reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

starania się - watpliwości..

Witam...

OLICA na zapas nie ma co się martwic... dobrze, że trafiłas na kompetentnego ginekologa... trzeba zacząć od podstawowych badań, a na koniec zostawic zmartwienia... a nadżerka chyba może powrócić...

:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
ale się usmiałam z tej błony;-) wiesz a to dzieci nie biorą się z sikania pod wiatr?;-)

nawet ja tę stronke podwałam jak sie tego nauczyc, ale juz nie wiem gdzie to było;-)
nie katarzynko, dzieci nie biora się z sikania pod wiatr tylko bocian je przynosi:-);-):-D
a w tej stronce chodziło o to, żeby najpierw zacząc badać szyjkę po owulacji, wtedy bedziesz wiedziała, co to znaczy jak jest opuszczona, zamknięta i twarda... a wtdey dopiero zacząć badać jak jest owu, tak dla porównania... to tak w skrócie..

elizabeth- mow sio mow :-D
sio sio sio... a jak się dziś czujesz, mam nadzieję , że lepiej!!!

CO DO TEMATU DNIA: JA BADALAM DZISIAJ SZYJKE I MAM JA NISKO JEST TWARDA I OTWARTA, CZYLI MOZLIWE ZE OWULKA SIE ZBLIZA :tak:
W CYKLACH BEZOWULACYJNYCH ZAWSZE MAM WYSOKO MIEKKA I OTWARTA SZYJKE :confused2: WIEC JEST JAKAS ZMIANA :tak:
Lilu ale z tego co piszesz, to szyjka wysoko miękka i otwatra jest wtedy jak jest owulka:baffled:

:sorry:
a ja nie mam @, ale tempka spadla mi na 36,58 więc niech ta cholera przychodzi to juz 30 dzien cyklu (a mialam zazwyczaj 25-27 dniowe...) i teraz kiedy ja owu będe miała????:sorry:

ale mnie wciągnęły te pomiasry temperaturki! fajne to.
a jak wykresy prowadzicie, w exceluu, papierowe, czy na jakiejs stronce?
Co do owu to ja bym liczyła normalnie, tak jak do tej pory , to mógłbyc jakis jeden dziwny cykl, a co do wykresów to jest taki program do ściągnięcia nazywa się KARTA...Laura pisała Ci jak przyspieszyć pojawienie się @, na mnie działa goraca kapiel...

kochane nie wiem jak cytowac tylko pewne zdania zeby komus odpowiedziec...jak cos cytuje to sie wszystko zaznacza..jak to skrocic?pomozcie:-)
Babo cytujesz normalnie a potem usuwasz to czego nie chcesz... a jak chcesz kilka cytatów jednym poście to klikasz na "+"... nie możesz usunąć tego co jest w nawiasach [...]

Katarzynka, alisa :-:)-:)-(ale jeśłi bedzie Wam tak lepiej to trzymam za Was kciuki!!! i mam nadzieję, że szybko się tu pojawicie z II i fluidkami...

Romka ja tez kiedys ogladałąm porody, ale na szczęście to było już po tym jak urodziłam synka, bo gdybym widziała to przed to chyba siłą nikt by mnie na porodówkę nie zaciągnął:baffled:

Ale naskrobałyście... czytałam ponad godzinę... ufff...

LauraOna piekny wierszyk, aż się wzruszyłam...

reklama
Witam...
Romka ja tez kiedys ogladałąm porody, ale na szczęście to było już po tym jak urodziłam synka, bo gdybym widziała to przed to chyba siłą nikt by mnie na porodówkę nie zaciągnął:baffled:
Ale naskrobałyście... czytałam ponad godzinę... ufff...

no ale podobno nie jest tak zle jak to wyglada...bynajmej tak mowia....
pozdrawiam,mam nadzieje,ze Twoj nastroj juz jest leprzy i uporalas sie z klopotami...?!

Robie futerko z takiej super włóczki na szydełku. Już mi dużo nie zostało.
To Ty zdolna jesteś :tak::tak:

A u mnie po drobnej kłótni wczoraj był cudowny dzień zgody
002.gif
a akurat mam dni płodne i jest duża szansa, ale czekam na to co będzie
003.gif
No to fajna taka zgoda, czekamy na efekty:tak::tak:

,no ale przeciez Go nie zmusze no i tym sposobem marnuje sie kolejny miesiac....
I jak poszło ???
Ja mam sposób zrób sobie relaksującą kąpiel załóż coś fajnego i zacznij się przy nim smarować przy nim nie zwracając na niego wcale uwagi ;-)

Niestety dostałam okres :-:)wściekła/y:
Przytulam.

a teraz stwierdzilam ze od razu pujde docelowo do lekarza pracującego w szpitalu i marzy mi sie św. zofii jest tam przychodnia prywatna i wizyta od 70-120 zl ehhh....ale mam potem szanse łatwiej sie wpisać do programu "Zdrowie mama i ja" na czym bardzo mi zalezy!
Dokładnie warto mieć lekarza pracującego w szpitalu.

Na fasolinkę każda z nas czeka
Piękny wierszyk;-)

co wpływa na ruchliwość i jakość plemników?
czyli czym faszerować naszych mężów/facetów żeby ich wojsko zwalczyło Armię Czerwoną na 9 miesięcy?:-D
Mój M bierze salfazin+selen+l-karnitynę i jeszcze próbował mace ale brzuch go bolał.

Hej kochane,. wpadłam tylko powiedziec, że u nas masakra :-:)-:)-(
Jejku zdrówka Wam życzę :tak::tak:

Dziewczyny a co z tym testem owulacyjnym? ile kosztuje, i kiedy się go robi?
Ja używałam tego
LH-TEST DOMOWY TEST OWULACYJNY - Apteka internetowa
A ja już odebrałam wyniki.
Lekarka stwierdziła że wsiściusienko mieści się w normie. Będę miała badanie drożności jajowodów jak M zrobi swoje badania.
No to dobrze, że wyniki w normie.

ja postanowilam wyluzować
Kochanie wracaj do Nas szybko z dobrymi nowinami;-);-)

Jutro moj termin @ poki co , nie zjawila sie...ale ja mam nieregularne więc nie ma co się sugerowac:-(
Trzymam kciuki ;-);-)

Ja dziś na 21 mam usg postaram się odezwać po lekarzu.
Przed chwilką zaczęła mi się dymić żarówka ale się wystraszyłam :baffled:

Marzenixx, Lilu a Wy gdzie??

I jak poszło ???
Ja mam sposób zrób sobie relaksującą kąpiel załóż coś fajnego i zacznij się przy nim smarować przy nim nie zwracając na niego wcale uwagi ;-)
quote]

poszlo tak,ze poszedl spac....hehe...stwierdzil,ze przemeczony jest....sprobuje dzisiaj jak sie nie skusi to odpuszcze...buziaki!

I jak poszło ???
quote]

poszlo tak,ze poszedl spac....hehe...stwierdzil,ze przemeczony jest....sprobuje dzisiaj jak sie nie skusi to odpuszcze...buziaki!

Romeczko trzymam kciuki za dzisiejszy wieczór i zycze powodzenia.;-):-);-)

Ale masz racje nie mozna naciskać na naszych M bo jak mówi osiołek ze Shreka - " Nie naciskaj mnie , bo się w sobie zamknę":eek::rofl2::laugh2::rofl2::eek:

Ale sposób Kingusi bardzo mi sie podoba, moze ja go zastosuję, tylko najwcześniej w sobotę :/

Ostatnia edycja:
PYSIA510 a co Kochana u Ciebie...?mnie tez sie podoba ten pomysl...zobaczymy co bedzie...

Mało pisze na BB, bo mam przymusowy urlop od staranek jeszcze conajmnie 2 miesiące:confused2: raczej Was podczytuję i zazdroszę że wogóle mozecie sie starać o fasolki.
Aktualnie doprowadzam swój organizm do normy po poronieniu, robię badanka i w najblizsza sobote jade do nowego ( ponoc lepszego) lekarza, mam nadzieję, ze się mna zainteresuje i mnie nie zbędzie.:baffled:

Ostatnia edycja:
reklama
PYSIU no wlasnie zuwazylam,ze nie bywasz za czesto,ale skoro jestes na bierzaco to ok...a skoro piszesz,ze to jakis leprzy lekarz to jak najbardziej warto sprobowac,byc moze powie cos waznego,cos istotnego....
a powiedz mi,wiesz juz co moglo byc przyczyna?
2 mieiace szybko mina zobaczysz...!

Do góry