reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

starania się - watpliwości..

reklama
to jest plamienie jasnej krwi i jest jej nie duzo i nie wiem czy to na okres czy moze tak byc ze jestem w ciazy

a robiłaś test ciążowy?
czasem zdarza się takie plamienie na początku ciąży

czy potrzebna jest grupa krwi ojca? Nikt nie pytał mnie o grupe krwi m, - mam ARH (- ) i robione przeciwciała any RH. Nie znam grupy krwi mojego byłego M, bo jak poszedl się zbadac to ze strachu nie poleciała mu krew:sorry2::sorry2:

Ostatnia edycja:
Czy ja jestem dziwna ? :-)
Może jestem dziwna, ale zero we mnie tolerancji dla róznego rodzaju przesądów.
W ogóle w żadne nie wierzę i jestem juz naprawde wku.... na, bo wszyscy mi gadają, że będę mieć córkę, bo "niestety urodę mi odbiera".

Wkurza mnie takie pierniczenie trzy po trzy.
Fakt mam bardzo brzydką cerę w ciąży, może trochę zmieniły mi się rysy twarzy, ale nie jestem wcale jakaś opuchnięta, prawie w ogóle nie przytyłam, a i tak gadają, że będzie dziewczynka...

Dzisiaj w firmie mieliśmy naradę służbową i oczywiście nie mogło się obyć bez komentowania mojej ciąży i tego jaka będzie płeć.

Oby wykrakali, bo chcę córkę, ale do szału mnie doprowadzi jak faktycznie będzie córka i wszyscy będą mówili "A nie mówiłem/ mówiłam, że córa bo odebrała urodę".

Wkurza mnie, że będą potwierdzać te chore przesądy WRRRRRRRR.
No to się wyżyłam :biggrin2:

PS Moja kuzynka za tydzień rodzi i ma cerę i wygląd idealny i będzie miała córkę !!!
I co z tymi przesądami ? :biggrin2:

Ostatnia edycja:
Czy ja jestem dziwna ? :-)
Może jestem dziwna, ale zero we mnie tolerancji dla róznego rodzaju przesądów.
W ogóle w żadne nie wierzę i jestem juz naprawde wku.... na, bo wszyscy mi gadają, że będę mieć córkę, bo "niestety urodę mi odbiera".

Wkurza mnie takie pierniczenie trzy po trzy.
Fakt mam bardzo brzydką cerę w ciąży, może trochę zmieniły mi się rysy twarzy, ale nie jestem wcale jakaś opuchnięta, prawie w ogóle nie przytyłam, a i tak gadają, że będzie dziewczynka...

Dzisiaj w firmię mielismy naradę służbową i oczywiście nie mogło się obyć bez komentowania mojej ciąży i tego jaka będzie płeć.

Oby wykrakali, bo chcę córkę, ale do szału mnie doprowadzi jak faktycznie będzie córka i wszyscy będą mówili "A nie mówiłem/ mówiłam, że córa bo odebrała urodę".

Wkurza mnie, że będą potwierdzać te chore przesądy WRRRRRRRR.
No to się wyżyłam :biggrin2:

PS Moja kuzynka za tydzień rodzi i ma cerę i wygląd idealny i będzie miała córkę !!!
I co z tymi przesądami ? :biggrin2:

ja w to tez nie wierzę - jedni mi mówią że ładnie wyglądam "na syna", moja mama za to twierdzi że to nieprawda, bo ona ładnie wyglądała a urodziła córkę. Poprawiła jej się wtedy cera itd.

To poczekamy i zobaczymy czy Ty urodzisz córkę a ja syna;-)

Cześć dziewczynki!
Rzadko tu zaglądam ostatnio, więc nie wiem co się dzieje.
Czytanie netu w ciąży powinno być surowo zakazane. Pierwszą ciążę miałam spokojną, wiedziałam że wszystko będzie dobrze, bo niby czemu nie?
Wtedy nie czytałam nic w necie i byłam zdrowsza przez to.
Teraz naczytałam się o plamieniach, poronieniach i innych dziadostwach. Chciałam poczytać kiedy widać pęcherzyk ciążowy na usg , to od razu wyczytałam o pustych jajach!!!:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Cholera, chyba niektórzy lubią sprzedawać takie historie żeby wszystkie baby w ciąży się miały czego bać. Tak więc ograniczam siedzenie przy kompie.

Cześć Kobiałki
Ja znowu tak tylko na chwike, bo jestem sama i mam robotę.
eh tam zajączku , trzeba brac co życie nam daje....:tak::-) ważne by znaleźć swoje szczęście i umieć je utrzymac:-)
ja mam dzis czuba na Dirty Dancing i słucham piosenek z filmu......:sorry2:
Marzenko...uwielbiam Dirty dancing więc chętnie się dołączę do fan clubu :-)
I masz rację.... Nie wystarczy znaleźć miłość i szczęście ale jeszcze trzeba o nią dbać...;-)
a co do mnie- dni mi sie dluza- OSTATNI RAZ TESTOWALAM PRZED TERMINEM!3 dni przed terminem wyszedl negatywny....i jakis taki stres! juz moglaby przyjsc@! czekam teraz na nia jak na jakiegos potwora!:wściekła/y:
7 cykl staran i nic...dlaczego, gdy wszytkie wyniki moje i meza ok?...:-:)-:)-(
Gracjaska nie nerwujsja...Rozumiemy wszystkie przez co przechodzisz:-( Moze jednak @ nie przyjdzie.. Za wcześnie przecież kobito testowałaś...

Ja tez chcialabym miec juz 2 z kolei dziecko,ale mam wachania.Mam 29 lat czy to juz pora na rodzenstwo dla mojej jedynaczki?
Izaura..Tak na prawdę to nie istotny jest przecież wiek. To wy musicie chcieć i byc gotowi na drugiego dzidziusia.. powodzenia:-)
Dwa dni mnie nie bylo, ale o was nie zapomniała:-)
@ do mnie w niedzielę przylazła idę w przyszłym tygoniu do nowego gin, podobno potrafi działać cuda:-) to niech ze mną też cosik zrobi:-)

No kurka...a ja tak trzymałam kciuki aż się powyginały:-D
- Kochanie powiedz. Chudnę trochę ?
- O tak Skarbeczku ! Chudniesz w oczach!
- Naprawdę ? Widać?
- Chudniesz w oczach a powinnaś .....wszędzie ...
-....
:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D Normalnie wypisz wymaluj ja:-D:-D:-D:-D
witam sie kochane i ja :tak:po dosc dlugiej przerwie chcialam wam tytlko powiedziec ze podczytuje was regularnie caly czas i trzymam za was mocno kciuki
Trzymahjcie sie cieplutko dziewczynki:-)
cześć Sisi...Już miałyśmy wysyłac za Tobą list gończy:-) Odzywaj się do nas częściej:-)

laseczki u nie wszystko w porzadku jajniki bolą.. czyli pecherzyk rosnie..
mielismy z M powtorzy badania ale stwierdzilismy ze nie bedziemy ich narazie powtarzac.. bedziemy cieszyc sie seksem:)
takze dziewczynki zyje jeszcze nie umarłam :)
Uffff....Ulżyło nam:-) Seksisz się z Mężulem i nie masz czasu na pisanie...Rozumiem doskonale:-D:-D
jak czytalam o tobie i exelu i tesciach tak jak bym czytala swoja historie.........tylko ze moj bzykał sie ze swoja przyszła bratowa w jednym pokoju ja spałam z synek a w drugim sie działo.....no i wscipska Dzidzia musiała to zobaczyc....i tak sie wyparł,no ale coz .....spakowałam sie i sru do polski.....a on ...coz ...urodzil sie i syn,w sierpniu drugie sie urodzi.....ale jakis czas temu pytal czy moze wrocic....bron Boze takich pomysłow...
kasiu przeczytaj sobie ktorys moj post o .....hm...jak obecna moja gadzinka dała mi pierscionek....narmalnie bajka i pomysłowy gosc....
:szok::szok:Normalnie wymiekam.... Aż nóz się otwiera w kieszeni!!!!! Boszzzz ty widzisz i nie grzmisz.... Dzieki takim kobietom jak Ty Dzeni, które się nie poddaja i walczą o szczęście jest dla wszystkich nas nadzieja.:-)
Ja tez nie dotarłam do postu o zaręczynach:-:)-(
jesuu dziewczyny ja juz zjadla dzis 4 miske zupy!!!!:shocked2: i ciagle bym ja jadla..!! kilogram czeresni, nektarynke , loda , milywaya, princepolo, kinder bueno... jeszcze jeden mi milkyway został..... jakąś masakre mam dzisiaj!!!!:baffled:
No cóż.... Dziecko ma swoje potrzeby jak widać;-);-);-)

WITAM WIECZOROWĄ PORĄ:-)
A ja mam same dobre wieści :-)dzidzia zdrowa ciąża nie jest już zagrożona i nawet tak za 10 dni będziemy mogli zacząć serduszkowania:-)a to nasze maleństwo i jego domek:-)
No to super wieści Patrysiu!!!! Widzisz mała panikaro:confused::-D:-D. Wszystko jest w porządku!!! i tak trzymać. Fotki rewelacja:-)
Dzień dobry! Witam się wczesnym rankiem i życzę wszystkim miłego dnia :-)
Mój nie zaczął się miło. Otóż śpię sobie, godzina 6:00 a tu dzwoni mój M z wiadomością, że wjechał w jakiegoś gościa i rozwalił auto..Chyba czeka nas poważna rozmowa wieczorem...
Asiq... Wiem że jesteś w* ale dziękować Bogu że się nic nie stało. Wypadki się zdarzają, a ten na szczeście nie groźny w skutkach...
ALe fakt - kasy na wakacje żal, oj żal...
Cześć laseczki :)
Wczoraj byliśmy całą rodziną na badaniach i USG. Wyniki krwi, moczu i cukier mam w porządku - cały czas jak kobyła, tylko teraz jak kobyła w ciąży :). Reszta wyników - rewelacja.
Lepsza połowa się poryczała bo... będzie księżniczka.
Na 90% mamy Córcię :cool2: Będzie bal!:biggrin2:
Mała jest całkowicie zdrowa (mieliśmy coś na kształt badań połówkowych).
Hura!!! Świetne wieści:-) No to Kochana... Będziecie stanowiły przewagę w domu..A mąż całkowicie straci głowę dla córci:-)
Katarzynko, jak się czujesz??
Hanka...Może by się jaśnie wielmożna pojawiła, co??
Kropeczko...Ciebie to nie wołam.... Wiem że się nie możesz nacieszyć mężulem;-) Korzystaj ile wlezie i nie odstępuj na krok...nawet ten Twój kulawy;-);-):-D
Buziole dla wszystkich!!!!!!!!!

reklama
Do góry