reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

starania się - watpliwości..

reklama
Dzień dobry!!!

Ja pitole, zasypiam przed kompem a mąz się smieje i mowi do mnie DOBRANOC...Chyba naprawde musze uciekac do lozeczka..Jutro poranne wstawanie mnie czeka..Jajo zniose chyba - nie znosze wstawania przed 7..Brrrr....

Ja zawsze jak mogłam spałam do 10-11. Teraz to juz się prawie nie zdarza przez moją córcię i wystarcza mi spanie do 9. Pomimo tego,że nie zasypiam wcześniej niż 24. Ale 7 to dla mnie środek nocy. :tak::tak::tak:

PM dobranoc, wspolczuje ja nie wstaje przed 7 nigdy!!!!!!!!!!!:no::no::no:

O takiej to dobrze! Zostaniesz zaraz kierownikiem sklepu to będziesz o 6 wstawać żeby się wypięknić i zdążyć na otwarcie!;-)

A ja tam lubię SOBIESKIEGO MANDARYNKOWEGO :-D:-D:-D
a tak wogóle to uwielbiam drinki SOBIESKIEGO
YouTube - Sobieski IMPRESS reklama

Kochana dziś już czwartek- został 1 dzień do cotygodniowej forumowej popijawy. Przetestuje się sobieskiego!

i dobry pomysl -tak zrobie srobie sobie liste - bo ostatnio z wrazenia wiele rzeczy zapomnialam poruszyc, ciekawa jestem czy moge sie przytulac i miec orgazmy, nie które dziewczyny maja zakas przytulanek we wczesnej ciazy, ja póki co to sobie folguje ..
co to badan to tez dostałam spora liste : morfologia, mocz, hbs, hcv, udrl i glukoza

Loree nie zasmucaj mnie, bo ja mam dużą nadzieje ze mi urosna :) ciekawe od czego to zalezy

Dziekuje kochane , naprawde jak przeczytałam wasze odpowiedzi uspokoiłam sie !

I bardzo dobrze,że się uspokoiłaś! Wszystko jest i będzie dobrze! Ale ja rozumiem twoje emocje. Ja po zrobieniu testu ciągle się zastanawiałam jak wygląda moja fasolka i co ona teraz tam robi:-D:-D:-D
Kiedys tuż przed porodem jak juz hormony strasznie szalały to chodziłam i płakałam o wszystko. Raz nawet dlatego,że wpadłam na pomysł,że moja dzidzia się nudzi na pewno, sama w brzuszku:-D:-D:-D
Oj, hormony....
Spisuj pytania do lekarza, to dobry sprawdzony sposób. I zapytaj lekarza czy da ci swój numer gdyby sprawa była pilna. Będziesz się czuła pewniej.
I nie stresuj się - tobie pewnie cycki urosną:-D:-D:-D
Wszystkim chyba oprócz mnie rosną w ciąży!:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

:-) Hej Hello! :-D

a czy ja chce być chuda! :-D:-D:-D to nie realne za bardzo lubie jesc!!!! (żreć) :-D chcialabym napeno zgubic maly nadmiar tak z 3-5 kg ktore mi w wieku ok 16 lat przybylo (wtedy to bylo 7 kg) po hormonach :dry:

Ja też tylko tyle chciałam zgubić przed starankami. A że do staranek zawsze było ileśtam czasu, to nieweile w tej sprawie robiłam. Kupiłam chrom ( dzięki zajączku raz jeszcze!) , ale od samego chromu nie schudnę 5 kg. Zwłaszcza jak się wszędzie autem jeździ. I w taki sposób ciągle mam 5 kg na plusie a staranka pora zaraz zacząć...

czesc laseczki;-)
ide robic kawke i sie szykowac:tak:
eve dzieki za kciuki:-)

Trzymam kciukasy mocno i jak wrócisz to szybko pisz co i jak! Powalisz ich na kolana jak Hanka!
Ja dopije kawkę i spadam do biura podróży.

Dziewczynki mam pytanie- robicie swoim mamom prezenty na Dzień Matki? My zazwyczaj tak symbolicznie jakieś dobre bombonierki, ale może w tym roku coś więcej wymyślę. Tylko koncepcji nie mam. Jak jest u was?

Ostatnia edycja:
mam pytanie do mam ktore niedawno zafasolkowaly- moze tez mialy takie odczucia?- jakby @ nadchodzila..takie napiecie miesiaczkowe...(w tydzien po owulce)- klucie-bol jajnika (u mnie lewego - niby w tym cyklu aktywnego)...ja nie pamietam jak to bylo ze mna 3 l temu...
bo u mnie od 2 dni totalny spadek formy... pobolewa mnie podbrzusze- jak pisalam- jakbym @ miala dostac....:-(i dziwnie mokro mialam- ze az zdziwiona sprawdzalam, czy oby nie przyszla ...(bo jeszcze tydzien do@ planowanej ..a przychodzi co 26 dni- zawsze rowno- jak w zegarku!...tym sposobem dzis moj 20 dc(ok tyg. po owulce)...Daje mi nadzieje to co napisala - kroptusia- ze moze to zagniezdzanie..i stad to povbolewanie gl. w lewym jajniku(skad byla obserwowana owulka)- ale jak przychodzi to uczucie jak n a @..pobolewanie...to az mi sie wyc chce....ze dupa z tego:-(

bede wdzieczna za kazda odpowiedz

Kochana przeciez to pobolewanie jak na @ to jest dobry znak! Ja pamiętam ,że starając się zawsze miałam tysiąc objawów a jak odpuściłam i udało się zafasolkować i nie myślałam o objawach, to nie miałam żadnych. Oprócz bolących piersi. I dla mnie to wtedy był znak, bo wcześniej mnie nie bolały. Ale np. mdłości pojawiły się chyba w 5-7 tygodniu. I takie delikatne, nie męczące. Wiem,że to trudne, ale poczekaj spokojnie te kilka dni i zrób teścik. Trzymam kciuki.

DZIEŃ DOBRY DZIEWCZYNKI!!
Ja dziś pospałam sobie dłużej a miałam się od 7 uczyć ale nie byłam w stanie się obudzić, no cóż muszę się teraz zmobilizować. Idę sobie śniadanko zrobić i kawusie ktoś ma ochotę tez na kawkę?? Marzenix o której masz tą rozmowe kwalifikacyjną?? żebym mogła kciuki 3mać pyta.
DZIEŃ DOBRY. Ja już po kawce a drugiej staram się nie pić. Ale dołączę zaraz z zieloną herbatką. O ile zdążę, bo dziś super pogoda i pewnie zaraz dziecko mnie wyciągnie przed chałupę.

Witaj Lore ja zazwyczaj mojej mamie na Dzień Matki kupuję piękny bukiet kwiatów ale taki duży i wiosenny i zawsze jest prze szczęśliwa jak na niego patrzy. Ale moze tego roku coś zmienie jak dziewczyny jakis fajny pomysł mi poddadzą.

Powiedzcie mi dziewczyny jak to jest z poczęciem chłopca czy dziewczynki są jekieś dni kiedy to powinno sie przytulać na chłopaka a kiedy na dziewczynkę,co???

2,3 dni przed owu - dziewczynka, dzien przed i owu wieksze szasne na chlopca...ja mialam serduszkowanie tylko w dniu owu i bedzie Kacperek:-)

Czesc Dziewczynki:biggrin2:,

Ja juz po wizycie, jakas dziwna byla bo sie w sumie nic nie dowiedzialam ani wagi ani nic, gin powiedzial ze za mc dopiero buuu :-(...no ale ok bedzie juz wiekszy dzidzius i konkrety, ta wizyta jak i poprzednia raczej pod katem lozyskowo-skurczowym... zrobil usg pokazal znow siusiaka raczki nozki a maly szalal az mi brzus skakal, sie gin smial :-D bo robi usg a tu w tym miejscu taka gula czy uderzenie z nozki, widzialam tez dokladnie buzke wargi gora dolna itp...Wody ok, szyjka sie troszku skrocila ale jeszcze da sie zyc za to lozysko z powrotem poszlo w dol, obnizylo sie zamiast pojsc do gory :-( wiec wyszlam z gabinetu zdeka zniesmaczona....Poza tym wyniki w porzadku, czekamy jeszcze na ten cukier i wizyta za mc, standardowo uplawy sie przyplataly ale to sie przyzwyczailam...Mile zakonczyla sie wizyta bo dostalam od gina dwa male opakowania wit "materna" hmmmmm:confused::confused: coz daja to biore :-p
Mam uwazac z tym cisnieniem bo u mnie jednak jest to stanowczo za niskie, wazne jakie sie mialo przed ciaza taki spadek czy skok powoduje zle samopoczucie i problemy a u mnie skokowe rano 90/50 a wieczorem no 140/120...Niom uciekam po jedzenie bom ciagle glodna jak pies, burczy w brzusiu a waga idzie w gore w mega tempie :biggrin2:

Buziole i milego dnia, mial byc piekny a u nas pada :biggrin2:

ps. swieze fluidki ciazowe od szalejacego Kacperka lacznie z dzisiejszymi bolesnymi kopniakami...hmm wlasnie wyczytalam czemu dzieci raczej spia w dzien bo jak chodzimy i cos robimy to sie bujaja w plynie owodniowym jak w kolysce i lulu a jak sie w najlepsze klade i chce spac to sie zaczyna rewolucja, wczoraj np o 1 w nocy byl cyrk nie z tej ziemi bo mi sam tanczyl brzuch :biggrin2:

Witak Kroptusiu cieszę ze mały taki żywiołowy i tak dakje znaki o swoim istnieniu!!a jak wyniki masz dobre to napewno wszystko sie unormuje i na pewno nie będzie żadnych problemow mimo że znów się łożysko obniżyło. Wszystko będzie dobrze zobaczysz!! dziękuję za fluidki kochana.

Witaj Lore ja zazwyczaj mojej mamie na Dzień Matki kupuję piękny bukiet kwiatów ale taki duży i wiosenny i zawsze jest prze szczęśliwa jak na niego patrzy. Ale moze tego roku coś zmienie jak dziewczyny jakis fajny pomysł mi poddadzą.

Może za rok będę juz miała kwiatki w swoim ogródku, więc można zrobić naprawdę piękny bukiet! Niestety w tym roku dopiero wsadzamy choinki i nic oprócz tego. Ale poczekamy na pomysły dziewczyn.

2,3 dni przed owu - dziewczynka, dzien przed i owu wieksze szasne na chlopca...ja mialam serduszkowanie tylko w dniu owu i bedzie Kacperek:-)

Ja się bałam,że nie trafię i przytulałam się co dzień:tak:

Czesc Dziewczynki:biggrin2:,

Ja juz po wizycie, jakas dziwna byla bo sie w sumie nic nie dowiedzialam ani wagi ani nic, gin powiedzial ze za mc dopiero buuu :-(...no ale ok bedzie juz wiekszy dzidzius i konkrety, ta wizyta jak i poprzednia raczej pod katem lozyskowo-skurczowym... zrobil usg pokazal znow siusiaka raczki nozki a maly szalal az mi brzus skakal, sie gin smial :-D bo robi usg a tu w tym miejscu taka gula czy uderzenie z nozki, widzialam tez dokladnie buzke wargi gora dolna itp...Wody ok, szyjka sie troszku skrocila ale jeszcze da sie zyc za to lozysko z powrotem poszlo w dol, obnizylo sie zamiast pojsc do gory :-( wiec wyszlam z gabinetu zdeka zniesmaczona....Poza tym wyniki w porzadku, czekamy jeszcze na ten cukier i wizyta za mc, standardowo uplawy sie przyplataly ale to sie przyzwyczailam...Mile zakonczyla sie wizyta bo dostalam od gina dwa male opakowania wit "materna" hmmmmm:confused::confused: coz daja to biore :-p
Mam uwazac z tym cisnieniem bo u mnie jednak jest to stanowczo za niskie, wazne jakie sie mialo przed ciaza taki spadek czy skok powoduje zle samopoczucie i problemy a u mnie skokowe rano 90/50 a wieczorem no 140/120...Niom uciekam po jedzenie bom ciagle glodna jak pies, burczy w brzusiu a waga idzie w gore w mega tempie :biggrin2:

ps. swieze fluidki ciazowe od szalejacego Kacperka lacznie z dzisiejszymi bolesnymi kopniakami...hmm wlasnie wyczytalam czemu dzieci raczej spia w dzien bo jak chodzimy i cos robimy to sie bujaja w plynie owodniowym jak w kolysce i lulu a jak sie w najlepsze klade i chce spac to sie zaczyna rewolucja, wczoraj np o 1 w nocy byl cyrk nie z tej ziemi bo mi sam tanczyl brzuch :biggrin2:

Kroptusiu to chyba dobre wieści? Nie kazał ci lekarz leżeć, więc pewnie jest dobrze. Moja córcia też zawsze szalała na usg. A maternę moja siostra łykała i była bardzo zadowolona. To nie są tanie witaminy, więc duży plus dla lekarza!

Polecam wszystkim stronę pampersa, oglądałaś?

reklama
A oto parę zdjęć z ostatniego mojego wyjazdu do mamy:

b7cf461dca8035f8b544abd4b9d7c6dc_7737.jpg

odra

99e84b2301b3497563acc7a03c531daf_7736.jpg

jakiś stwór znad jeziora

09c7dee6cfeb560b36cccbe89662bbbb_7735.jpg

mieszkańcy tamtejszego jeziora (przerobiłam je:-))

e96f6dc385e52b76c2bdaf73b8c80988_7734.jpg

jeziorko + las

5b56da2c7dac10f75536fa7306078553_7738.jpg

moja inwencja twórcza

Do góry