reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

starania się - watpliwości..

witajcie dziewczyny po długich staraniach zobaczyłam wkoncu 2 kreski na testie i powturzyłam tescik i znowu dwie kreseczki :-):-):-):-):-):-) byłam dzisiaj u lekarza jak narazie za wczesnie na wykrycie ciozy nastepna wizyta 1 maja tszymajcie kciuki

reklama
Kobity, ja na sekundę... mam krótkie szybkie pytanie, czy wyniki nasienia Męża muszę skonsultować z andrologiem czy najpierw iść z wynikami moimi i jego z ginem jakimś???????
Kuźwa, muszę podzwonić po łodzi ale nie mam dzisiaj warunków w pracy :(:(
I czy mam zrobić zwykłe badanie czy z posiewem (bo szukam po necie i są jakieś różne)
Musze iść zrobić jeszcze progesteron w tym tygodniu. Powiedzcie mi czy moge teraz zrobic LH, i czy to coś da skoro FSH było w 4 dc????
Hilfe!!!!

Posprzątałam chałupkę i ma chwilkę. Zaraz idę gotować obiad. Słuchajcie a może ja was denerwuję tym moim gadaniem o swojej córci, co?
W sumie to nawet zrozumiałe.
:-D:tak::-D
takie mialam odczucie jak napisalas o wizycie u znajomych;-)

Bo dzieciom czasem oczka sie myje....z rana tez!:-D
Buziaki!!!! tylko nie przesadzaj z czystoscia...odpowiedni poziom brudu jest wskazany dla wlasciwego funkcjonowania organizmu:-)))))jest to naukowo udowodnione:-D

Kochana u mnie sterylnie nie może być! Dziecko w połączeniu z owczarkiem niemieckim - nie ma szans na porządek!:-)

Po prostu tak bardzo nie chciałabym przeżywać straty ponownie :-( Rozumiecie.
Lekarz powiedział, że pierwszym nie ma co się martwić, że mój organizm jest silny i pewnie pozbył się płodu o wadzie genetycznej. USG wykazało, że macica jest czyściutka, miesiączkę po poronieniu dostałam książkowo po miesiącu, więc ginekolog mówi, że mam dobrą gospodarkę hormonalną.
Pomimo tego zbadałam hormony tarczycy, prolaktynę i progresteron i wszystko OK.
W ciążę zaszłam w okresie zimowym i przed nią miałam małe infekcje pochwy (dość intensywny zapach) i myślę, że to mogło mieć wpływ.
Teraz czuję się zdrowsza, ale i tak się boję chciałabym jakoś zbadać, czy wszystkie infekcje wyleczone, ale w sumie nie wiem jakim badaniem.

Ja myslę,że wystarczy takie zwykłe badanie ginekologiczne plus usg. Może lekarz zleci ci jakies badania z krwi. Na początek chyba wystarczy.

dzieki dziewczynki :***
ja wiem ze i na mnie przyjdzie pora, nie o to mi chodzilo , wiem ze i ja sie doczekam kiedys... tylko jak ogladam takie zdjecia nowo narodzonych maluszkow to mnie sciska w sercu ze tez juz bym chciala.... tak ostatnio sie nie nakrecalam wogole, nawet nie smucialam sie ze w tym cyklu ominelismy przez klotnie dni plodne, powiedzialam sobie ze w nastepnym cyklu sie postaramy na 100 % i glowa do gory...:tak: a tu nagle zdjecie takiego okruszka malego i prysnął moj optymizm....

Ja poszłam ostatnio do koleżanki, która urodziła córeczkę i wszystko mi się przypomniało. ! Tak bardzo chcialam wtedy tulić drugie takie maleństwo! Ona wyglądała jak moja, tak samo się zachowywała. Jak ją wzięłam na ręce to już nie chciałam oddać:-)

Kochane mozecie mi pomóc? Od kilku dni boli mnie podbrzusze.
Miesiaczke dostałam 29 kwietnia(jeszcze z odstawienia pigułek), a owulke(chyba) tak z obserwacji sluzu w 18-19 dniu cylku,teraz śluz jest taki lekko sinawy,żółtawy nie wiem jak okreslić kolor i ma troche nie przyjemny zapach:baffled:(przepraszam za szczegóły) no i ten ból czy to moze byc coś niepokojacego czy poprostu organizm odreagowuje odstawienie pigułek?

Ja tak nie miałam po pigułkach. Może to rzeczywiście jakieś zapalenie? Jak ci nie przejdzie za kilka dni to lepiej skocz do lekarza.

Moje dziecię skończyło ogladać bajki i chce iśc na plac zabaw takze wybaczcie ale ide pobawić sie w piasku :-D:-D:-D

Twoja córcia chodzi już do przedszkola? Nie doczytałam. Ja nie wiem jak przeżyję jak moje dziecko będzie musiało tam iść:-:)-:)-( Ale to dopiero za rok:-):-):-)

Dziękuje dobrze. Kinia się czasem zakotłuje w brzusiu.
Właśnie się maluje i muszę iść do apteki bo mi się nospa skończyła.
Miałam dziś piękny sen, że już była końcówka ciąży i Kinia się urodziła. Wszystko było super ale zapomniałam sudocremu ;-);-)

Na szczęście sudocrem zazwyczaj dają w szpitalu ( gratisowe próbki, ale ci wystarczy na początek!):-)

No ja mam identycznie... ,nie chce lykac ibupromu i kilka razy juz sobie mowilam ,ze nie bede , no ale nic innego mi nie pomaga:sorry2:.
Ja muszę nurofen, nic innego na mnie nie działa.

W.kropeczka pisze:
Ty masz niskie LH..lae czy badalas go tylko raz? czy kilka razy w cyklu???
I jaki masz progesteron? sprawdzalas?
Progesteron w fazie lutealnej mialam 16.48 ,to chyba dobry wynik. Co do LH to nie pamietam ,ale chyba tylko w 3dc mialam robione.

witajcie dziewczyny po długich staraniach zobaczyłam wkoncu 2 kreski na testie i powturzyłam tescik i znowu dwie kreseczki :-):-):-):-):-):-) byłam dzisiaj u lekarza jak narazie za wczesnie na wykrycie ciozy nastepna wizyta 1 maja tszymajcie kciuki
Witaj. Oczywiście trzymam kciuki i po cichutku gratuluję.:-):-)

Kobity, ja na sekundę... mam krótkie szybkie pytanie, czy wyniki nasienia Męża muszę skonsultować z andrologiem czy najpierw iść z wynikami moimi i jego z ginem jakimś???????
I czy mam zrobić zwykłe badanie czy z posiewem (bo szukam po necie i są jakieś różne)
Lepiej z andrologiem.
Badanie może być zwykłe bez posiewu.
Tylko, żeby było opisane tak:
ruchliwość A -
ruchliwość B -
A+B
ruchliwość C -
ruchliwość D -
Tak mojemu M powiedział androlog.

Loree mnie to twoje pisanie o córci twojej to nawet bawi ja lubię słuchać/czytać jakie dzieci mają pomysły i jakimi tekstami czasem rodziców na kolana powalaja,
a jaka duża jest twoja mała?/

Pewnie ,ze pytalam . O krwawieniach kazdy mial inna teorie ,
jeden mi mowil ,ze to okoloowulacyjne- tylo ,ze owulacje to ja mam tydzien wczesniej!!!!:baffled:
drugi ,ze to juz okres sie zaczyna - no dziwne ,ze tydzien po owulacju juz mozna miec okres ????:confused:
jeszcze inny ,ze to uszkodzenie scianki szyjki podczas stosunku , dziwne ,tylko ,ze pojawia sie nawet jesli nie bylo przytulanek :no:
Jeszcze inni twierdzili ,ze nie maja pojecia co moze byc ich przyczyna:wściekła/y:.

Co do tego wycieku z piersi ,to jakos sie nie przejeli chyba, bo na karcie ze szpitala mam taka adnotacje ,ale oprucz stwierdzenia , ze cos takiego istnieje , nie zrobiono mi zadnych badan , oprucz takiego macanego oczywiscie ,:sorry2:.

Jednak znalazlam w necie ,ze wlasnie przy podwyzszonej prolaktynie moze byc wyciek .
Do tego ten stosunek hormonow ktory wskazuje na niedoczynnosc cialka zoltego , sprobuje z tym castagnusem.
Wskazaniem do jego stosowania oprocz podwyzszonej prolaktyny sa rowniez niedoczynnosc cialka zoltego i nadmierne krwawienia lub dodatkowe krwawienia w cyklu ja mam jedne i drugie,:-(

To jest jakaś paranoja,ze wiesz sama więcej z netu niż mówią lekarze! Ja tak mam z plamieniami. Jeden lekarz mnie wysłał na abrazję,a drugi powiedział,że takie plamienia to nic złego jeśli są przed @. I bądź tu mądra...

Gratulacje!

Musze iść zrobić jeszcze progesteron w tym tygodniu. Powiedzcie mi czy moge teraz zrobic LH, i czy to coś da skoro FSH było w 4 dc????
Hilfe!!!!

Niestety kochana pojęcia o tym nie mam:no::no::no:

Loree mnie to twoje pisanie o córci twojej to nawet bawi ja lubię słuchać/czytać jakie dzieci mają pomysły i jakimi tekstami czasem rodziców na kolana powalaja,
a jaka duża jest twoja mała?/

Dzięki, ale wiesz niektórym dziewczynkom może być przykro...
Teraz ma 2,5 roczku.

reklama
a z ekspresem sie wstrzymam narazię moze sobie zarzycze taki prezent na urodzinki ale to troche daleko jeszcze .......no nic moze sobie kupie albo inną okazję znajdę zeby prezent dostać :tak::tak:;-);-):-)
ja sie zgadzam z Kropeczka solarium to dla mnie trucizna dla skóry :tak::tak:
1-kazda okazja bedzie dobra Bernadako!
2-ciesze sie ze ktos sie w tej kwestii ze mna zgadza:-)

Witam!!!
Właśnie wróciłam od gina.... dostałam skierowanie na badanie prolaktyny i ma przyjsc za tydzień. Babka nie chciała mi dużo mówić, ale zapytałam jej czy to może być pco jak każe mi poziom prolaktyny zbadać i czy inne hormony też mam zrobić w pierwszych dc to zapytała skąd tyle wiem, i w końcu powiedziała mi co i jak może być... heh normalnie sie wszystkiego odechciewa:-(
Ale co dokladnie ci kochanie ginka powiedziala??? po kolei napisz nam....i spokojnie!
nie martw sie i nie paniku slonko...bedzie dobrze!

... a czesto sie spotykam akurat jak dziewczyny chodza po 20 minut:szok: i to codziennie!! to dla mnie jest przesada:tak: albo na poczatku ciąży potrafia chodzic, to jest straszne.....

i to sa glupie napompowane lale o kolorze skóry Tunezyjek....nie mam zdania o takich...., a raczej mam ale nie na publiczne forum:zawstydzona/y::-D

Zaczęłam - drugi udało się i jestem już prawie na półmetku.
i bedzie tak pieknie do 14 X....a potem juz tylko piekniej:-)

Jednak znalazlam w necie ,ze wlasnie przy podwyzszonej prolaktynie moze byc wyciek .
Do tego ten stosunek hormonow ktory wskazuje na niedoczynnosc cialka zoltego , sprobuje z tym castagnusem.
Wskazaniem do jego stosowania oprocz podwyzszonej prolaktyny sa rowniez niedoczynnosc cialka zoltego i nadmierne krwawienia lub dodatkowe krwawienia w cyklu ja mam jedne i drugie,:-(
O wycieku przy wyzszej prolaktynie nie zlyszalam nigdy...ja mam 23,4 proaktyne a nie mam wyciekow....nie wiem...
ale skoro mowisz ze takie sa stosowania to probuj, to ziolowy lek wiec nie powinien zaszkodzic...
ciekawa jestem czy ci pomoze...

Cholerka dobrze byloby sprawdzic ten Lh raz jeszcze...w roznych etapach cyklu-jednego-by zobaczyc jego zmiany...przed owulka powinien byc duzy, potem spadac...

gratulacje Sabinko!!!!!!!!!!!
Wszystkiego dobrego dla Ciebie i fasoleczki!!!!!!!
Super wiesci!!!!!

Hilfe!!!!

Nas masz pytac a nie lekarza....nas! przeczytalas streszczenie malpiszonie jeden czy olalas moje wypiciny specjalnie dla Ciebie???
A na serio-na poczatek zrob zwykle badanie nasienie, chyba ze cena niewiele wieksza to z posiewem...i jak masz wynik to do nas...jakby cos bylo nie tak to wtedy trzeba ponowic badanie i do lekarza...bo on po 1ym wyniku zlym i tak nic innego nie pwie, jak dla te witaminy co my tu polecamy sobie i kaze za 2-3 m-ce ponowic badanie...
Kiedy badacie meza?

Co do LH...mozesz zrobic ale moim zdaniem powinno byc badane w tym samym cyklu i dniu co FSH...a LH iFSH bada sie zwykle w 2-4 dc i potem kolo owulki 14dc. wtedy masz dane z tego samego dnia i mozesz je do siebie porownywac...dzielic itd...
A lh nie robilas ?
Zajaczku-najleiej zrob i progesteron i LH i tez raz jeszcze FSH. Tak ja uwazam...wiem ze FSH drugi raz ale w ten sposob nedziesz miala racjonalne porownanie i wyniki do analizy.

Do góry