reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

starania się - watpliwości..

Kochanie moze powinnas sprobowac ziolek? Tak jak Nektarynka i ja... Ja mam cykle bezowulacyjne, ale od piatku pije ziolka i zdaje sie, ze wczoraj mialam owu (przynajmniej taka nadzieje daje skok tempki :tak:)! Pierwsza niestymulowana lekami! Juz czwartego dnia picia ziolek :-D Mimo, ze wczoraj mialam juz 17dc :-D

Niestety ale tataj nie mam dostepu do tych ziolek :-(

reklama
Witam
a pozniej pojechalam do mamy i weszlam na wage...3 kilo mniej w 5 dni :))) bosko!!!!!!!!
Super:-):-):-)
Hej, ja jutro idę na kontrolę.
Mam wynik hemoglobiny i hematokrytu-oczywiście spada :-(
3,9 kg ? WOW
Ja mam narazie 2,5 kg na plusie :-)
Trzymam kciuki za wizytę.
Ja prawie 2 przytyłam w 3 tygodnie :zawstydzona/y::zawstydzona/y:
Witam porannie
U mnie dzisiaj skok tempki, ale... nie wiem czy to skok, bo owu czy moze za goraco mi bylo w nocy... Jak zmierzylam tempke i zobaczylam, ze 37.1, to sie rozkrylam i zmierzylam jeszcze raz, a potem jeszcze raz - ciagle 37 mimo, ze troche sie ostudzilam... wiec moze naprawde owu? Jak sadzicie?
Trzymam kciuki za owulkę ;-)

Ja Wam jeszcze powiem, ze rozmawialam wczoraj z Mama przez telefon i ona sie mnie zapytala czy ja wiem, ze ona bedzie babcia... Powiedzialam, ze wiem i znowu jakos tak mi sie zrobilo cholernie ciezko, ze to nie ja i moj M bedziemy mieli malenstwo, ale moj brat...:zawstydzona/y:.
Uda się Wam. Wiem, jak przykro jest oglądać brzuszki innych jak samemu ma się problem z zajściem.

Pęcherzyk gwałtownie wzrasta, około 3 mm na dobę, osiągając w końcu średnicę 18-22 mm.
Moja Kinia jest z pęcherzyka który miał 26 mm i już myślałam, że z niego torbiel będzie.
A progesteron to ja zawsze 10 dni po owulce robiłam.
A ja Wammusze powiedziec, ze jednak BB wplywa na mnie negatywnie:-(
Bardzo mi przykro. Wracaj szybko.

Witam się!

Wiecie czemu nie umiałam wstawić suwaczka???
Bo ja wiem...:-D:-D:-D
Gratuluję:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

Dzisiaj jade na usuniecie szwow-mialo byc wczoraj ale zmienili na dzis...-poza tym mam jakies gorsze chyba dni i nie chce smecic...
Mam nadzieje, że nie będzie bolało;-);-)

Wręczyłam mu taki prezencik
Śliczny:tak::tak::tak:

ja może w czwartek będe wiedziała co dzidzia ma między nogami:-)
Czekamy;-)

kochane zrywacie sobie włosek z główki najlepiej z cebulka:tak:przekładacie obrączke i prawą rączką trzymiecie nieruchomo nad lewą dłoń i jeśli poruszać będzie się jak wahadło to synek a jak ruchem kolistym to dziewczynka:tak:
Później spróbuję ;-)

Ake maz zmienil termin przylotu i bedzie juz w sobote:-)
Super.

Witaj Lilu:-):-):-)
Marzenixx buziaczek

Niestety ale tataj nie mam dostepu do tych ziolek :-(

Mieszanke mozesz sobie sama zrobic, przepis nie jest trudny, a ziola jako takie na pewno da sie gdzies kupic :tak: Nektarynka kupila gotowa mieszanke na allegro, a ja z kolei poszlam do apteko-zielarni i kupilam oddzielnie wszystko co potrzeba
:-D

Mieszanka 3 -Ojca Grzegorza Sroki
z "Poradnika ziołowego" , pobudzająca pracę jajników

lebiodka (oregano) { Origani Herba} 50gr
koszyczek rumianku { Anthodium Chamomillae} 50gr
macierzanka {Serpylli Herba} 50gr
pokrzywa {Urticae Folium} 50gr
dziurawiec {Herba Hyperici} 50gr
rdest ptasi {Herba Polygoni avicularis} 50gr
ruta {Herba Rutae} 20gr
nagietek {Calendulae flos} 20gr
nostrzyk {Herba meliloti} 20gr

Łyżeczkę ziół zalać szklanką wrzącej wody, naparzać pół godziny. Pić szklankę odwaru przed snem.

Tak to będzie połówkowe USG, nie widac co prawda tego po moim brzuchu ze doszłam już do 21 tygodnia:-) ale naprawdę ktoś mi się w brzuchu rusza:-)

:-)))) w czwartek sie okaze kto....:-D

A u mnie ta wrozba nie dziala ;-) Robie wszystko jak kazecie, trzymam rece nieruchomo i kurcze jak mysle 'chlopiec', to sie zaczyna bujac na boki, jak mysle 'dziewczynka', to sie zaczyna krecic w kolko - i tak ile razy chce moge zmieniac sposob bujania - sprobujcie same czy Wam tez sie udaje sterowac obraczka mimo, ze trzymacie rece nieruchomo ;-)

Olapop-bo ty blizniaki bedziesz miala i to w dodatku parke, stad takie zawirowanie obraczki:tak:;-):tak:

Mam nadzieje, że nie będzie bolało;-);-)

.

no ja tez Beatko...a troche sie boje bo mocno juz zarosly...
Jak sie czujesz kochanie?

hej hej
dzis dalyscie czadu ze stronami od rana:-)

loree ogromne gratulacje!!!!!!!!!!!!!!!!!!

W tej chwili mam chwile zwatpienia, niby skok tempki dzisiaj byl, ale to pewnie nie owu... No i czemu mialoby sie udac w tym cyklu skoro nie udalo sie w poprzednim? Kurde chyba kazda z nas ma takie glupie mysli, nie?
ja tez tak mam czasami, na przyklad dzisiaj.... :-(

ja ogolnie dzis mam chandre, nastroj okropny.....eh....

chciałabym dziewczynkę:) i moja obrączkowa wróżba wskazuje również na dziewczynkę:-):-):-)

ja jestem pewna kasiu ze bedziesz miala dziewczynke!!!:-D

witam sie ze wszystkimi babeczkami :);-)

Ja narazie znikam,trzeba zrobic obiadek, musze sobie zafarbowac włosy i przygotowac Pauli pokój pod malowanie,bo po wymianie parapetów musimy go przemalować

Olu mnie się cały czas kręci w kółko obraczka

Olapop-bo ty blizniaki bedziesz miala i to w dodatku parke, stad takie zawirowanie obraczki:tak:;-):tak:

Nooo toz przeciez po Menopurze mialam miec 6cio raczki :-D:tak: Mysle jednak, ze jedno wystarczy na poczatek, bo moj M jak go pytam czy nadal chce blizniaki (nigdy tak nie mowil, zartuje sobie z niego) jak jestesmy u tesciowej i patrzymy na rozrabiajace koty, to mowi, ze jak widzi jak takie male moze chasac, to mu sie w ogole odechciewa :eek::sorry: milusio, nie?
Tak naprawde wiem, ze te wszystkie starania sa dla mnie, ze on sam z siebie nie ma instynktu i nie chce dziecka...

Kropeczko, mialas opowiedziec swoja straszna historie o duchach :-D:szok:

reklama
Do góry