reklama
olapolap - kurcze dziwnie sie ta ginka zachowuje...na jesieni dopiero chce zacząć stymulację, i tak mało sympatycznie się o tej ciężarnej wypowiedziała...mh..a może ta ginka to jakaś stara panna???
Hm nie no w sumie mloda osoba... Pewnie ze 35 lat ma. Wydaje sie sensowna... ale o HSG wypowiada sie bardzo negatywnie... Problem jest taki, ze ja sie musze zdecydowac na jakas gin, a do tej zazwyczaj trzeba czekac 2tyg na termin, wiec nie jest jakas taka najgorsza skoro ma obrot

Loree
Fanka BB :)
Badaicka ładny miałaś bukiet ślubny. Ja wymysliłam sobie cały biały i niestety na zdjęciach nie wygląda to pięknie. Ale ja miałam zdjęcia głównie w plenerze i na szczęście bukiet nie był tam często potrzebny. Mnie się podobał, ale nie wyróżniał się przy białej sukience. Też myślałam o takich kolorach sukienki jak Ty, ale ostatecznie wybrałam całą białą bo taką wypatrzyłam w katalogu.
. Polecala mi poprzednia gin panstwowa klinikie bezplodnosci, mowila, ze warto tam isc, nie ma tam ponoc duzych kolejek a ma sie dobra, kompleksowa obsluge ;-) Ale chyba nie jestem psychicznie gotowa do takiego zaszufladkowania...
wiesz moja siostra z mezem chodza do kliniki leczenia bezplodnosci i zadne z nich bezplodne nie jest...ona ma problem z cyklem i dlatego tam poszli..jest juz po hsg, po wszelkich mozliwych badaniach, dostala leki i walcza z mezem o dzieciątko..
ja mysle ze taka klinika to nie szufladkuje odrazu ale masz racje, do decyzji chodzenia do takiego lekarza trzeba dojrzec, pamietaj ze to wszystko jest dla waszego szczescia
trzymam mocno kciuki za cierpliwosc!
Gdyby nie to, ze M sie nie zgodzi i ze to cholerstwo jest drogie (jak samochod), to az bym sie szarpnela.... link.... Nie sadzicie, ze fajnie byloby miec cos takiego pod reka kiedy tylko chce sie skorzystac?
26 tysiecy...ło boże

ile to wacikó by za to było

Zajączek81
Cześć Jarzębinki:-)
Ja znów tylko na chwilkę...:-(
czekamy na zdjęcia
-
-( Kroptusiu, daj znać koniecznie jak po wizycie, dobrze?Wszystko będzie dobrze.
Pozdrowienia dla mamy i buziaki dla Ciebie:-)
A z drugiej strony znam pary które spotykały się przez kilka lat, pobrały się i dwa lata później rozwiodły..
A ta Twoja rzeczywiscie dziwna jakaś. Nawet jeśli ma jakies zdanie o kobietach w ciazy to mogłaby je zachować dla siebie i nie wypowiadac się przy tobie, kiedy się starasz...To źle o niej świadczy.
KINGUŚ SPEŁNIENIA MARZEŃ

LOREE, BADAICKA - WSZYSTKIEGO NAJ Z OKAZJI ROCZNIC. MNÓWSTO MIŁOSCI PRZEDE WSZYSTKIM

Buziaki dla wszystkich super babeczek. Zabieram się znowu do roboty:-(
Ja znów tylko na chwilkę...:-(
cześć Olesiu:-) Widać że Mariolka Poprawiła humorek:-)CZESC BABECZKI
Jak sie macie moje kochane BBowiczki, wskoczylam na chwilunie, bardzo sie za wami stesknilam i nie mam pojecia co sie u was dzieje.
czekamy na zdjęcia

No to bajerka:-):-) Tak trzymać:-)Eve ma rację !!! Postaraj się uspokoić-proszę.
A ja jestem poUSG.
Dziecko rozwija się książkowo, machało rączkami, lekarz zmierzył główke i inne części ciała i wszystko gra !!!
:-Dziewczynki nie moge pisac lece do gina jak wody itp...odezwe sie jutro bo mam pozno wizyte a i tak dzis sie zle czuje, brzuch sie stawia, twardy, boli brzuch jakby miala przysc @ i krzyz, zobaczymy co gin powie na wszystko, narazie zzarlam 4 nospy i jakos musze sie dowlec...Trzymajcie kciuki
TO się cieszę że wszystko dobrze i operacja sie udała. :-)Normalne że jest osłabiona ale wykuruje sięWitam dziewczynki!!
Mama już po operacji!! Obyło się bez komplikacji!! wybudziła sie szybko ale jest bardzo słaba i po podłanczana do jakiś pomp. ta noc będzie najważniejsza ale dzwonie do niej i mówi że się dobrze w miare czuje!!

Asiq...Ludźmi się nie przejmój, oni gadaja i będą gadać. A Ty i tak wiesz swoje:-) Nieważne kto ma jaki staż. JA z moim M. zaręczyłam się po roku znajomosci, ale że chcemy byc razem wiedzieliśmy duuuużo wcześniej. Teraz żałujemy że nie zaliczyliśmy jak to mówią "wpadki" bo juz moglibysmy cieszyć się dzieciatkiem:-( A tak to przejmowałam się co powiedzą inni.Ja osobiście w kiepskim nastroju... Dzisiaj mieliśmy imprezkę integracyjną z pracy. ... Dzisiaj też dowiedziałam się, że osoba, która mnie zna puszcza ploty po mieście dotyczące mojego życia... Komentuje głośno to, że znałam się z moim mężem krótko przed ślubem, że pobraliśmy się tylko dlatego, że ja zaszłam w ciążę... Jest mi szalenie przykro z tego powodu, bo ja kocham mojego M.... W ogóle nie rozumiem ludzi, którzy wypowiadają się na temat życia innych ludzi mimo, że nie mają o nim pojęcia... Ale nie... ludzie muszą wiedzieć kto z kim i dlaczego... Nie potrafię tego pojąć...
A z drugiej strony znam pary które spotykały się przez kilka lat, pobrały się i dwa lata później rozwiodły..

mozesz spróbować przez kilka m-cy stymulacji, ale niekoniecznie pół roku. Moze uda ci się przekonac ją wcześniej. Bo HSG prywatnie w klinice (tam gdzie pytałam) kosztuje 300 zł. A ja mam skierowanie od ginki (byłam prywatnie) i bedę robic za free.
Bylam u ginki, wlasnie przed chwila wrocilam. Jak jej pokazalam wyniki powiedziala, ze w takim razie trzeba stymulowac cykl (prl i tarczyca w normie). Po min 6 miesiacach jesli sie nie bedzie udawac, zrobimy HSG... ale wiecie co? ja mysle zeby zrobic HSG na wlasna reke wczesniej... Jak sadzicie?
A ta Twoja rzeczywiscie dziwna jakaś. Nawet jeśli ma jakies zdanie o kobietach w ciazy to mogłaby je zachować dla siebie i nie wypowiadac się przy tobie, kiedy się starasz...To źle o niej świadczy.
KINGUŚ SPEŁNIENIA MARZEŃ

LOREE, BADAICKA - WSZYSTKIEGO NAJ Z OKAZJI ROCZNIC. MNÓWSTO MIŁOSCI PRZEDE WSZYSTKIM

Buziaki dla wszystkich super babeczek. Zabieram się znowu do roboty:-(
26 tysiecy...ło boże
ile to wacikó by za to było![]()
Pewnie z 5 kontenerów

Ola!! Zbieraj zbieraj!!!
Jak kiedyś mi się uda zajść w ciążę to będę u Ciebie stałym gościem
))
Boisz się już tego egzaminu obronnego???
Ja okropnie sie boję swojej obrony, żadnych pytań nie mam..W komisji siedzi u mnie główna Pani Dziekan..Brrr..Okropniasta kobieta. Damulka nie z tej ziemii - tony lakieru do włosów ma na głowie, jej ciuch kosztuje pewnie wiecej niż 3 pensje mojego meza..I malo sympatyczna jest
Jak kiedyś mi się uda zajść w ciążę to będę u Ciebie stałym gościem
Boisz się już tego egzaminu obronnego???
Ja okropnie sie boję swojej obrony, żadnych pytań nie mam..W komisji siedzi u mnie główna Pani Dziekan..Brrr..Okropniasta kobieta. Damulka nie z tej ziemii - tony lakieru do włosów ma na głowie, jej ciuch kosztuje pewnie wiecej niż 3 pensje mojego meza..I malo sympatyczna jest
reklama
w.kropeczka
LOREE-wszystkiego najlepszegoz okazji rocznicy slubu....duzo miłosci i radosci we dwoje kazdego dnia!...ale macie mily prezencik:-)
Badaicka-kochanie takze najlepsze zyczenia rocznicowe-aby kazdy Wasz dzien był wypelniony szczęsciem, miloscią i oddaniem:-)
Kingus-sto lat z okazji urodzin! Spełnienia wszystkich marzeń, dużo zdrówka, miłosci i pelni szczescia...oraz zdrowej i slicznej Kingusi!!!
Loree-mam wiesci juz z kilku zrodel, jak na razie wszyscy sa zgodni. Ale chce jeszcze odwiedzic Klinike w Zorach, popytac w UK i mam znajomego ortopede w Niemczech....to jest dziwna i nieznana choroba do konca, zapada na nia malo ludzi - tylko 15do 30 osob na 100 000 chorych na kolana ma marwtice, czyli na 10 000 kulawcow jest nas 1,5-3.
Wogole beznadzieja...prawdopodobnie czeka mnie leczenie juz do konca zycia...moge nawet sie ubiegac o grupe inwalidzka z takim czyms:-(
Dzieki kochanie-alelekarzenic i nie naprawili podczas tej operacji, jedynie potwierdzili diagnoze...niestety:-(
patrysiu-Ty sie nie stresuj wynikami, ja mam cytom.ponad 300, ale IGg czyli przebyta, a IGm mam idealna...jestem pewna ze tak tez bedzie u Ciebie-nie denerwuj sie na zapas!
No skoro nie boli to warto poczekac...u mnie niestety boli i puchnie i zyc normalnie sie nie da:-(
AndziaS-buziaczki....czytalam te twoje posty i z podziwu wyjsc nie umiem....Moze sie powtarzam, ale jestes wielka!!!
Pracus! A tescik???
]
Dziękuje kochanie...bardzo dziekuje za mile słowa:-)
Gosiu-bylam konsultowana jak na razie przez 3 lekarzy...ale mam zamiar jeszcze popytac...choc nie licze na cud...wszedzie to samo mowia...niestety:-(
Ale moze jak masz kogos sprawdzonego w Krakowie-ale nie ortopede ogolnego tylko chirurga co sie w kolanach specjalizuje to bede wdzieczna:-)
Jak sie czujesz kochanie???
Fasolek daje juz o sobie znac?
Witaj Olesiu! Jak milo ze pamietasz o nas nawet na wakacjach!!! buziaki dla Ciebie i nie choruj juz tam wiecej-masz sie relaksowac a nie po szpitalach biegac!!!
Romciu-ja juz od stycznia choruje na kolano, jestem po oepracji...jak na razie nie staram sie wogole...zreszta w sumie uswiadomilas mi ze w zasadzie to mnie tu nie powinno byc...bo co ze mnie za staraczka. Nie dosc ze nie staram sie to jeszcze Wam tylki zaprzatam moimi klopotami kolanowymi, co sie maja nijak do tematyki forum
OLICA-super wiesci!!! Grunt ze dzizia duza i zdrowa! na przewrotke ma jeszcze czas wiec sie tym nie streuj...lecz zapalenie i ciesz sie z zycia! Buziakiczki!!! Bradzo sie ciesze, ze maluszek ma sie dobrze i szyjka i wogole....:-)
Bernadko-a nie mowilam! Bwedzie dobrze, zobaczysz kochanie...teraz kilka dni i mama wroci do domkua potem do zdrowia i formy! przeciez musi zbierac sily na bycie babcia:-) Buziaki!!!
Olapop-ja bym chyba natwoim miejscu zrobila to HSG jesli masz warunki do tego...czekac tyle czasu znowu to bez sensu...a potem zas stymulowac pol roku...no nie wiem. Wiele kobiet zachodzi szybko po HSG...nawet w 1ym cyklu-jak np Gosia:-) moze i Wam by sie udalo?
A badaliscie nasienie meza???
Asiq-ty sie ludzmi nie przejmuj! Ja mam zasade ze biore do siebie zdania tych, ktorych szanuje i na ktorych mi zalezy....reszta niech gada co chce....
Glowa do gory!
Martynko222-a jak u Ciebie przygotowania do UIU? Znasz juz termin? bedziemy trzymac kciuki taaaaak mocnooooo!!!!
Evcia-jak u Ciebie?
Lilu???
Madzia84-buziaki!
Badaicka-kochanie takze najlepsze zyczenia rocznicowe-aby kazdy Wasz dzien był wypelniony szczęsciem, miloscią i oddaniem:-)
Kingus-sto lat z okazji urodzin! Spełnienia wszystkich marzeń, dużo zdrówka, miłosci i pelni szczescia...oraz zdrowej i slicznej Kingusi!!!
Kropeczko czy byłaś u kilku lekarzy? Może jakiś inny lekarz pomoże Ci rozwiązac problem? Przecież nie możesz się tak całe życie męczyć!
Loree-mam wiesci juz z kilku zrodel, jak na razie wszyscy sa zgodni. Ale chce jeszcze odwiedzic Klinike w Zorach, popytac w UK i mam znajomego ortopede w Niemczech....to jest dziwna i nieznana choroba do konca, zapada na nia malo ludzi - tylko 15do 30 osob na 100 000 chorych na kolana ma marwtice, czyli na 10 000 kulawcow jest nas 1,5-3.
Wogole beznadzieja...prawdopodobnie czeka mnie leczenie juz do konca zycia...moge nawet sie ubiegac o grupe inwalidzka z takim czyms:-(
KROPECZKO oj ty biedna nameczysz się z tymi kolankami:-(ale bądz dobrej myśli najważniejsze że jest juz z nimi coś robione tzn.narazie głównie z jednym i bedzie dobrze zobaczysz
;-)
Dzieki kochanie-alelekarzenic i nie naprawili podczas tej operacji, jedynie potwierdzili diagnoze...niestety:-(
patrysiu-Ty sie nie stresuj wynikami, ja mam cytom.ponad 300, ale IGg czyli przebyta, a IGm mam idealna...jestem pewna ze tak tez bedzie u Ciebie-nie denerwuj sie na zapas!
Ja mam mieć operację stawu biodrowego ale jakiś mi nie śpieszno tym bardziej, że obecnie tak niedoskwierań.
.
No skoro nie boli to warto poczekac...u mnie niestety boli i puchnie i zyc normalnie sie nie da:-(
AndziaS-buziaczki....czytalam te twoje posty i z podziwu wyjsc nie umiem....Moze sie powtarzam, ale jestes wielka!!!
Na reszcie udałlomi się sprzątnąc cały domek, wszystko lśni, jeszcze tylko rozpakowac zmywarkęi obiadek zrobić, potem go zjeść i znowu do roboty, obiecałam, że wieczorkiem zajmę się dziećmi, a poza tym muszę jeszcze napisać wstęp i zakończenie do mojej magisterki, muszę ją całą oddać w piątek:-)
Pracus! A tescik???
]
Nie rozumiem dlaczego takich fajnych kochanych ludzi spotykają takie rzeczy:-(
:-)
Dziękuje kochanie...bardzo dziekuje za mile słowa:-)
Kropeczko - czy ty bylas u innych lekarzy z tym kolanem?? bo konsultacja bylaby wskazana przeciez nawet jak wydaje sie byc beznadziejnie...jak potrzebujesz jakies dobre nazwiska z ortopedow top moge sie dowiedziec o jakis sprawdzonych...
...
Gosiu-bylam konsultowana jak na razie przez 3 lekarzy...ale mam zamiar jeszcze popytac...choc nie licze na cud...wszedzie to samo mowia...niestety:-(
Ale moze jak masz kogos sprawdzonego w Krakowie-ale nie ortopede ogolnego tylko chirurga co sie w kolanach specjalizuje to bede wdzieczna:-)
Jak sie czujesz kochanie???
Fasolek daje juz o sobie znac?
.
Mamy cudowna pogode Troszke goraco 34 w cieniu, zaliczylismy pare cudnych wycieczek, wypadow na plaze a morze mnie rozwala na lopatki. Nie obyla sie bez "atrakcji", dwa razy wyladowalam w szpitalu znowu odezwal sie ten pop...ony wrzod na "damskim" gruczole. Na szczescie bardzo szybko zareagowalismy i obeszlo sie bez operacji zrobili tylko zabieg (wczoraj w nocy), a dzisiaj jest juz BARDZO DOBRZE.
Zdjecia pieknej Majorki podesle wam jak wroce do Londynu.
Witaj Olesiu! Jak milo ze pamietasz o nas nawet na wakacjach!!! buziaki dla Ciebie i nie choruj juz tam wiecej-masz sie relaksowac a nie po szpitalach biegac!!!
to sie narobilo...a co ze starankami? mowilas lekarzowi,ze sie staracie?jak on to widzi?trzymaj sie cieplutko!
..
Romciu-ja juz od stycznia choruje na kolano, jestem po oepracji...jak na razie nie staram sie wogole...zreszta w sumie uswiadomilas mi ze w zasadzie to mnie tu nie powinno byc...bo co ze mnie za staraczka. Nie dosc ze nie staram sie to jeszcze Wam tylki zaprzatam moimi klopotami kolanowymi, co sie maja nijak do tematyki forum

A ja jestem po USG.
Dziecko rozwija się książkowo, machało rączkami, lekarz zmierzył główke i inne części ciała i wszystko gra !!!
:-)
OLICA-super wiesci!!! Grunt ze dzizia duza i zdrowa! na przewrotke ma jeszcze czas wiec sie tym nie streuj...lecz zapalenie i ciesz sie z zycia! Buziakiczki!!! Bradzo sie ciesze, ze maluszek ma sie dobrze i szyjka i wogole....:-)
Witam dziewczynki!!
Mama już po operacji!! Obyło się bez komplikacji!! wybudziła sie szybko ale jest bardzo słaba i po podłanczana do jakiś pomp. ta noc będzie najważniejsza ale dzwonie do niej i mówi że się dobrze w miare czuje!!
!!
Bernadko-a nie mowilam! Bwedzie dobrze, zobaczysz kochanie...teraz kilka dni i mama wroci do domkua potem do zdrowia i formy! przeciez musi zbierac sily na bycie babcia:-) Buziaki!!!
Bylam u ginki, wlasnie przed chwila wrocilam.![]()
Olapop-ja bym chyba natwoim miejscu zrobila to HSG jesli masz warunki do tego...czekac tyle czasu znowu to bez sensu...a potem zas stymulowac pol roku...no nie wiem. Wiele kobiet zachodzi szybko po HSG...nawet w 1ym cyklu-jak np Gosia:-) moze i Wam by sie udalo?
A badaliscie nasienie meza???
Asiq-ty sie ludzmi nie przejmuj! Ja mam zasade ze biore do siebie zdania tych, ktorych szanuje i na ktorych mi zalezy....reszta niech gada co chce....
Glowa do gory!
Martynko222-a jak u Ciebie przygotowania do UIU? Znasz juz termin? bedziemy trzymac kciuki taaaaak mocnooooo!!!!
Evcia-jak u Ciebie?
Lilu???
Madzia84-buziaki!
Ostatnia edycja:
Podziel się: