reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

starania się - watpliwości..

reklama
ja idę robić ciasto na ruskie pierogi Twojego Madziu przepisu

Madziu Ratunku zagubiłam przepis prosze napisz jeszcze raz

Ostatnia edycja:
witam z rana...jestem po rozmowie z M.....obawiam sie ze bedze musiala sie z Wami rozstac..moj mezczyzna powiedzial,ze bardzo chce miec ze mna dzieciatko,ale zastanawia sie czy nie poczekac jeszcze max pol roku,poniewaz chce znalezc dla nas wieksze mieszkanie i odlozyc wiecej pieniedzy..poplakalam sie,to tak jakby ktos zabral mi cos cennego..rozumien go,powiedzial,ze bedziemy sie kochac normalnie jezeli sie uda to super a jezeli nie to bedzie mial wiecej czasu na zorganizowanie gniazdka dla malenstwa...ja wiem ze dalibysmy sobie rade,ale on nie jest tego pewien,powiedzial,ze nie mam tego brac az tak bardzo do siebie poniewaz mamy czas do konca tego miesiaca i wtedy zadecydujemy,ja jestem za inseminacja ale jezeli on bedzie chcial sie wstrzymac?!

czy kros ma jakies info od Kroptusi?
wiem, że ktoś pisał do jej siostry na Nk? jakas odpowiedz? patrzylam na wrzesniowkach nic nie wiedzą.. a w zasadzie prosza abysmy daly znak jak czegos sie dowiemy[/size]

ja idę robić ciasto na ruskie pierogi Twojego Madziu przepisu

Madziu Ratunku zagubiłam przepis prosze napisz jeszcze raz

Proporcje w zależnosci ile chce się pierogów
z 0,5 kg maki wychodzi mi tak 40-50 pierogów.
Do miski sypie make,wsypuje szczypte soli i wlewam gorąca przegotowana wodę.
Najpierw mieszam nozem a potem mimo iz gorace rekami.Jak jest juz takie że mozna dac na stolnice to wykładam i wyrabiam podsypując maka do momentu az ciasto sie klei ale nie zostaje na rekach.
Potem odkrajam kawałek rozwałkowuje go(grubość ciasta jak kto lubi) i szklanka wykrajak kółka.Reszte ciasta wkładam do miski i przyktywam sciereczka żeby nie wysychało.

Farsz
ok 0,5 kg obranych ziemniaków gotuje w osolonej wodzie,potem przepuszczam przez praskę,dodaje podsmazona i przestudzona cebulke i biały ser rozkruszam rekami.doprawiam do smaku sola i pieprzem

witam z rana...jestem po rozmowie z M.....obawiam sie ze bedze musiala sie z Wami rozstac..moj mezczyzna powiedzial,ze bardzo chce miec ze mna dzieciatko,ale zastanawia sie czy nie poczekac jeszcze max pol roku,poniewaz chce znalezc dla nas wieksze mieszkanie i odlozyc wiecej pieniedzy..poplakalam sie,to tak jakby ktos zabral mi cos cennego..rozumien go,powiedzial,ze bedziemy sie kochac normalnie jezeli sie uda to super a jezeli nie to bedzie mial wiecej czasu na zorganizowanie gniazdka dla malenstwa...ja wiem ze dalibysmy sobie rade,ale on nie jest tego pewien,powiedzial,ze nie mam tego brac az tak bardzo do siebie poniewaz mamy czas do konca tego miesiaca i wtedy zadecydujemy,ja jestem za inseminacja ale jezeli on bedzie chcial sie wstrzymac?!

zqstanawiasz sie nad inseminacja?? tutaj w uk?? co musialas zrobic ze lekarz tak zadecydowal?? bo sama raczej na wlasna reke tego nie zrobisz no chyba ze u prywaciaza... ja jestem na 6 cyklu z clo i dopiero we wrzesni lekarz zadecyduje co zrobic... ale wydaje mi sie ze da mi inne hormony...

reklama
Elo elo Jarzębinki:-)
Gdzie kawa dla Prawej Ręki Jaśnie Pani??;-):-):-)
Mniami... pychotka:tak::-D
jak wyjdą to wklej przepis:tak::-)
Nie poczęstuje bo w końcu nie robiłam:baffled: M. nie bardzo miał ochotę, zresztą wróciłam po 18 do pracy więc zanim bym się zabrała to ....
Dziś mnie boli lewy jajnik a piersi normalnie tak bardzo że szok... staram się nie wsłuchiwać w organizm ale to cholernie trudne!
Jak już kiedyś pisałam to u mnie te objawy to zawsze przed @! więc pewnie będzie du...a!:wściekła/y:
No następna czarnowidz :baffled::baffled: No kopek w dupkę się należy, ale ciężarnej nie wolno;-)
u mnie nic ciekawego.....oczekiwania w nieskonczonosc....
i jak kazda z nas - juz bym chciala, juz jutro...ale life is life
jutro ide na rozne badania - jakies cytologie, czystosc pochwy i inne standardy
Czasami mam takie samo wrażenie.... oczekiwanie na cud, które się cholernie dłuży:-(
Właśnie dzwonił M i powiedział że odmówił tą pracę
No to dobrze... Może jescze troche oleju w głowie mu zostało... Bo szczerze mówiąc z autopsji wiem że takie życie jest do kitu (choć idzie się przyzwyczaić) a staranka idą jak krew z nosa:-(
:happy2::happy2:Good Afternoon :happy2::happy2:
Podczytuje Was od wczoraj ale nie mialam czasu odpisac bo wczoraj M skonczyl wczesniej prace i mi zorganizowal dzionek po powrocie (jako ze ja nie pracuje i sie nudze) a dzis zabral mnie do pracy ze soba bo zaczynalam wpadac w dolek z powodu mojego bezrobocia. Generalnie dzis jest juz dobrze i mam nadzieje szybko znalezc prace.
AAAAA zapomnialam Zajaczku ja rowniez przesylam buziaka i nie martw sie tymi badaniami napewno Twoj gin cos poradzi.
::-):-) mam nadzieję że poradzi coś i niepotrzebnie się martwię:sorry2:
Co Twój M. robi że może Cię zabierać do pracy??
:-:)-:)-(
Oj kochanie jakby tak było to bym się zdziwiła i była by to po prostu wpadka, bo mnie się chyba coś owu przestawiła bo temp długo była niska, no i przed 14 dc za dużo się nie przytulaliśmy a później to tak przez przypadek wyszło, M miał imieniny, zrobiłam mu małą imprezkę, wipiłam drinka, szampana i odrobine piwa i faziorek był gotowy, M też był delikatnie wcięty. ...
Niuniu....ile dzieci się zrobiło w taki sposób!!!:-D:-D Trzymam kciuki:-)
:-D mieliśmy uważać bo niedawno nową pracą zaczęłam ale jak posta wcześniej pisałam coś się pomieszało mi w cyklu a jeszcze ten duphaston :-D
A więc serduszkowanie: 9 dc, 14, 15, 16, 18, 19 dalej nie pisze bo nieważne...:-D
:-D:-D:-D:-D następna seksoholiczka:-D:-D a praca nie Zając;-)
dzisiaj jak tylko wroci z pracy mamy przeprowadzic powazna rozmowe,dotyczaca wszystkiego..sexu,dziecka,dalszej przyszlosci...brrrrrrr ciekawe co wymysli?! ale sam to zaproponowal..
Romeczko, jak rozmowa??? Udało wam sie dojść do porozumienia??

znamy się dwa i pół roku a M ma 25 lat
nie wiem co sie z nim dzieje nigdy sie tak nie zachowywał :-:)-:)szok::szok:
Kotecek, Badaicka ma rację...Skoro mówisz że tak nie było to porozmawiaj z nim spokojnie co go gryzie, może uważa że za mało zarabia na rodzinę (skoro chciał wyjechać), albo że nie jest w pełni facetem skoro Wam się nie udaje... Spróbuj namówić go na badania. Ultimatum dobre, tylo żeby nie wyszedł wet za wet aż w końcu przepaść będzie zbyt duża żeby ją usunąć...Trzymam kciuki Kochanie:-)
Witam Was gorąco :-) Tęskniłam i przepraszam że tak długo mnie tu nie było:baffled:
Musiałam dać sobie trochę luzu od BB ponieważ padało mi na mózg i myślałam tylko o dziecku.Podczytuję co jakiś czas co się u Was dzieje
Cieszę się kochane że pamiętacie o mnie i co jakiś czas mnie wywolujecie:happy2:
Sćiskam Was i pozdrawiam.
Cześć Karolciu:-) Jak miło ze do nas zaglądnęłaś i pamiętasz o nas:-) ALe rozumiem że teraz masz zbyt dużo na głowie. Czekamy na zdjęcia:-):-)
Witam wszystkich gorąco,
Bardzo podoba mi się to forum. Znalazłam wiele fajnych informacji na temat ciąży. Choć sama jeszcze nie jestem w ciąży bardzo chciałabym mieć maleństwo pod swoim serduszkiem. Dziś zrobiłam test ciążowy i niestety zobaczyłam tylko jedną kreskę.
Witaj Joasiu:-) Z tego co pisałaś to masz nieregularne cykle, dlatego powinnaś moim zdaniem poczekać trochę i za kilka dni zrobić test albo iść na betę. Niepokojące jest to że mierząć tempkę nie miałaś żadnych skoków. Może zrób jak radziły dziewczyny i poproś cgina o monitoring. Przynajmniej dowiesz sie czy miewasz owulkę....Trzymam kciuki:-)
HEJ!
NO DO BRA LECE NA FIOLETOWO...:-)
buziaki i milego dnia dla wszystkich...Zajaczku-DLA CIEBIE TEŻ!!!! zeby nie bylo.....:happy2:
nooooo:-):-) Od razu lepiej. Dla Ciebie też buziole ogromne:-) Jak się czujesz Fioletowa??:-)

Tak więc wczoraj zaraz po pracy był
Sexe31.gif

a wieczorem a w zasadzie tak koło północy była poprawka
Sexe20.gif

:-D:-D:-D:-D:-D
noooooo nieeeeeeeeeeee Boszszee, ty widzisz i nie grzmisz (a wsumie to grzmisz-przynajmniej u mnie)
Z drugiej strony u nas podobnie wczoraj:zawstydzona/y:
Przede wszystkim BETE robi sie nie wcześniej jak 10 dni po owu.
Dobrze pisze dziewczyny?
Dobrze dobrze, dać Ci wódki:-D
Całuski dla wszystkich Lachonków. :happy2:

Do góry