reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

starania się - watpliwości..

takim ludziom zawsze odpowiadaj, "ze dziecko bedzie jak bog da" zamkniesz im buzie a tlumaczyc sie nie musisz...
A z ta beta to ty uparta jestes... wiesz ze teraz przerywajac luteine mozesz doprowadzic do poronienia... skad u ciebie takie nhegatywne nastawienie do tej ciazy... idz zrob i bedziesz wiedziec...Ty chyba cos nie chcesz byc w tej ciazy bo odnosze wrazenie, ze odpychasz ja jak sie tylko da...
Kto jest chetny do nakopania oli?? ja nie moge bo ciezarna jestem:-):-):-):-)
Ja bym mogła ale potem bede kolejna w FAKTACH po Oli PM i Hance która pobiła ciężarną :-D;-)

reklama
Wlasnie wskoczylam w 9tc i trzeci miesiac... jak ten czas leci... jeszcze sie denerwuje, czy wszystko jest ok...zwariuje do wtorku...
I dziewczyny moze ktoras ma pomysl jak mam pozbyc sie kataru bo mi taki zatokowy siedzi w nosie i splywa gardlem. Zatoki nie bola ale jak mi to bedzie siedziec to zwariuje...

Ostatnia edycja:
Wlasnie wskoczylam w 9tc i trzeci miesiac... jak ten czas leci... jeszcze sie denerwuje, czy wszystko jest ok...zwariuje do wtorku...
I dziewczyny moze ktoras ma pomysl jak mam pozbyc sie kataru bo mi taki zatokowy siedzi w nosie i splywa gardlem. Zatoki nie bola ale jak mi to bedzie siedziec to zwariuje...
Gosiu sopkojnie wszystko jest ok-nie ma innej opcji.
A czas faktycznie leci szybciutko ani sie obejrzysz a bedziesz na porodówce:tak:
Na katara polecam inchalacje nawet z samej wody

takim ludziom zawsze odpowiadaj, "ze dziecko bedzie jak bog da" zamkniesz im buzie a tlumaczyc sie nie musisz...
A z ta beta to ty uparta jestes... wiesz ze teraz przerywajac luteine mozesz doprowadzic do poronienia... skad u ciebie takie nhegatywne nastawienie do tej ciazy... idz zrob i bedziesz wiedziec...Ty chyba cos nie chcesz byc w tej ciazy bo odnosze wrazenie, ze odpychasz ja jak sie tylko da...
Kto jest chetny do nakopania oli?? ja nie moge bo ciezarna jestem:-):-):-):-)

Ale my z tych niewierzacych jestesmy, wiec to moze dziwnie brzmiec jak taki tekst rzuce :-p A z drugiej strony chyba kazdy zrozumie o co chodzi, dziekuje
:-D

To nie to, ze nie chce, bo chce! Tylko, ze nie wierze. Jestem przekonana, ze mam cykle bezowulacyjne, ze ten skok to przez luteine tak jak to bylo w poprzednich cyklach. No i mysle, ze z betka chodzi mi o dwie sprawy - po pierwsze boje sie klucia (a mnie kluja czesto, wiec na mysl, ze maja zrobic to jeszcze raz, czuje chec ucieczki :-(), a po drugie beta bedzie ostateczna odpowiedzia. Teraz moge myslec, ze MOZE jestem, moge miec jakastam nadzieje (mimo, ze racjonalny umysl podpowiada cos innego), a negatywna betka odbierze te resztki nadziei....

Moze plucz gardlo?

Możesz sprobowac Sinupret
jest to lek pochodzenia roślinnego o działaniu sekretolitycznym. Powoduje rozrzedzenie śluzu dając efekt zmniejszający obrzęk błon śluzowych górnych dróg oddechowych.

DZIEŃ DOBRY:-)
Nie wiem czy ktos mnie tu jeszcze pamieta... ale ja wspominam Was bardzo milo. :tak:Bylam tu z Wami przez kilka miesiecy naszych staranek o Fasolke. W marcu mialam przeczucie, ze tym razem sie udalo i faktycznie kobieca intuicja mnie nie zawiodla :tak: Dzis jestem w 18 tygodniu ciazy. Dzieki, ze wspieralyscie mnie w tym czasie, ze po prostu bylyscie w chwilach zwatpienia i zniecierpliwienia :tak:
Trzymam za Was MOCNO kciuki!!!I wierze, ze wszystkie doczekamy sie upragnionych dzieciaczkow. Innej opcji nie ma!!
Pozdrawiam serdecznie Wszystkie i Kazda z Osobna :-)

PS. Przesylam link na fotosika w razie gdyby ktos chcial zobaczyc naszego Fasolka : Nasze Szczescie - Ludzie > Rodzina - Fotosik.pl

GRATULUJE i ślicznie fasolka w sumie już dzidzia rośnie:-)

jeeeeee wyszedl mi pozytywny test.. ale owulacyjny.. zobaczymy czy jutro tez wyjdzie pozytywny.. ale i tak dzis M przerucham..

hehe dobry tekst ja już oczy bo myślałam że fasolka jest:-Dale super super teraz tylko serduszkować:-)

Witam Was.No niestety dupa blada,wszystko do dupy oblałam:-(Moze innym razem dam rade:-(Dzisiaj byłam z moim M na grilu,piękna pogoda wiec trzeba korzystac.Jestem prawie spakowana,ale nie lubie sie pakowac:no:

tak myślałam po sms że coś nie tak ale nie martw się nie teraz to następnym razem;-)a jak tam wyniki plemniczków bo wczoraj tez byliście na omówieniu ich;-)

Czesc Dziewczynki,

Bylam wczoraj wieczorem u rodziny, u tego osobnika, ktory jest przeciwny zebym poszla do pracy i chce zebym sie poswiecila studiom. Kurde rzucil taki tekst, ze mi sie strasznie przykro zrobilo. Zaczal porownywac mnie z Mama M, ktora to urodzila go majac 18-19 lat, mowil, ze on jej przez cale zycie towarzyszyl, "a Ty co? bedziesz myslec o dziecku majac 35 lat? A moze w ogole do 50 poczekasz?"........... On nie wie, ze sie staramy, ze cholernie mnie zranil takim tekstem... widzialam, ze M siedzial obok mnie i chyba tylko sie modlil zebym nie palnela czegos glupiego - powiedzialam tylko, ze na dziecko tez bedzie czas, ze przyjdzie jak bedziemy tego chcieli. Wg niego ja chce miec nie wiadomo jaka kariere najpierw, on nie wie jak ja teraz cierpie, ze nam sie nie udaje :-:)-:)-(

nie mam słów:no::no::no:bardzo nieładnie z takim tekstem :sorry2:ale wiesz z drugiej strony wiesz tak mówią ludzie nie wiedzą że się staracie dlatego tak powiedziano fakt może za ostro tylko wiesz np.u mnie też są takie osoby które pytały sie mojego M kuzynkia kiedy staranka o dzidziusia bo po co czekać i wiesz moja szwagierka nie miała nic złego na myśli czy wogóle obraźliwie nie pytała sie tylko ogólnie kiedy chcą dzidzusia i wiesz na takie pytania za bardzo nie można reagować az z taką wściekłością bo wiedz że oni o niczym nie wiedzą co skąd mogą wiedzieć ze akurat was obraża (chociaz tym tekstem to samo za siebie mówi) ale wiesz chodzi mi o to że nie jedna może osoba się spytać co nie smutaj się jak to usłyszysz tak to juz jest że ludzie poprostu pytaja bo też nie wiedzą ze już staracie się :sorry2:

A u mnie temperatury :
28dc-36,8
29dc-36,8
30dc-36,8
31dc-36,6 o 5 rano 36,8 o 8
32dc-dzisiaj 36,5
:-:)-:)-(
wiec czekam na @ do niedzieli powinna przyjść-eehhhh

no faktycznie spadła ale nie smutaj się jeszcze tempka tempką a @ jest @ tzn.nie ma jej jest szansa;-)

Teraz 20 lipca ma trzecią jazdę.. :tak:

a ja mam tego dnia wizyte u ginekologa:-)

nie mam słów:no::no::no:bardzo nieładnie z takim tekstem :sorry2:ale wiesz z drugiej strony wiesz tak mówią ludzie nie wiedzą że się staracie dlatego tak powiedziano fakt może za ostro tylko wiesz np.u mnie też są takie osoby które pytały sie mojego M kuzynkia kiedy staranka o dzidziusia bo po co czekać i wiesz moja szwagierka nie miała nic złego na myśli czy wogóle obraźliwie nie pytała sie tylko ogólnie kiedy chcą dzidzusia i wiesz na takie pytania za bardzo nie można reagować az z taką wściekłością bo wiedz że oni o niczym nie wiedzą co skąd mogą wiedzieć ze akurat was obraża (chociaz tym tekstem to samo za siebie mówi) ale wiesz chodzi mi o to że nie jedna może osoba się spytać co nie smutaj się jak to usłyszysz tak to juz jest że ludzie poprostu pytaja bo też nie wiedzą ze już staracie się :sorry2:

Masz racje, ze na takie pytania nie ma sie co obrazac - ja sie zawsze probuje jakos wymigac od odpowiedzi i jest ok. Ale ten atak wczorajszy nie byl tylko pytaniem, byl prawdziwym atakiem i robieniem wyrzutow... czulam jakby mnie jeszcze porownywali do brata i bratowej - oni sa w ciazy, to my tez powinnismy, a nie tam ja chce robic kariere :baffled: A ja prace chce glownie po to, zebym miala na wszelki wypadek dodatkowa kase gdybym szla na urlop macierzynski
:baffled:

reklama
Hej kobity...... ja dzis jakaś niedospana jestem..... a musze sie uczyc..... chyba padne plackiem do jutra.....:sorry2:
nie, jeszcze nie ma...:zawstydzona/y: ale czuje że lada chwila będzie.....
zapraszam na kawusie i pączuszka z toffi :-)

a wcale że nie będzie..:)) robiłaś test kolejny? A kiedy w końcu pójdziesz na bete??

A za pączusia podziękuję ale na kawusię się skuszę :):-)

Do góry