reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

starania się - watpliwości..

Dzięki Zaniepokojona, też mi się wydaję, że będzie ok:tak:
Dobrze, że mama dobrze to wszystko zniosła i lepiej się czuje - a Ty jak? czy Twoje szalone cykle się trochę unormowały?

Badaicka - ja uwielbiam wszystkie chyba pierogi, w środę jedliśmy mix w restauracji - ze szpinakiem, brokułami, pielemienie, cepeliny, z oscypkiem, soczewicą, rokforem itd - było chyba 15 rodzajów pierogów i każdy inny! przepyszne były z bazylią, pomidorami i serem, mniam mniam
ruskie i z grzybami i kapustą też - najadłam się jak prosię, na deser były z białym serem i malinami.... niebo w gębie

a chorób żadnych nie mam w rodzinie, on ma takie usg i chyba to standartowo robi, chociaż żadna z moich koleżanek nie miała tego usg w tym okresie (okolice 12 tygodnia), nie mam też 35 lat....
dziękuje że pytasz cóż cykle po luteinie ani mi sie nie skróciły ani nie wydłużyły na szczęście, to był mój pierwszy cykl na lekach i dostałam @ po 35 dniach to tak jak i przed zanim sie rewelacje zaczęły, zobaczę jak będzie dalej, po 3 m-cach mam iśc do kontroli jak wcześniej nie zafasolkuję w co raczej nie wierzę :-(

skoro gin ma takie usg to napewno dla pewności je robi bo dlaczego by miał nie zrobić jak dysopnuje takim sprzętem :tak:
będzie dobrze zobaczysz :tak::-)

reklama
witam ja urodzilam pierwszego synka jak mialam 31 lat.teraz mam 34 i bede sie starala o rodzenstwo.z pierwszym nie bylo problemu tz zaszlam w ciaze odrazu,mimo iz mam bardzo,ale to bardzo niereguralny okres nawet co 2-3miesiace:shocked2:.

KANKA zrób to badanie przezierność karkowa to jest poprostu zobaczenie czy dzidzia jest zdrowa czy np nie ma ZD warto zrobić to badanie będziesz bynajmiej spokojniejsza:tak:

Ja lubie pierogi ale bardziej wole pyzy bądz naleśniki z twarogiem mniam i też taki słodki twarożek mmmmmmmmmmmm:-)

dzięki Eve, pogoda na prawdę jest kiepska a ja wczoraj byłam na nogach od 8mej do 21ej, cały czas w pracy lub bieganie po mieście, zasnęłam przed tv zanim moja córa poszła spać, mąż ją położył spać:-D
rany boskie Eve - co to jest przeziornośc karkowa????????????
w życiu o czymś takim nie słyszałam - to jednak to usg to jest standart?
tak Kochana usg w ok 12tc jest standardem i wtedy mierzy sie przeziornosc karkową NT i podawana jest to w mm najlepiej jak ma ok 1 mm wiadomo +- iles :sorry2: jest to 1 z glownych parametrow jakie sa sprawdzane w ciazy przez usg
http://www.prenagen.com.pl/pl/przeziernosc.php

dziękuje że pytasz cóż cykle po luteinie ani mi sie nie skróciły ani nie wydłużyły na szczęście, to był mój pierwszy cykl na lekach i dostałam @ po 35 dniach to tak jak i przed zanim sie rewelacje zaczęły, zobaczę jak będzie dalej, po 3 m-cach mam iśc do kontroli jak wcześniej nie zafasolkuję w co raczej nie wierzę :-(

to do kontroli masz jeszcze 2 cykle? a raczej półtora. a czemu Cię takie zwątpienie ogarnęło?

KANKA zrób to badanie przezierność karkowa to jest poprostu zobaczenie czy dzidzia jest zdrowa czy np nie ma ZD warto zrobić to badanie będziesz bynajmiej spokojniejsza:tak:
a Ty będziesz robić to USG?

Eve - dzięki za linka, poczytałam i już wiem co to,
no to teraz zaczęłam się bać:szok:

czasem niewiedza jest lepsza od wiedzy...
żartuję, myślę, że będzie dobrze:cool2:

KANKA ja byłam w poniedziałek i tez badał wszystko i jest zdrowa dzidzia:tak:na styczniówkach tez dziewczyny miały badane to nic nie jest złego a dowiedzieć się warto czy jest ok a na pewno będzie;-)

Eve - dzięki za linka, poczytałam i już wiem co to,
no to teraz zaczęłam się bać:szok:
czasem niewiedza jest lepsza od wiedzy...
żartuję, myślę, że będzie dobrze:cool2:
ej no bo teraz mam wyrzuty sumienia !!!!! :zawstydzona/y: bedzie dobrze!!! :sorry2: to jest w tej chwili tak podstawowy parametr jak obecnośc kosci nosowej itp! :sorry2:

reklama
to do kontroli masz jeszcze 2 cykle? a raczej półtora. a czemu Cię takie zwątpienie ogarnęło?
jakoś teraz jak mama sie rozchorowała nie mam czasu na myślenie o tym i jakoś przestało mi aż tak zależeć mam teraz duzo zajęć i jakbym była teraz w ciaży to bym miała problem z wykonywaniem tego wszystkiego a z drugiej strony nie wieże jakoś że mi się tak szybko uda bo to dopiero drugi cykl z Clo a dziewczyny dużo dłużej to biorą i nic nie wychodzi, zobacze co będzie nie licze dni nie obserwuję nic co ma być to bedzie :tak:

Do góry