reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

starania się - watpliwości..

reklama
mozesz spróbować przez kilka m-cy stymulacji, ale niekoniecznie pół roku. Moze uda ci się przekonac ją wcześniej. Bo HSG prywatnie w klinice (tam gdzie pytałam) kosztuje 300 zł. A ja mam skierowanie od ginki (byłam prywatnie) i bedę robic za free.
A ta Twoja rzeczywiscie dziwna jakaś. Nawet jeśli ma jakies zdanie o kobietach w ciazy to mogłaby je zachować dla siebie i nie wypowiadac się przy tobie, kiedy się starasz...To źle o niej świadczy.

Wiem wlasnie, ze ze skierowaniem ma sie za free. 300zl jestem w stanie wylozyc, ale wiem, ze gdzieniegdzie chca nawet 1000 :szok: Ginka dala Ci tak po prostu bez marudzenia? Mozesz cos wiecej napisac?

Tez tak pomyslalam, ze to nieprzyjemne - po co ma mi pomagac zajsc w ciaze, skoro pozniej bedzie mnie traktowac jak wrzod na dupie
:baffled:

Kasiu79-trzymam kciuki za wizyte!!! Pochwal sie nam co to tak w brzuszku szaleje jak odkryjesz plec:-):tak:

Nieźle..na 15 mam do lekArza rodzinnego, zobacze ile spadło kg i ile mi spadły te paskudne trójglicerydy...a ogólnie to czekam na @ - zawsze miałam 28 dniowe cykle, teraz wstawiłam na suwaczku 30-dniowy no i czekam :)
???

Na pewno bedzie dobrze-lekarz bedzie dumny z Ciebie jako ze zdyscyplinowanej pacjentki:-) Daj znac po wizycie:-)

Wioleńko!!!!!!!!!!!!!!!
Jak się czujesz kochanie??
Jak Twoja nóżka?
Kiedy mężuś przyjeżdza?????????

OLUSIU!!!!!:-D:tak::-D
Czuje sie do dupy...tak ogolnie rzecz ujmujac. Ale dziekuje ze pytasz...nie chce wchodzic w szczegoly;-)
Nozka-rewelacja....nie na serio-do bani-odkrylam ladne zdjecie w necie tej mojej martwicy...masakra:-(

Mezus przylatuje w sobote....a wczoraj sie z nim poklocilam...i juz nie jestem taka happy:zawstydzona/y::-p:zawstydzona/y:

Badaicka ładny miałaś bukiet ślubny. Ja wymysliłam sobie cały biały i niestety na zdjęciach nie wygląda to pięknie. Ale ja miałam zdjęcia głównie w plenerze i na szczęście bukiet nie był tam często potrzebny. Mnie się podobał, ale nie wyróżniał się przy białej sukience. Też myślałam o takich kolorach sukienki jak Ty, ale ostatecznie wybrałam całą białą bo taką wypatrzyłam w katalogu.

Mnie sie podobaja biale bukiety-pod warunkiem ze przelamane zielonymi dodatkami. bylam w ub roku na 2 slubach i panny mlode wlasnie takie wiazanki mialy-bialo-zielone-wygladalo slicznie, do tego biale suknie.

Moj mial byc z herbacianych roz i bialych storczykow, a byl z roz-nibyherbacianych (bardziej lososiowy kolor trafil mi sie), bialych storczykow i czegos tam jeszcze....kiedys wstawie wam zdjecie, teraz nie mam jak bo nie mam tu fotek ani kabelka.

Ola!! Zbieraj zbieraj!!!
Jak kiedyś mi się uda zajść w ciążę to będę u Ciebie stałym gościem :)))

Boisz się już tego egzaminu obronnego???

Ja okropnie sie boję swojej obrony, żadnych pytań nie mam..W komisji siedzi u mnie główna Pani Dziekan..Brrr..Okropniasta kobieta. Damulka nie z tej ziemii - tony lakieru do włosów ma na głowie, jej ciuch kosztuje pewnie wiecej niż 3 pensje mojego meza..I malo sympatyczna jest

Zaczelam powaznie myslec nad zbieraniem :-D Tylko, ze sie zupelnie nie znam na sprzecie medycznym i nie wiem czy skoro najtanszy to nie jakis szajs :baffled:

Obrony sie boje, ale na razie nie mam czasu o niej za wiele myslec, bo jeszcze jestem w trakcie sesji. Nie mam wynikow egzaminow, wiec nie wiem czy zdalam - a cholerstwa trudne byly :no: No i jeszcze jutro mam jeden egzamin i ewentualnie czekaja mnie dwa ustne :szok: Wiec do obrony jeszcze dluga droga i mozliwe, ze wcale do niej nie dojdzie teraz - dopiero we wrzesniu jesli nie uzyskam absolutorium
:-(

Co studiujesz? Radze Ci przejrzec najwazniejsze rzeczy. Nie wchodz zbytnio w szczegoly, skup sie na tym, o czym myslisz, ze kazdy <tutaj Twoja profesja> powinien wiedziec.

Olapop-ja bym chyba natwoim miejscu zrobila to HSG jesli masz warunki do tego...czekac tyle czasu znowu to bez sensu...a potem zas stymulowac pol roku...no nie wiem. Wiele kobiet zachodzi szybko po HSG...nawet w 1ym cyklu-jak np Gosia:-) moze i Wam by sie udalo?
A badaliscie nasienie meza???

Kropeczko ja bym Ci chciala polecic lekarza Świerczyńskiego: WARSZAWA :: MEDYCYNA SPORTOWA ORTOPEDIA TRAUMATOLOGIA :: dr n. med. Rebert Świerczyński on przyjmuje tez u Damiana (Warszawa).

Tez wlasnie slyszalam, ze po HSG mozna szybko zajsc, bo ten kontrast czasem stymuluje jajniki - ale chyba lepiej poczekac z tym do cyklu, ktory bedzie stymulowany zebym miala pewnosc, ze bedzie owu. Jak uwazasz?

WITAM:-)
Dziękuje za wsparcie jestescie kochane:tak:juz jestem po badaniach i teraz czekac bo wyniki bedą jutro po 12 troche czasu jest ale nie da sie szybciej ale jestem juz teraz nieco lepszych myśli trzeba myśleć pozytywnie :tak:

Witam dziewczynki!!
Mama już po operacji!! Obyło się bez komplikacji!! wybudziła sie szybko ale jest bardzo słaba i po podłanczana do jakiś pomp. ta noc będzie najważniejsza ale dzwonie do niej i mówi że się dobrze w miare czuje!!

dziękuję ze 3małyscie kciuki i pytałyście o moja mamunie!! Całuski dla was wszystkich!!

bardzo sie ciesze że operacja udała się a mamusia juz tylko będzie sie coraz lepiej czuła:tak:

KINGUŚ WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO W DNIU URODZINEK:-)
BADAICKA LOREE WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO W DNIU ROCZNICY ŚLUBU:-)

Kropeczko ja bym Ci chciala polecic lekarza Świerczyńskiego: WARSZAWA :: MEDYCYNA SPORTOWA ORTOPEDIA TRAUMATOLOGIA :: dr n. med. Rebert Świerczyński on przyjmuje tez u Damiana (Warszawa).

dzieki kochanie-sprawdzilam ta stronke, zapisalam dane lekarza...moze skorzystam, ale w sumie do stolicy to mam kawalek:-) Kurcze i tam nawet nie wymieniaja mojej choroby w zakresie leczenia:-(
No poprostu trafil mi sie taki oryginal w kolanie ze szok...moze powinnam sie poswiecic nauce i oddac swoje cialo na badania by poznali to zagadnienie blizej na moim przykladzie....skoro to taki rzadki przypadek: to pewnie nia maja na czym sie uczyc:szok::baffled::szok:

Mysle ze lepiej zrobic stymulacje-wtedy szanse na owulke masz ogromne i umowic sie na HSG.
A plemniczki meza badalas??? juz pytalam wczesniej?

A u mnie zle troche zaczelam wczoraj krwawic i bardzo bolal mnie brzuch martwie sie w przyszlym tyg ide jeszcze raz na kontrole. Choc ostatnio wszystko bylo ok. To skad to krwawienie. Podlamalam sie bardzo. :no::no::no:. Tak wiec moje staranka od przyszlego cyklu sa pod znakiem zapytania. Znajac moje szczescie to znowu cos sie dzieje. :shocked2:. Przepraszam ze sie tak uzalam ale ja tak dlugo czekam na to zeby zaczac staranka i ciagle cos sie ze mna dzieje.
.

Mari27-nie chce byc wscibska-ale moze przypomnisz-o ile chcesz- jaki Ty poprzednio kochanie mialas problem?tzn. co u Ciebie lekarze stwierdzili, ze musialas miec lyzeczkowanie? Znasz powod tych plamien/krwawien w cyklu?

Dzień dobry!

Dziękuję! I Tobie również składam najlepsze życzenia!
Przede wszystkim prezentu rocznicowego w postaci fasolki!:tak:
Dzieki wielkie kochana :-D oby twoje słowa sie spełniły czarownico ;-)

Katarzynko dzięki słonko!
Ja wczoraj wieczorem się trochę wystraszyłam, bo mocno bolał mnie brzuch tak jak na @. Ale wzięłam kąpiel i mi przeszło. Niby druga ciąża a juz nie pamiętam jak było za pierwszym razem. Wiem,że takie bóle są normalne, ale trudno sie nie stresować.
Dobrze,że juz wszystko w porządku :happy2:
Kinguś, wszystkiego naj naj :-D

Bylam u ginki, wlasnie przed chwila wrocilam. Jak jej pokazalam wyniki
Ja bym juz zmieniła lekarza.Nie lubie takiego podejscia do pacjenta a duzy ruch swiadczy tylko o tym,że z pewnościa nie bedzie mogła Ci poswiecić tyle czasu ile Ty byś potrzebowała no bo przecież kolejka czeka :baffled:

Wikula rób teściora! Śniłaś mi się dzisiaj! Nie pamiętam co, ale jak się obudziłam to pomyślałam,że moze już jesteś na BB z dobrymi wiadomościami!
Loree Ty czarownico nasza kochana :-D
WIKULA!!! I jak teścik???

Hm nie no w sumie mloda osoba... Pewnie ze 35 lat ma. Wydaje sie sensowna... ale o HSG wypowiada sie bardzo negatywnie... Problem jest taki, ze ja sie musze
Tak jak pisałam zmieniłabym lekarza i nie czekała z zadnymi badaniami do jesieni.to długi okres czasu który możesz przeciez jakoś wykorzystać.
Widac ta pani nie chce żebyś zaszła w ciąże i później zawracała jej dupe jak ta babeczka co przyszła :baffled:

Badaicka ładny miałaś bukiet ślubny. Ja wymysliłam sobie cały biały i niestety na zdjęciach nie wygląda to pięknie. Ale ja miałam zdjęcia głównie w plenerze i na szczęście bukiet nie był tam często potrzebny. Mnie się podobał, ale nie wyróżniał się przy białej sukience. Też myślałam o takich kolorach sukienki jak Ty, ale ostatecznie wybrałam całą białą bo taką wypatrzyłam w katalogu.
He,he moja sukienka kosztowała mnie 280 zł plus dodatki(rekawiczki i welon)
Kupiłam ja w zwykłym sklepie z sukienkami,a taka samą tylko ze na halce widziałam w salonie i tam wtedy kosztowała 850 zł.My mielismy tylko przyjecie dla najblizszej rodziny więc nie miałam co szaleć z kiecką zreszta byłam juz po rozwodzie(wprawdzie ślub miałam tylko cywilny) i dlatego nie chciałam całej białej czy ecri.

Cześć Jarzębinki:-)
LOREE, BADAICKA - WSZYSTKIEGO NAJ Z OKAZJI ROCZNIC. MNÓWSTO MIŁOSCI PRZEDE WSZYSTKIM:happy2::happy2::happy2:
Buziaki dla wszystkich super babeczek. Zabieram się znowu do roboty:-(
Witaj Zajączku :blink:
Dzieki wielkie za zyczonka :happy2:
BUZIOLKI i dla Ciebie

Badaicka-kochanie takze najlepsze zyczenia rocznicowe-aby kazdy Wasz dzien był wypelniony szczęsciem, miloscią i oddaniem:-)
Dziekuje

reklama
Do góry