reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

starania się - watpliwości..

reklama
Nie ,no po tych badaniach to chyba po miesiacu poszlam do GP by sie dowiedziec jak wypadly ,bo troche mielismy zawirowan w zyciu i nie moglam wczesniej sie wybrac , no i po stwierdzeniu ,ze wynik USG jest ok i z badania kwi wynika ,ze jajeczkuje (chyba progesteron mi badali:rolleyes2:m.in) GP powiedziala ,ze kieruje mnie do specjalisty i mam czekac na list ze szpitala .
To znaczy ,ze od marca jakos czekam ,czyli 2 m-ce.

....czyli mozna powiedziec ze trzymasz reke na pulsie, a powiedzieli ile mozesz czekac na list z tego szpitala? jak dlugo moze to trwac?
Moze zadzwon czy podejdz do przychodni i upewnij sie ze wyslali co trzeba -czyli Twoje wyniki itd...gdzie trzeba...?
A kiedy sie przeprowadzasz?
Jak zglosisz im to na czas to zmienia adres w systemie i dostaniesz juz zaproszenie pod nowy adres.

Muszę uciekac kobity. Do jutra. Buziaki dla wszystkich. kropeczka -trzymaj rękę na pulsie żeby mi jutro streścić:):):)

milego popoludnia Zajaczku!

dziewczeta - ile przed @moge zrobic badanie z krwi ktore mogloby wykryc ewentualna ciaze? - jakono dokladnie sie nzwya?-jaki mniej wiecej jest jego koszt?
dziekuje za odpowiedzi...

dzis dziwnie sie czuje...to dopiero tydzien po ewentualnej owulki...a uczucie klucia w prawym jajniku caly czas mi towarzyszy..i do tego takie uczucie jakby @ miala przyjsc...

dziewczeta - ile przed @moge zrobic badanie z krwi ktore mogloby wykryc ewentualna ciaze? - jakono dokladnie sie nzwya?-jaki mniej wiecej jest jego koszt?
dziekuje za odpowiedzi...

dzis dziwnie sie czuje...to dopiero tydzien po ewentualnej owulki...a uczucie klucia w prawym jajniku caly czas mi towarzyszy..i do tego takie uczucie jakby @ miala przyjsc...

Gracjaska-beta (beta HCG) i wychodzi zwykle juz 10 dni po zaplodnieniu...wiec policz kiedy mialas owulacje i dodaj 10 dni...w Twoi wyadku, warto poczekaj jeszcze ze 3 dni i dopiero isc na betkę.
cena-chyba kolo 30-40 zlotych, zalezy gdzie w Pl...ja nie robilam wiec dokladnie nie wiem ile kosztuje...

to kłocie jakie czujesz to moze byc implantacja, zagnieżdzenie sie zaplodnionego jajeczka w macicy...to zwykle dzieje sie tydzien po zaplodnieniu...wiec wszystko mozliwe, moze sie wtedy tez pojawic plamienie jednodniowe...
trzymamy kciuki!!!

Witam
Już po wizycie i po wielkim płaczu. Mogę napisać co mi powiedzieli.
W ciąży nie jestem. Mam torbiel krwotoczną na jednym z jajników, która spowodowana jest niepęknięciem pęcherzyka. Powinna się sama wchłonąć.
Endometrium jest tuż przedokresowe.
Mam czekać na pojawienie się @. Darowałam sobie luteinę.
To tyle. Narazie chyba odpuszczę sobie pisanie..Postaram się Was podczytywać i być na bieżąco z tym co się u was dzieje.
Dziękuję wszystkim za wsparcie i dobre słowo.
OluPM - przykro mi - ale nie uciekaj od nas - zostań i żal się ile wlezie, po to jesteśmy tutaj, żeby się wspierać prawda?:tak:
Jak masz konto na NK to sie nie wstydź - księżna wyraża zgodę możesz zaprosić:-D
Nektaryna ja cie mam????? Chyba nie!!!!!!!! Nie bądź dzikus.
A i popaprańcu Kaprycha też możesz mła zaprosić.
Ja już się zgubiłam, kto jest kto.:sorry2:
Ja też mam wątpliwości co do niektórych dziewczyn:tak:
Kaprycha - gdzie Ty w ogóle jesteś:wściekła/y:
A ja do tego ddoam jeszcze, ze oprocz w/w wazna jest tez:
duza, przestronna, funkcjonalna kuchnia!!!! na wszystkie sprzety i rzeczy!
Ja też chciałabym wyspę, ale niestety nie będę jej miała - kiedyś muszę przysiąść i wam ten mój projekt wrzucić na BB:tak:
A prosze bardzo
Magdalena Sałata
Gotartów/ Kluczbork
ja też mogę??? z resztą juz zapraszam:tak:
tradycyjnie witam sie wieczorkiem i przypominam sie ze jeszcze zyje.............ja tez dostalam zaproszenie od anny p.......acha zaprosilam hanke ale mnie olała:szok:
ja Ciebie też nie mam - poszukam i zaproszę:tak:
no wlasnie poje zaorane itd.....czekamy na efekty polonowe.....hihihi.....bo nastepna podorowka dopiero za 6 tygodni
:-):-):-)
:-D
aa tak pytam bo ja przed chwila tzn przed godzina skonczylam na fox life ogladac to nowe beverly hills i dlatego sie zdziwilam:-D
Marzenixx - zazdroszczę Ci tego foxlife - nie wkurzaj mnie:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::-D:-D:-D
czesc! wpadlam sie przywitac i napisac ze wlasnie czekam na okres ma byc jutro gora po jutrze...a potem zaczynam zabawe z testami owulacyjnumi i wspomagawczo clo...zostaly 2 miesiace do inseminacji wiec mam ochote troszke poszalec...trzymajcie kciuki,buziole dla Wszystkich!!!!!
może nie trzeba będzie IUI jak zaszalejecie - trzymam kciuki:-)
Hmmm a mi sie właśnie jakaś paskuda przypałętała, jakieś zapalenie, swędzi jak cholera, a wizyta dopiero w następną środę.
Co mogę w aptece na to kupić bez recepty ???????
Olica - dzwoń do gina i pytaj co możesz brać:tak:
WITAJCIE KOCHANE:-)
Nie było mnie ostatnio na forum i nie będzie przez najbliższe dni:-(niestety moje obawy o ciąże się potwierdziły w niedziele zaczęłam plamić dobrze że M był przy mnie co odrazu zadzwonił do mojego ginekologa i powiedział mu że jeżeli plamienie było jedno i potem jest spokój to mam w poniedziałek do niego przyjechać(w niedziele nie mógł bo kończył remont w gabinecie)a gdyby zaczęła krwawić dużo nieustannie to do szpitala no więc tak patrzeliśmy co chwile na majtki czy są czyste i było ok to jechaliśmy wczoraj do gina i okazało się że moja ciąża jest zagrożona:-:)-:)-(ale jest fasolka na swoim miejscu co ginekolog powiedział że będziemy ratować ciąże tak się ucieszyłam tak więc mam dupohstan i folik taki inny specjalny do brania razem z duphostanem no i w nagłym przypatku mocnego bólu brzucha no-spa co tak dlatego nie mogę z wami tu być bo gin powiedział że mam przez najbliższe minimum 3 dni leżeć jedyne co wstac to do podmycia się do kibelka lub coś zjeść tak więc cały czas leże:-(
Wszystkim zafasokowanym gratulacje wielkie a tym co się staraja życze cyklu owocnego i niepoddawajcie się ja wierze że moja fasolinka będzie ze mną przez cały czas że wytrzyma do 9 miesiąca:tak:buziaki wielkie:tak:
A to jest zdjątko mojego maleństwa:-)szósty tydzień:-)
Dbaj o Was - piękne zdjęcie - mała fasolka:tak:

Witam się:-)

reklama
....czyli mozna powiedziec ze trzymasz reke na pulsie, a powiedzieli ile mozesz czekac na list z tego szpitala? jak dlugo moze to trwac?
Moze zadzwon czy podejdz do przychodni i upewnij sie ze wyslali co trzeba -czyli Twoje wyniki itd...gdzie trzeba...?
A kiedy sie przeprowadzasz?
Jak zglosisz im to na czas to zmienia adres w systemie i dostaniesz juz zaproszenie pod nowy adres.
!
No mozna tak powiedziec ,ze trzymam ;-). Nie spytalam sie ile mam czekac ,ale wiekszosc kobitek mowi ,ze ok 3 miesiecy ,wiec jak na razie spoko ,jednak moze sie przejde i sprawdze jak tam sie sprawy maja .
Planujemy przeprowadzke jakos na poczatku lipca. No i wlasnie nie wiem jak z tym bedzie ,bo jak mialam to badanie krwi to pomylily mi sie adresy troche i babeczka w przychodni do ktorej poszlam mi powiedziala ,ze u nich to nie moge zrobic tych badan bo naleze do Ealing Hospital ,a oni to dla innego rejonu robia :sorry2: , tak wiec jak sie przeprowadze to do innego rejonu bede nalezec ,i nie wiem co wtedy bedzie :confused:.
No nic poczekamy zobaczymy , nie chce mi sie tym martwic jak na razie:happy2:

Do góry