reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

starania się - watpliwości..

Młoda chyba powinnaś trochę wyluzować. Plamienia mogą się zdarzyć w ciąży. Ale zamiast się zadręczać- zrób badanie z krwi. Test ciążowy zrobiłaś za wcześnie i teraz będziesz się katować domysłami.

Olica
całkiem normalna jesteś!:-D
Ja też nie wierzę w różne przesądy. Jak mówiłam,że będę mieć dziewczynkę, to nikt mi nie wierzył- "bo za ładnie wyglądam!"
Paranoja jakaś.

reklama
Ciążowe fluidy raz: ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Dziewczynkowe fluidy dwa: ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Ta moja Gineo ma niezly sprzet, i dokładnie nam tłumaczyła jak to zrobić żeby zobaczyć i rzeczywiście bardo długo trwało zanim wydała werdykt: No dla mnie to babeczka jak nic!. Zresztą jutro umieszcze filmik dla przyjaciół i znajomych na YT i tam zaznacze kiedy widać że to babeczka. Oczywiście zawsze może wyjść facecik :)

A co do zabobonów - OLICA to to przemożny wpływ socjologii - odczarowuje nam rzeczywistość i w efekcie nie wierzymy w bociany :)

Ps - robie doktorat...
PPs - rusza się, rusza... i kopie i ma na imię: Ida

Cześć dziewczynki!
Rzadko tu zaglądam ostatnio, więc nie wiem co się dzieje.
Czytanie netu w ciąży powinno być surowo zakazane.
Cholera, chyba niektórzy lubią sprzedawać takie historie żeby wszystkie baby w ciąży się miały czego bać. Tak więc ograniczam siedzenie przy kompie.
Cześć Loree. zamiast czytać pierdoły jakieś posiedź i pogadaj z nami:-):-) Albo poczytaj dowcipy, cokolwiek tylko nie czytaj bzdur!!!

Cześć Loree. zamiast czytać pierdoły jakieś posiedź i pogadaj z nami:-):-) Albo poczytaj dowcipy, cokolwiek tylko nie czytaj bzdur!!!

Cześć Zajączku!Widzisz jakoś teraz po prostu bardziej się boję o ciążę, tyle się naczytałam.BRRRR....

Na dodatek zaraziłam chyba moją córcię i przez ostatnie dni leżałyśmy w łóżku. Antybiotyk mi nie pomógł- dopiero syrop z 4 cebul i czosnku mnie jakoś postawił na nogi. Jak kaszlałam- cały brzuch mnie bolał- masakra jakaś! A córcia miała gorączkę kilka dni.
Na szczęście dziś już jesteśmy obie w lepszym stanie:-):-):-)

Passingby, dzięki za fluidki ciążowe:):) Zbieram do słoja.
PS. imię śliczne.
Olica..Nie przejmuj się gadaniem. CIesz się że nie pytaja " a kiedy wy?? To już masz za sobą:):)
Moja siostra w I ciązy wyglądała jak słonica, cera fatalna i cała napuchnięta - córcia, w drugiej zgrabniutki brzuszek, troszkę przytyła, cera normalna, wygladała super - córcia..tak więc...:):)

Loree... Słońce, uważaj na siebie!! Nie ma jak lekarstwa naturalne, tylko zastanawia mnie czy mąż się mógł do was zblizyć??:):) ALe najważniejsze że działają:)

Młoda chyba powinnaś trochę wyluzować. Plamienia mogą się zdarzyć w ciąży. Ale zamiast się zadręczać- zrób badanie z krwi. Test ciążowy zrobiłaś za wcześnie i teraz będziesz się katować domysłami.

Loree ja jeszcze nie robilam testu ciazowego nie katuje sie tylko troszke sie zamartwiam

WITAM:-)
Dzień dobry! Witam się wczesnym rankiem i życzę wszystkim miłego dnia :-)

Mój nie zaczął się miło. Otóż śpię sobie, godzina 6:00 a tu dzwoni mój M z wiadomością, że wjechał w jakiegoś gościa i rozwalił auto... Krew mnie zalała. Przyjechał do domu po kasę, żeby się jakoś z gościem dogadać, bo to wina mojego M... Na szczęście nic nikomu się nie stało, ale jestem taka wkurzona, bo sto razy go prosiłam, żeby jeździł ostrożnie a nie wariował tym samochodem. A on w kółko swoje, że nic się nie stanie, że to, że tamto... Grrr... No i masz... Nasze auto wygląda tragicznie. A mieliśmy je właśnie sprzedawać... Nawet nie chcę myśleć co mogło się stać. Jakbym jechała z nim to bym pewnie była nieźle potłuczona, bo tamten uderzył w stronę pasażera, a i facet też mógł dostać w drzwi... Pominę już fakt, że ciuliłam kasę na wakacje w tym roku i fiuuu poszły... Wiem, że pieniądze i auto - rzecz nabyta, ale po prostu szału dostaję, że on czasami jest taki nieodpowiedzialny...
Chyba czeka nas poważna rozmowa wieczorem...

No nic, zmykam do pracy, odstresuję sie troszkę przy dzieciaczkach.
Buziaki i do wieczorka.

kurka nie dziwie ci się że masz nerwy ja to chyba jakbym zaczeła wrzeszczeć to było by mnie w całym Żukowie słyszeć:-pnie no a teraz tak na serio nie no faktycznie trzeba uważać bo to chwila moment a chłopy jak zawsze mądrzejsze a potem dzieje się własnie to:sorry2:

Cześć laseczki :)

Wczoraj byliśmy całą rodziną na badaniach i USG. Wyniki krwi, moczu i cukier mam w porządku - cały czas jak kobyła, tylko teraz jak kobyła w ciąży :). Jedynie można sę przyczepić do licznych bakterii moczu. Mam brać żurawinę w tabletkach i powtórzyć badanie, jak się nie poprawi to robimy posiew. Na razi enie mam wyokego poziomu leukocytów co oznacza że nie ma stanu zapalnego. Trzeba po prostu pilnować. Reszta wyników - rewelacja.

Lepsza połowa się poryczała bo... będzie księżniczka.
Na 90% mamy Córcię :cool2: Będzie bal!:biggrin2:
Zdjęcia standardowo mam ale jak zwykle nie zeskanowane no i mamy film :).
Mała jest całkowicie zdrowa (mieliśmy coś na kształt badań połówkowych). Następne badanie: 20 lipca 2009.

suuuper to się cieszyć i córeczke juuupiiiiiiiiii:-)

Czy ja jestem dziwna ? :-)
Może jestem dziwna, ale zero we mnie tolerancji dla róznego rodzaju przesądów.
W ogóle w żadne nie wierzę i jestem juz naprawde wku.... na, bo wszyscy mi gadają, że będę mieć córkę, bo "niestety urodę mi odbiera".

Wkurza mnie takie pierniczenie trzy po trzy.
Fakt mam bardzo brzydką cerę w ciąży, może trochę zmieniły mi się rysy twarzy, ale nie jestem wcale jakaś opuchnięta, prawie w ogóle nie przytyłam, a i tak gadają, że będzie dziewczynka...

Dzisiaj w firmie mieliśmy naradę służbową i oczywiście nie mogło się obyć bez komentowania mojej ciąży i tego jaka będzie płeć.

Oby wykrakali, bo chcę córkę, ale do szału mnie doprowadzi jak faktycznie będzie córka i wszyscy będą mówili "A nie mówiłem/ mówiłam, że córa bo odebrała urodę".

Wkurza mnie, że będą potwierdzać te chore przesądy WRRRRRRRR.
No to się wyżyłam :biggrin2:

PS Moja kuzynka za tydzień rodzi i ma cerę i wygląd idealny i będzie miała córkę !!!
I co z tymi przesądami ? :biggrin2:

kochana ja w to wogóle nie wierze mojej siostry szwagierka jest z natury szczupłą osoba a jak zaszła to tak spuchła i krosty miała że można było stwierdzić ze dziewczynka a tu patrz ma synka Jasia tak więc ja w to też nie wierze i już wogóle co do diety ja to jadłam słodkie nabiał mięso a urodziłam synka a kwaśnie jadłam tylko dlatego aby zabić mdłości tak więc te przesądy to tam do kosza;-)

Cześć Zajączku!Widzisz jakoś teraz po prostu bardziej się boję o ciążę, tyle się naczytałam.BRRRR....

Na dodatek zaraziłam chyba moją córcię i przez ostatnie dni leżałyśmy w łóżku. Antybiotyk mi nie pomógł- dopiero syrop z 4 cebul i czosnku mnie jakoś postawił na nogi. Jak kaszlałam- cały brzuch mnie bolał- masakra jakaś! A córcia miała gorączkę kilka dni.
Na szczęście dziś już jesteśmy obie w lepszym stanie:-):-):-)

oj tego mozna się naczytać w tym necie że lepiej naprawde wyluzowac i nieszukać bo jak się naszuka to mozna wyczytać takie rzeczy a potem my sobie to wmawiamy tak jak ja ostatnio z tą cytomegalia :sorry2:

reklama
Loree... Słońce, uważaj na siebie!! Nie ma jak lekarstwa naturalne, tylko zastanawia mnie czy mąż się mógł do was zblizyć??:):) ALe najważniejsze że działają:)

Zbliżyć się chyba nie powinien:-) W całym domu smierdzi tym syropem!
Ale ważne,że działa! A mój M dziś wstał połamany i wszystko go boli- chyba sprzedałyśmy mu naszą chorobę! A niech on się męczy zamiast nas!

Loree ja jeszcze nie robilam testu ciazowego nie katuje sie tylko troszke sie zamartwiam

Ok- musiałam coś pomieszać- przepraszam.
Plamienia chyba nie są takie jak opisujesz- z jasnej krwi. Ale wiesz- każda z nas jest inna i każda ciąża jest inna. Żadna z nas nie postawi ci tu diagnozy. Poczekaj 3 dni do terminu @ i wtedy zrób test.
Ja zrobiłam test i od razu betę żeby mieć 100 % pewności,że to ciąża. I jest to najbardziej wiarygodne badanie. Bo jak nawet test wyjdzie pozytywnie, to i tak zawsze są obawy , czy to aby na pewno ciąża.

Do góry