reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

starania się - watpliwości..

Testuję jutro. Wg moich pokrętnych obliczeń mogłabym tego dnia dostać @, ale u mnie to trudno określić, bo zawsze miałam nieregularnie. Po odstawieniu tabletek pierwszy cykl 30 dni, drugi 37, trzeci 35, czwarty 33... to tak się jakoś składa, że ten powinien trwać 31 ;-) heh, oczywiście trudno przewidzieć. A jutro właśnie 31 dc. Zobaczymy, jak nic nie pokaże, to spróbuję jeszcze raz za kilka dni :-)

reklama
Hanka - doczlapalam do 3 aptek w okolicy nestety nie maja i jak wszedzie info ze w hurtowniach tez nie...wiadomo, moze w wiekszych we wrocku u nas kiedys byl na kosciuszki i na solnym :-) ale co Ci po tym jakzes nie z Wrocka.... Pytalam sie tez na bocianie i cieeeeeezko bardzo, jest zamiennik ktory poooodobno latwiej dostac: Choragon badz sprobuj na jakims forum moze ktoras ma nadmiar i juz je nie potrzebny i odsprzeda :-)

Ostatnia edycja:
Dzien dybry!!!!

Ja tylko na sekundke, opowiem jak bylo w klinice. Moje HSG niestety pokazalo, ze moj prawy jajowod jest calkowicie zablokowany ale lewy nie jest tak dlugi jak powinien ale a'la dziala (to znaczy, ze kontrast bez problemu przeplynal) :no: Wynikami mojego m. lekarz sie mega podniecal " wow, fantastycznie - takich dobrych wynikow nie widzialem juz od wielu lat " i takie tam. Powiem szczerze, ze mnie to wqrwialo(teraz juz oficjalnie wiadomo, ze wina lezy po mojej stronie a on jest tym cholernym idealem:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: )...
Poza tym, moje jajniki niby pracuja w normie ale w tej dolnej granicy normy :zawstydzona/y: Lekarz powiedzial, ze niby mozna sprobowac stymulacji i monitoringu ale za duze szanse sa na ciaze pozamaciczna wiec zostaje nam tylko IVF.
Teraz czekam na list z data pierwszej IVF wizyty.

Jestem troszke zalamana, liczylam podswiadomie ze moze nie jest az tak zle no ale coz....

Ide wypalic ze 100 papierosow i napic sie piwa.
Wroce jak mi troszke humor wroci :zawstydzona/y:

cześć Lilu :-) u mnie remoncik ruszył całą parą i potrwapewnie jeszcze kilka tygodni. Robie totalną demolkę i wszystko od nowa:-)
Jak Twój Tata się czuje? co u Ciebie?

Super, oby remoncik szybko zlecial :tak:
Dzwonilam dzis do taty, jest juz w domku, dzis czuje sie dobrze, moze jesc i wogole, mowil ze boli go tylko lewy cycek :happy2: mial na mysli lewe wezly chlonne pod pacha :blink: dostal dodatkowe jakies leki i super dzialaja, bynajmniej narazie ;-)

A mnie jednak nawiedzila dzisiaj @, wlasnie sie rozkreca :-D:-D:-D:-D nie ma jak sie cieszyc z powodu @ :sorry2: ale skoro nie zaszlam w ciaze to ciesze sie ze jednak ( nie do konca ) te cylke mi sie normuja :tak: ostatnio @ przyszla sama po 29 dc a teraz przylazla po 37 dc ale tez sama i to mnie cieszy :sorry2:

Ostatnia edycja:
Mialam mala przerwe, po tych zalamujcych wynikach meza w zeszlym tygodniu mam takie wahania nastroju ze sama za soba nie nadazam. W niedziele chyba z tych wszystkich emocji mielismy cudowne przytulanki dawno juz tak nie bylo.
We wtorek tak strasznie mnie bolalo na owul ze poraz pierwszy w zyciu musialam wziasc no-spe :szok:
W pracy nie moge sie skupic wiec nedza, oby jak najszybciej do urlopu bo ocipieje.
Mam nadzieje ze u Was lepiej niz u mnie.

reklama
A pytanko:
na jakies 2 dni przed owul. 12dc w przezroczystym sluzie znalazlam bardzo ale to baaaaaaaaardzo cienka jak wlosek krew, co to moze byc?????

Do góry