reklama
Lilu19
Fanka BB :)
no wlasnie...uderz w stol...
Lilu co Ty tak cicho siedzisz i dopiero jak blad zrobie to sie odzywasz? W 1ym...to nawet lepiej bo bardziej pozytywnie dlanaszych staraczek z pcos...
Tobie sie sie wkrotce uda kochanie!
jak ma sie tata???
A tak jakos sobie siedze pod miotla ;-) nie zebym specjalnie czekala na twoja pomylke, gluptasku
tata zle znosi chemie, wszystko go boli a wrecz rozrywa :-( mowil mi ostatnio ze chyba tylko galki oczne go nie bola, a tak to wszystko :-( bierze silne leki przeciwbolowe, ale pomagaja tylko na 2, 3 godzinki i znowu potworny bol:-( Jesc nie chce wydziera sie na wszystkich jak mu wmuszaja jedzenie raz dziennie cos podziabie i tyle, wymiotuje prawie caly dzien, zalatwic sie nie moze, nic nie pomaga zadne czopki ani nic Wiec nie najciekawiej
jutro jedzie do szpitala na dolewke chemi i bedzie rozmawial z lekarzem.
to moze jest dla mnie jakas nadzieja.... my staramy sie juz jakis rok i nic:-(
porobisz badanie, dostaniesz leki i dzidzia szybko sie pojawi :-);-)
w.kropeczka
Tak dobrze zrozumialas to juz prawie 5 i pol roku.
Pierwsze 1,5 roku to tak na chybil trafil ,poprostu chcielismy dzidzie i sie przytulalismy jak ochota byla. No ale po tym czasie juz staralismy sie w te plodne dni trafic ,no i jak po pol roku nadal bylo nic to pierwszy raz poszlam do ginki i zaczelam moj batalion z lekarzami.
Maz robil badania i sa w normie , Mialam tez HSG ,no i podobno sa drozne ,jeden profesor stwierdzil ,ze "ewidentnie niedrozne" ,ale jak poszlam do niego jak juz nie byl ze studentami to ,nie potrafil mi wyjasnic dlaczego tak stwierdzil publicznie ,bo mi juz na osobnosci powiedzial ,ze sa "ze zmniejszona droznoscia ". Jednak lekarz ktory , opisywal zdjecie rendgenowskie ,okreslil moje jajowody jako "bez cech bezdroznosci" inni lekarze ktorym pokazywalam to zdjecie tez stwierdzili ,ze sa drozne.
Chodzilam po lekarzach chyba 3 lata tak wiec mialam porobione chyba wszystkie mozliwe badania ,jestem tez po jednej inseminacji.
Wiem ,ze 5 lat to bardzo dlugo ,ale moja GP stwierdzila z usmiechem na ustach ,ze mam sie nie martwic bo "niektore kobiety musza dluzej troche poczekac ". Tak wiec raczej sie nie przejela , A nurse ktora pobierala mi krew do badan , zaproponowala joge , jako jedyna metode ktora moze mi pomoc. Niezle co???
Aisha a ile macie latek z M?
Kochanie-nie nwiem co powiedziec, ale nasuwa mi sie jedno...albo faktycznie jest cos z droznoscia i moze powinnas powtorzyc to badanie...no albo blokada psychiczna stoi Wam na drodze..... moze za bardzo poprostu sie staracie, myslicie itd????
Stad pewnie to podejscie tej nurse - do jogi...bo joga relaksuje, usuwa stres i pomaga swobodnie plynac energii...wiem ze brzmi moze jak rubbish, ale to prawda:-)
A inseminacje mialas w PL czy juz tu w UK? Nie chcialas probowac 2i raz inseminacji?
Gdzie sie leczylas w Polsce...jak moge spytac?
Ja jadam kurczaka lub indyka ale takiego ze sklepu
No ja tez...i ryby...kocham ryby!
teraz uciekam poloze sie spac na chwile i odpoczne od tych mysli bo zwariuje za chwile...
Dziękuję dziewczyny...
Sciskamy mocno...zle mysli w bok i wypoczywaj po stresujacym dniu...bedzie dobrze kochanie!
Kropka jak cię złapie a napewno tak to będziesz zmuszona zaprosić mnie na kawę z duuużym ciachem
Ok kawusia bedzie czekac...a ciacho to wolisz bardziej takie opalone, wysportowany typ czy szczuply, wysoki naukowiec....jakie??? mam kilku kolegow....:-)
w.kropeczka
A tak jakos sobie siedze pod miotla ;-) nie zebym specjalnie czekala na twoja pomylke, gluptasku
tata zle znosi chemie, wszystko go boli a wrecz rozrywa :-( mowil mi ostatnio ze chyba tylko galki oczne go nie bola, a tak to wszystko :-( bierze silne leki przeciwbolowe, ale pomagaja tylko na 2, 3 godzinki i znowu potworny bol:-( Jesc nie chce wydziera sie na wszystkich jak mu wmuszaja jedzenie raz dziennie cos podziabie i tyle, wymiotuje prawie caly dzien, zalatwic sie nie moze, nic nie pomaga zadne czopki ani nic Wiec nie najciekawiej
jutro jedzie do szpitala na dolewke chemi i bedzie rozmawial z lekarzem.
;-)
kochanie a gdzie tata sie leczy?
wiesz takie reakcje organizmu sa normalne w pierwszej chemii...musi to jakos przetrzymac, wazne by efekty byly jak trzeba i by mial wsparcie w rodzinie teraz...wiem, z enie jest latwo, ale trzeba mu pomoc i znosic te humory i wogole...bo on nie moze sie poddac i zalamac, nie wolno mu! ma dla kogo zyc i musi walczyc.
Bede sie modlila by szybko wszystko sie dobrze skonczylo...by tatko wyzdrowial!
Trzymaj sie dzielnie Lilu!
Robisz kurs prawka???? w Irl?
Zajączek81
Jezu... ja na prawdę jestem uzależniona. Nie mam na was dzisiaj czasu i nosi mnie...
Teraz sobie daruję LH. Zrobię ten progesteron i badanie nasienia - mężowego nie moje;-) tylko muszę go umówić (co nie ubijesz to nie ujedziesz) a dzisiaj nie mam czasu w pracy
I z tym co mam pójdę do gina. A jeśli ona powie że coś nie tak to będę konsultować dalej.
Co Ta Kropka wymyśliła?????????? CO za bzdury wypisuje?!?!?!? Bo się przejde do Ciebie!!!!!
dziękuję Kinguś:-)Lepiej z andrologiem.
Badanie może być zwykłe bez posiewu.
Tylko, żeby było opisane tak:
ruchliwość A -
ruchliwość B -
A+B
ruchliwość C -
ruchliwość D -
Tak mojemu M powiedział androlog.
kropeczko, ja się będę powtarzać - ale Aj low ju do bulu :-) (bez szalonego pączka :-))Nas masz pytac a nie lekarza....nas! przeczytalas streszczenie malpiszonie jeden czy olalas moje wypiciny specjalnie dla Ciebie???
A na serio-na poczatek zrob zwykle badanie nasienie, chyba ze cena niewiele wieksza to z posiewem...i jak masz wynik to do nas...jakby cos bylo nie tak to wtedy trzeba ponowic badanie i do lekarza...bo on po 1ym wyniku zlym i tak nic innego nie pwie, jak dla te witaminy co my tu polecamy sobie i kaze za 2-3 m-ce ponowic badanie...
Kiedy badacie meza?
Co do LH...mozesz zrobic ale moim zdaniem powinno byc badane w tym samym cyklu i dniu co FSH...a LH iFSH bada sie zwykle w 2-4 dc i potem kolo owulki 14dc. wtedy masz dane z tego samego dnia i mozesz je do siebie porownywac...dzielic itd...
A lh nie robilas ?
Zajaczku-najleiej zrob i progesteron i LH i tez raz jeszcze FSH. Tak ja uwazam...wiem ze FSH drugi raz ale w ten sposob nedziesz miala racjonalne porownanie i wyniki do analizy.
Teraz sobie daruję LH. Zrobię ten progesteron i badanie nasienia - mężowego nie moje;-) tylko muszę go umówić (co nie ubijesz to nie ujedziesz) a dzisiaj nie mam czasu w pracy
I z tym co mam pójdę do gina. A jeśli ona powie że coś nie tak to będę konsultować dalej.
I tak zrobię. W następnym cyklu może.ja bym radzila jeszcze raz zrobic i LH i FSH w tym samym dniu cyklu tzn miedzy 2-4 dc najlepiej 3 dc ;-)
Jezuuuuuu, nie wyhaczyłam tegoKropka bo jak ja cię dorwę to ci nogi z tyłka powyrywam za takie gadanie!!!
kto sie nie obudzi ?/ kto kogo będzie straszył po nocach NIE WOLNO TAK MYŚLEĆ A CO DOPIERO TAK MÓWIĆ/PISAĆ!!!!!wszystko pójdzie gładko i szybko wrocisz do pełnej sprawnosci ROZUMIESZ???!!!
Co Ta Kropka wymyśliła?????????? CO za bzdury wypisuje?!?!?!? Bo się przejde do Ciebie!!!!!
Jakie Króliki będziecie zjadać???? kanibale okrutne!!!!!!!!!Acha Kropeczko co do naszej Kropeczki jako dania głównego
Ja w prawdzie mam straszną alergie na sierść królika ale żeby go od razu zjadać!!! no way!!!!!!!!!!!
Betka85
Kropka uważaj bo ta propozycja to podpadłaś mojemu M
ale tak cichutko powiem że wysoki czarnowłosy i wysportowany może być ........ale tylko pooglądam bo dotykać mi nie wolno
a powiedzcie mi gdzie się podziewa MAKARONKA?????
ale tak cichutko powiem że wysoki czarnowłosy i wysportowany może być ........ale tylko pooglądam bo dotykać mi nie wolno
a powiedzcie mi gdzie się podziewa MAKARONKA?????
Ostatnia edycja:
Lilu19
kochanie a gdzie tata sie leczy?
wiesz takie reakcje organizmu sa normalne w pierwszej chemii...musi to jakos przetrzymac, wazne by efekty byly jak trzeba i by mial wsparcie w rodzinie teraz...wiem, z enie jest latwo, ale trzeba mu pomoc i znosic te humory i wogole...bo on nie moze sie poddac i zalamac, nie wolno mu! ma dla kogo zyc i musi walczyc.
Bede sie modlila by szybko wszystko sie dobrze skonczylo...by tatko wyzdrowial!
Trzymaj sie dzielnie Lilu!
Robisz kurs prawka???? w Irl?
Tata leczy sie w krakowie, ale nie powiem Ci w jakim szpitalu bo nawet nie wiem,
Tak w irlandii robie prawko, i to wszytko mnie tutaj jak narazie trzyma i nie moge byc w tej chwili przy tacie :-zawstydzona/y: ale tylko jak zalicze kurs i egzamin biore dluzsze chorobowe i lece do polski.
w.kropeczka
bernadko-jak to podpadlam twojemu? to on nas czyta????
czyli takie ciacho mogloby byc...ewentualnie...do popatrzenia oczywiscie tylko?;
http://images21.snimka.bg/004271746-big.jpg
nikt jesc ich nie bedzie, spokojnie zajaczku...juz ja pilnuje by twoi kuzyni zyli swobodnie i do samej smierci...
i za paczka...udusze...w buraczkach!
czyli takie ciacho mogloby byc...ewentualnie...do popatrzenia oczywiscie tylko?;
http://images21.snimka.bg/004271746-big.jpg
kropeczko, ja się będę powtarzać - ale Aj low ju do bulu :-) (bez szalonego pączka :-))
Jakie Króliki będziecie zjadać???? kanibale okrutne!!!!!!!!!
nikt jesc ich nie bedzie, spokojnie zajaczku...juz ja pilnuje by twoi kuzyni zyli swobodnie i do samej smierci...
i za paczka...udusze...w buraczkach!
reklama
Betka85
Zajaczku jak ja cie rozumiem ja zamiast kuć do obrony to na BB siedzę paranoja jakaś a nie uzależnienie hihi
PM kochana jesteś lepiej dziś??
Kropka nie podczytuje ale jakby czytał to na pewno byś podpadła!! o! o! takie ciacho moze być !!!
PM kochana jesteś lepiej dziś??
Kropka nie podczytuje ale jakby czytał to na pewno byś podpadła!! o! o! takie ciacho moze być !!!
Podziel się: