reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

starania się - watpliwości..

reklama
Dzień dobry:-)
Jak wynika z raportu, na lekcjach z wychowania do życia w rodzinie młodzież może dowiedzieć się np., że jedną z metod antykoncepcji jest położenie się przez dziewczynę w wodzie z octem
Jakich ciekawych rzeczy się można dowiedzieć.

kingus a ty kiedy idziesz już na calkowiete L4? moja siostra już 12 lipca i do końca ciąży w domku:tak:
Teraz idę do ginki 3 lipca i coś wspominała, że chyba już zostanę na L4 do końca przez te moje nerki.

Ja byłam we wtorek u Super G, mam 3 pęcherze z czego 2 eleganskie dostałam zastrzyk i niby powinnam się zapładniać ale z tym gorzej.
No to zapładniajcie :-):-):-)

a i wiecie wstąpiłam do sklepu nakupowałam wszystkie rodzaje orzechów kilka paczek suszonych moreli i będę jadła aż mi te endometrium urośnie...a tak wogóle mój lekarz do dupek!
Mi jeszcze ginka mówiła, że tłuste jogurty (lody też mogą być) a i ja jadłam rybkę (wędzonego łososia).

Witam
Czy to możliwe że w 3-4 tygodniu ciązy występuje straszny ból pleców ,jakby cos mnie rozrywało .Dodam ze mam macice w tyłozgięciu????????????:no::no:
Może ale również może to być zupełnie co innego.

Wróciłam przed chwilą od lekarza. Fasolka jest na swoim miejscu:-)
Super:-)

Ja tylko wpadam powiedziec ze jestem w dwupaku i leze grzecznie, brzus sie stawia, bole krzyzowe mecza jak pochodze wiec nie chodze,...
Odpoczywajcie grzecznie :tak::tak:

I tu do was pytanie: "co byscie mi radzily, co mozna zrobic by sprawdzic droznosc nie przechodzac przez laparoskopie :-(?"
A ja właśnie słyszałam, że laparoskopia jest bardziej skuteczna i mniej bolesna niż hsg. U nas jedna staraczka zaszła po laparoskopii.

wiec teraz smialam sie ze moze bym chciala w wenecji,w paryzu,nad niagara,kolo krzywej wiezy,ze swiaczkami z winem z kwiatami tak całkiem romantycznie jak w filmi.....i teraz sie zacznie.......................moj pancio nalał wody do wanny......
:-D:-D:-D:-D

Cześć Dziewczyny
Mam pilne pytanie!!! później spróbuje nadrobić to co pisałyście, ale pomóżcie mi.:)
Wczoraj przyszła @. Ale dopiero wieczorem można powiedziec że zaczęło się krwawienie.
Ja słyszałam, że plamienia są zaliczane do zeszłego cyklu. Pierwszy dzień krwawienia to pierwszy dzień cyklu.

słyszałyscie ze MICHAEL JACKSON NIE ŻYJE ????? skończyła się pewna era....
Dokładnie

witam bardzo z rana:-)
Dziewczynki czy u was tak brzydko?u mnie tak leje, ze kwiaty nawet nie rosną i wszystko deszcz niszczy...U mnie po staremu, wpadlm wam powiedziec ze nie wiem kiedy teraz do was napisze, bo zmieniam miejsce zamieszkania i od wtorku nie bedę miala internetu:szok::no: więc dopiero za jakis czas...:-(ładnemu we wszystkim ładnie:tak::-)
Udanej przeprowadzki, wracaj szybko do Nas.

Normalnie chudne w oczach, w koncu brzuszysko mi spada :) Az nie moge sie doczekac az wejde w rozmiar 38 :))) Eh...marze sobie ze wejde do sklepu i poprosze o dzinsy w malym rozmiarze :)) ojojojoj...
Bardzo się cieszę, że tak dobrze Ci idzie :tak:

Ja na chwileczke tylko wpadłam bo zamierzam robic dzis pierogi na obiad
O to widzę, że pyszny obiadek będzie.
Evuniu mogę ściągnąć sobie od Ciebie suwaczek z macicą???ihihihi
Super to brzmi :-D:-D:-D:-D:-D:-D

Cześć Beatko
jak sie czujesz jak Twoje nerki masz jakieś dolegliwości w związku z problemami z nimi??
Buziaczek dla ciebie*

dawaj przepis uwielbiam pierogi ruskie!!!!! a zawsze chcialam narobic i sobie zamrozic ! :-)
Ciasto robie tylko z wrzącej wody i maki-BEZ JAJEK!!!
Jak daje sie jajka to ciasto jest twarde.
Ja robie na oko ;-) sypie 0,5 kg do 1 kg nawet mąki do miski i potem wlewam bardzo goracą przegotowana wodę(najpierw wyrabiam nozem,a jak juz sie zrobi geste to daje na stolnicę i wyrabiam rekami-trochę ciepłe jest ale daje radę:tak:)
wyrabiam tak długo aż ciasto bedzie gładziutkie.
Później odkrawam sobie kawałek i go rozwałkowuje-grubość ciasta zależy od upodobania-jedni wola grubsze inni cieńkie(resztę ciasta daje do miski podsypanej maka i przykrywam scierka coby nie wysychało) i potem szklanka wykrawam kółeczka.
Farsz robię tak:
ziemniaki gotuje,przepuszczam przez praskę.
Jak wystygną dodaje do nich pokrojona w kosteczke i podsmażona cebulkę,palcami rozkruszam biały ser w kostce,dodaje do smaku sół i pieprz-mieszam i juz;-)
Pierogi gotuje w osolonej wodzie z dodatkiem oleju coby w trakcie gotowania sie nie sklejały
przyjadę tylko wyślij mi mapę żebym trafiła :tak::-)

o kurczaczek zapomniałam że mi sie auto zepsuło a niech to akurat jak ruskie na mnie czekają :angry::no::wściekła/y:

to moze mi podeślesz kurierem albo sama mi przywieź zapraszam :-):tak:;-)

uciekam na zakupki..Buziaki :****
pa,pa miłego dzionka.
Ja tez uciekam bo czas leci a robota stoi w miejscu-ach to bb wciąga ;-):-D

AAAAA dzieki!!!!! super przepisik! :-D:-D:-D:-D male pytanko ma znaczenie czy farsz z mlodych czy starych ziemniakow ....? hmmm.... chociaz niet mi juz sie stare skonczyly :-D:-D

i co wszystkie uciekly???

Beatko ty moj Kopciuszku jak sie czujesz ???? :-)

Cześć Beatko
jak sie czujesz jak Twoje nerki masz jakieś dolegliwości w związku z problemami z nimi??
Buziaczek dla ciebie*
Dziękuje dobrze. Nerki na szczęście już nie bolą- jak wypijam 1,5 litra wody dziennie to jest ok. Tylko teraz czekam na usg żeby zobaczyć czy te zastoje się nie powiększyły.

a ja sobie rybkę na obiad odmrażam tylko nie wiem jaką zupkę sobie zrobić
moze mi podsuniecie jakiś dobry przepis
Ja lubię wszelkie warzywne zupki :-) Kalafirokowa, warzywna z kalarepką itp.

AAAAA dzieki!!!!! super przepisik! :-D:-D:-D:-D male pytanko ma znaczenie czy farsz z mlodych czy starych ziemniakow ....? hmmm.... chociaz niet mi juz sie stare skonczyly :-D:-D
Ze starych chyba będą lepsza ale jak nie masz to młode też będą.
Jak ja bym pierogi zjadła tylko mnie żołądek po białej mące boli :baffled::baffled:

Lece się położyć bo coś mnie głowa boli. Pewnie zajrzę później.;-)

reklama
Dziękuje dobrze. Nerki na szczęście już nie bolą- jak wypijam 1,5 litra wody dziennie to jest ok. Tylko teraz czekam na usg żeby zobaczyć czy te zastoje się nie powiększyły.

Ja lubię wszelkie warzywne zupki :-) Kalafirokowa, warzywna z kalarepką itp.
ja zawsze dużo pije i mam nadzieję że nie będe miała problemów z nekami dzięki temu:tak:
ja też lubię warzywne a kalafiorowa zwłaszcza ostatnio to co dzień dodają kalafior do różnych zupek nie wiem jak mój M to wytrzymuje bo on za kalafiorem nie przepada

Do góry