reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

starania się - watpliwości..

2,3 przy CRL 77 - norma jest do 2,5
dziecko miało wszystko w nosie i nie chciało w ogóle dać się zmierzyć, nie dał rady sprawdzić kości nosowej - 40 min namierzał a ono się schowało... ledwo przezierność dał rade zmierzyć.

najważniejsze ze mieścisz się w normie:tak:bądź dobrej myśli i ze spokojem czekaj na wyniki:tak:

reklama
Jestem Kochane!!
Widziałam pęcherzyk tylko na usg...:-( 6 mm.. robił mi przez brzuch usg, nie dopochwowo.
Powiedział, że mam się zglosic za dwa tygodnie bo teraz to bardzo wczesna ciąża i nie widac za dużo.
Dał mi skierowanie na różne badania i za dwa tyg mam się u niego pojawic. Powiedział, że coś mu nie pasuje ten pęcherzyk co do ostatniej miesiączki. Może jest za mały.. nie wiem:-(

Oki, już się nie zamartwiam:tak: Czekam na następną wizytę:tak:

NO! - nie martw sie bez sensu!!! grunt że JEST

BABO GRATULACJE!!!! udało się, to fantastyczne!!!!

Agniesiak - nie martw się, u mnie przy 1ym usg (przez brzuch) pęcherzyk był trochę za mały, przy następnym usg już wszystko dobrze z wielkością.

Ja też wróciłam z usg i jestem przerażona, ta cholerna przezierność troszkę duża wyszła, zrobiłam już test podwójny a wyniki dopiero za 5 dni roboczych...
oprócz tego dzidzia (a chyba dzidź! bo to raczej chłopak) fantastyczny, podskakiwał, ssał paluszki, obracał się i dostał czkawki.... popłakałam się na początku ze szczęścia ale teraz.... no nic, może będzie dobrze

2,3 przy CRL 77 - norma jest do 2,5
dziecko miało wszystko w nosie i nie chciało w ogóle dać się zmierzyć, nie dał rady sprawdzić kości nosowej - 40 min namierzał a ono się schowało... ledwo przezierność dał rade zmierzyć.

2,3 to norma przy NT norma to norma - nie ma większej i mniejszej normy :) a skoro chciał namierzyć kość nosową to znaczy że ją widział czyli jest :) Wszystko dobrze - ale rozumiem cie doskonale 15 lipca mam połówkowe i juz się martwię :) choć nie mam żadnych podstaw do zmartwień :)

Dzięki dziewczyny - mój gin mi kazał zrobić ten test, tak dla pewności, przeglądałam inne posty i niektórym dziewczynom z NT 2,3 (takie jak moje) i mniejszym dzieckiem lekarz powiedział, że to norma...
ja już sama nie wiem... wolałabym nie robić tego usg:no:

Tak dobrze Passingby to niestety nie jest:no: na usg mam napisane: kość nosowa: nieuwidoczniona, beznadziejne jest to, że ten test podwójny jest mało wiarygodny - tylko 60%, po co się to robi?

Miałam się wam wczoraj pochwalić, ale nie dałam rady...
Otóż obroniłam się wczoraj na 4+, tak więc też juz jestem Pani Magister:tak:

Buziaczki dla wszystkich!!

reklama
Do góry