reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

starania się - watpliwości..

Dzięki dziewczyny - mój gin mi kazał zrobić ten test, tak dla pewności, przeglądałam inne posty i niektórym dziewczynom z NT 2,3 (takie jak moje) i mniejszym dzieckiem lekarz powiedział, że to norma...
ja już sama nie wiem... wolałabym nie robić tego usg:no:

Tak dobrze Passingby to niestety nie jest:no: na usg mam napisane: kość nosowa: nieuwidoczniona, beznadziejne jest to, że ten test podwójny jest mało wiarygodny - tylko 60%, po co się to robi?

Po pierwsze to nie ma co się denerwować
Po drugie - nie mógł napisać że kość nosowa uwidoczniona bo musiłąby podać jej wymiar a nie zmierzył
Po trzecie- jeśłi już to powinnaś zrobić test PAPPA a nie podwójny, Pappa daje 98% skuteczności - ale wiesz czego????
Otóż te testy nie badają tego czy dziecko jest zdrowe czy chore one mówią tylko jakie jest prawdopodobieństwo tego że dziecko może być zdrowe lub chore i biorą różnie czynniki pod uwagę: twój wiek, rozmiary dziecka... i wyliczają procent.

Jedynie amniopunkcja (nie polecana bo inwazyjna - 1% poronień) daje odpowiedź czy dziecko ma się dobrze ( i od razu wiesz jaka to płeć). My zrezygnowaliśmy z tego testu (PAPPA) - bo co on daje??? nic tak naprawde tylko procent szans. Daliśmy sobie spokój - co by się nie działo to przecież będziemy kochać bo to nasze wyczekane, wymarzone i jedyne naukochańsze maleństwo :)

reklama
Cześć Babeczki:-)
Kuźwa mam taki hard core dzisiaj że nie mam się kiedu po d*pie podrapać:-(
Buziaki dla wszystkich:-):-)
Zajączku jak dobrze że już jesteś!!!!!!
:-):-):-) ciesze się że się cieszysz:-)
I jak?? Mężulowi podobały się ciuszki????
Witam!
Coucou06.gif

A mnie od wczoraj bolą piersi u mnie to zły objaw bo zawsze bolą przed @ choć może to byc od duphastonu ?! Cały czas cierpliwie czekam choć wczoraj miałam kryzys i już mi się płakać chciało...dziś już lepiej
Martynko, Słoneczko nie zamartwiaj się niepotrzebnie:tak: Ja ty ctrzymam mega kciuki za Ciebie:)
Witajcie BABY:-):-):-):-):-):-)

to mój brzuchas z 23 i 5 dnia
No no Pani Kasiu:-) Pani ma wielki talencior:-):-) Pozazdrościć (i talentu i brzusia;-))

Hei moje kochane!!!
Cud sie stal!!!
Jestem w ciazy..nie moge uwiezyc...i to przed samym IFV..nie dowiary...A ja mialam hormony zaczynac za 3 tyg do in vitro????:-)
I TEN KTO MOWI ZE TO PRZYJDZIE NIESPODZIEWANIE MA RACJE..KUZWA RACJE!!!
!
AAAAA normalnie jestem w Mega pozytywnym szoku!!!!!!!!!!Aż mi świece w oczach stanęły!!!!!!!! GRATULACJE BABO!!!!!
Witam sie z rana :tak::-):-)
A ja wczoraj bo bardzo pracowitym dniu na słońcu zaliczylam smutny i nie przyjemny koniec bo tak sobie oporządzam wieczorkiem mieso na dzisiejszy obiad a tu kap kap coś czerwonego na mięso kapie z góry jak sie wystraszyłam bo mi sie krew z nosa puścila a mi krew z nosa to jakieś 15 lat temu ostatnio leciała :szok::szok:i nie mogłam jej zatamować al;e po jakieś pól godziny isę udało :tak:
Słoneczko...ty kurczę przemęczona jesteś....:-( Musisz dbać o siebie Kochana, i niech mąż dba o Ciebie jak sama nie dajesz rady!!!!
Jam mamusia się czuje??
hejka u mnie po ptokach...tempka spadla czyli owulka byla a my sie nie kochalismy...na co ja w ogole bralam clo w tym cyklu to ja nie wiem.....nie wiem po co jestesm na tym watku skoro ze mnie h..j nie staraczka.
chyba otworze watek starajacych sie inaczej...
Ramka, kobito M. się nie przejmuj, bo złość piękności szkodzi, a ty piękna kobitka jesteś:-) Facetem potrząśnij, niech się ogarnie chłopina i niech się bierze za dziecko a nie kombinuje. Buziaki dla Ciebie
Miałam się wam wczoraj pochwalić, ale nie dałam rady...
Otóż obroniłam się wczoraj na 4+, tak więc też juz jestem Pani Magister:tak:
Buziaczki dla wszystkich!!
EEEEEEEEEEEEENNNOOOO Gratuluję Pani Magazynier:-D:-D:-D
ooopsss... chyba tylko ja juz zostalam na ten rok ...
Evunia kibluje za karę:-D:-D

Buziaki dla wszystkich moich zajebiaszczych babek:):)
Przepraszam że nie odpiszę każdej ale po prostu NIE MAM KIEDY TACZKI ZAŁADOWAĆ

Człowiek chce kulturalnie rano wstać, wziac prysznic, zjesc śniadanie...no ale po prysznicu przeciez trzeba na bb zaglądnąć i co....:-):-):-).... w tej sutyacji sniadanie musi poczekac bo jak być obojetnym na taaaakie wieści:
Cześć KROPKO!!! Zapomniałas o mnie:baffled: Zamknę się w sobie:)
Jak sie czujesz Kotuś???:-)
Buziaki

Napisalam jak glupia i miz zniklo......nich to szlag!

Zajaczku-jakie nie pamietam, nie pamkietam....to ja dopytuje naokraglo o dlugouchatego jak tylko jestem na bb a ty tu fochy strzelasz...ja ci dam!:wściekła/y:
ciesze sie bardzo, ze badanie bylo ok i bezbolesnie....ze wszystko jest dobrze....a kiedy masz hormony?
teraz nie trac czasu i fikaj z mezem poki go masz obok...a ja 3mam kciuki za male zajaczki by szybko sie zjawily na swiecie!:-)PS jak nie masz jak i kiedy to sie moooocno wypnij i ja cie podrapie:-p

Jestem Kochane!!

Widziałam pęcherzyk tylko na usg...:-( 6 mm.. robił mi przez brzuch usg, nie dopochwowo.

Aga-a badal Cie wogole ginekologicznie czy tylko robil usg?
kochanie masz wczesna ciaze i to normalne, najwazniejsze ze pecherzyk wogole jest! za 2 tyg. bedzie juz serduszko bilo jak dzwon-zobaczysz!

Śniadanko bierz przed komputer :tak::tak:

[/CENTER]​

....tak tez zrobilam....:tak::tak::tak:

W. Kropeczko ja teraz nie pracuje wiec siedzialam w domu to jeszcze dalo sie zniesc te upaly, ale wspolczuje jak ktos musial pracowac. Buziak dla Ciebie.

Dzieki kochanie! Zgadzam sie....najgorzej bylo w metrze i pociagu...moj maz mowil ze sie wytrzymac z duchoty nie dalo...ale jakos przezyl dojazdy:-) w biurze zas klima na maksa i to tez nie za fajnie....na szczescie dzis juz chlodniej:-)
A gdzie Ty siedzisz w domu??? W ktorej czesci miasta? bo ja siedze, Ty siedzisz...to moze posiedzimy razem przy kawusi?

Ja też wróciłam z usg i jestem przerażona, ta cholerna przezierność troszkę duża wyszła, zrobiłam już test podwójny a wyniki dopiero za 5 dni roboczych...
oprócz tego dzidzia (a chyba dzidź! bo to raczej chłopak) fantastyczny, podskakiwał, ssał paluszki, obracał się i dostał czkawki.... popłakałam się na początku ze szczęścia ale teraz.... no nic, może będzie dobrze

Kanka-gluptasie-masz super bobaska pod sercem i nie proboj nawet myslec inaczej!!!! Dzidzia jest ruchliwa, żwawa i radosna i na pewno super zdrowa. A wyniki-tzn. parametry-masz przeciez w normie!!!! Bedzie dobrze, nie stresuj sie na zapas!:-)

czekamy wtedy razem ty 21 lipca a ja 20 lipca:-)

oj to sie beda dobre wiesci sypaly wtedy....a jak sie czujesz Patrysiu?

...15 lipca mam połówkowe i juz się martwię :) choć nie mam żadnych podstaw do zmartwień :)

No i zrozuk tu kobiete...nie ma podstaw ale sie martwi...tak na wszelki wypadek, co??? Kochanie-bedzie i jest ok!!! i tego masz sie trzymac!!!!!!!!!! Buziaki!!!!:tak:

Oj teraz to mi wstyd tak ze hohoho:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:
Wikulaa-kochanie ja sie bez bicia przyznaje, ze nie pamietalam o obronie....nie jestem ze wszystkim na biezaco ostatnio na bb i calkiem zapomnialam.....wybacz!

GRATULUJE JEDNAK SZCZERZE I Z GLEBI SERCA-SPISALAS SIE NA MEDAL I Z RADOSCIA WITAM CIE W GRONIE MAGISTROW I UWAGA: HIP HIP HUUUUUURAAA DLA PANI MGR WIKTORII!:-):-)

Dzięki dziewczynki:-)
Eva fajnie być ostatnią, bo teraz wszystkie będziemy o tobie pamiętać i Ci kibicować:tak:
jej mam nadzieje, ze nie bylo Ci bardzo przykro ze nie pamietalysmy....co????
Wlasnie Eve-a ty masz juz date obrony?

Ja za rok mgr będę:tak::-D

Aga bedziesz i mgr-em i mamusią!!!!!!!:-);-):-)

No i zrozuk tu kobiete...nie ma podstaw ale sie martwi...tak na wszelki wypadek, co??? Kochanie-bedzie i jest ok!!! i tego masz sie trzymac!!!!!!!!!! Buziaki!!!!:tak:

E tam to nie trudne :)

najpierw sie martwimy bo nie chcemy zajsc w ciaze nieplanowanie
potem ze nie zachodzimy planowanie
potem czy malenstwo zdrowe w brzuszku
potem czy zdrowo sie chowa
potem czy bedzie sobie radzilo
potem zeby za szybko sie nie rozmnozylo
potem ze sie nie rozmnaza
potem czy wnuk bedzie zdrowy
potem.........

tak naprawde to tylko momenty zmartwien a na codzien (przynajmniej my) swietnie sie bawimy, kochamy sie na zaboj i cieszymy :) naprawde

2,3 przy CRL 77 - norma jest do 2,5
dziecko miało wszystko w nosie i nie chciało w ogóle dać się zmierzyć, nie dał rady sprawdzić kości nosowej - 40 min namierzał a ono się schowało... ledwo przezierność dał rade zmierzyć.
Nie martw się na zapas. Na pewno wszystko wyjdzie ok.

Gratuluję :-D:-D:-D:-D

Cześć Babeczki:-)
Kuźwa mam taki hard core dzisiaj że nie mam się kiedu po d*pie podrapać:-(
Oj biedaczku;-)mam nadzieje, że jutro będzie mniej pracy :tak:

A ja zaraz do warzywniaka lecę muszę sobie kupić 3 ziemniaczki i garść fasolki dziś sama jem obiadek ;-)

reklama
oj to sie beda dobre wiesci sypaly wtedy....a jak sie czujesz Patrysiu?
[/CENTER]

ja się dobrze czuje:tak:od 3 dni niewymiotuje z mdłościami tez nie jest źle tzn.nie męczą mnie aż tak jak ostatnio co mam nadzieję że teraz to już tylko lepiej:tak:brzusio rośnie co tylko czkeać az maluszek dorośnie do kopniaczków:-)

Do góry