niedzielę!

Dziewczyny macie rację z tym stresem i nakręcaniem się, ale też mnie np jest bardzo trudno się od tego odciąć i odpuścić. Ja podobnie jak babo nie planuję wakacji bo być może będzie fasolka, a potem się sama na siebie wkurzam za to:tak:

Ale też się pocieszam, że może to się w końcu uda odpuścić i będę o fasolce "zdrowo" myślała a nie w kategoriach "musi być teraz!!!"

marzenixx, mezatka- czesc kochane,, ja sie moze malo odzywam ale was poczytuje i czekam na jakies fasolki :-)
czuje sie ok, malucha czuje jak sie rusza jak kopie - cudne uczucie,, jeszcze jestem chora tzn lecze sie niestety antybiotykami z kaszlu.. ale antybiotyki przepisal mi gin i jestem pewna ze sa ebzpieczne.. a tak dolegliwosci ciazowych to czasami zaboli mnie kregoslup czy mam dusznosci,, wczoraj tez 3 godziny bolalo mnie kolo serca i nie moglam gleboko oddychac bo zaraz czulam okropny bol ale to napewno przez to ze siedze w domu od 3 tyg bo mam kaszel i malo co wychodze...stad jestem niedotleniona i moj organizm pewno dopomina sie o dawke swiezego powietrza.. hehe:) buziaki:-)

reklama
marzenixx, mezatka- czesc kochane,, ja sie moze malo odzywam ale was poczytuje i czekam na jakies fasolki :-)
czuje sie ok, malucha czuje jak sie rusza jak kopie - cudne uczucie,, jeszcze jestem chora tzn lecze sie niestety antybiotykami z kaszlu.. ale antybiotyki przepisal mi gin i jestem pewna ze sa ebzpieczne.. a tak dolegliwosci ciazowych to czasami zaboli mnie kregoslup czy mam dusznosci,, wczoraj tez 3 godziny bolalo mnie kolo serca i nie moglam gleboko oddychac bo zaraz czulam okropny bol ale to napewno przez to ze siedze w domu od 3 tyg bo mam kaszel i malo co wychodze...stad jestem niedotleniona i moj organizm pewno dopomina sie o dawke swiezego powietrza.. hehe:) buziaki:-)

Hey tikanis :) Pamietam jak mnie wspieralas z cieniem II kreseczki byl to chyba Twoj 16 tydzien a teraz prosze juz 23 kurcze ale ten czas leci...Ja tez siedze w domu niedotleniona i biore antybiotyk tyle ze do nosa w spayu :-) nie chce mi minac wredny katar....Z dolegliwosci w odroznieniu do swoich wrzesniowych kolezanek to nie mam co w sumie pisac poza sennoscia i zamiast mdlosci big apetyt (ledwo sie hamuje) :-) Ostatnie 10 dni na luteinie bo byla ciaza zagrozona i skurcze ale juz ok....Pozdrawiam serdecznie

ps. nie moge sie doczekac kopniaczkow...Kiedy poczulas pierwsze ruchy?? Slyszalam ze w 2 ciazy czuje sie szybciej

Do góry