reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

starania się - watpliwości..

Magda - mi się spodobał pomysł Eve - mierzyć do czasu owu a potem odpuścić - ja teraz nie mierzę i czekam na @ - jak nie przydzie to zatestuję i tyle:tak: w wakacje też odpuszczę bo iadomo jak to jest na wyjazdach:sorry2:
Kochanie przy moich nierególarnych cyklach i nierególarnym trybie zycia(raz się kłade spać o 22,raz o 2 jak wczoraj,raz wstaje o 5 a czasem o 8) mierzenie tempki zdecydowania sobie odpuszczam.
Moge jedynie obserwować śluz i wspomóc sie testami owulacyjnymi ale o tym to pomysle jak do sierpnia nie zajde w ciąze-taki termin sobie wyznaczyłam

reklama
A tak wygląda robocza wersja naszego domku w przyszłości - tylko kolory będą inne - tzn. też zielony ale inny:tak:

O matko! Jaka piękna chałupa!!! Andzia nie wiem jak teraz Wasz domek wygląda, bo podkreślasz,że jest mały- ale ten z projektu- rewelacja!!!Wygląda na spory. Cudny ten balkon.
Jeśli zaczynasz na wiosnę to radzę Ci kupic niektóre sprzęty ( np. betoniarkę) jak będzie w promocji. Pewnie w zimę;-)
Najlepiej oglądać różne gazetki reklamowe i poczekać na fajna promocję. Ja nie kupowałam więc nie wiem gdzie jest tanio. Z marketów budowlanych najdroższy jest praktiker. Zanim cokolwiek kupiłam szukałam na allegro. Czasem warto kupic coś uzywanego, bo po co Ci taka betoniarka po remoncie ?:-)

Dokładnie lepiej iść później i zobaczyć już serduszko ;-

A ja dziś piłam glukozę i była okropna :baffled::baffled::baffled: ledwo wypiłam dobrze, że przyniosłam sobie cytrynę. Odebrałam wynik posiewu moczu i nie mam żadnych bakterii :-D:-D:-D

Juz się nie mogę doczekać widoku serduszka:tak:
A glukoza nie jest taka straszna. Ja wypiłam bez cytryny. Smak można przeżyć, ale ta konsystencja-FUUUJJJJ.

Andzia piękny domek,sama bym chciała taki,ale pozostało mi mieszkac z tesciową;-)

Wszystko w swoim czasie:tak:

my mamy upatrzone dwa projekty tylko musimy podjać decyzję czy parterówka czy poddasze, mam mętlik w głowie co dzień wydaje i sie ze już sie zdecydowałam ale zaraz mi sie zmienia koncepcja. Powiedz mi swoje racje na domek z poddaszem3a racje Twojego meża na domek parterowy moze mi to pomoże. :tak:;-):-)

Dla mnie wybór jest prosty- parterowy dom to duża działka. Duża działka to duża kasa. Parterowe żeby były ustawne muszą byc naprawdę duże. Przy metrażu np. 120 metrów parterowy dom wyglada jak większe mieszkanie. Zalezy ile chcecie pokoi.
Dom z poddaszem może miec na dole tylko duży salon i kuchnię, a na górze sypialnie. To sprawia że w domu jest więcej przestrzeni.

Hej kobietki:-)Własnie wróciłam z Wdzydz Kiszewskich,byłam z moim M i jego bratem z rodziną,a pod wieczór mamy tego grila,śliczną pogode mamy słoneczko i około 25stopni w cieniu;-)

O matko, skąd wróciłaś???:-D:-D:-D

Agniesiak gratuluje zdanych egzaminów:tak:
Ja tez gratuluję!

Bernardko - u nas cały czas pada - własnie tak się zastanawiam gdzie pozostałe dziewczynki mają śliczną pogodę - owszem jest ciepło, ale bez słoneczka:szok:
Rzeka płynie w swoim korycie - to dobrze, bo płynie jakieś 100 metrów za naszym domkiem - wczoraj wyciągnęłam M, żeby zobaczyć jak stan wody - nie jest źle - to zasługa nowego zbiornika retencyjnego, który jest zaraz obok - Pogoria IV, ale jak dalej będzie padać to i tak woda już nie wsiąknie w ziemię i będą podtopienia:szok:

Oj Andzia pewnie się stresujesz i wcale się nie dziwię. Ale na co dzień masz piękne widoki. Pogoria to super okolica.

Bo to trochę jest tak, że gdzieś z tyłu głowy siedzi myśl, że w wakacja cuda się mogą wydarzyć - luz, odpoczynek, zabawa i jak Loree - powrót z fasolką:tak:
Jak widać- tak tez się da:tak:
A te przytulanki nie były zaplanowane. Po prostu nie wiedzieliśmy w której walizce schowane są gumki, więc postanowiliśmy ich nie szukać:-D

Ostatnia edycja:
Andzia pytałaś czy chciałabym dziewczynkę czy chłopca.
Hmmm...nie wiem jak to jest mieć syna:-). Mam grzeczną, kochaną coreczkę, z którą mam świetny kontakt. Poza tym mam mnóstwo ubrań i zabawek dla dziewczynek. Więc chciałabym dziewczynkę. Pewnie dwie siostry miałyby ze sobą dobry kontakt.
Ale synusia tez fajnie mieć:tak:
Pewnie gdybym urodziła drugą dziewczynkę, to wszyscy pytaliby mnie "kiedy chłopak?":-D

Andziu masz jakieś rzuty parteru i poddasza tego domku?
Bardzo mi się podoba z zewnątrz i ciekawa jestem jak będzie w środku.

Dla mnie wybór jest prosty- parterowy dom to duża działka. Duża działka to duża kasa. Parterowe żeby były ustawne muszą byc naprawdę duże. Przy metrażu np. 120 metrów parterowy dom wyglada jak większe mieszkanie. Zalezy ile chcecie pokoi.
Dom z poddaszem może miec na dole tylko duży salon i kuchnię, a na górze sypialnie. To sprawia że w domu jest więcej przestrzeni.
I tutaj po raz kolejny musze się z Toba zgodzić droga koleżanko :-D

Jak widać- tak tez się da:tak:
A te przytulanki nie były zaplanowane. Po prostu nie wiedzieliśmy w której walizce schowane są gumki, więc postanowiliśmy ich nie szukać:-D
He,he i taki seks jest najfajniejszy :tak::tak:;-);-);-)
Andzia pytałaś czy chciałabym dziewczynkę czy chłopca.
Hmmm...nie wiem jak to jest mieć syna:-). Mam grzeczną, kochaną coreczkę, z którą mam świetny kontakt. Poza tym mam mnóstwo ubrań i zabawek dla dziewczynek. Więc chciałabym dziewczynkę. Pewnie dwie siostry miałyby ze sobą dobry kontakt.
Ale synusia tez fajnie mieć:tak:
Pewnie gdybym urodziła drugą dziewczynkę, to wszyscy pytaliby mnie "kiedy chłopak?":-D
I w tej kwesti nasze zdania sa takie same :-D:-D:-D

ja sobie maluje paznokietki i ogladam kabaret.. mazurks noc kabaretowa na dwójce.. juz pierwsza czesc za mna.. jeszcze dwie po godzinie.. czyli do 23 mi sie zejdzie:)

Badaicka a jak tam pokój córci? Ja myślę co zrobić,żeby upchać wszystkie zabawki. Póki co nie kupowałam wielu mebli i zabawki leżą głównie w koszach takich z ikei. Ale zaraz nie będę miała miejsca przez te kosze. Potem wrzucę jakąś fotkę, może komuś wpadnie coś ciekawego do głowy.

Dziś u mnie nastąpił jakiś przełom:-)
Strasznie drażni mnie zapach chusteczek nawilżanych, których do tej pory zapachu nie czułam. I rano musiałam zjeść śniadanie, bo z głodu aż słabo mi się robiło. Wcześniej jadłam coś dopiero koło 13.
Oby tylko mdłości się nie pojawiły:no::no::no:

reklama
ja sobie maluje paznokietki i ogladam kabaret.. mazurks noc kabaretowa na dwójce.. juz pierwsza czesc za mna.. jeszcze dwie po godzinie.. czyli do 23 mi sie zejdzie:)
mi sie nie chce paznokci pomalować mam lenia totalnego dzisiaj

a kabaret to sobie chętnie obejrzę dobrze ze napisałaś bo bym przegapiła

Do góry