reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

starania się - watpliwości..

Jak weszłam do gabinetu to powiedziała żebym jak najszybciej, najlepiej jutro rano zrobiła badanie i dała mi skierowanie. Powiedziała w którym dniu cyklu najlepiej je zrobić, ale ja muszę już. I żebym za tydzień przyszła. Zapytałam czy to może być pco i czy później będę robiła lh fsh i testosteron. Powiedziała mi, że tak i że to najprawdopodobniej pco, że na usg wyszło że mam obustronnie powiekszone jajniki i do tego torbielowate. to tak mniej więcej o czym mi mowila.

reklama
Jak nie obudze,no jak!!!!!!!!!!!!!!!:szok::szok::szok:
Widzę,że się pani pogorszyło,no!!! Nieładnie.

No tak..klada ci i daja w buzke maske...i ...odlot....w rajsie ogrody i te sprawy...
a potem swiatelko w tunelu sie oddala i oddala....
hehehe
i bede wam sie co noc w koszmarach snila...a Marzenixx to bede sie pojawiala pod lampami! hehehehehehehe

Sprobuje ,moze akurat mi pomoze ,a jak dostane tutaj sie na jakies badania wreszcie ,to bede cisnac lekarzy by sie mna zajeli porzadnie, nie tak jak w Pl gdzie mnie zbywali.
Juz jestem madrzejsza troche i nie dam sie ;-).
;-):-).
Grunt to tu nasciemniac, ze sie starasz o dziecko juz dlugo i ze bardzo chcesz miec i do tego powiedz jakie masz objawy-trzeba ich przyszpilic to moze sie ruszy cos z badaniami...moze postaraj sie tez o badania meza...nie zaszkodzi...

wiem, ze poza Lonynem jest fajnie, Polki w mniejszych miastach nawet nie narzekaja na sluzbe zdrowia, ale tu w tej dżunglii-wszystko zalezy od postcodu...i od GP...jak konowal to ani groźbą ani prośbą...
Dlugo jestes w UK?

Jak weszłam do gabinetu to powiedziała żebym jak najszybciej, najlepiej jutro rano zrobiła badanie i dała mi skierowanie. Powiedziała w którym dniu cyklu najlepiej je zrobić, ale ja muszę już. I żebym za tydzień przyszła. Zapytałam czy to może być pco i czy później będę robiła lh fsh i testosteron. Powiedziała mi, że tak i że to najprawdopodobniej pco, że na usg wyszło że mam obustronnie powiekszone jajniki i do tego torbielowate. to tak mniej więcej o czym mi mowila.
Domelko to co piszesz jest smutne....ehh ale sa leki i mozna z tym zajść w ciąże KINGUŚ jest tego przykładem więc głowa do góry :tak:
Jednak w tej historii odnajduję cos zabawnego :rofl: zszokowanie sie pani doktor na temat Twojej tak ogromnej wiedzy :baffled:;-)

Ostatnia edycja:

Domelko-a jakie badanie masz robic jutro rano?
Na co dostalas to skierowanie? napisz jasniej prosze...

Jesli faktycznie okazaloby sie ze masz PCOS to nie jest to dobra wiadomosc, fakt...ale to jeszcze nie jest koniec swiata ...wiem ze ci smutno, ale nie jest az tak zle kochanie -bo z PCOS da sie zajsc w ciaze, trzeba tylko podjac odpowiednie kroki-np Tikanis miala laparoskopie i w 3 im cyklu po zabiegu juz zaszla w ciaze-w najblizszy czwartek ma miec cesarke-zdrowy synek! Kigus tez z PCOS przy pomocy lekow zaciażyla...i juz jest na polmetku ciazy z Kinia....
wiec najwazniejsze to potwierdzic diagnoze a potem jesli to to to napewno z mądrym lekarzem szybko sie uda wyleczyc....i zajdziesz w ciaze jeszcze w tym roku! zobaczysz, nie smuc sie kochanie!

Ostatnia edycja:
Kropka bo jak ja cię dorwę to ci nogi z tyłka powyrywam za takie gadanie!!!
kto sie nie obudzi ?/ kto kogo będzie straszył po nocach NIE WOLNO TAK MYŚLEĆ A CO DOPIERO TAK MÓWIĆ/PISAĆ!!!!!wszystko pójdzie gładko i szybko wrocisz do pełnej sprawnosci ROZUMIESZ???!!!

Grunt to tu nasciemniac, ze sie starasz o dziecko juz dlugo i ze bardzo chcesz miec i do tego powiedz jakie masz objawy-trzeba ich przyszpilic to moze sie ruszy cos z badaniami...moze postaraj sie tez o badania meza...nie zaszkodzi...

wiem, ze poza Lonynem jest fajnie, Polki w mniejszych miastach nawet nie narzekaja na sluzbe zdrowia, ale tu w tej dżunglii-wszystko zalezy od postcodu...i od GP...jak konowal to ani groźbą ani prośbą...
Dlugo jestes w UK?

Ja nie musze sciemniac 5 i pol roku to dostatecznie dlugo i chce bardziej niz bardzo juz zafasolkowac.
Masz racje ,ze tu dzungla ,jestesmy w Londku dopiero od pol roku .
Boje sie tylko ,ze przysla mi te skierowanie na badania ,a mi przyjdzie sie przeprowadzic ,i z owym GP znow przyjdzie mi czekac , bo planujemy przeprowadzke , No a nowy GP ,to nowy region nowy postcod i inny szpital niestety:-(.

Kropka bo jak ja cię dorwę to ci nogi z tyłka powyrywam za takie gadanie!!!
kto sie nie obudzi ?/ kto kogo będzie straszył po nocach NIE WOLNO TAK MYŚLEĆ A CO DOPIERO TAK MÓWIĆ/PISAĆ!!!!!wszystko pójdzie gładko i szybko wrocisz do pełnej sprawnosci ROZUMIESZ???!!!

No tak, nie dosc ze nogi chore, tylek w kolejce do operacji rowniez...- to ty chcesz jedno z drugiego wyrywac...moze jeszcze na zywca???
oj..........

ale widze zie sie boicie duchow, boicie???????? hehehehe
zartowalam...nie bede straszyc nikogo...no jedynie Marzenixx....ale bede dobrym duszkiem antysolariumowym:-)

Ja nie musze sciemniac 5 i pol roku to dostatecznie dlugo i chce bardziej niz bardzo juz zafasolkowac.
Masz racje ,ze tu dzungla ,jestesmy w Londku dopiero od pol roku .
Boje sie tylko ,ze przysla mi te skierowanie na badania ,a mi przyjdzie sie przeprowadzic ,i z owym GP znow przyjdzie mi czekac , bo planujemy przeprowadzke , No a nowy GP ,to nowy region nowy postcod i inny szpital niestety:-(.

5,5 roku starasz sie o maluszka? dobrze zrozumialam??? bo jesli tak to faktycznie jest juz bardzo dlugo ....tzn staracie sie jak nalezy - w dni plodne itd????
I po ile macie latek?

Kochanie a maż robil jakies badania nasienia?

Musza sie Toba zajac i to porzadnie, bo moze musisz miec badanie droznosci jajowodow itd....skoro przez tyle czasu sie nie udaje to musi byc jakis powod...niekoniecznie z Twojej strony...moze calkiem blahy, ale trzeba go znalezc.

jakie badania mialas oprocz hormonow w kraju?

Czy lekarze mowili cokolwiek???

Acha Kropeczko co do naszej Kropeczki jako dania głównego :baffled:
Ja w prawdzie mam straszną alergie na sierść królika ale żeby go od razu zjadać!!!:szok: no way!!!!!!!!!!!:no::no::no:

Wiesz jak byłam w ciąży to tesciowa kazała mojemu P zabić jednego-a on to zrobił tak zebym się nie dowiedziała bo wiedział dobrze czym to się skończy.Jednak wyszło szydło z worka i zrobiłam straszna awanturę,powiedziałam tesciowej ze jak sobie je choduje to niech sobie je sama zabija!!!! A potem w nocy snił mi sie mój P z nozem w rece mordujący królika obudiłam sie zlana potem,zapłakana i przerażona,tak sie zdenerwowałam,ze zaczełam się dusić( a mam astmę)mój P się tak wystraszył mojej reakcji że od tej pory mam spokój, nawet ryby na swieta nie zabije :-D:tak:
Dlatego tez staram sie nie przyzwyczjać sie do tego zwierzaka bo znam siebie i wiem jakbym potem przeżywała to że tesciówka go zamordowała :-:)-:)-(

reklama
witam :-)

No musze poprawic Cie kropeczko bo tikanis zaszla z pco w 1 cyklu po zabiegu laparoskopowym ;-)

Ja tez mam pco i jak narazie wielkie nic, tylko ze ja od ok pol roku sama probuje sie leczyc :zawstydzona/y: a o dzidzie staram sie 23 miesiac :-( ( nie moge nazwac to cyklami )

Ostatnia edycja:
Do góry