reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

starania się - watpliwości..

reklama
wiem że może za bardzo zaufałam mojemu ciału ale wyliczyłam sobie z pewnym marginesem że mój cykl wyniesie 26 dni, więc przyjęłam że w okresie 23-28 będę miala owulację, tak się stało, że 25 czerwca miałam bóle w podbrzuszku i stwierdziłam że to owulacja. Zdaję sobie sprawę że mogłam się pomylić ale bardzo wierzyłam że dobrze liczę.
ja tez na początku sobie wyliczałam.. i d..pa blada z tego wyszla.. co cykl to bylo inaczej i odchozilam od zmyslow.. jedynie mierznie tempki moze Ci powiedziec kiedy mogla nastapic owulacja podkreslam mogla a nie musziala
same bole nie musza oznaczac owulacji... powinnas uzywac testow owulacyjnych, albo chociaz mierzyc temp... wtedy bys byla pewna kiedy masz owulke... nie martw sie bo @ jeszcze nie ma wiec czekamy na dobra nowine od ciebie
dokladnie sam bol jajnikow mogl tez swiadczyc o tym iż rosly a owulacje Joanno moglaś miec w iinym dniu albo w nocy kiedy smacznie spalas i niczego nie przypuszcałaś.. no chyba ze owulacja nastepuje tylko w ciagu dnia?? sama nie wiem

Zastanawiam się nad wykonaniem badania krwi. Chyba wynik będzie najbardziej wiarygodny ( w każdym razie bardziej niż domowy test ciążowy, prawda?) Ile kosztuje taki test i po jakim czasie mogę oczekiwać wyników?
no tak a powiedz co ci to da.. teraz masz ten 27 dc a jesli owulka dopiero byla w 21dc? wedlug 35 dniowych cykli?to bys byla dopiero 6dni po owulce.. i betka hmm moglaby nie wyjsc.. nie mierzylas tempki, nie badalas sluzu, nie badalas szyjki i nie mialas monitoringu. wiec czy nawet wystapila owulacja tego nie jestesmy w stanie Ci zagwarantowac.. musisz cierpliwie czekac jesli @ nie pojawi sie do 36dc.. wykonaj kolejny test.. jesli dalej bedzie negatywny to czekaj dalej albo udaj sie do ginekologa..
wiem wiem to co pisze moze i jest brutalne ale na podstawie jakichstam wyliczen ze przypuszczasz ze bylo to wtedy to nie ma pewnosci.. a tak jak pisalam wczesniej sam bol nie wystarczy..

Pozdrawiam
PS u mnie nic nowego..

WITAM KOBITKI:-)

Patryśka jak szczeniaki?

Ach :-:)-:)-( nie mam za dobrych wieści co do 1 szczeniaczka ale to już widzieliśmy przy porodzie(bo był ostatni)całkiem malutki osłabiony i wczoraj już tez dawaliśmy mu tyle ze w tej nocy zdechnie malenstwo :-(bo on już nie chciał pić(podejżewamy ze od porodu cyca nawet nie złapał)wszystkie szczeniaczki sa duuużo większe od niego i silniejsze spychały go nie miał szans co ja go z M do cycka przystawialiśmy nic nawet buźki nieotwierał co ja po moim synku wziełam małą butelke no to coś tam poleciało ale tylko dlatego bo leciało samo ssać nie miał siły:-:)-:)-( strzykawki nie mieliśmy ale miałam gruszke małą(bo miękka jak cycuś)no ale dużo tez nie dało i dzisiaj M poszedł tam do nich a maluszek już niestety nieżył co włożyliśmy go w pudełko i zakopaliśmy ach to takie smutne a wczoraj jeszcze troszke oddychał bo on tylko to robił bo nawet ruszać się nie ruszał tak:-(teraz trzeba dbać o te reszta no ale one to silne szczeniaczki hehe a rosną jak na drożdzach:-)

No a tak żeby niesmucić to zaczynam dzisiaj 14 tc:-D

Ostatnio edytowane przez moderatora:
ja tez na początku sobie wyliczałam.. i d..pa blada z tego wyszla.. co cykl to bylo inaczej i odchozilam od zmyslow.. jedynie mierznie tempki moze Ci powiedziec kiedy mogla nastapic owulacja podkreslam mogla a nie musziala

dokladnie sam bol jajnikow mogl tez swiadczyc o tym iż rosly a owulacje Joanno moglaś miec w iinym dniu albo w nocy kiedy smacznie spalas i niczego nie przypuszcałaś.. no chyba ze owulacja nastepuje tylko w ciagu dnia?? sama nie wiem

no tak a powiedz co ci to da.. teraz masz ten 27 dc a jesli owulka dopiero byla w 21dc? wedlug 35 dniowych cykli?to bys byla dopiero 6dni po owulce.. i betka hmm moglaby nie wyjsc.. nie mierzylas tempki, nie badalas sluzu, nie badalas szyjki i nie mialas monitoringu. wiec czy nawet wystapila owulacja tego nie jestesmy w stanie Ci zagwarantowac.. musisz cierpliwie czekac jesli @ nie pojawi sie do 36dc.. wykonaj kolejny test.. jesli dalej bedzie negatywny to czekaj dalej albo udaj sie do ginekologa..
wiem wiem to co pisze moze i jest brutalne ale na podstawie jakichstam wyliczen ze przypuszczasz ze bylo to wtedy to nie ma pewnosci.. a tak jak pisalam wczesniej sam bol nie wystarczy..

Pozdrawiam
PS u mnie nic nowego..

dokladnie... zgadzam sie z toba w 100%... :-)

reklama
Do góry