reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

starania się - watpliwości..

2,3 przy CRL 77 - norma jest do 2,5
dziecko miało wszystko w nosie i nie chciało w ogóle dać się zmierzyć, nie dał rady sprawdzić kości nosowej - 40 min namierzał a ono się schowało... ledwo przezierność dał rade zmierzyć.

najważniejsze ze mieścisz się w normie:tak:bądź dobrej myśli i ze spokojem czekaj na wyniki:tak:

reklama
Jestem Kochane!!
Widziałam pęcherzyk tylko na usg...:-( 6 mm.. robił mi przez brzuch usg, nie dopochwowo.
Powiedział, że mam się zglosic za dwa tygodnie bo teraz to bardzo wczesna ciąża i nie widac za dużo.
Dał mi skierowanie na różne badania i za dwa tyg mam się u niego pojawic. Powiedział, że coś mu nie pasuje ten pęcherzyk co do ostatniej miesiączki. Może jest za mały.. nie wiem:-(

Oki, już się nie zamartwiam:tak: Czekam na następną wizytę:tak:

NO! - nie martw sie bez sensu!!! grunt że JEST

BABO GRATULACJE!!!! udało się, to fantastyczne!!!!

Agniesiak - nie martw się, u mnie przy 1ym usg (przez brzuch) pęcherzyk był trochę za mały, przy następnym usg już wszystko dobrze z wielkością.

Ja też wróciłam z usg i jestem przerażona, ta cholerna przezierność troszkę duża wyszła, zrobiłam już test podwójny a wyniki dopiero za 5 dni roboczych...
oprócz tego dzidzia (a chyba dzidź! bo to raczej chłopak) fantastyczny, podskakiwał, ssał paluszki, obracał się i dostał czkawki.... popłakałam się na początku ze szczęścia ale teraz.... no nic, może będzie dobrze

2,3 przy CRL 77 - norma jest do 2,5
dziecko miało wszystko w nosie i nie chciało w ogóle dać się zmierzyć, nie dał rady sprawdzić kości nosowej - 40 min namierzał a ono się schowało... ledwo przezierność dał rade zmierzyć.

2,3 to norma przy NT norma to norma - nie ma większej i mniejszej normy :) a skoro chciał namierzyć kość nosową to znaczy że ją widział czyli jest :) Wszystko dobrze - ale rozumiem cie doskonale 15 lipca mam połówkowe i juz się martwię :) choć nie mam żadnych podstaw do zmartwień :)

Dzięki dziewczyny - mój gin mi kazał zrobić ten test, tak dla pewności, przeglądałam inne posty i niektórym dziewczynom z NT 2,3 (takie jak moje) i mniejszym dzieckiem lekarz powiedział, że to norma...
ja już sama nie wiem... wolałabym nie robić tego usg:no:

Tak dobrze Passingby to niestety nie jest:no: na usg mam napisane: kość nosowa: nieuwidoczniona, beznadziejne jest to, że ten test podwójny jest mało wiarygodny - tylko 60%, po co się to robi?

Miałam się wam wczoraj pochwalić, ale nie dałam rady...
Otóż obroniłam się wczoraj na 4+, tak więc też juz jestem Pani Magister:tak:

Buziaczki dla wszystkich!!

reklama
Do góry